Ravivihje: Toto4 Kouvola 22.8. 2019

Julkaistu:

Toto4
Kolmannen kohteen Bean Coktail rastataan Toto4-varmaksi.

Toto4-1

Suosikki: 1 Tokumentti kierteli Torniossa 16-numerolla ykköseksi 4. ulkoa. Ori käänteli viimeisellä takasuoralla neljännelle ja hoiti homman kotiin. Joensuussa ori kohtasi kovia Viljun johdolla, eikä neljättä sijaa voi pitää huonona suorituksena. Kouvolassa tehtävä on sopiva ja ori on ansaitusti lähdön suosikki, kun lähtöasetelmatkin suosivat.

Haastaja: 12 Limuska lopetti Lahdessa terävästi saatuaan sisältä kiritilaa. Jyväskylässä tamma starttasi 60-metrin pakilta ja jäi startissa jonkin verran lisää. Loppukurvissa tullut laukka pilasi pelin voiton suhteen, mutta hyvä lopetus tuotti nelossijan tauluun. Limuska on tottunut kilpailemaan tätä kovemmissa tehtävissä.

Yllättäjät: 5 Kaappi laukkasi epäonnekseen Derby-karsinnassa hieman ennen maalia matkattuaan lähdön voittaneen Hiiopin rinnalla. Ehjällä suorituksella ori pystyy paljoon. 22,5-vauhtinen avaus oli Vermossa liikaa 4 Tamburiinille, joka taipui lopussa. Tasaisemmalla vauhdinjaolla ruuna pystyy olemaan ainakin totossa. 10 Leijan Loimu nappasi Kuopiossa tarkalla juoksulla viidennen sijan. Ylivieskassa tamma avasi takamatkalta keulaan ja kesti kuin kestikin kakkoseksi vaikka kurssi ei ollut maalin kohdalla nousussa. Leijan Loimu on mielialamenijä, joka on mennyt starttien myötä eteenpäin pitkän paussin jälkeen. 11 Kaarnalii lopetti Teivossa mukavasti juostuaan viimeisessä parissa. Kyseessä oli vasta kolmas startti tälle kaudelle, eli sesongin parasta suoritusta ei tuskin on vielä nähty. 3 Kilhakka otti toissa kerralla maksimit 2. ulkoa. Viimeksi ruuna juoksi lähtölaukan jälkeen 4. ulkona ja otti uuden laukan maalisuoralla. Kuukauden starttivapaan pitänyt 13 Tähtituula, epävarma 8 B. Violetta ja vauhdikas 14 Vektoria tulevat seuraavina.

Pelijakauma: Ei suurta huomautettavaa.

Juoksunkulku: Tokumentti pystynee pitämään johtopaikan, kun eturivissä ei ole starttiraketteja. Tamburiini esittää kovimman haasteen johtopaikan suhteen, mutta tyytynee selkäjuoksuun. Myös Leijan Loimu saattaa tykittää aikaisin eteenpäin hakiessaan hyvään paikkaan sisäradalle.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 1, 12, 5, 4
Suuri: 1, 12, 5, 4, 10, 11, 3, 13, 8, 14

Toto4-2

Suosikki: 8 Crossire Annie teki Forssassa mainion juoksun suhteellisen pahan lähtölaukan jälkeen ja kiersi koko porukan. Loviisassa tamma pääsi keulaan ja voitti tämän jälkeen varmasti. Crossfire Annie ei ajallisesti ole lyönyt parastaan pöytään, ja sisällä tuntuisi olevan kunnon radalla ainakin 17-alkuinen, ehkä jopa 16:lla alkava tulos.

Haastajat: 13 Brazen Leonore voitti Lappeessa valmentajan ajamana johtavan takaa. Viimeksi juoksusta tuli haastavampi, eikä tamma hyvästä lopetuksesta huolimatta ehtinyt 5. ulkoa ykköseksi. Kunto on hyvä ja tamma on yksi mahdollisista Kouvolassa. 3 White Cross Esme on kilpaillut tätä kovemmissa tehtävissä viime starteissaan. Mikkelissä tamma oli mukana Kasvattajakruunun karsintalähdössä ja Teivossa Tammakriteriumin karsinnassa. Molemmilla kerroilla kolmevuotias teki sisäratajuoksulla hyvää työtä. Tällä kertaa tehtävä on sopivampi.

Yllättäjät: 6 Next Hope pilasi Lahdessa laukkaan. Teivossa tamma osalistui Edwina Ordenin voittamaan Tammakriteriumin karsintaan, missä tamma lopetti 4. sisältä mukavasti. 1 Lovely Girl laukkasi Lahdessa loppukurviin. Ehjällä juoksulla tamma olisi mennyt 17-alkuisen tuloksen, mihin valmentaja uskoi tälläkin kertaa vaikka kyseessä on volttilähtö. 2 Love You Desiree laukkasi viimeksi Savonlinnassa toisessa kaarteessa. Tamma oli tuolloin kiimassa eikä pystynyt suorittamaan yhtä letkeästi kuin taustajoukot toivoivat. 4 Explosive Ellie veti Loviisassa selvässä keulassa, mutta hiljensi viimeisessä kaarteessa ja jäi alakynteen.

Pelijakauma: Brazen Leonore (35%) on erottunut suosikkikolmikosta liikaa, ja tamma jätetään peleistä kylmästi pois. Explosive Ellie (15%) on kiinnostavin tapaus eikä suosikkimme Crossfire Annie (29%) ei ole ainakaan ylipelattu. Rastaamme kohteeseen vain kaksi merkkiä.

