Ravivihje: Toto75 Teivo 17.8.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

toto75
Tammakriterium kruunaa pelillisesti haastavan Teivon Toto75-kierroksen.

Toto75-1

Suosikki: 6 Lindy Poppins tiputti Suurmestaruudessa ennätyksensä uusille sekuntiluvuille ja oli paljon enemmän ansainneiden seassa hieno kakkonen. Lahdessa ruuna osoitti, että tulos ei ollut hyvän juoksun tuomaa sattumaa, vaan se hallitsi Toto75-lähtöä keulasta tyylikkäästi perille 11-lopetuksessa. Nyt keulaan ei taida olla asiaa ja sisäradalta parhaat juoksunsa tekevälle hevoselle voi olla luvassa vaikeampi työsarka. Kuntonsa puolesta kuitenkin ykköshevonen.

Haastajat: 1 Grainfield Ace on se hevonen jolla pyritään myös johtoon ja normaalisti ruuna pystyykin puolustamaan paikkaansa suosikkia vastaan. Vapaalta radalta parhaat juoksunsa tekevä hevonen ailahtelee, mutta voi hyvänä päivänään johtaa perille saakka.

10 Jack Vader kiri viimeksikin jälleen hyvin parijonosta, mutta kovassa lopetuksessa ei ollut yksinkertaista parannella asemiaan ja Lindy Poppins viiletti johtopaikalta karkuun. Jack Vader ansaitsisi ehdottomasti jo voitonkin, sillä se on lopettanut usein hyvin, mutta on pieni arvoitus, että onko hevonen sittenkään niin voitontahtoinenkaan. Kunto riittää takuulla.

7 Jugador on ollut kesällä vaisu. Vermossa nähtiin hieman parempaa ja olisikohan lamavaihe hiljalleen kääntymässä. Tasainen avaaja saa tosin taas raskaan juoksun, eikä voittaminen ole helppoa.

Yllättäjät: 12 Gute Band suorittaa koko ajan tasaisen varmasti ja hyvin, mutta 12-radalta hevonen on aika laillakin muiden armoilla. Lahdessa hevonen kohtasi monta samaa kuin nyt ja ajautui lopussa pussiin. 11 Por Nie Rock ohitti Vermossa vetoapunaan toimineen Jugadorin lopussa ja on myös kunnossa. Ylivauhtisessa vaarallinen. 9 Zo Zo Hoss on vaihtanut tallia viime kisan jälkeen ja palaa huoltotauolta arvoituksena. 4 Donato E. avasi viimeksi Suomessa, mutta laukkasi viimeisessä kaarteessa ja iskukyky jäi pimentoon. Katkonaisesti kilpailemaan päässyt ruuna vaatinee vielä startteja. 8 Sahara B Boy kiri Turussa 1. jenkkikärrykisassaan mukavasti ykköseksi, mutta laukkasi Mikkelissä jo ennen lähtölinjaa. Ruuna kulki sen jälkeen selvästi alle ennätyksensä läpi, mutta paikka on tietysti taas kurja.

Pelijakauma: Lindy Poppinsilla (36 %) ei ole nyt asiaa johtoon, juoksusta voi tulla haastava ja alustava suosikkiasema on liian suuri. Ylivauhtipsyykillä Gute Band (7 %) ja Por Nie Rock (1 %) kelpaavat erityisesti peleihin mukaan.

Juoksunkulku: Grainfield Ace pitää sisältä keulapaikan, eikä halua päästää Lindy Poppinsia eteensä. Avauksesta tulee väkisinkin reipas.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 6, 1, 10, 7, 12, 11
Suuri: 6, 1, 10, 7, 12, 11

Toto75-2

Suosikki: Toinen kohde on Pimara Cup -finaali, johon on tarjolla tuoretta vertailumateriaalia, sillä karsinnat ajettiin vain 10 päivää sitten. Finaalissa vastakkain asettuvat hyvin erilaisten voittosummien hevoset, mutta vähemmän ansainneet saavat 13 hevosen autolähdössä lähtöpaikoissa selkeän edun, eikä lähtö ole ihan helppo arvioitava. 13 Grainfield Aiden voitti rikkaimpien karsinnan oikein varmasti keulapaikalta ja osoitti sitä ennen Lahdessa tätä paljon kovemmassa Toto75-lähdössä, että kiertäminenkin onnistuu. Lähtöpaikka on kolmannessa rivissä, mutta prikka 13 on näissä lähdöissä usein mainettaan parempi paikka, kun siinä ollaan valmiiksi toisella radalla.

