Ravivihje: Toto4 Seinäjoki 16.8.2019

Julkaistu:

Toto4
Kolmannen kohteen I Feel On Fire käy varmaksi Toto4-riveihin.

Toto4-1

Suosikki: 1 Cheri Sane jatkaa mainiossa iskussa vaikka voittotehtailu viime kisoissa tyrehtyikin. Keulavoiton jälkeen ruuna lopetti hyvin hankalista asemista 6. sisältä ja viimeksi ruuna kesti johtopaikalta 11,5-vauhtisen ensimmäisen kierroksen kunnialla. Cheri Sane lähtee auton takaa hyvin matkaan, mutta niin tekee moni muukin eturivistä. Näistä asemista ruuna pystyy paljoon kunhan ensimmäinen puolikas ei ole turhan reipasvauhtinen.

Haastajat: 2 Greytail Eric kesti toissa kerralla keulasta kakkoseksi. Viimeksi ruuna lopetti erittäin hyvin löydettyään 5. sisältä vapaata ja ehti kolmanneksi. Ruuna on mennyt starttien myötä eteenpäin ja pian voi olla voiton vuoro, ehkä jo tässä kisassa Seinäjoella. Ruuna on auton takaa kelpo avaaja. 8 Boy Named Sue vaihtoi ennen viime starttia tallia vaikka olikin papereissa Antti Lahtisen nimissä. Ruuna eteni etusuoralla johtavan rinnalle, mistä esitys oli sopivassa lähdössä hieman tasapaksu. Ohjastaja vahvistuu merkittävästi, mutta työmaata on silti kasiradalta edessä ennen kuin seppele pudotetaan tällä kaudella kovalla voittoprosentilla (66%) kilpailleen menijän kaulaan.

Yllättäjät: 3 Dance The Night In pilasi Härmässä pelinsä laukkaan heti alussa. Tätä ennen tamma kesti johtopaikalta kakkoseksi tehden mainion esityksen. Dance The Night In pääsee auton takaa terävästi taipaleelle ja saa tähän kisaan huippukuskin rattailleen. 9 Earthquaker jäi toissa kerralla pussiin kun taas viimeksi esitys ei ollut samaa tasoa. Ruuna ei saanut missään vaiheessa konetta kunnolla käyntiin eikä Niki Finnström tykännyt tyylistä muutenkaan. Kykyjä olisi nähtyä parempaan, mutta mitään varmaa siitä ei voi etukäteen sanoa. 12 High Profile oli Kalajoella johtopaikalta hieman tasainen kolmas. Viimeksi ruuna pääsi tasokkaassa lähdössä 2. sisälle, mistä esitys oli varsin hyvä. Tällä kertaa lähtöpaikka pudottaa osakkeita selvästi. 10 Real Arch kiri Kalajoella ykköseksi ohi High Profilen. Viimeksi ruuna oli sijoitustaan parempi hankalalta juoksupaikalta 6. ulkoa. 5 Absolut Arctica voitti Lieksassa niukasti mutta varmasti hyvällä juoksulla kärjen tuntumasta. Viimeksikin ruuna sai makean reissun kärjen tuntumassa, mutta tällä kertaa kiri ei irronnut totutusti. 6 Darena veti Mikkelissä keulapaikalla aina maalisuoran alkuun asti. Tamma saattaa osallistua kiihdytykseen vaikka lähtöpaikka hieman ulkona onkin.

Pelijakauma: Suosikiksi pelatulla Boy Named Suella (32%) on kysymysmerkkejä normaalia heikompi startti alla ja lisäksi starttiväli on pitkä. Se on papereissamme vasta kolmossuosikki. Cheri Sane (21%) ja Greytail Eric (17%) ovat kuumimmista pelihevosista parempia rukseja.

