Ravivihje: Toto4 Turku 12.8.2019

Julkaistu:

Toto4
Turun Toto4-pelissä luotetaan Tattoo Avengeriin.

Toto4-1

Suosikki: 7 Lindalike on vanhoilla päivillään löytänyt kenties elämänsä vireen. Viimeksi se piti keulasta voittoon, vaikka avasi voltista 13-vauhtia ja veti muutenkin reipasta. Forssassa se paikkasi alkulaukkansa hienosti. Tammalla pyritään taatusti nytkin keulaan, mutta juoksuradalta ajoituksen täytyy onnistua nappiin.

Haastajat: 3 Pope suoritti pitkään vain tasaisesti, mutta viime startissa oli jo havaittavissa tuttua rähinää ruunan kiriessä neljännestä ulkoa vahvasti toiseksi. Seinäjoen startissa sille jäi voimia varastoon, kun kiritilat aukenivat vasta vähän ennen maalia. Pope lähtee hyvin myös voltista ja se saa hyvän juoksun. 1 Partytime on tehnyt hyviä esityksiä vaikkei ole tänä vuonna vielä totoon yltänyt, mutta näistä lähtökohdista sellaiseen on loistosauma. Viimeksikin se olisi taistellut kärkipään sijoituksista kovassa lähdössä mikäli olisi saanut kiritilat johtavan takaa. Ykkösradalta tamma saattaa pystyä pitämään keulat. Voittaakseen se tarvitsisi lisää puristustusta loppumetreille. 12 Bret Boko ei ole viime starteissaan ollut ihan parhaimmillaan. Tosin viime kisan saa unohtaa juoksun mentyä pieleen. Vaikka näin sopivassa lähdössä Bret Boko ei ole aikoihin juossut, niin takamatkalta on silti tulemista. 8 Spade Ace Frido voitti hallitusti Loviisassa helpomman lähdön. Sitä ennen Mikkelissä ruuna tuskin olisi pärjännyt ilman loppukurvin laukkaakaan, mutta tehtäväkin oli ihan erilainen. Spade Ace Frido on perushevosia tähän lähtöön.

Yllättäjät: 9 Enjoy Pepper kirii säästöreissulla palan matkaa kovaa. Parissa viime startissa siltä olisi voinut odottaa parempaakin, vaikka viimeksi kiristä pitkä tulikin. 2 Bestseller meni viimeksi uuden ennätyksensä sisäratajuoksun päätteeksi eikä tasaisessa rintamassa hävinnyt voittajallekaan kuin mitan. 11 Angel Skyn pitää parantaa mikäli takamatkalta mielii kärkitaistoon.

Juoksunkulku: Räväkkä kiihdytys. Jos Lindalikella osuu askelmerkit lankulle, niin se ottaa keulat ja olisi vahvoilla. Myös Partytimella ja Popella satsataan starttiin.

Pelijakauma: Ei isompaa huomauttamista.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 7, 3, 1, 12
Suuri: 7, 3, 1, 12, 8, 9, 2

Toto4-2

Suosikki: 7 Pilskeri oli viimeksi pieneltä tauolta laukkapäällä, mutta teki ennen sitä vahvoja juoksuja. Teivossa se kuritti ylivauhtia vetänyttä kärkeä ja voitokas ori on varsin sopivan näköisessä suosikki, mutta ainakin alustavasti liian selvä sellainen. Seiskaradalta juoksusta ei tule helppo ja viime kerran laukat tuovat kysymysmerkkejä ilmaan.

Haastajat: 5 Elitloppet on kovassa kunnossa. Viimeksi se laukkasi loppusuoran alussa hyvin todennäköisen kakkossijan tämänkertaista kovemmassa porukassa. Eturivi voi lisätä laukkariskiä, mutta ravilla ruuna nähdään kärkitaistossa. 4 Vallun Vire kierteli viime startissaan Vermossa hyvin perille. Ruuna on kunnossa, mutta voitontahtoa saisi olla enemmän.

Yllättäjät: 3 Rivaltti oli valmentajansa ajamana asiallinen Lapualla. Ruuna näytti Loviisassa, että se kykenee voittamaankin ja vastus on nyt sopivan näköinen. Johanna Sianojan kaksikkoon 1 Sinkkutuuli & 2 Naskalin Helmi pätee samat sanat. Kykyjä olisi, mutta laukkariski on iso. Naskalin Helmellä on mielenkiintoinen ohjastanjanparannus. 8 Hurjaharja voi kasiradaltakin päästä keulaan ja se on tauluaan paremmassa tikissä. 10 Hilun Vipinä suorittaa tasaisesti ja on lähdön kenties todennäköisin totohevonen, mutta voittaminen on ollut vaikeaa. 9 Vennelmon Tyyne on kovakapasiteettinen tamma, joka ravia polkiessaan pärjää tässä lähdössä. 6 Kipinä Rols omaa riittävän luokan, mutta viime starteissa ori ei ole suorittanut tasollaan.

Juoksunkulku: Hurjaharja avaa kasiradastakin huolimatta keulaan. Juoksunkulusta tulee levoton.