Haastajat: 4 Callela Einstein jäi omassa karsinnassaan kolmanneksi, mutta esitys saattoi olla jopa sen ryhmän paras. Ruunalla pakitettiin alussa hännille, josta se kiri viimeisen tuhannen 12,9 ja lähestyi karkikaksikkoa askel askeleelta lopussa.

5 BWT Daenerys voitti tuon karsinnan hyvällä kirillä 2. ulkoa, eikä hevosen tainnut tarvita puristaa ihan kaikkia mehuja ulos.

12 Wicasa Sioux polki karsinnassa haastavista asemista vahvasti perille (12,5/1000 metriä) ja ruuna on vihdoin löytänyt entisen ailahtelun sijaan vakaan vireen. Lähtöpaikka on tukalin mahdollinen, mutta 6-vuotias on edelleen vaarallinen.

11 Harmimatic Tinker sai viimeksi Grainfield Aidenin takaa myöhään tilaa ja spurttasi terävästi rinnalle. Ruuna ailahtelee ja on yleensä ollut parhaimmillaan kärjen läheltä, joten rata 11 on iso miinus.

8 EL Dirtyman palasi karsintaan tauolta, eikä jaksanut puristaa ihan täysillä perille kierrettyään matkalla 2. ulkoa johtavan rinnalle. Kykyjä on parempaan ja startti alla suoritustaso voisi olla korkeammalla. Ruuna pääsi onnekkaasti eturiviin ja on siten aika sattuvasti lähdössä sisällä rahojen puolesta.

Yllättäjät: 3 Johnny Begood pinnisti karsinnassa keulapaikalta BWT Daeneryksen ja Callela Einsteinin välissä maaliin, mutta ei ollut helpoimmalla juoksulla ihan niiden tasolla. Yleisesti hevonen on parantanut uusissa käsissä paljon. 6 Fernando Vixi ehti alisuorittaa pitkään, mutta oli karsinnassa hyvä kierrettyään matkalla 2. ulkoa johtavan rinnalle. 9 Westcoast Skipper kiri karsinnassa 4. ulkoa 11,1/700 metriä ja jatkaa iskussa. Ruunalta löytyy terävä spurtti sopivan lyhyellä kirillä.

Pelijakauma: Tasainen ja hankala lähtö, jossa ei oteta suuremmin kantaa.

Juoksunkulku: Karsinnan perusteella Callela Einstein ohittaa Johnny Begoodin, mutta on pieni arvoitus pystyykö se vastaamaan BWT Daenerykselle. EL Dirtyman etenee ulkoa johtavan rinnalle ja eiköhän vauhti pysy tasaisen reippaana.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 13, 4, 5, 12
Suuri: 13, 4, 5, 12, 11

Toto75-3

Suosikki: 4 Enon Vilppi oli Härmässä menopäällä ja kiskaisi johtopaikalta kirikierroksen peräti 21,7 paeten ylivoimaiseen voittoon. Oriin suoritustaso heittelee, eikä siitä siten voi mennä lupaamaan mitään varmaa, mutta mikäli se liikkuu samalla paineella kuin viimeksi, niin hevonen ei ole keulasta helppo pala kenellekään.

Haastajat: 16 Menoks mankeloi edellisessä startissaan Enon Vilpin sen rinnalta ja oli järisyttävän hyvä 21,5-vauhtisella kirilenkillään. Ori on pitänyt sen jälkeen kolme viikkoa suunnitellusti starttitaukoa, mutta tuskin vire sinä aikana on mihinkään kadonnut. Paikka on ankea, mutta kengittä jatkava jyrä jaksaa kyllä kiertääkin.

2 Vappuäijä rakensi alkukaudella viiden voiton putken, mutta kesä on ollut hankala. Ensin tuli laukkoja monta starttia putkeen ja viimeksi kun ori ravasi, niin kiri oli vain tasapaksu. Luokallaan hevonen on lähdön parhaimmistoa ja valmentaja odottaa nyt terävämpää suoritusta.

9 Hymynkare kilpaili Lahdessa molempina päivinä hyvällä tasolla, vaikka sunnuntaina lopun laukka vei kärkipään sijoituksen.

15 Veeran Poika on montaa muuta haastajaa ravivarmempi ja ampaissee juoksuradalta takamatkan hevosista parhaisiin asemiin. Vermossa ori polkaisi taktiikkajuoksussa 20,1/400 metriä.

11 Morison Kulki Lahdessa 23,2/1800 metriä alkulaukan jälkeen ja kilpailee iskussa, mutta ne laukat. Ruuna ei kaihda kiertelyäkään.

