Ravivihje: Toto64 Vermo 14.8.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

TOTO64
Vermon Toto64-rivit rakennetaan ideavarman päälle.

Toto64-1

Suosikki: 3 Bwt Burnin Alive pääsi Vermossa keulaan ja johti kalkkiviivoille asti. Tamma tuli kelpo tyylillä perille vaikka voittokin olisi ollut otettavissa. Tamma sai pitkästä aikaa ehjän juoksun alle, minkä ansiosta se pystyy menemään eteenpäin. Vermossa Bwt Burnin Alive päässee jälleen keulaan, mistä se kamppailee lähdön voitosta.

Haastajat: 10 Her Royal Highness tulee aina vahvasti perille. Niin Lahdessakin, missä tamma kiersi kärkeen yli kierroksen mittaisella kirillä. Mikkelissä hevonen laukkasi johtavan rinnalta loppukurvissa voittotaistosta. Her Royal Highness ei ole takarivistäkään vailla mahdollisuuksia. 4 Callela Lisbeth oli Seinäjoella tasainen hyvällä juoksulla. Lahdessa tamma avasi keulahevosen kantaan ja oli varma neljäs maalissa. Tamma on tehnyt asiallisia juoksuja sen kummemmin vakuuttamatta. Jo perusluokka riittää Vermossa pitkälle, mutta voittoa ajatellen sen pitää jonkin verran petrata otteitaan.

Yllättäjät: 2 M.T.Lara Croft avaa auton takaa hyvin ja päässee joko toiseen tai kolmanteen sisälle. Kyseisiltä juoksupaikoilta tammalla on pari totosijaa alla eikä sijoitus kärjen tuntumassa yllättäisi tälläkään kertaa. 5 Free Me oli Vermossa jonkin verran sijoitustaan parempi, mutta Lahdessa sen kiri ei irronnut kunnolla 5. sisältä. 1 L Dees Maggiesbest hävisi toissa kerralla vain kovalle kärkikaksikolle Le Gros Bill - North Lexus. Viimeksi tamma kiersi 3. ulkoa viidenneksi ja tuli kelpo tyylillä maaliin. 7 Millstone's Vivid kiri Lahdessa tilaa saatuaan positiivisesti ja sai startin alle. Tasainen avaaja tulee jäämään alussa takapareihin, mistä vahva menijä pystyy esittämään hyvän loppuvedon.

Pelijakauma: Her Royal Highnessin (20%) peliosuus kuuluisi olla lähempänä Bwt Burnin Aliven (53%) vastaavaa.

Juoksunkulku: Bwt Burnin Alive avaa johtoon ohi M.T.Lara Croftin ja myös Callela Lisbeth haluaa sisäradalle. Matkavauhti rauhoittuu mikäli Bwt Burnin Alive on rauhallinen ja menee kuskin haluamaa tempoa.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 3, 10
Suuri: 3, 10

Toto64-2

Suosikki: 10 Viksu Vilivei on mennyt viime aikoina mainiosti. Mikkelissä ruuna hävisi vain parille kovalle vastustajalle juostuaan 2. sisällä, mutta viimeksi ruuna ei jättänyt keulapaikalta mitään sattuman varaan vaan pakeni omille teilleen Lappeen maalisuoralla. Viksu Vilivei nousee mukaan voittokamppailuun, mikäli asiat menevät takamatkalta suotuisasti.

Haastajat: 7 Ukkosen Jymy starttaa juoksuradan lähtöpaikalta, mistä ruuna otti viimeksi lähtölaukan. Tätä ennen ruuna lähti 2. ulkoa kierros ennen maalia kolmannelle ja eteni maalisuoralla ykköseksi, kun vapaa latu aukeni eteen sopivasti. 13 Siinan Tähti nousi Lapualla 4. ulkoa positiivisesti kakkoseksi ja Teivossa ruuna paikkasi etusuoran laukan vauhdikkaasti. Siinan Tähti kilpailee tällä hetkellä mainiossa vireessä eikä voittokaan yllättäisi. 8 Kosen Kimallus oli Lahdessa kärjen tuntumasta hyvä kakkonen. Starttiväli on tällä kertaa pitempi.