Juoksunkulku: Radoilta 1,2,3,6 ja 8 avataan reippaimmin. Cheri Sane pitää johtopaikan hallussaan, mutta se saattaa maksaa reipasvauhtisen avauksen.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 1, 2
Suuri: 1, 2

Toto4-2

Suosikki: 6 Excalibur It tekee normaalina kilpailupäivänä rajun esityksen ja niitä on nähty paljon parina viime kautena. Samalla on luonnollista, ettei ruuna joka päivä pysty hurjiin suorituksiin - etenkään jos hevonen ei saa välillä pitää levähdystaukoa. Näin kävi viimeksi Härmässä, missä ruuna ei ollut oma itsensä ja jäi tämän jälkeen tauolle. Mitään selvää vikaa ei löytynyt. Paussilta Excalibur It on ansaitusti lähtönsä suosikki, mutta varmaksi sitä ei uskalla jättää.

Haastajat: 11 Grand Ale lopetti Vieremällä 3. sisältä totoon. Oulussa ruuna pääsi takamatkalta aina johtopaikalle asti, mistä Grand Ale vei homman varmasti maaliin. Ruuna on selvästi paras sisäradalta, kun se ei ole paras mahdollinen kurvijuoksija. Voikin hyvin olla, että ohjastaja Hannu Hietanen ajaa sillä aggressiivisesti eteenpäin kohti piikkipaikkaa. Se olisi paljon parempi paikka juosta loppukurvia kuin kolmannella tai neljännellä radalla. 5 Sahara Rouge piti Lahdessa kakkoseksi hyvällä reissulla johtavan takaa. Ylivieskassa ruuna juoksi 4. ulkona ja sai kiritilaa loppukurvissa lopettaen mukavasti. Kunto on hyvällä tasolla eikä menestyminen ole mahdotonta, jos juoksu onnistuu. 10 Finally Famous jäi keskipitkällä matkalla johtavan rinnalle eikä kyennyt runttaamaan tototaistoon. Ruuna sai startin alle eikä ole täysin vaaraton.

Yllättäjät: 4 Cutthecrap lopetti Härmässä 4. ulkoa reippaasti totoon. Nelosrata ei ole paras paikka startata, mutta mikäli lähtö onnistuu, saattaa ruuna päästä hyviin asemiin. 9 Strait Iron oli Ylivieskassa sisäradalta kelpo neljäs ja sai ensimmäisen onnistumisen puolikkaan pitkään aikaan. 3 Don Pescador on tauluaan vaarallisempi mikäli ruuna pääsisi mielipaikalleen keulaan. 8 Elliot Bokon pitäisi valmentajan mukaan olla parempi kuin viimeksi. Starttiväli on jälleen pitkä, ja ruuna lähtee matkaan arvoituksena. 1 Defrag Am kierteli Ylivieskassa kelpo tyylillä perille ja sai jälleen yhden lisästartin alle tauon jälkeen.

Pelijakauma: Excalibur It (29%) ei ole ainakaan ylipelattu. Grand Alella (17%) on kysymysmerkkejä ilmassa juoksunkulun suhteen eikä se ole tällä kertaa maistuvin ruksi.

Juoksunkulku: Don Pescador avaa keulaan eikä sillä luovuta paikasta ellei Grand Ale tule vauhdilla rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 6, 11, 5, 10
Suuri: 6, 11, 5, 10, 4, 9, 3, 8, 1

Toto4-3

Suosikki: 6 I Feel On Fire ei ole viime aikoina parempaansa kohdannut ja voitot ovat tulleet väljästi. Ruuna on nopea avaaja ja tähtää tälläkin kertaa johtopaikalle, mistä se on vaikeasti voitettavissa mikäli avaus ei veny turhan reippaaksi. Sen pahimmat vastustajat ovat takarivissä, joten etu on selvästi I Feel On Firen puolella näistä lähtökohdista.

Haastajat: 9 Blue Cates hävisi uran avauksessa voiton niukasti johtopaikalta, mutta viimeksi ori ei jättänyt mitään sattuman varaan vaan voitti ylivoimaisesti. Suunta on luonnollisesti ylöspäin, kun ori on saanut rasistustasoltaan pari mukavaa kisaa alle. 10 Club Nord Yankee oli Teivossa Tammakriteriumin karsinnassa tasainen johtavan takaa. Tamma olisi valmentajan mukaan paras keulasta, minne takarivistä pääseminen on erittäin epätodennäköistä. Sijoitus kärjen tuntumassa olisi näistä asemista hyvä suoritus.

