Ravivihje: Toto65 Ylivieska 11.8.2019

Julkaistu:

Toto65
Ylivieskan Toto65-pelin varmat löytyvät heti avauskohteista. Peliaika päättyy klo 14.35.

Toto65-1

Suosikki: 11 Mäen Eino on aina tiedetty kyvykkääksi, mutta laukat ja vaivat ovat kiusanneet läpi uran. Tänä kesänä ori on puhjennut todelliseen kukkaansa ja kilpailee elämänsä kunnossa. Seinäjoella se kiri vastustamattomasti kärkeen kolmannesta ulkoa ja viimeksi Joensuussa ori teki uransa kaiketi parhaan juoksun. Mäen Eino jäi taivaltamaan 3100 metrin matkalla johtavan rinnalle, josta tappeli urhoollisesti ja tuli vasta maalilinjalla voittokone Viljun ohittamaksi. Samanlaisena se on liki voittoa tässä tehtävässä. Ihan niin suoritusvarma Mäen Eino ei ole kuin taulu kertoo ja se osaa yhä myös laukata.

Haastajat: 1 Marti ei ole pariin viime starttiin ole ollut yhtä loistokas kuin kesän alkupuolella ja kirinyt selkäjuoksujen päätteeksi vain tasaisesti. Keulasta ori vastaisi sitkeästi, mutta se tuskin pystyy pitämään ykkösradasta huolimatta keulapaikkaa hallussaan. Jokatapauksessa Marti on suoritusvarmana hevosena taas kärkipäässä. 4 Hyvityksen Pyry on luokaltaan kova hevonen, mutta nyt pieni arvoitus. Viime Vermon vierailuillaan se oli toki mukana avoimessa 5-vuotislähdössä, mutta antoi kova avauskin huomioiden turhan aikaisin periksi. Viimeksi ruuna sai hyvän juoksun parijonossa, mutta ei pysynyt kirissä lähdön voittaneen Koskelan Helemin peesissä. Taustajoukkojen mukaan parin viime startin heikommat esitykset ovat voineet olla myös henkisen puolen juttuja. J-P Kauhasen ajokki lähtee matkaan todella kovaa ja ampuu keulaan. 8 Alvar Hem kiri viimeksi ammattikuskin ajamana kovalla tuloksella voittoon toisesta ulkoa ja paransi paljon kauden aikaisempiin suorituksiin nähden. Samanlaisena ruuna pystyisi pärjäämään nytkin.

Yllättäjät: 5 Rehtorin Salli on kyvykäs tamma ja tulee Jouko Tarvaisen hurjassa iskussa olevasta tallista. Pienestä tauosta ei suuremmin tarvinne välittää, Tarvaisen hevoset tuppaavat tulemaan kunnossa radoille. 2 Krannin Pihla on tuoreimmissa kakkossijaan päättyneissä starteissaan hävinnyt vain hyville. Tamma olisi parhaimmillaan kengittä, joten sen kohdalla kannattaa tutkailla kenkäinfoja. 7 Koskelan Helemi on kunnossa ja nakutellut kaksariin kolmessa viimeisessä startissaan. Vastus kovenee nyt ja voitto olisi yllätys. 3 Siron Peli on vahva jyrä, mutta kunto on viime starttien perusteella arvoitus ja nopeuttakin saisi olla enemmän mikäli tässä porukassa mielii pärjätä.

Juoksunkulku: Hyvityksen Pyry avaa keulaan, josta sillä myös ajetaan.

Pelijakauma: Mäen Eino (31%) voisi olla enemmänkin pelattu ja se lyödään systeemien ensimmäiseksi läpivarmaksi.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 11
Suuri: 11

Toto65-2

Suosikki: 8 Cubus on tehnyt hyvää jälkeä koko kauden ja kykyihinsä nähden sillä on vielä varsin vähän rahaa tilillään. Voittoja voisi hieman paremmalla tuurilla taulussa enemmänkin, Porissa se ei saanut vapaata latua ja Seinäjoella ori kiri tilaa saatuaan lujaa, mutta ei aivan ehtinyt voittoon. Varsinkin Seinäjoen startti oli niin hyvä, että viime kerran suoritusta voi pitää pienenä pettymyksenä, kun se jäi keulasta toiseksi. Joka tapauksessa Cubus kohtaa nyt aiempaa helpomman vastuksen ja tässä porukassa se on liki voittoa vaikka juoksu menisi vähän raskaammaksikin.

Haastajat: 6 Veer on tehnyt asialliset juoksut viimeisiin, mutta sen kyvyt riittäisivät parempaankiin. Suosikkia lukuunottamatta lähtö näyttää oikein sopivalta ja Victor Björkrothin ajokki päässee keulaan. 7 Silveriina on virunut jatkuvasti pussissa ja tamma on tauluaan parempi. Se lähtee hyvin matkaan ja kuskinsa Arna Ruohomäki on kova tekijä oppilaslähtöön.