Yllättäjät: 1 Rankkari on makoisissa asemissa ja pyrkii Enon Vilpin kantaan alussa. Teivon voitto tuli johtopaikalta. 8 Kikan Velperi lopetti Teivossa terävästi 22,3/400 metriä. Ori olisi vielä kengittä pykälän terävämpi, joten balanssia kannattaa seurata. 7 Mellun Myrsky paineli Lahdessa laukan jälkeen 24-kyytiä läpi ja ori on pääsemässä tauon jäljiltä myös hyvään rytmiin. 10 Wauhti jäi Enon Vilpin varjoon Härmässä, mutta kiri mukavasti pääjoukon parhaaksi. Ruuna olisi paras vapaalta radalta ja takamatka on miinus.

Pelijakauma: Veeran Poika (2 %) on selvästi unohdetuin ja lappukamaa.

Juoksunkulku: Enon Vilppi avaa johtoon ja saa Rankkarin taakseen. Vappuäijä pyrkii ensisijaisesti ravia matkaan, mutta eiköhän hevosella ajeta muuten rohkeasti. Takamatkalla on monta hyvää ja vahvaa hevosta. Kirikaistoilla nähdään oletettavasti siten liikehdintää jo varhaisessa vaiheessa.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 4, 16
Suuri: 4, 16, 2, 9, 15

Toto75-4

Suosikki: Toto75-kierroksen matalimmassa sarjassa on monta lupaavaa nousevaa hevosta. Vihjeessä tartutaan rohkeasti taukohevoseen. 4 No Limit Royaltyn ura on edistynyt varsin katkonaisesti ongelmien vuoksi, mutta 4-vuotias on ollut aina mainio kun kaikki on ollut kunnossa. Toukokuun Örebron V75-lähtöönkin hevonen palasi tauolta ja se kiri siinä todella vahvasti totoon 4. ulkoa. Juoksu ei luontunut mitenkään parhaalla mahdollisella tavalla, joten 13,6ake-tuloksessa ei ole vielä kaikki.

Haastajat: 2 Exaudio Vici on profiloitunut enemmän pitkien matkojen hevoseksi, mutta kyllä ruunalta vauhtiakin löytyy. Kaustisen voitossa päätöspuolikas sujui keulapaikalta 11,5. Viimeksi kirivaihe meni ulkoradoilla kaikkea muuta kuin sujuvasti, mutta punarautias 5-vuotias kiri silti kovan Surprise Rosen tuntumaan.

11 Bismarck Comery antaa lähtöpaikassa paljon tasoitusta ja ruuna on kolmesta selvästi eniten luotetusta selvimmin hankaluuksissa tässä. Vieremällä 4-vuotias kiri 3. ulkoa todella vahvasti 11,8/800 metriä ja saavutti lopussa kovaa Was Vegazia selvästi.

Yllättäjät: Yllättäjissäkin on potentiaalia. 3 Cape's Caviar on todennäköisin ensimmäinen keula ja mahdollisesti lopullinenkin. Lahdessa ruuna kiertyi 5 Neymarin rinnalle kirikierroksen alussa, mutta ei saanut otetta. Naymar avaa myös tosi kovaa ja voitti viimeksi varmasti. 9 La Can Star Chip ei ollut Loviisassa tauolta ihan notkeimmillaan, muttei esitys ollut mitenkään lohduton ja otteet varmasti terävöityvät tähän. 10 Albino Brave on kunnossa, muttei ihan omimmillaan, mikäli joutuu kirimään kaarteita ulkona ja paikka hankaloittaa. 6 Feeling Classy kiri Ylivieskassa terävästi Toto75-voittoon. Nyt vastassa on kovempia ja lähtörata ikävästi parinkin hyvän avaajan ulkopuolella. 1 O.F.V. Prince saa ykköseltä nappireissun, mutta voitto olisi tässä seurassa silti yllätys. Viime kerran voitto tuli juuri johtavan takaa. 8 Nemea Facade on rehti menijä. Tamma on ollut tälläkin kaudella totossa seitsemän kertaa kahdeksasta yrittämästä, mutta kasilta on lähes mahdoton saada juoksua.

Pelijakauma: No Limit Royalty (22 %) kammetaan suosikiksi tauosta huolimatta.