Yllättäjät: 11 Emmanuel de Gigue kesti Kajaanissa kiertelyn positiviisesti ja sai startistaan plus-merkinnän. Näistä asemista ylivauhti olisi eduksi. 5 Sundsvik Samurai juoksi Lapualla sisäradalla kolmantena ja ratkaisi päätöskierroksella homman varmasti noustuaan toisen radan veturiksi. 2 Mountain Twinkle pääsee loistoasemista matkaan. Se lopetti Ylivieskassa mukavasti saatuaan kiritilaa. 8 Westcoast Mayday voitti Teivossa keulasta eikä saanut viimeksi täyttä mahdollisuutta 3. sisältä. Kunto on hyvä. 7 Zulamit laukkasi Kajaanissa alussa, mutta selvisi 4. ulos. Sieltä tamma nousi lähimmäksi I Feel On Firea.

Pelijakauma: I Feel On Fire (55%) käy selvänä suosikkinakin varmaksi riveihin.

Juoksunkulku: Radoilta 1,3,5,6 ja 8 lähdetään matkaan rivakimmin. I Feel On Fire juoksee lpoulta kärkipaikalla.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto4-4

Suosikki: 2 Stonecapes Queila voitti Vermossa keulasta ja oli tämän jälkeen jäätävän kova Seinäjoella voitettuaan johtavan rinnalta rataennätyksellä. Lahdessa tamma teki keulahevosen kupeelta positiivisen esityksen eikä ollut niin keskinkertainen kuin sijoitus antaa ymmärtää. Tähän kisaan tamman päävehkeet vaihdetaan vastaavaksi kuin oli Seinäjoen hirmukisassa.

Haastajat: 9 Willow Pride ei voinut Seinäjoella mitään voittajalle, mutta oli tämän rinnalta hyvä kakkonen. Lahdessa tamma voitti johtopaikalta. Willow Pride on tällä kaudella mennyt eteenpäin ja monipuolinen menijä kestää normaalia rivihevosta paremmin juoksun kuin juoksun. 1 Club Nord Elit oli Seinäjoella pitelemätön keulasta, mutta Lahdessa se taipui 2. ulkoa oltuaan viruksen kourissa. Tähän kisaan tamma on lyhyeltä sairauspaussilta ainakin pieni arvoitus. Myöskään 3 Lily's Star ei jää alussa telineisiin ja tällä kertaa sillä saatetaan satsata aiempaa kovempaa lähtöön, kun lähtöpaikka on säädyllinen. Tammalla on alla hyvät lopetukset sekä Seinäjoelta 4./5. ulkoa että Lahdesta 3. ulkoa.

Yllättäjät: 5 Hard To Trick teki Seinäjoella keulasta sen minkä pystyi Stonecapes Queilaa vastaan. Ylivieskassa tamma oli täysin pitelemätön keulasta. Kyseessä on hyvä avaaja, mutta neljän hyvän starttarin ulkopuolelta ei keulaan mitä todennäköisimmin ole asiaa. 4 Proserpine seurasi Seinäjoella 2. ulkoa finaaliin. Tamma pystyy avaamaan auton takaa reippaasti. 10 Wind Of Victory lopetti viimeksi 4. sisältä mukavasti ja pystyy vieläkin parempaan saatuaan paussin jälkeen pari starttia alle.

Pelijakauma: Ei pelivääristymiä.

Juoksunkulku: Osallistujat radoilta 1-5 erottuvat alussa. Club Nord Elit pystynee pitämään johtopaikan hallussaan, mikäli tamma lähtee yhtä terävästi matkaan kuin toissa kerralla. Napakka avaus on mahdollinen, mikä suosisi Willow Pridea.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 2, 9, 1, 3
Suuri: 2, 9, 1, 3, 5, 4, 10