Ravivihje: Toto5 Lappeenranta 13.8.2019

Julkaistu:

TOTO5
Callela Ikaros hoitelee sopivan tehtävän Toto5-avauksessa.

Toto5-1

Suosikki: Oulu Expressiin seuraavaksi tähtäävä 3 Callela Ikaros on lahjakas menijä, joka on sopivassa seurassa lähellä ykköstilaa. Ruuna on valmentaja Jere Taulion mukaan mennyt starteissa helposti eikä se ole missään startissa joutunut antamaan kaikkeaan ulos. Viimeksi Vermossa Battle Jackin voittamassa lähdössä kolmevuotias tuli sisäratajuoksun jälkeen voimissaan maaliin. Tähän starttiin kengitystä on hieman kevennetty, että hevonen saa helpommin irti huippunopeutta. Luotamme Callela Ikarokseen paljon ja lyömme sen Toto5-varmaksi.

Haastajat/yllättäjät: 11 Cragganmore oli kevään starteissaan kipeänä eikä pystynyt parhaimpaansa. Ruuna kykenee kamppailemaan ainakin kakkossijasta, mikäli hevonen pystyy tekemään hyvän suorituksen. Sellainen voi hyvinkin olla tiedossa tauoltakin, kun ruuna on tällä kertaa todennäköisesti terve. 9 Adrienne's Ami oli Lappeessa hieman tasainen johtopaikalta. Ori on erittäin menohaluinen menijä, jota on joskus ohjastajan vaikea hillitä. Mikäli matkan aikana ei tule haastavia tilanteita eteen ja ori pysyy ravilla, totosija on otettavissa. 6 Petis Mondon kiri Lappeessa terävästi saatuaan kiritilaa. Ohjastaja vahvistuu tähän kisaan merkittävästi. 2 Homehill's Hugo voitti Lahdessa tarkalla juoksulla 2. ulkoa. Viimeksi hevonen nousi 4. sisältä etusuoralla 3. ulos, mistä kiri oli tasainen. 10 Glenn Danzig jyräsi Lappeessa ykköseksi johtavan rinnalta ja kilpailee nousuvireessä. 13 Ceylon Dream saa tällä kertaa rattaille Ari Moilasen. Debyytissä tamma jäi johtavan rinnalta kauas kärjestä.

Pelijakauma: Callela Ikaroksen (65%) peliosuus on korkeahko, mutta siinä on varaa nousullekin. Emme lähde varmistelemaan sitä.

Juoksunkulku: Callela Ikaros hakee avauspuolikkaan aikana johtopaikan nimiinsä ja saa tämän jälkeen tehdä oman juoksunsa ellei Adrienne's Ami saavu rinnalle. Tämän jälkeen matkavauhti saattaisi olla reipasta.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto5-2

Suosikki: 7 Gossip's Hero on mennyt tauon jälkeen starttien myötä eteenpäin. Toissa kerralla ruuna nousi 5. ulkoa kakkoseksi ja viimeksi oli voiton vuoro. Ruuna matkasi 3. sisällä ja 2. ulkona, mistä hevonen hallitsi varmasti ratkaisuhetkillä. Yksi poisjäänti auttaa asiaa, ja saattaapa hyvä avaaja täräyttää jopa keulaan asti. Kyseessä on monipuolinen kilpailija, joka pystyy paljoon johtavan rinnaltakin.

Haastajat: 9 Franklin Web otti edellisen voittonsa keulasta. Tämän jälkeen ruuna kilpaili kovatasoisessa kolmen kierroksen kisassa, missä mentiin alusta loppuun reipasta tahtia. Viimeksi ruuna juoksi toisena sisällä kovaa vetäneen keulahevosen takana ja nousi etusuoralla ensimmäisenä toisen radan veturiksi. Selästä iskenyt Gossip's Hero meni menojaan, mutta hyvä oli myös Franklin Web. Sen ohjastaja vahvistuu Lappeeseen. 2 Three Dee Nodo voitti Teivossa 4. ulkoa ja oli Lahdessa asiallinen 2. ulkoa kovia Surprise Rosea ja Exaudio Vicia vastaan. Lähtöpaikka on hyvä, mutta tasainen avaaja ei tule osallistumaan keulakamppailuun. 11 Smoky Rayn lähtöpaikka on haastava, kun eturivistä ruuna olisi ollut hyvä aukaisija. Lappeessa Smoky Ray osoitti, että se pystyy paljoon takaakin kunhan keulapäässä pidetään tempoa. Ruuna oli etusuoralla vasta sijalla yhdeksän ja kierrosta myöhemmin toisena. Loviisassa alkumatka sujui tahmeasti, mutta kokonaisuudessaan esitys oli kelpo luokkaa.

