Ravivihje: Toto64 Vermo 21.8.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

toto64
Vermossa ravataan urheilullisesti vuoden paras keskiviikko, kun 4-vuotiaat ratkaisevat Derby-finalistit.

Toto64-1

Suosikit: Toto64-pelin avaa toinen Derby-karsinta. Sen suosikkikaksikko 5 Flexible Journey ja 2 Tattoo Avenger saapuvat kisaan melko tuorein voimin, sillä parivaljakolla on kummallakin vasta alle 15 starttia urallaan. Kumpikin hevonen on kehittynyt tänä kesänä huimin harppauksin. Flexible Journeyltä nähtiin Lahden 4-vuotislähdössä selkeästi uran paras esitys, kun se kiri parijonosta 11-kyytiä ja liiteli selvään voittoon.

Tattoo Avenger löi edellisen Turussa kesäkuussa ja oli Kasvattajakruunu-alkuerässä urhea kakkonen kierrettyään matkalla johtavan rinnalle. Ruuna osoitti, että luokka riittää avoimissa 4-vuotislähdöissäkin, vaikka hevonen on kisannut pääasiassa rahasarjoissa. Pelaajat eivät saa kaksikon välille suurta eroa, eikä sitä saa vihjaajakaan. Juoksunkulku ratkaisee paremmuuden.

Haastajat: 4 MAS Capacity debytoi Vieremällä avoimissa 4-vuotislähdöissä Suomessa ja oli aivan positiivinen laukan jälkeen. Ruunaa on hieman vaikea verrata muihin 4-vuotiaisiin, mutta sillä vaikuttaisi olavan vielä kapasiteettia piilossa. Bodenissa kesäkuussa ruuna polki parijonosta viimeisen kierroksen 10,9, vaikka ei saanut tulla koko ajan täysin vapaasti.

10 Whogonow on väläytellyt, mutta ottanut turhia laukkoja, eikä käytös ole aina muutenkaan ollut tasapainoisinta mahdollista. Takarivistä ori voisi pysyä rauhallisempana ja ei ole silloin aivan vaaraton. Lahdessa hevonen veti keulassa kovaa ja laukkasi 450 metriä ennen maalia, kun maitohapot alkoivat jylläämään.

Yllättäjät: 6 Daze on kuulunut tammojen kärkipäähän, mutta keskikesä on ollut vaisu sekä viime että tänä vuonna. Tamma on pieneltä tauolta nyt pieni kysymysmerkki. 3 Double Revenge on tauluaan parempi hevonen, mutta viimeisin kisa ei puhutellut, kun 4-vuotias laukkaili, eikä ravi aivan stemmannut muutenkaan. 11 Arctic Elsa on menestynyt tammojen ikäluokkalähdöissä hyvin, mutta on keulapäästä parhaimmillaan ja arpaonni laski vähiäkin toiveita. 1 Cacshotilla on hyvä jakso, mutta rima nousee aika lailla rahasarjoista.

Pelijakauma: Whogonow (5 %) on hieman aliarvostettu, mutta lähtö on aika oikeansuuntaisesti rastattu.

Juoksunkulku: Daze on kiihdytyksessä nopein. Se katselee todennäköisesti selkää eteensä. Suosikkikaksikko käynnistyy aika tasaisesti, mutta keulapaikka on tarjolla sille kumpi on valmis riskeeraamaan alussa enemmän. On hirmuisen vaikea veikata kumpi se on, mutta siinä olisi tarjolla voiton kannalta merkittävä etu.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 5, 2
Suuri: 5, 2, 4, 10

Toto64-2

Suosikki: 3 Sultan Journey on hävinnyt tällä kaudella keulapaikalta vain toukokuun taukostarttinsa, eikä koko urallaankaan kovin usein, joten kun tie vie hyvältä paikalta johtoon, niin hevonen on luonnollinen pelisuosikki. Tehtävä on nyt kuitenkin uran tasokkain, eikä ruuna saa tässä seurassa vihjaajalta aivan yhtä suurta luottoa kuin pelikansalta. Ykkösmerkki toki silti.

Haastajat: 1 One Direction laukkasi Lahdessa jo ennen lähtölinjaa. Derby-finalisti nosti heinäkuussa merkittävästi tasoaan ja on tässä vaarallinen, ellei ykkösestä muodostu loukkupaikka. Ori voisi terävällä kuskilla saada pidettyä suosikin selän alussa.