Pelijakauma: Pilskeri (38%) on turhan iso suosikki.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 7, 5, 4, 3, 1, 8
Suuri: 7, 5, 4, 3, 1, 8, 10, 9, 2

Toto4-3

Suosikki: 2 Piquant Stride on tehnyt hyvät kirit viime starteissan ja varsin sopivan näköisessä sakissa ruuna kohoaa suosikiksi. Voitontahtoa saisi olla lisää ja lisäksi kurveissa ruunalla tuntuu olevan hieman hankaluuksia, joten varmaksi asti siitä ei ole. Lähtöpaikkakin muuttui hankalammaksi poisjäännin, koska ykkösradalta se ei pysty torjumaan ulkopuolen starttiraketteja.

Haastajat: 7 Langen's Cza Cza on suorittanut positiivisesti viime starteissaan. Toissa kerralla Porissa tamma kiri takaa hyvin ja ohitti loppusuoralla mm. Piquant Striden. Välistartissaan Forssassa se sitkisteli asiallisesti juostuaan valtaosan matkasta kuolemanpaikalla. Lähtö on helpompi missä tamma on yleensä juossut, mutta kutosradalta juoksu voi mennä vaikeaksi. 5 Ex Gracy jäi viimeksi kuolemanpaikalle ja sen startin saa unohtaa. Sitä ennen tamma meni kovan tuloksen sisäratareissun päätteeksi. Viime Turun vierailuillaan heinäkuun alussa se juoksi hurjassa ylisarjassa näyttäen keulassa pitkään voittajalta, mutta jäi viime metreillä kolmanneksi. Edelle jäi vain Badass ja Sunbeam, jotka olisivat monsterisuosikkeja tähän lähtöön. Ex Gracy tulittanee keskeltä rataa automaattisesti keulaan, josta se on tehnyt uransa parhaat juoksut. Esa Holopaisen ajokin viime voitosta on aikaa, mutta nyt siihen on parempi tilaisuus kuin pitkään aikaan.

Yllättäjät: 8 Here Comes Martyn juoksu meni viimeksi täysin vihkoon ja sen startin saa unohtaa. Riihimäellä ruuna jäi menestyjän näköisenä pussiin. Ennakkotietojen mukaan tänään ajetaan ensimmäistä kertaa ilman kaikkia kenkiä. 3 Quattro Tilly on varmasti luokaltaan lähdön paras hevonen, mutta ei ole suorittanut aikoihin tasollaan. 4 Spes Patriae avaa kovaa ja juoksee todennäköisesti Ex Gracyn takana toisessa sisällä. Voittaminen on ollut sille vaikeaa, mutta ruuna seurailee kovissakin porukoissa hyvin. 6 Beauty Erin on ollut jo pitkään hyvässä kunnossa. Voittaminen on ollut sillekin vaikeaa ja nyt on iso vaara jäädä kuolemanpaikalle.

Juoksunkulku: Ex Gracy tulittaa keulaan ja Spes Patriae ottaa asemat sen takaa. Matkavauhti lienee kohtuullisen rauhallista ellei sitten myöskin lujaa lähtevällä Beauty Erinilla tulla kyselemään keulapaikkaa.

Pelijakauma: Ex Gracy (8%) on paras merkki merkki ja se jätetään pienemmän systeemin tukipilariksi.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 5
Suuri: 2, 7, 5, 8

Toto4-4

Suosikki: 10 Tattoo Avenger vaikuttaa niin kovalta tekijältä, että kykyihinsä nähden sillä on vielä naurettavan vähäinen voittosumma. Viimeksikin se oli mukana kovatasoisessa Kasvattajakruunu-lähdössä häviten kuolemanpaikalta vasta maalikamerankuvassa Knows Bestille. Taakse jäi todella kovia nimiä ja tämänkertainen vastus näyttää erittäin sopivalta. Ori tulee taitavista käsistä eikä pikkutauosta kannata olla liikaa huolissaan ja ori onkin ansaitusti kierroksen pankki.

Haastajat/yllättäjät: 12 Pearl On Stage on juossut kesällä kovia ikäluokkalähtöjä ja niissä juoksutkaan eivät ole onnistuneet. Viimeksi se juoksi normaalissa rahasarjassa ja voittikin keulasta helposti. Paikka on vaikea, mutta suosikkia lukuunottamatta vastus on sopivan näköistä sorttia. 1 Sahara Hot Mama kiri viimeksi pirteästi saadessaan kiritilat. Ykkösradalta tiedossa on loistoreissu. 8 Erna's King täräyttänee eturivin uloimmaltakin lähtöradaltakin keulaan ja viime kerran esitys oli vahvasti nousukuntoinen. 6 War Childilta riisutaan ennakkotietojen mukaan ensimmäistä kertaa koko uralla kengät pois ja kovakirinen tamma voi saada siitä lisää pykäliä. 4 Capo The Yankee & 7 Guilty Pleasure pystyisivät luokkansa puolesta pärjäämään, mutta kummatkaan eivät ole viime starteissa suorittaneet aivan tasollaan.

Juoksunkulku: Erna's King avaa keulaan ja Sahara Hot Mama saa asemat sen takaa. Tattoo Avengerilla ajetaan vauhdin rauhoituttua eteenpäin ja se luultavasti pääsee keulaan asti.

Pelijakauma: Tattoo Avenger (70%) on oikein pelattu ja kelpaa systeemien läpivarmaksi.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 10
Suuri: 10