Juoksunkulku: Radoilta 3,5 ja 6 erotutaan kiihdytyksessä. Cape's Caviar tai Neymar on lopulta johtonimi. Exaudio Vici ei lähde kovaa, mutta saattaisi olla halukas kiertämään matkalla johtavan rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto75-5

Suosikki: Avoimissa lähdöissä kiihdytys ratkaisee usein paljon ja Teivon Kultadivisioonassa se ratkaisee erityisen paljon, kun suosikkina on keulariippuvainen 4 Seabiscuit. Viimeisissä ei ole takarivistä luonnollisesti ollut asiaa johtoon ja ne kisat oli nopeasti käsitelty. Nyt ruuna on eturivissä ja olisi keulasta tosi vahvoilla, mutta 3 Broadway Appolon ohitse ei ole yksinkertaista päästä, mikäli sillä halutaan keulapaikkaa puolustaa.

Haastajat: 6 Top of the World on jakanut suosikin kanssa viime aikoina onnettomien lähtöratojen tuomaa tuskaa. Ruuna on tehnyt mainioita juoksuja Christa Packalenin tallista ja kiri viimeksikin 6. ulkoa viimeiset 700 metriä pitkästi alle kymppiä, mutta kärkeen oli mahdoton ehtiä. Nyt ruuna on sentään eturivissä ja ansaitsisi ehdottomasti jo edes totosijan ruutuunsa.

9 Shotproof on lentänyt Suomessa hieman tutkan alla ilman loistoa, mutta Vermossa sellaista nähtiin. Kavereiden ylivauhti tietysti auttoi, mutta ei 11,6 täyden matkan tulos silti vahingossa tule. Ori pommitti 4. ulkoa komeasti ohi William Birdlandin loppusuoralla. Edessä on nopea avaaja, mutta takarivi on takarivi varsinkin maililla.

Yllättäjät: Jos ja kun kärjessä iloitellaan, niin mahdollisia menestyjiä löytyy monesta osoitteesta. 8 Springover aloittaa Suomessa ja Harri Koivusella. Viime aikoina on tullut tunne, että talliin voisi viedä vaikka muulin, niin se aloittaisi loistokkaasti, jos sille saisi vain puhutettua kilpailuoikeuden. 8-radalta tehtävä on tietysti tukala, mutta luokka riittää näihin lähtöihin. 10 Workout Wonderin huippumenestyksestä on aikaa, mutta ruuna näytti Ylivieskassa, että siltä löytyy vielä kiripotkua. Kirivoimainen hevonen lopetti taktiikkajuoksussa 10,2/700 metriä ja on takuulla vaarallinen, mikäli matkalla pidetään vauhtia. Broadway Appolo on todella nopea hevonen ja omimmillaan maililla. Viime näytöt eivät riitä, mutta tauon jälkeen startteja saanut ori saattaa vielä petrata. 2 Zigge Silvio oli Vermossa positiivinen sairastauolta ja saa juoksun, mutta totosija olisi ruunalle jo onnistuminen.

Pelijakauma: Keulakamppailu on avoin ja sen jälkeen lähtöä ei ole ihan helppo saada arvioiden osalta kasaan. Valitaan aika neutraali linja, mutta Springover (2 %) ja Workout Wonder (3 %) kiehtovat selvästi peliosuuttaan enemmän.

Juoksunkulku: Broadway Appolo saattaa pystyä puolustamaan paikkaansa Seabiscuitia vastaan, mutta on arvoitus, että halutaanko. Kommenteissa väläytellään rohkeaa taktiikkaa. Avaus on joka tapauksessa kova.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 4, 6
Suuri: 4, 6, 9, 8, 10

Toto75-6

Suosikki: Suomenhevosten kovin sarja lauantaina on 160000 euron ryhmä, jossa riittää tuttuun tyyliin tasoa. Mukana on kolme kuninkuuskilpailijaa ja pari sellaista hevosta, jotka olisivat voineet olla jo Lahdessa mukana. 6 Lissun Eerikin tähtäin on Seinäjoen Kuinkuusraveissa ja tie viekin sinne, jos pitkin uraa pinnalla olleet terveysmurheet hellittävät. Lahdessa ori mankeloi 1 Sheikin rinnalta väkisin ykköseksi ja keräsi ravitähdet mukaansa. 8-vuotias ei avaa kovaa, mutta kestää raskaankin reissun.

Haastajat: 3 Joriini täytti paikkansa kuninkuuskilpailussa ja oli lopulta kunnioitettava viides. Ori teki ennen sitä huippuesityksiä näissä sarjoissa, eikä ole mitään syytä olettaa, että tahti hiipuisi, kun Lahdesta kertyi lisää kovuutta.