7 O.P.Roc palasi viimeksi tauolta ja oli sitkeä kierrettyään 1. takasuoralla johtavan rinnalle. Kesän pikkuongelmista kärsinyt ruuna on varmasti startti alla vielä pykälän terävämpi. Ulkoa ei ole toki helppo saada järkevää juoksua.

5 Petersin on saanut kolme starttia kroppaansa ja parantaa jatkuvasti. Luokka on kova näihin lähtöihin ja ruuna oli viimeksi suosikin edellä maalissa. Silloin se sai toki huomattavasti paremman juoksun 3. sisällä, eikä ero ollut maalissa suuri.

6 Justine Case on tehnyt hyvää työtä läpi kauden. Viime aikoina voittoja ei ole tullut, mutta koko vuonna niitä on jo kuusi, eikä viime esityksissäkään ole ollut varsinaisesti moitteille sijaa. Ylivieskan Toto75-lähdössä tamma kiersi pitkällä kirillä kakkoseksi.

9 Snowdon kiri viimeksi mahdottomista asemista 11,9/800 metriä ja oli sijoitustaan parempi. Ruunan fysiikka riittää ehdottomasti, mutta se kaipaa hieman tasavauhtisena hevosena kisaan vauhtia.

10 Tokarevilla on mennyt juoksut pieleen jo useamman kerran peräkkäin ja 4-vuotias on riviään vaarallisempi.

Nopea 4 Bombard oli viimeksi pitkällä matkalla nahkea, mutta hyvällä tasolla sitä ennen, eikä hevosta kannata vielä yhden epäonnistumisen jälkeen tuomita.

Pelijakauma: Sultan Journey (40 %) on tasaisen tasokkaassa lähdössä jonkin verran liikaa luotettu ja lähtö rastataan suosituksiin leveästi.

Juoksunkulku: Sultan Journey ampuu keulaan. One Direction ja Bombard havittelevat lähinnä paikkaa sen takaa. Petersin, O.P.Roc ja Snowdon ovat hevosia joilla on voimaa kiertää matkalla johtavan rinnalle. Eiköhän vauhti pysy tasaisen raikkaana.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 3, 1, 7, 5, 6, 9, 10, 4
Suuri: 3, 1, 7, 5, 6, 9, 10, 4

Toto64-3

Suosikki: Kolmannessa Toto64-lähdössä karsitaan Suomen edustajia Ruotsin Derby-päivän amatööriohjastajaotteluun. 2 Ulk Delle Selve on koko kierroksen pelatuin hevonen. Ori jäi Lahdessa paljon tätä kovemmassa lähdössä pussiin ja totosijaputki katkesi, mutta 6-vuotias vaikutti muuten aivan normaalilta. Keulasta suosikki tuskin tätä häviäisi, mutta sen esteenä saattaa olla rinnalta katapultin lailla kiihdyttävä 3 Rambo Rivner.

Haastajat: Rambo Rivner kilpaili Lahdessa sarjaa ylempänä kuin suosikki ja täräytti 8-kaistalta johtoon. Ruuna oli kova avaus huomioiden asiallinen lopulta johtavan takaa, kuten on ollut koko läpi Suomen uran, vaikka edellisestä voitosta on jo rutkasti aikaa.

9 Ambrogio hallitsi Oulussa johtopaikalta ja puristi viimeksi ykköseksi johtavan rinnalta. Rima nousee etelässä ja takarivi haittaa, mutta kunto on kohdallaan.

Yllättäjät: Olisi melkoinen yllätys, mikäli voitto lipsahtaisi kolmen eniten pelatun ulkopuolelle, mutta amatöörilähtö on tietysti aina arvoituksellisempi kuin normaalikisa. 10 Ripasso Classico väläyttelee, mutta olisi paras vapaalta radalta. 1 Sundsvik Chamsin pääsee matkaan namupaikalta, mutta ylisarjassa riittää tekemistä. Voitokas 5 Silvester on hakenut hieman parasta virettään, mutta parissa viimeisessä on sentään ollut jonkinlaista positiivista suuntausta.

Pelijakauma: Ulk Delle Selve (65 %) on aika oikein pelattuna suosikkina selkeä varmavaihtoehto. Rambo Rivner (7 %) olisi kuitenkin edullinen varmistus, jos lähtöön rastaa enemmän. Ambrogio (20 %) on takarivistä hieman liikaa luotettu.