Yllättäjät: 15 Kanjonin Kulta sai Vermossa vetoapua 16 Merran Petralta ja eteni maalisuoralla varmaan voittoon. Merran Petra sai startin alle, ja tällä kertaa kaksikon välinen marginaali saattaa olla pienempi. 1 Noran Pot avaa voltista terävästi ja pääsee väkisin hyviin asemiin. Vermossa tamma piti 4. sisältä viidenneksi. 9 Ossin Totki laukkasi Lahdessa alussa ja oli tämän jälkeen tasainen 5. ulkoa. Myös 3 Kukkarosuon Mattia ovat laukat vaivanneet. Pientä laittamista viime kisan jälkeen löytyi, mutta kuten valmentaja Kari Lohiranta totesi, Kukkarosuon Matti osaa laukata vaikkei mitään suurempaa sanomista olisikaan.

Pelijakauma: Siinan Tähti (7%) kiinnostaa alipelattuna.

Juoksunkulku: Noran Pot johtaa alun, mutta selkä kelpaa eteen. Kukkarosuon Matti hakee ravilla keulapaikan nimiinsä.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 10, 13, 7, 8, 15, 16
Suuri: 10, 13, 7, 8, 15, 16

Toto64-3

Suosikki: 2 Je t'Aime Zon starttaa suosikkinamme 2600 metrin matkalle. Lappeessa lopulta johtavan rinnalla juossut tamma teki hyvän juoksun myös viimeksi saatuaan kiritilaa 400 metriä ennen maalia. Viisivuotias on asiallinen avaaja, muttei todennäköisesti tule kamppailemaan keulapaikasta. Ari Moilanen hyppää monipuolisen menijän rattaille vahvistuksena.

Haastajat: 3 Bwt Danger sai Vermossa hyvän juoksun kärjen tuntumassa, mutta oli ratkaisuhetkillä selvä pettymys, kun voittajakerroin oli pelattu niinkin alas kuin 3,2:n. Lähtöpaikka on hyvä ja oikeana päivänä ruunan kuuluu osallistua ainakin totomatsiin. 4 Olle Roc piti toissa kerralla 2. ulkoa kakkoseksi ja teki viimeksi 5. ulkoa aivan asiallisen kirin viidenneksi. Esitykset ovat olleet kelpo luokkaa, muttei säkenöiviä. Ruunalla olisi sisällä vieläkin enemmän.

Yllättäjät: 8 An-Andree oli Vermossa epäonninen jäätyään vetämättömään selkään. Tilaa saatuaan ruuna paikkasi tilanteen positiivisesti. Viimeksi An-Andree juoksi 4. ulkona, mistä hevonen teki kelpo suorituksen. Tällä kertaa lähtöpaikka on niin haastava, että ruuna tarvitsee onneakin. 1 Paddock's Star jäi viimeksi johtavan rinnalle eikä pystynyt menestymään vaikka saikin selän eteensä etusuoralla. Tätä ennen ruuna lopetti terävästi ykköseksi ohi keulahevosen rinnalta vahvan juoksun tehneen 11 Dark Defenderin, jota juostava matka tällä kertaa puoltaa. Vermossa hyvällä selkäjuoksulla kakkoseksi puristanut 5 Belgram Pinus ja viimeksi 3. sisältä totosijallaan yllättänyt 9 Side Splitting tulevat seuraavina.

Pelijakauma: Je t'Aime Zon (31%) jätetään kakkossuosikkina ideavarmaksi.

Juoksunkulku: Bwt Danger ottaa pelihevosista parhaan startin ja nappaa keulapaikan. Ruunalla myös todennäköisesti ajetaan johtopaikalta.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto64-4

Suosikki: 2 Sahara Sandstorm pääsi Mikkelissä starttaamaan sopivan tiheällä starttivälillä ja tekikin upean juoksun johtopaikalta ja sivutuotteena syntyi uusi SE 14,6/3100m. Tällä kertaa starttiväli on pitempi ja ruunalle ajetaan startti alle ennen Derby-karsintoja. Valmentaja Timo Korvenheimo vakuutti, että hevosella ajetaan aktiivisesti. Silloin viimeistelystartista on saatavissa maksimaalinen hyöty irti.

