Ravivihje: Toto5 Forssa 20.8.2019

Julkaistu:

toto5
Willow Pride on liki voittoa Toto5-pelin avauskohteessa. Tamma on hyvä ehdokas rivien varmaksi.

Toto5-1

Suosikki: 2 Willow Pridella on mainio sauma napata voitto Tammavaltikka-katsastuksessa. Nopea avaaja pääsee johtopaikalle, mistä sen ohittaminen ei ole helppo tehtävä. Tamma on mennyt tällä kaudella askeleen etenpäin ja pystyy tätä nykyä pärjäämään juoksulla kuin juoksulla. Lahdessa tamma voitti keulasta niukasti kovalla tuloksella ja Seinäjoella hevonen lopetti kärjen tuntumasta lähes ykköseksi. Keulassa juossut Club Nord Elit piti kuitenkin niukasti pintansa. Forssassa vastus on erittäin sopiva.

Haastaja: 4 Her Royal Highness ei suostu ensimmäisten joukossa antamaan periksi. Vermossa tamma runttasi väkisin ohi keulassa juosseen Bwt Burnin Aliven ja varaakin näytti jäävän. Tällä kertaa johtopaikalla tulee juoksemaan vireeltään paljon kovempi menijä, josta ei ole yhtä helppo nyrkkeillä ohi. Tässä kisassa Her Royal Highness kilpailee todennäköisesti kengät jalassa, kun viime starteissaan tamma on juossut optimibalanssillaan takakengittä.

Yllättäjät: 8 Gisela Luxi lopetti toissa kerralla kärjen tuntumasta ykköseksi. Viimeksi tammalla pakiteltiin hännille eikä sijoitukseen kannata liikaa tuijottaa. Lähtöpaikka on tälläkin kertaa haastava. 1 May Rose parantaa pikku hiljaa. Seinäjoella tasavauhtinen menijä oli 5. ulkoa kelpo kakkonen. Ykkösradan lähtöpaikka ei ole etu tasaiselle avaajalle. 3 Millstone's Vivid puolestaan sai Vermossa seurata Her Royal Highnessia ja oli tämän takaa varma kakkonen. Ohi ei ollut asiaa. 9 Rose Coger olisi eturivistä ollut nopea avaaja eli lähtöpaikka on miinusta. Toisaalta on se parempi kuin viimeksi, kun Rose Coger starttasi matkaan kasikaistalta. 7 Westcoast Victoria ja 5 M.T.Lara Croft avaavat auton takaa hyvin ja pystyvät hyvällä sisäratajuoksulla sijoittumaan kärjen taakse.

Pelijakauma: Kaikki asiat puoltavat Willow Pridea (62%), joka kelpaa varmaksi.

Juoksunkulku: Willow Pride avaa keulaan ja Her Royal Highness juoksee tämän rinnalla. Matkavauhti on suht' maltillista.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto5-2

Suosikki: 4 Vonkari pääsee pitkästä aikaa liikkeelle perusmatkalta eikä oriin välttämättä tarvitse tehdä yhtä paljon töitä kuin monesti takamatkoilta. Forssassa hevonen kyllä pääsi takamatkalta sujuvasti keulahevosen tuntumaan, mistä ori näytti hoitavan homman helposti, mutta maalilinjalla tullut laukka laittoi tuomariston töihin. Juoksu kuitenkin hyväksyttiin. Lahdessa oli yksi ylivoimainen menijä vastassa eikä Vonkari voinut tälle mitään, mutta piti kuitenkin vuorenvarmasti kakkoseksi.

Haastajat: 2 Nurmon Neito ravasi Porissa koko matkan lopettaen maalisuoralla terävästi. Ehjällä juoksulla tamma on yksi mahdollisista. 5 Elevis laukkasi Lahdessa takajoukoissa loppukurvissa. Riihimäellä se runttasi 4. ulkoa eteenpäin toisen kaarteen jälkeen ja kiersi johtavan rinnalle. Siitä ori oli varma kakkonen 3 Hissun Mahdin jälkeen, jota ajaa tällä kertaa Ari Moilanen.