Juoksunkulku: Ulk Delle Selve ja Rambo Rivner iskevät alussa yhteen. Jälkimmäinen saattaa päästä ohikin, mutta suosikin selkä voi kelvata silti lopulta.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 2
Suuri: 2, 3

Toto64-4

Suosikki: Derby-karsinnat jatkuvat neljännessä Toto64-kohteessa. Kisa vaikuttaa kolmen kaupalta ja niistä parhaan lähtöpaikan on saanut 3 Callela Louis. Ruunaan on kohdistettu kovat odotukset ja tällä kaudella ne ovat vihdoin realisoituneetkin. Jyväskylän Kasvattajakruunu-alkuerässä Heikki Korhosen suojatti marssi johtavan rinnalta ylivoimaiseen voittoon ja on aiemmin jo osoittanut, ettei moiti rankkojakaan reissuja. Lähtönopeuden puute on murhe, mutta jaksavalla hevosella on työkalupakissa muuten monenlaisia avaimia.

Haastajat: 9 Jolly Roy nappasi Kuopio Stakesista arvokkaan kakkosen ja paineli heti sen perään 4-vuotiaiden täyden voltin SE-lukemat. Lahdessa ori oli vaisu, mutta valmentaja painottaa, ettei siihen kisaan oltu panostettu nimeksikään ja nyt nähdään merkittävästi parempi Jolly Roy. Timo Korvenheimo odottaa yksiselitteisesti kauden parasta esitystä kauden tärkeimmässä kisassa.

6 Knows Best on tähdännyt pitkäjänteisesti Derbyyn koko vuoden ja juossut vasta neljä kertaa. Otteet ovat parantuneet joka starttiin ja Lahdessa ruuna kiri avoimessa 4-vuotislähdössä 5. ulkoa mainiosti kakkoseksi.

Yllättäjät: 5 BWT Danger koki viimeksi vaarallisen varusterikon, kun hevoselta katkesi kuolain kiihdytyksessä, mutta hevonen käyttäytyi viisaasti ja ohjastajat rattailla sekä ympärillä vielä suurempien kehujen arvoisesti. Ruuna tuli itse johtavan takan ahieman voimia tallella maaliin. Ihan parhaille 4-vuotiaille BWT Danger ei ole riittänyt, mutta kärkkyy niiden epäonnistumista. 8 Wingman kiri viimeksi suosikin voittamassa kisassa positiivisesti kakkoseksi. 8-radalta on vaikea löytää onnistunutta juoksua, mutta fysiikka riittää korkealle. 2 Nika on mennyt hyvin Ruotsissa, mutta rima taitaa olla liian korkealla sekä kuskille että hevoselle. Viimeksi tamma kiersi päätöskierroksen alussa 5. ulkoa 2. ulos, josta kiri varmaan voittoon, vaikka suoritti talliportin kohdalla pienen mutkan. Kirikierros sujui mukavasti 12-pintaan. 7 Club Nord Easylla saattoi jäädä Mikkelin avoimessa 4-vuotislähdössä sijan verran jossiteltavaa. Onnettomalta paikalta kärkisija olisi pieni yllätys, vaikka lamavire taittui viime kisassa.

Pelijakauma: Ei ihmeitä. Kolmella aika oikein pelatulla pelatuimmalla pääsee pitkälle.

Juoksunkulku: BWT Danger on ensimmäinen keula, mutta ulkoa tulee painetta Knows Bestiltä ja mahdollisesti vielä Club Nord Easyltä. Knows Best on todennäköisin lopullinen johtonimi. Callela Louis saattaa kiertää matkalla johtohevosen kupeelle.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 3, 9, 6
Suuri: 3, 9, 6

Toto64-5

Suosikki: Kriterium-voittaja 2 Lewis Ale avasi kautensa Ruotsissa, eikä saa kehuja niistä kisoista, vaikka vastusta riitti. Viimeksi ori oli paremman näköinen kiritettyään Graceful Swampia kovassa lopetuksessa sen rinnalta, mutta toisaalta hölkkäkisasta on vaikea vetää syvempiä johtopäätöksiä. Tähti on keskittynyt tänä vuonna tiukasti Derbyyn ja eiköhän nyt nähdä kauden toistaiseksi paras esitys. Luokka puhuu ja Lewis Ale on selvä ennakkosuosikki omaan karsintaansa.

Haastaja: 1 Peanuts on päässyt tällä kaudella vihdoin säännölliseen starttirytmiin ja esittämään kykyjensä edellyttämiä suorituksia. Vermossa ja Jyväskylässä tuli tappio Bosses Ladylle, mutta tamma oli kummassakin itsekin oikein mainio. Hevoselle asetetaan Derby-karsintaan ensimmäistä kertaa uralla jenkit perään ja riisutaan etukengät. Haastaja olisi tosi vaarallinen voittoakin ajatellen, mikäli se pääsee kääntämään suosikin selästä sujuvasti loppusuoralla.