Haastajat: 14 Jugador ei ollut Kaustisella parhaimmillaan. Lahdessa ruuna nousi 4. sisältä toiseksi viimeisessä kaarteessa 2. ulos, mistä hevonen laukkasi viimeisellä takasuoralla kärjen kiristäessä tempoa. Jugador kilpailee tällä kertaa mielimatkallaan. 3 Wide Game ei ollut viimeksi terävimmillään kirissä, joka lähti etusuoralla käyntiin 5. ulkoa. Ruuna lähtii tuolloin 20 metriä Sahara Sandstormin takaa matkaan, mutta tällä kertaa duo starttaa vierekkäin. Wide Game on vahva menijä, jolle kolmen kierroksen matka käy mainiosti.

Yllättäjät: 8 Orlando Point pystyy selkäjuoksulla tekemään hyvän loppuvedon. Tällainen nähtiin viimeksi Loviisassa takapareista. 5 Bwt Angryman tarvitsee hyvän selkäjuoksun pystyäkseen menestymään. Sellaisella kärkisija ei ole mahdottomuus matkalla, joka on valmentajan mukaan Bwt Angrymanille paras mahdollinen. 11 Carleman on enemmän vahva kuin nopea eli kolmen kierroksen matkaa on vaikea laskea sille miinukseksi. Lahdessa ruuna oli tasainen 3. ulkoa eli huippuvire on vielä hieman hakusessa. 15 Por Nie Rock tulee yleensä lopun vahvasti. Ruuna pystyy suorittamaan tukun ohituksia, kuten myös 16 Tango Vang, mutta liikaa kierrettävää voi olla edess.

Pelijakauma: Sahara Sandstorm (62%) on tällä kertaa turhan selvä suosikki eikä käy varmaksi.

Juoksunkulku: Sahara Sandstormilla ajetaan aktiivisesti eteenpäin joko keulapaikalle tai johtavan rinnalle. Matkavauhti on tämän jälkeen tasaisen reipasta.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 2
Suuri: 2, 14, 3

Toto64-5

Suosikki: 10 Better Boss laukkasi viimeksi heti lähtökiihdytyksessä. Tätä ennen ruuna jäi toton ulkopuolelle, mutta oli kuitenkin sijoitustaan parempi. Better Boss oli pitkään vetämättömissä selissä ja kiri tilaa saatuaan lennokkaasti perille. Ruuna on vahva menijä, jolla ohjastaja voi tehdä ratkaisuja ajoissa. Sekä pitkä kiri takapareista että juoksu johtavan rinnalta onnistuvat Better Bossilta.

Haastajat: 9 Tanpopo joutui toissa kerralla avaamaan liian kovaa johtopaikan pitääkseen, mikä näkyi lopussa. Viimeksi ruuna juoksi lopulta johtavan takana, ja silloinkin alkumatkan välienselvittely maksoi sen verran ettei Tanpopo ollut tuoreimmillaan ratkaisuhetkillä. Tällä kertaa lähtöpaikka on takarivissä, mistä ruuna tulee saamaan aikaisempaa tasaisemman reissun. 4 Johnny English on hyvällä mallilla ja vahvistuu Santtu Raitalalla. Turussa ruuna kiri kengittä ykköseksi juostuaan 5. sisällä/5. ulkona eli viimeisessä parissa. Tällä kertaa taktiikka on paremmalta lähtöpaikalta mitä todennäköisemmin aktiivisempi.