Yllättäjät: 8 Laval Rols oli Forssassa ykkönen 4. ulkoa. Viimeksi ruuna matkasi kärjen tuntumassa ja otti lopulta maksimit. Laval Rols on ravivarma menijä, joka tekee tasaista jälkeä eikä sitä tälläkään kertaa voi aliarvioida. 14 Riinan Kirma meni hyvän ajan sekä Turussa että Vermossa. Turussa ruuna otti kärjen tuntumasta maksimit kun taas Vermossa hevonen joutui tekemään töitä ennen kun sai pääporukan kiinni. 9 H.V. Tureks oli Vermossa kierros ennen maalia kaukana kärjestä, mutta pystyi pontevalla päätöslenkillä nousemaan kolmanneksi ohi Riinan Kirman. Epävarma mutta kyvykäs 10 Layla tulee seuraavana ennen niin ikään laukkaherkkää 7 Y.P. Sonia.

Pelijakauma: Arvioimme suosikki Vonkarin (26%) voittosauman peliprosenttejaan suuremmaksi eikä kyseessä olisi pöllömpi varma ainakaan pienimpiin kuitteihin.

Juoksunkulku: Vonkari hakee johtopaikan nimiinsä viimeistään ensimmäisellä takasuoralla.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 4, 2, 5, 3
Suuri: 4, 2, 5, 3, 8, 14, 9, 10

Toto5-3

Suosikki: 9 Melinda Ses lähti Lappeessa hyvältä lähtöpaikalta korostetun varmasti matkaan ja jäi 5. ulos, mistä tamma kiersi varmaan voittoon. Jyväskylässä Melinda Ses kohtasi kovat kilpasiskot Kasvattajakruunun alkuerässä ja kiri positiivisesti viidenneksi. Tällä kertaa vastus on sen verran sopiva, että ehjällä suorituksella Melinda Sesin kuuluu nousta kamppailemaan lähdön voitosta.

Haastajat: 4 Halia Web matkasi Vermossa johtavan takana ja teki hyvän juoksun vaikkei voittajalle mitään mahtanutkaan. Tällä kertaa starttiväli on lyhyempi, mikä on hyvä asia. 10 Eyes On Alley voitti Riihimäellä keulasta pystyyn. Seinäjoella tamma yritti kiriä kärkeen takajoukoista, mutta menetti päätöspuolikkaan alussa rytmiään eikä saanut siitä uudelleen kiinni. Yhden heikomman startin takia sitä ei kannata unohtaa. 2 El Houdini voitti Lappeessa varmasti keulasta kun taas Lahdessa ruuna ei riittänyt 3. ulkoa kärkeen. Hyvältä lähtöpaikalta ruuna on yksi mahdollisista.

Yllättäjät: 8 Crazeman johti Vermossa alun ja juoksi lopulta 2. sisällä, mistä ruuna oli lopussa tasainen. Voittoon vaaditaan ainakin pientä parannusta. 3 Rullebackens Emilille tehdään tähän starttiin varustemuutos, kun oriille lisätää lappuja päävehkeisiin, että hevonen olisi terävämpi. 1 Langen's Motörhead ei saanut Forssassa mahdollisuutta. Valmentaja ei teilannut menestymismahdollisuutta näistä asemista. 12 Shadow Pro McQueen sai viimeksi onnistumisen alle eikä kyseessä ole niin nolo menijä kuin sekava tulosrivistö antaa ymmärtää. 6 Moira Maguire voitti Turussa niukasti keulasta. Rima nousee tällä kertaa tuntuvasti ja todennäköisesti liikaa.

Pelijakauma: Oikein pelattu.

Juoksunkulku: El Houdini tai Halia Web hakee johtopaikan Langen's Motörheadilta, mikäli tällä ollaan selkäjuoksutaktiikalla liikkeellä. Voi tosin olla, että Langen's Motörheadilla kokeillaan keulasta, sillä valmentaja ei sulkenut pois keulajuoksun mahdollisuutta.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 9, 4, 10, 2
Suuri: 9, 4, 10, 2, 8, 3, 1, 12

Toto5-4

Suosikki: 11 Selene Lune hakee mielimatkallaan paluuta voittajakehään. Tammalla on hyvät startit alla, sillä Vermon kisoissaan hevonen kiri hyvin perille molemmilla kerroilla. Selen Lune on erittäin jaksava menijä, jolla on aina laukkariski olemassa. Ehjällä juoksulla se nähdään mukana kamppailemassa parhaista paloista.