Sheikki taisteli Lahdessa lauantaina hienosti Lissun Eerikkiä vastaan, mutta sunnuntaina tuli hyppy. Suoritus oli sen jälkeen edelleen vahva, kun viimeiset 1900 metriä sujuivat 22,7. Sisärata on iso miinus, sillä nopeus ei riitä alussa.

10 A.T. Veetin puhti loppui Jokimaalla päätösmatkalla, mutta ei taustajoukkojen tarvitse laittaa päätä pensaaseen. Ori on kuitenkin paras vapaalta radalta ja takarivistä sinne pääseminen tuottaa tuskaa.

9 Larvan Hurmos ei suorittanut kuninkuuskilpailussa tasollaan, mutta oli sitä ennen hyvä ja on rutinoitunut menijä näihin lähtöihin.

Yllättäjät: 7 Lilin Jytky tuli Lahdessa 4. sisältä loppua siinä missä kärkiparikin. Ori on parantanut kesän mittaan paljon ja voittokin napsahtaa jossain kohdassa. 11 Piispalan Santeri on kyvykäs, mutta epävarma. Ori on mielenkiintoista nähdä nyt uudella kuskilla. 8 Tuli-Ritari on aloittanut uusista käsistä ja tauolta pirteästi.

Pelijakauma: Lissun Eerikki (55 %) on kivikovassa seurassa hieman liikaa luotettu, vaikkakin selkeä suosikki.

Juoksunkulku: Kukan Tutu avaa ensin johtoon. Keulapaikka olisi jatkossa tarjolla jollekin pelihevosista, mutta ei ole helppo määrittää kuka tasaisista avaajista ehtii ensin. Kukaan hyvistä ei toisaalta ole kovinkaan juoksuriippuvainen.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 6, 3, 1
Suuri: 6, 3, 1, 10

Toto75-7

Suosikki: Tammakriterium on iltapäivän nimilähtö ja se avaa perinteisesti syksyn ikäluokkakilpailujen kauden. ME-varsa 3 Edwina Orden on luonnollisesti selvä suosikki, sillä edellinen tappio on toukokuun alusta. 3-vuotias palasi karsintaan sairastauolta ja voitti helposti, vaikka oli alkumatkalla silmin nähden liian innokas. Suosikin voisi olettaa pääsevän johtoon, vaikka 4 Arctic Emma ohittanee sen alussa.

Haastajat: Arctic Emman taktiikka on koko lähdön kannalta ratkaiseva, mutta eiköhän sille kelpaa ison suosikin selkä ja sen myötä paras mahdollisuus 15000 euron kakkosrahoihin. Takaa voi aivan hyvin päästä yrittämään ohitusta kuten Tammahambossakin. Korven tallin 3-vuotias oli karsinnassa hieman vino, mutta sisärataa juokseminenkin voi olla siihen jo iso apu.

1 First Class Lady voitti oman karsintansa keulapaikalta varsin väljään tyyliin ja nappasi rohkeasti ykkösen finaaliin. Keulapaikan puolustaminen ei onnistu, mutta hyvä juoksu on tarjolla. Todennäköisesti 3. sisällä. Tammalla on paljon rutiinia kovista lähdöistä ja potentiaalia ainakin kakkoseksi.

2 Mercedes Match ohitti Arctic Emman viimeksi lopussa uudestaan, vaikka ehti jäädä keulapaikalla jo alakynteen. Tammalla vaikuttaisi olevan hyvä fysiikka ja selkeimmin parannuspotentiaalia, sillä rutiinia on avainhevosista vielä vähiten. Uusi kuski on pieni kysymysmerkki oikukkaan hevosen kohdalla.

Yllättäjät: 5 Sahara True Lies kiri karsinnassa lujaa taustalta, eikä ollut omassa erässään yhtään heikompi kuin edelleen sijoittuneet Mercedes Match ja Arctic Emma. Paikka on kuitenkin hieman ulkona ja juoksusta saattaa olla taaa luvassa hankala. 10 Donna Leonora kuuluu samaan kastiin Mercedes Matchin kanssa. Startteja on vielä vähän ja otteet paranevat kaiken aikaa. Karsinnassa tamma oli tosi sitkeä First Class Ladyn kupeelta.

Pelijakauma: Edwina Orden (68 %) on alustavasti aavistuksen ylipelattu, sillä kyseessä ei ole ihan yksioikoinen hevonen. Arctic Emma (8 %) on kiinnostavin haastaja, jos lompakossa riittää kahisevaa kahteen merkkiin.

Juoksunkulku: Arctic Emma ampuu johtoon, mutta luovuttaa vetovastuun todennäköisesti jatkossa suosikille.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 3
Suuri: 3