Yllättäjät: 1 Mr Noon saa ykkösradalta nappireissun, mutta voittaminen on ollut sille vaikeaa. 11 Benon Safiro oli viimeksi kenties parempi kuin koskaan. Kurjalta lähtöpaikalta voitto olisi silti iso yllätys. 2 J.A. Priscilla pystyisi luokkansa puolesta menestymään näissä lähdöissä, mutta viime näytöistä on pitkä aika. 9 Captain Cruise ei ole suorittanut aikoihin tasollaan.

Juoksunkulku: Veer ottaa kovassa alkurynnistyksessä keulat ja Silveriinalla pyritään sen taakse.

Pelijakauma: Ei huomauttamista. Cubus kelpaa rivin toiseksi tukipilariksi.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 8
Suuri: 8

Toto65-3

Suosikki: Kolmannessa kohteessa ratkotaan mikä on Ruunaruhtinas vuosimallia 2019. 1 Pyörylän Paroni juoksi avausmatkalla neljännessä ulkona ja kiri sieltä porukan parasta vauhtia perille. Ruuna menetti voiton kannalta kriittiset metrit viimeisellä takasuoralla, kun edessä juossut Josveis ei yllättäen vetänytkään. Pyörylän Paroni pystyy halutessaan pitämään keulat ykkösradalta, mutta 2600 metrin matkalla tuskin mihinkään hullutteluihin lähdetään. Joka tapauksessa Mika Forssin ajokki nähdään voittomatsissa.

Haastajat: 11 Polaran avausmatka meni käytännössä pilalle jo ennen kuin se ehti edes alkaa. Lähtö palautettiin ja Polara alkoi käydä raivokkaan kuumana tuhlaten liikaa energiaa. Siihen nähden esitys oli toisesta ulkoa ihan asiallinen. Nyt on uusi päivä ja parhaassa mahdollisessa skenaariossa Polara pääsee takarivistä läpi kyselemään olisiko keulapaikka tarjolla. 7 Nopsan Vauhti voitti yllättäjänä avausmatkan. Se oli mukana 17-vauhtisessa avauksessa, mutta kiri siitä huolimatta johtavan takaa voittoon ja kuskin mukaan varaakin jäi. Henri Bollströmin ajokki lataa seiskaradaltakin heti keulan tuntumaan ja saanee taas loistoreissun. Eilen oli kaikki kengät pois ja ilmeisesti myös tänään on tarkoitus jatkaa samalla balanssilla. 3 Josveis oli eilen kaukana parhaastaan, mutta startti vei taatusti paljon eteenpäin. Tänään se voi päästä optimitilanteessa mielipaikalleen keulaan.

Yllättäjät: 6 Polar Northug tsemppasi avausmatkalla positiivisesti johtavan rinnalta ja pitkä matka on vain etu. Voitto yllättäisi, mutta suoritusvarmana hevosena siinä voisi olla ideaa troikan alarivien kierrätyshevoseksi. 4 Pertturi teki avausmatkalla yhden vuoden kovimmista yllätyksistä kirimällä neljännestä sisältä toiseksi räjäyttäen totokertoimet taivaisiin. Jani Suonperän ajokki olisi voinut jopa voittaa jos olisi saanut loppusuoralla aiemmin hevosen ulkopuolelleen, niin ahnaasti se lähti vastamaan Pyörylän Paronille. Pertturi saanee taas samanlaisen säästöreissun ja vaikkei pitkä matka etu olekaan, niin ei totosija saa tulla enää eilisen jälkeen yllätyksenä. 8 Lex Peidei näytti olevan menestysvoimissaan pussissa vielä loppusuoran alussa, mutta kaikki taisi olla lopulta pelissä. Se lähtee kovaa matkaan ja tuskin Tuomas Pakkanen alkaa pakitellakaan. 12 Koskelan Akseli väsyi lähdön palautuksen ja 17-vauhtisen avauksen uuvuttamana. Henget ovat nyt ainakin auki pikkutauon jälkeen ja hevosen luokka ei ole hävinnyt mihinkään.

Juoksunkulku: Mielenkiintoiset kuviot. Paljon ratkeaa mikä on Mika Forssin taktiikka Pyörylän Paronilla. Se pystyy pitämään keulat, mutta ne voivat olla tarjolla Josveisille tai Polaralle. Forssin ajotaktiikkaan vaikuttaa varmasti myös se missä kokonaiskilpailun johtaja Nopsan Vauhti juoksee.