Haastajat: 5 Spade Ace Fridon ohjastaja paranee merkittävästi tähän kisaan. Loviisassa johtavan rinnalta voittanut ruuna oli viimeksi pitkään pussissa, ja tilanteita rupesi syntymään kun ohjastaja käänsi ajokkinsa pois sisältä. Valjakko hylättiin ansaitusti. Spade Ace Frido kilpailee hyvässä iskussa ja totosija on vähintä mitä siltä pitää Forssasta odottaa. 8 Mister Lane on viime starteissa juossut viimeisessä parissa, mistä hevonen on esittänyt hienot loppukirit. Tällä kertaa se pääsee pienessä lähdössä lähemmäs kärkeä. 7 Notable palasi Forssassa reilun kuukauden paussilta eikä ollut parhaimmillaan, sillä kiri jäi selvästi tasaiseksi puurtamiseksi. Startti alla ruuna pystyy parantamaan.

Yllättäjät: 12 Don Corleone Trot menee matkan, mutta paussilta se on ainakin pieni arvoitus. 4 Leemark's Casimir ja 1 Boss pystyvät hyvällä juoksulla sijoittumaan kärjen taakse, tuskin korkeammalle. 10 Brokad Broddan ja Timo Leivon yhteinen taival ei ole vielä tuottanut menestystä, mutta jatkossa kaksikko saattaa menestyä. Valjakkoa kannattaa seurata tarkalla silmällä tauon jälkeen.

Pelijakauma: Mister Lane (11%) on paras merkki pelihevosista kun taas Notable (18%) ei maistu.

Juoksunkulku: Boss johtaa alun, mutta selkä kelpaa eteen. Spade Ace Frido hakeene keulapaikan nimiinsä ja saattaapa Selene Lunekin tehdä aikaisen ratkaisun takajoukoista.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 11, 5, 8
Suuri: 11, 5, 8

Toto5-5

Suosikki: 2 So Long Suckers starttaa parhaalta mahdolliselta lähtöpaikalta ja on sopivassa seurassa selvä ykkösmerkki. Ruuna ei alussa ehdi nopeimpien matkaan eikä mailin matka ole vahvalle menijälle paras distanssi, joten varmistamme sen vaikka kunto hyvä onkin. Porin kuolemanpaikkarunttausta seurasi voitokas kiri 3. ulkoa Turussa. Ykköstila oli jo uran kuudes, ja voittoprosentti on hienosti yli 50.

Haastajat: 4 Argenteuil nousi Vermossa kakkoseksi 2. ulkoa. Tässä startissa tamma menee kengät jalassa, kun viime kisoissa se on juossut etukengittä. 5 Lovely Futuralla on vauhtia, kuten tamma Vermossa osoitti. Laukkariski on suuri, mutta ehjällä juoksulla sillä on sanansa sanottavana. 8 Champagne Bathin juoksu meni nappiin Porissa, missä tamma kiri sisäratajuoksulla kärkeen. Riihämellä sijoitus on rehellinen, sillä parempaan tamma ei 4. ulkoa riittänyt. Kasikaistalta se on haastajan asemassa. 9 Gillian Comerylla ei tauolta tapahtunut ihmeitä 2. sisältä, mutta startti alla tilanne voi olla Forssassa toinen. Voitto joka tapauksessa yllättäisi. 1 Cold Hard Silver saattaa päästä hyviin asemiin kuten teki viimeksi Porissa, missä ori seurasi 2. sisältä maksimisijoitukseen. Rahasija olisi hyvä suoritus tasokkaassa tehtävässä.

Pelijakauma: Lovely Futura (9%) on kykyihin nähden alipelattu.

Juoksunkulku: Lovely Futura hakee ravilla johtopaikan haltuunsa ja vetää vauhdilla.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 2, 4, 5
Suuri: 2, 4, 5