Yllättäjät: 5 Special Present koki viimeksi Ylivieskassa yllättävän tappion, mutta ehkä siihen kisaan hevosta ei oltu viritelty aivan äärimmilleen ja juoksukin meni hankalaksi. Vieremällä ori polki avoimessa 4-vuotislähdössä laukan jälkeen hurjasti 12,4/1300 metriä, eikä ole ihan ulkona, kun finaalipaikkoja jaetaan. 7 Sahara Sandstorm ravasi heinäkuussa Mikkelissä pitkän matkan 4-vuotiaiden SE-lukemat ja se on tietysti hyvä näyttö Derbyn 2600 metrinkin matkaa ajatellen. Viimeksi ruuna taipui hieman johtavan rinnalta, mutta valmentaja odottaa, että hevonen on kova startti alla taas parempi. Paikka on toki haastava. Harri Koivusen kaksikko 9 Kaptah ja 4 Cavalier kärkkyy suosikkien epäonnea. Kummallakin on hyvä fysiikka. Cavalier painoi viimeksi matkalla itsensä uuvuksiin ja sen kisan saa unohtaa. 8 Fullhand Comery on osoittanut myös, että pitkät matkat sopivat, mutta paikka on ankea.

Pelijakauma: Kärjen osalta ei ihmeitä. Special Present (1 %) on aliarvostettu yllättäjä.

Juoksunkulku: Peanuts pystyy torjumaan alussa Lewis Alen, mutta kaiken järjen mukaan suosikin selkä kelpaa eteen, vaikka tammalla on nyt uusia varustevirityksiä.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 2
Suuri: 2, 1

Toto64-6

Suosikki: 8 Marrakesh starttasi Kriteriumiin suosikkina, mutta joutui tyytymään johtavan rinnalta neljänteen sijaan. Oria on matsattu ikäluokkalähtöihin Timo Nurmokselle tyypilliseen tapaan, joka tarkoittaa, että kilpailukutsuja ei plärätä turhaan. Kausiavaus Eskilstunassa jätti oikein positiivisen kuvan. Ori kiersi matkalla johtavan rinnalle, josta se polki kirilenkin 10,8, vaikka ohjastaja ei ottanut lopussa ihan kaikkea ulos, kun huomasi, ettei Ruotsin ennätyksen juosseesta hurjasta Zanzibar Wise Asista pääsee sinä päivänä ohi. Marrakeshilla oli viime kaudella ajoittain ongelmia ravin kanssa varsinkin kaarteissa, mutta Eskilstunan perusteella hevonen näytti kasvaneen talven aikana mittoihinsa ja ravi soljui oikein sulavasti.

Haastaja: 4 Bosses Lady on keskittynyt tänä vuonna tammalähtöihin, eikä ole vielä hävinnyt. Ikäluokan ykköstamma etenee tässä aluksi johtoon ja pystyy tarjoamaan näistä lähtökohdista matsin suosikille. Varsinkin Vemron esitys oli hurja, kun 4-vuotias kiersi kilpasiskonsa vielä laukankin jälkeen.

Yllättäjät: Kovan kärkikaksikon takana on tasaista. 6 Mainio ja 7 Majestic Man ovat keränneet ikäluokkakisoista hyviä sijoituksia ja niillä on tähän hyvä rutiini. 9 Effronte Photo oli Kuopio Stakesissa kelpo neljäs ja nyt riisutaan kengät ensimmäistä kertaa uralla. 10 Ronaldo Malibu oli viime syksynä Kasvattajakruunussa kolmas, mutta tämä kausi on ollut vaikea. Lievää positiivista suuntausta on kuitenkin nähty viime aikoina. 1 BWT Divine, 2 Santo Grial ja 5 Treasure of Pirate ovat menestyneet lähinnä rahasarjoissa ja rima nousee nyt huimasti. Ainakin Santo Grialilta riisutaan kengät ensimmäistä kertaa.

Pelijakauma: Marrakesh (44 %) voisi olla aavsituksen suurempi suosikki, mutta Bosses Lady (37 %) ei ole keulasta väheksyttävä haastaja.

Juoksunkulku: Bosses Lady etenee johtoon. Marrakesh kiertää matkalla johtavan rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 8, 4
Suuri: 8, 4