Yllättäjät: 1 Arrowsrain joutui toissa kerralla vetämään keulassa liian reipasta, mikä näkyi lopussa. Viimeksi ruuna otti loppukurvissa laukan oltuaan kamppailemassa sijoista 3-4. 3 Veloce Vald nappasi Mikkelin kisoissa hyvät sijoitukset onnistuneilla reissuilla. Ruuna pystyy olemaan ainakin kärjen tuntumassa mikäli reissu tälläkin kertaa menee putkeen. 5 Blue Flash pystyy oikeana päivänä sijoittumaan kärjen tuntumaan. Runua voittaa suht' harvoin. 12 Good Guy pääsi Loviisassa alkulaukan jälkeen 5. sisälle, mistä loppuveto oli positiivinen. Kunto pitää, mutta 12-radalta ruuna vaatii kärjeltä apuja ylivauhdin muodossa.

Pelijakauma: Gossip's Hero (28%) on maltillisesti pelattu ja käy varmaksi ainakin kapeimpiin kuitteihin. Arrowsrain (3%) on alipelattu yllättäjäosastolta.

Juoksunkulku: Gossip's Hero hakee määrätietoisesti johtopaikan Arrowsrainilta. Selvää kuolemanpaikkahevosta ei lähdöstä löydy eli matkavauhti saattaa rauhoittua selvästikin.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 7, 9, 2, 11, 1
Suuri: 7, 9, 2, 11, 1, 3, 5, 12

Toto5-3

Suosikki: 3 Iikori on lyönyt tällä kaudella kovia nimiä, kun ori on päästetty lempipaikalleen keulaan. Kesäkuussa jäi taakse itse Costello ja viimeksi paremmuuden sai kokea Pyörylän Paroni. Iikori lähtee riittävän terävästi matkaan että saa haltuunsa johtopaikan, mistä sen lyöminen ei ole helppo tehtävä.

Haastajat: 4 Pauhis tykkää juosta vapaalla radalla eli Olavi Nisonen saattaa hyvinkin tähdätä sen kanssa johtavan rinnalle. Ori on parhaimmillaan tasaisen reippaalla matkavauhdilla. Viimeksi ori juoksi johtavan rinnalla ja sai etusuoralla Pyörylän Paronin eteensä. Tämän takaa ori seuraili mukavasti reipasvauhtisella päätöslenkillä. 1 Hanslankari ei ole tunnettu starttirakettina, mutta Vermossa ori lähti riittävän hyvin matkaan että sai pidettyä paikan johtavan takana. Sieltä Hanslankari oli osallistumassa voittotaistoon ennen kuin laukka viimeisellä satasella pilasi pelin. 2 Annin Vappu voitti Vermossa sopivan lähdön noustuaan sisäradalta toisessa kaarteessa toisen radan veturiksi. Viimeksi tamma oli tasainen 3. ulkoa lähdettyään viimeisellä takasuoralla kiriin kolmannelle ilman selkää. Terho Rautiainen ajaa 9 Kihiseetä, joka teki kauden parhaan juoksunsa toissa kerralla juuri hänen ajamanaan. Toki kärkeen jäi edelleen selvä väli oriin sijoituttua 4. sisältä neljänneksi.

Pelijakauma: Oikein pelattu lähtö.

Juoksunkulku: Iikori hakee keulat nimiinsä ellei Vinksa pääse yllättämään ulkoa. Hanslankari pyrkii pitämään suosikin puseron ja Pauhis juoksee toisen radan veturina.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 3
Suuri: 3, 4, 1

Toto5-4

Suosikki: 1 Gollum aloitti tauon jälkeen asiallisella juoksulla johtavan rinnalta ja paransi toiseen kisaan, kun ruuna pääsi kilpailemaan optimibalanssilla eli avojaloin. Gollum pääsee auton takaa hyvin matkaan ja mailin matka käy sille mukavasti eli näistä asemista kyseessä on perusteltu suosikki.