Juoksunkulku: White Cross Esme hakee ravilla keulapaikan haltuunsa ja Explosive Ellie tahtoo tämän taakse.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 8, 3
Suuri: 8, 3

Toto4-3

Suosikki: 7 Bean Coktail teki Mikkelissä vahvan kirin 6. ulkoa ja oriilta odotettiin menestystä tämän jälkeen Joensuusta, missä hevonen jäi johtavan rinnalle ja joutui lopussa taipumaan. Tällä kertaa vastus on erittäin sopiva ja oriilla on loistava sauma palata vuosien jälkeen takaisin voittokantaan. Se saattaa kelpo avaajana päästä jopa keulapaikalle saakka.

Haastajat: 5 Issaquah Sund lopetti Jyväskylässä kelpo tyylillä 3. ulkoa neljänneksi ja on menossa parempaan suuntaan. Huippukuntoon on vielä paljon matkaa, kun muistelee ruunan esityksiä kausi-pari sitten. Issaquah Sundin luulisi kamppailevan totosijoista jo pelkällä luokallaan. 2 Blowmywhistle ei ole hirveästi vakuuttanut starteissaan, mutta tällä kertaa porukka on nappiluokkaa. Vermossa tamma ei riittänyt parhaille, vaikka pääsi kasikaistalta kelpo paikkaan 3. ulos. 1 Sudbury ei ole avaaja nopeimmasta päästä, mutta saa joka tapauksessa hyvän juoksun sisäradalla. Vermossa ruuna kiri 6. ulkoa mukavasti saamatta lopussa täyttä mahdollisuutta. Varaa ei todennäköisesti olisi ollut paljoa parempaan eli sijoitus ja loppuaika viime kisasta ovat suht' rehellisiä tulosrivistössä. 6 Hunters Hero voitti Lappeessa kengittä ja Amerikan kärryillä. Tällä kertaa juostava matka ei ole etu, mutta sisäradalle päästessään ruuna pystyy sijoittumaan ainakin kärjen tuntumaan. Edellisen tallikaveri 11 Luxorious Lord on kunnostautunut tällä kaudella montéssa. Takarivin lähtöpaikka on kärrylähdössä iso miinus, kun ruuna olisi paras keulasta. Tauolta palaava 12 Shameless hakee näistä asemista rahasijaa. Sijoitus kärjen tuntumassa olisi positiivinen yllätys.

Pelijakauma: Bean Coktail (49%) käy osuvana merkkinä varmaksi riveihin.

Juoksunkulku: Hunters Hero katsoo ensimmäiset keulat. Tämän jälkeen Bean Coktail saattaa päästä aina keulaan asti, kun sisäpuolella on tukku tasaisia avaajia.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto4-4

Suosikki: 1 Quattro Point on tehnyt hyvää jälkeä tällä kaudella ja Kouvolassa tamma hakee kauden neljättä voittoaan. Viimeksi nelivuotias sai tehdä kotiradallaan mitä tahtoi ja voitti keulasta haukotellen. Quattro Point on hyvä avaaja, joka on kokemattomalla kuskillakin todennäköisin keulahevonen. Siitä tammaa olisi paha ohittaa.

Haastajat: 6 Je Suis Justine kiersi Riihimäellä etusuoralla johtavan rinnalle, mistä tamma lipui ylivoimaiseen voittoon. 15 Quite So Yanky kiri toissa kerralla ennätystasaisessa maaliintulossa ykköseksi. Viimeksi ruuna jäi pelihevosena johtavan rinnalle, mistä ruuna näytti menestyjältä vielä loppukaarteessa. Maalisuoralla viisivuotias joutui kuitenkin taipumaan. 8 Local Time on kärsinyt kavio-ongelmista. Se teki keväällä niin hyviä suorituksia, että ruuna pitää huomioida paussiltakin.

Yllättäjät: 12 Miss Vivacious kilpailee elämänsä iskussa. Seinäjoella tamma teki johtavan rinnalta sitkeän juoksun ja kesti neljänneksi. Hevonen kilpailee niin kovassa iskussa, että valmentajan mukaan Miss Vivaciousta on tällä hetkellä vaikea saada väsyksiin. 10 Hurry Sundown ravasi ohjastajan mukaan viimeksi paremmin kuin aikaisemmin ja jossiteltavaakin jäi sisäratajuoksun jälkeen. Kouvolan kaarteet ei ole plussa, mutta toisaalta hevosen terveystilanne on parempi kuin aikoihin. 11 Jordan voitti Loviisassa johtavan rinnalta, muttei tämän jälkeen ole menestynyt. Viimeksi ruuna jäi keulahevosen kupeelle ja tätä ennen tehtävä oli 5. ulkoa liian vaikea MAS Chilin voittamassa lähdössä. Katkonaisesti starttailemaan päässeet 13 Fountain Dyanamite ja 2 Respect The Image sekä tauon jälkeen hyvän sisäratajuoksun alle saanut 16 Naturgas ovat seuraavat merkit rankingissa.

Pelijakauma: Oikein pelattu.

Juoksunkulku: Quattro Point pitää johtopaikan nimissään ja Respect The Image tähtää tämän kantaan.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 1, 6, 15, 8
Suuri: 1, 6, 15, 8, 12, 10, 11, 13, 2, 16