Yllättäjät: 6 Heavy Beat keräsi Lahdessa matkan aikana kierroksia ja laukkasi loppukurvissa painettuaan tähän asti rajusti ohjille. Ruuna on valmentajan mukaan ollut startin jälkeen normaali ja odotukset oli hyville sijoille muttei aivan voittoon asti. 7 Silvester nousi Turussa 2. ulkoa totoon. 3 Die Kaiserin pääsee loistoasemista matkaan ja tällä kertaa saattaa keulataktiikka olla tiedossa. Tamma ei ole rakettiavaaja mutta pääsee kuitenkin asiallisesti liikkeelle. Se saattaa riittää, kun eturivissä ei ole starttikanuunoita. Valmentaja on odottanut 2 Silver Wingin parantavan syksyä kohti mentäessä. Paras terä on vielä näkemättä ja tuskin sitä nähdään Vermossakaan pitkällä starttivälillä valmentajan ajamana.

Pelijakauma: Oikean suuntaisesti pelattu.

Juoksunkulku: Die Kaiserin prässää itsensä keulaan, vaikka myös Gene Touch on hyvä avaaja. Johnny English saattaa haluta niin voimakkaasti keulaan, että se voi lopulta päästä vetämään joukkoa.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 10, 9, 4, 6, 7
Suuri: 10, 9, 4, 6, 7

Toto64-6

Suosikki: 3 Lakan Leija palasi Teivossa reilun kuukauden paussilta. Tamma sai hyvän juoksun 2. ulkona, mistä esitys jätti hieman tasaisen kuvan. Lakan Leija pystyy startti alla parantamaan, mutta se ei ole itsestäänselvyys. Hyvällä voittoprosentilla kilpaileva tamma on syytä varmistaa ainakin yhdellä varmistusmerkillä.

Haastaja: 12 Tutun Impi on viime aikoina ollut niin hyvä, ettei tammaa voi ohittaa miltään kupongilta. Ylivieskassa tamma lähti etusuoralla 3. ulkoa kolmannelle ja voitti vuorenvarmasti. Voittomarginaali ei ollut suuri, eli ykköstila irtosi nähtyä helpommin. Ohjastaja istui kyydissä eikä hänen tarvinnut tehdä elettäkään tammaa hätistelläkseen.

Yllättäjät: 7 Hulluduunari voitti Vermossa 3. sisältä, muttei ollut Lahdessa yhtä hyvä 5. sisältä. Tamma kokee positiivisen ohjastajanvaihdoksen. 11 Loikkaus pystyy aina menestymään, kun tamma saa hyvän juoksun ja sillä on oikea kilpailupäivä. Palaset loksahtivat Mikkelissä kohdalleen, kun tamma sai hyvän juoksun kärjen tuntumassa ja innostui lopussa kirimään asiallisesti. Myös 8 Komento ja 13 Vektoria kuuluvat samaan kastiin, eikä niiden kohdalla voi sanoa mitään varmaa, millainen esitys mahdollisesti on milloinkin tulossa. Kyytiä ja kykyjä olisi ottaa enemmänkin ykköstiloja. 9 Hilin Ihme väläyttelee silloin tällöin. Ehjällä juoksulla vahva vääntäjä ei ole täysin ulkona, kun ohjastajakin vahvistuu merkittävästi. 1 B. Riitu laukkasi viimeksi etusuoralla ja tätä ennen tamma teki oikein hyvän juoksun toiselta ilman vetoapua. 4 Tähtimenevä puolestaan matkasi Lahdessa johtavan kannassa, mistä tamma oli tasainen. Nopea avaaja saattaa ottaa ensimmäiset keulat, mutta siitä valmentaja ei uskonut ajavansa, kun hevonen ei vielä ole tuntunut niin timanttiselta kuin parhaimmillaan ollessaan. 14 Taruntuuli on mennyt starttien myötä eteenpäin pitkän tauon jälkeen, mutta ikävästi laukat ovat viime starteissa astuneet kuvaan mukaan. Näistä asemista ehjä juoksu ja sijoitus kärjen tuntumassa olisi hyvä lopputulema.

Pelijakauma: Lakan Leijaan (38%) on luotettu liikaa ja ero Tutun Impiin (23%) on liian mittava.

Juoksunkulku: Tähtimenevä katsoo ensimmäiset keulat ja päästää jatkossa Lakan Leijan eteensä.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 3, 12
Suuri: 3, 12, 7, 11, 9, 1