Haastajat: 2 Lassic Pointille mailin matka ei ole paras mahdollinen, kun tasaisesti avaavan ruunan juoksusta voi tulla voittoa ajatellen liian haastava. Mikäli juoksu menee mukavasti Lassic Pointin kannalta, voitonhalusta ei homma jää kiinni, sillä viime kaudella hevonen voitti peräti yhdeksän kertaa. Paikka johtavan rinnalla kävisi sille mainiosti. 5 Stonecapes Picasso on luokaltaan kova menijä ja se pystyy avaamaankin hyvin. On eri asia, ajetaanko sillä tauolta kuinka aktiivisesti. Ori on yksi mahdollisista, mutta toisaalta ei tulisi yllätyksenä vaikka suosikkikaksikko jäisi vielä tässä vaiheessa edelle, kun niillä on päästy viime aikoina starttailemaan säännöllisesti.

Yllättäjät: 11 Tougherthantherest paikkasi Lappeessa mainiosti alkulaukkansa lähdössä, missä 12 Rebel Rapid teki tauolta asiallisen kirin 4. ulkoa. Näistä asemista kaksikko tuskin pystyy voittamaan ellei kärki sorru matkan aikana liialliseen hurjasteluun. 7 Sundsvik Chamsin voitti Loviisassa juostuaan keulahevosen peesissä. Viimeksi kiri oli tasainen, kun ori juoksi kengät jalassa. Tähän kisaan kenkiä jälleen riisutaan. 3 Wonder Woman pystyy avaamaan terävästi ja saattaa päästä keulahevosen kantaan. Sieltä hyvä sijoitus olisi otettavissa, mutta tuskin voittoa ylisarjassa.

Pelijakauma: Emme allekirjoita Lassic Pointin (28%) suosikkiasemaa, sillä Gollum (25%) tulee saamaan siihen edun lähtökiihdytyksessä.

Juoksunkulku: Gollum, Wonder Woman ja mahdollisesti Stonecapes Picasso avaavat parhaiten. Viimeksi mainittu pystyy nappaamaan johtopaikan, mikäli sillä satsataan starttini. Jos ei, Gollum juoksee keulassa.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 1, 2, 5
Suuri: 1, 2, 5, 11, 12

Toto5-5

Suosikki: 3 Black Emperor palasi viimeksi kovassa iskussa tauolta ja voitti helposti edettyään toisen kaarteen jälkeen johtopaikalle. Vastus on sopivaa tasoa ja lähtöpaikka hyvä eli ruunalta kuuluu ottaa aikaisin peleihin. Lähdössä on sen verran tasoeroja, että totosija on vähintä mitä Black Emperorilta kuuluu odottaa.

Haastajat: 6 Case Caroline jyskytti Loviisassa ykköseksi toiselta ilman selkää. Tamma on oikeana päivänä periksiantamaton menijä, jolle paikka johtavan rinnalla käy mukavasti. Tehtävä on sen verran nappilaatua että viisivuotiasta ei voi jättää peleistä rannalle. 5 Holy Jack on kolmas, joka erottuu. Se oli Loviisassa viimeisen takasuoran alussa kymmeniä metrejä jäljessä kärkeä, mutta pystyi upealla loppukirillään nousemaan ykköseksi. Lahdessa ruuna jäi varsin tasokkaassa lähdössä vaille kiritilaa matkattuaan 7. sisällä. Lappeessa viisivuotias ei ollut nappilähdössä ehkä aivan parhaimmillaan, sillä voittoakin tarjottiin. Tuoreimman startin perusteella ruuna on menossa jälleen parempaan päin.

Yllättäjät: 11 Opal Boy kesti Loviisassa keulasta kakkoseksi, kun Case Caroline runttasi väkisin edelle. 9 Storm Glider oli Loviisan starteissaan tasainen vailla suurempaa säkenöintiä. Tälläkin kertaa rahasija olisi hyvä suoritus. 2 Naturgas on tauluaan parempi menijä ja starttaa hyvistä asemista. Tauolta siihen ei kuitenkaan uskalla luottaa ollenkaan kun valmentajakin oli odotuksissaan maltillinen. 7 Soul Alone kilpailee kovalla voittoprosentilla. Ura on ollut erittäin katkonainen ja edellisestä onnistumisesta on ehtinyt vierähtää pitkä tovi.

Pelijakauma: Holy Jack (12%) on jäänyt aivan liikaa suosikkikaksikon varjoon. Ruuna maistuu peleissä suuresti.

Juoksunkulku: Black Emperor pitää huolen ettei Holy Jack pääse alussa edelle, kun muilta paalun osallistujilta ruuna saa johtopaikan nimiinsä. Holy Jack saattaa jäädä aluksi toiselle ilman vetoapua, mutta Case Caroline saattaa tarjota selän eteen viimeistään etusuoralla.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 3, 6, 5
Suuri: 3, 6, 5