Pelijakauma: Josveisia (20%) on pelattu liikaa eiliseen vaisuuteen nähden. Prosentit tulevat todennäköisesti elämään voimakkaasti päivän aikana.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 1, 11, 7
Suuri: 1, 11, 7, 3, 6

Toto65-4

Suosikki: 9 Ambrogio on tehnyt laatutyötä jo pidemmän aikaa. Kaustisella se oli mukana kovatasoisessa T75-lähdössä, jossa hävisi vain Batman Godivalle ja Staro Moschinolle, jotka olisivat jättisuosikkeja tähän lähtöön. Mikkelin T75-lähdössä ruuna oli tasapaksumpi toisesta ulkoa, mutta toisaalta vauhtikin oli hurjaa ja Ambrogio paransi roimasti ennätystään. Viimeksi Oulussa se oli velvoitettukin voittamaan keulasta hiljaisen matkavauhdin jälkeen. Paremmalta paikalta Ambrogiossa olisi varma-ainestakin, mutta nyt takarivin paikka pistää jäitä hattuun.

Haastajat: 6 Berto Vaikko veti viimeksi keulassa Joensuun T75-lähdössä kierroksen peräti 11-kyytiä ja näytti pitkään voittajalta, mutta kuskin mukaan heitti yksin jäätyään pykälän pois päältä. Esitys oli kokonaisuudessaan kuitenkin erittäin positiivinen ja varmasti yksi ruunan uran parhaita. Mailin voltti sopii Berto Vaikkon ominaisuuksille ja kaiken mennessä putkeen se lataa keulaan. 11 Broadway Appolo väsyi tauoltapaluussaan Jämsässä keulajuoksun jälkeen, mutta viimeksi Oulussa ruunan olemuskin oli jo huomattavasti parempi. Se kiri toisesta ulkoa helppoon voittoon ja oletttavasti parantaa yhä saatuaan startteja alle. Nyt sillä on vieläpä sauma saada kirissä Ambrogion vetoavut.

Yllättäjät: 3 Mentha on tehnyt ison tasonnousun kesän aikana. Voittaminen on ollut läpi uran vaikeaa, mutta viime kisojen perusteella se on totohevosia tässäkin. Nopea tamma juoksee joko keulassa tai toisessa sisällä. 8 Flash Spruce paransi Kuopioon paljon Joensuusta. Parannettavaa taitaa olla vielä silti liikaa, vaikka lyhyt starttiväli suosiikin jopa hämmentävän paljon Tuomas Pakkasen ajokkia. 1 Wallaby saa ykkösradalta loistoreissun. 12 Stay Alert ei ole suorittanut aikoihin tasollaan ja parannettavaa taitaa olla liikaa voittoa ajatellen.

Juoksunkulku: Mailin voltille tyypillinen riuska kiihdytys. Mentha ja Berto Vaikko avaavat kovaa ja jälkimmäinen on niukasti todennäköisempi keulahevonen. Ambrogio ja Broadway Appolo lähtevät aikaisin reissuun.

Pelijakauma: Broadway Appolo (15%) on paras rasti.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 9, 6, 11
Suuri: 9, 6, 11, 3, 8

Toto65-5

Suosikki: 7 Special Present on hirmuvireessä. Etenkin sen toissa startti Vieremällä oli hurja. Ori laukkasi alkumetreillä jääden kauaksi muista, ajoi porukan kiinni ja ehätti loppusuoralla vielä kolmanneksi vaikka oli vielä loppukurvissa kaukana kärjestä. Special Present on täytynyt liikkua laukkansa jälkeen loppumatkan noin 12-vauhtia läpi. Viimeksi Oulussa sillä meni avauskierros levottomaksi, kun ensin ajettiin eteenpäin, sitten pakiteltiin ja taas eteenpäin. Lopulta lahjakkuus pääsi 600 metrin juoksun jälkeen keulaan, josta piti rehdisti niukkaan voittoon. Ravi hukkui loppusuoralla, mutta se oli toisaalta ymmärrettävääkin alkumatkan tapahtumien jälkeen. Special Present on ansaitusti iso suosikki sopivan näköisessä porukassa ja se päässee taas keulaan hallinnoimaan tapahtumia.

Haastajat/yllättäjät: 6 Real Steel kiri viimeksi takaporukoista 12,8-vauhtia viimeiset 700 metriä ja oli parin tasaisemman esityksen jälkeen taas parempi. Ori tekee aina rehdisti työnsä ja nyt kuski paranee paljon. 14 Surprise Leader on ollut hyvä jokaiseen tämän kauden kolmanteen starttiinsa. Luokka ruunassa on niin hyvä, että se pystyy kolmannesta rivistäkin nousemaan pitkälle. 4 Fade To Black ei ole suorittanut tasollaan kahteen viime starttiin. Tuomas Pakkasen ajokki olisi luokaltaan riittävä hevonen ja saa loistoreissun, mutta nyt siihen on suhtauduttava varauksella. 15 J.A. Ninja on varsinainen kiritykki ja tamma saanee Surprise Leaderin vetoavut. Veteraanitamma juoksee ennakkotietojen mukaan optimibalanssillaan ilman kenkiä ja se voi nousta yllättävänkin korkealle. 1 M.T. Kopitar ei ole vielä tällä kaudella päässyt viime vuotiseen lentoonsa. Lähtöpaikka on hyvä ja ainakaan troikkasija ei saa yllättää. 5 Leon Dahlia on pystyvä menijä, joka ei ole vielä päässyt näyttämään tällä kaudella kuntoaan. Se on pärjännyt urallaan kovemmissakin porukoissa. 2 Ingrosso & 3 Super Classic saavat hyvät reissut kärjen välittömässä läheisyydessä. 8 Edfromed meni jo 3-vuotiaana 13-tuloksen täydellä matkalla, joten puhutaan luokkamenijästä. Voitto olisi silti vielä yllätys, mutta jatkoa ajatellen ori on seurattava tapaus.

Juoksunkulku: Fade To Black ottaa alussa keulat. Sillä tuskin ajetaan viime starttien jälkeen keulasta, joten Special Present pääsee tuulenhalkojaksi ensimmäisellä takasuoralla.

Pelijakauma: Special Present (67%) on hieman liikaa luotettu.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 7, 6, 14
Suuri: 7, 6, 14, 4, 15, 1, 5

Toto65-6

Suosikki: 8 Tutun Impi on kovassa iskussa. Toissa kerralla väkivahva tamma runnoi 1400 metriä kolmatta ilman vetoapua häviten voitonkin vain niukasti. Oulussa tammalla ajettiin johtavan rinnalle kierros jäljellä, josta se eteni maalisuoralla eleettömästi helppoon voittoon. Se lähtö oli tämänkertaista helpompi, mutta nytkin vastus on sille varsin sopivan näköinen. Volttilähtö ei ole Tutun Impille sopivin lähetystapa, mutta niin kovassa iskussa se on, että tässä porukassa kestäisi alussa antaa vähän tasoitustakin. Antti Ala-Rantalan suojatti on syystäkin iso suosikki, mutta lähes 60 prosentin peliosuus on silti turhan paljon.

Haastajat: 7 Jumiini on kohonnut elämänsä kuntoon. Toissa kerralla Kaustisen T75-lähdössä ruuna sai kolmannesta sisältä vapaat kiriladut vasta loppusuoran alussa ja spurttasi joukon hänniltä lujaa kolmanneksi. Aiemmin tilaa saadessaan se olisi hyvin todennäköisesti voittanut. Viimeksi ruunassa ei aivan samanlaista lentoa, mutta lähtö oli huomattavasti kovatasoisempi ja Jumiinikin polki päätöslenkin 24,6-vauhtia. Kuten statistiikka kertoo, voittaminen on ollut läpi uran vaikeaa, ja se tuo tietysti kysymysmerkkejä. 6 Leijan Loimu on parantanut saatuaan pitkältä tauolta startteja alle. Lappeessa se kiri hänniltä sisärataa pitkin 25,3-vauhtia viimeiset 400 metriä. Kuopion välistartissaan torstaina tamma avasi takarivistä todella kovaa toiseen ulos ja näytti pitkään menestyjältä, mutta vapaat kiritilat saadessaan kirimistä ei tapahtunutkaan. Toki alkumatka verotti ja matkavauhti oli muutenkin ylikovaa. Nyt tamma saa loistoreissun ja sellaisella se pystyy irroittamaan kovan kirin.


Yllättäjät: 5 Aparis taipui Kuopiossa keulasta, mutta se oli ymmärrettävääkin 22-vauhtisen avauksen jälkeen. Tamma saa tässä mainion reissun toisessa-kolmannessa sisällä ja sellaisella se on ainakin hyvin todennäköinen totohevonen. 9 Myrskyn Tuuli on kykyihinsä nähden kroonisesti alipelattu, mutta onnistumiset tahtovat olla harvassa laukkojen takia. Parissa viime se startissa on taas laukannut ilman näkyvää syytä ja ajotaktiikka voi olla koelähtöuhan vuoksi erityisen varovainen. 11 Jonnin Joutava kirii parhaimmillaan ollessaan säästöjuoksulla palan matkaa terävästi, mutta viime starteissa sen ravi on kadonnut oudosti ja se ei ole tammalle tyypillistä.

Juoksunkulku: Aparis ja Leijan Loimu ohittavat heti alussa Olegin. Kummallakaan tuskin on haluja ajaa keulasta. Tutun Impi ja Jumiini lähtevät verkkaisesti matkaan, mutta niistä alussa nopeampi saa haettua keulapaikan avauskierroksella.

Pelijakauma: Tutun Impi (58%) on liikaa luotettu.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 8, 7, 6, 5
Suuri: 8, 7, 6, 5