Ravivihje: Toto75 Ylivieska 10.8.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

TOTO75
Ylivieskan Toto75-rivistä löytyy tukku alipelattuja merkkejä.

Toto75-1

Suosikki: 3 Juliet Ale on avauskohteen näkemyssuosikki. Tamma voitti edellisen starttinsa päästyään johtopaikalle ja uumoilemme sille samaa juoksupaikkaa tälläkin kertaa. Tornion jälkeen tamma on joutunut tekemään kirinsä takaa eikä ole yltänyt kärkeen vaikka suoritukset ok-tasoa ovatkin olleet. Juostava 2600 metrin matka sopii monipuoliselle menijälle.

Haastajat: 7 Gute Band kiri Vieremällä ykköseksi 2. ulkoa. Lahdessa ruuna matkasi 5. ulkona eikä lopulta saanut täyttä mahdollisuutta. Lähtöpaikka on hankala eikä helppoa juoksua ole tiedossa tälläkään kertaa. Vastus on sopiva ja siltä osin ruunan kuuluu olla korkealla tuloslistassa. 8 Obrigado teki erittäin vahvoja juoksuja voittostarteissaan. Viime aikoina tehtävistä on tullut liian haastavia ja sijoitukset ovat jääneet keskinkertaiseksi. Laskukuntoiseksi ruunaa ei voi leimata, sillä Kaustisellakin kuusivuotias pinkoi pitkän kirinsä asiallisesti perille. Lahdessa ruuna lähti ensimmäisellä takasuoralla kolmannelle radalle ja juuttui sinne. Paikka johtavan rinnalla sopisi Obrigadolle mainiosti. 1 Elliot Webillä on alla pari kelpo starttia kuolemanpaikalta, joista viimeisin päätyi näyttävään ylivoimasooloon. Hyvältä lähtöpaikalta Elliot Web on mahdollinen menestyjä, sillä kyseessä on hyvä avaajakin. 4 Orlando Knick juoksi Torniossa 3. sisällä, missä sillä oli menohaluja kovasti loppukurvissa. Maalisuoralla kärki nykäisi alta pois eikä kuusivuotias pystynyt vastaamaan rytminvaihdokseen. Seinäjoella hevonen pääsi keulaan ja vei homman varmasti kotiin. Kunto on hyvä eikä ruunan tarvitse hävetä ketään vastaan tässä lähdössä.

Yllättäjät: 9 Sahara Rouge keräsi viimeksi maksimisijan 3. sisältä kovalla tuloksella. Sopivalla reissulla ainakin sijoitus kärjen tuntumassa on otettavissa. 10 Donato E. on valmentajan mukaan hyvällä mallilla, mutta ensimmäisessä kisassa vuoden paussilta siihen ei ole kohdistettu isoja odotuksia. Ehjänä pysyessään Donato E. pystyy voittamaan nipun lähtöjä tulevaisuudessa. Sillä on ikään nähden vähän startteja.

Pelijakauma: Suosikkimme Juliet Ale (12%) maistuu vasta viitossuosikkina. Myös Obrigado (12%) on edullinen merkki. Rastaamme lapulle rohkeasti vain kyseisen kaksikon.

Juoksunkulku: Juliet Ale kiihdyttää johtoon ohi Elliot Webin. Obrigado tai Gute Band kiertää toisen radan veturiksi. Matkavauhti on tasaisen reipasta.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 3, 8
Suuri: 3, 8

Toto75-2

Suosikki: 4 Justine Case kohtaa sopivan seuran ja on selvähkö ykkösmerkki. Kysymysmerkkejäkin on ilmassa, sillä voltista tamma ei ole satavarma lähtijä etenkään nelosradalta, minne tamma lähtörata-arvonnassa heitettiin. Lisäksi viime starteista on jäänyt hieman uupumaan ratkaisuhetkiltä vaikka esitykset asiallisia ovatkin olleet. Samaa loistokkuutta niissä ei ole ollut kuin talven ja kevään starteissa. Justine Case on ansaitusti ykkösmerkki, mutta varmaksi sitä ei uskalla jättää.

Haastajat: 1 Amorce Savage lopetti Vieremällä erittäin hyvin kakkoseksi. Kuopiossa tamma ei saanut vaihdetta päälle ensimmäisen kierroksen aikana ja laukka 2100 metriä ennen maalia johti hylkäykseen. Amorce Savagella on laukkariski tälläkin kertaa olemassa, sillä kyseessä on tarkka ajettava. Ehjällä juoksulla kuusivuotias pystyy näistä asemista paljoon. 13 Loving You Deeply nousi toissa kerralla tasokkaassa lähdössä 4. ulkoa totoon ja viimeksi tamma kamppaili johtavan rinnalta pronssille. Kunto on hyvä ja Loving You Deeply kuuluu aikaisin mukaan peleihin. 12 Arvika By Knight matkasi Mikkelissä "kakkoskeulassa" selvästi kovaa vetäneen johtohevosen takana. Tamma nousi viimeisen puolikkaan alussa toisen radan veturiksi, painui samassa keulaan ja jatkoi ylivoimavoittoon. Viimeksi sijoitus oli heikko, kun viisivuotias joutui pitkään kiertämään kolmatta rataa ennen kuin pääsi pudottamaan johtavan rinnalle.

Yllättäjät: 5 Amaranth Artist nousi Kalajoella 2. ulkoa kakkoseksi. Oulussa tamma oli terävämpi ja nousi 5. ulkoa mainiolla kirillä kärkeen. Tuolloin hevonen kilpaili kengittä, mutta Ylivieskassa se menee ennakkotietojen mukaan kengät jalassa. 11 Moonwhisper lannistui viimeksi keulahevosen rinnalta. Tätä ennen tamma oli asiallinen keulasta pitkältä paussilta. 3 Luna de Paris on sekaista tulosriviään pontevampi menijä, mutta starttiväli on venähtänyt turhan pitkäksi. 8 Outfield Olga kohosi heinäkuun lopussa 4. ulkoa kolmanneksi. Maanantaina tamma esitti asiallisen kirin ja oli maalissa neljäntenä selvästi kärkikolmikolle häviten. Toto75:ssä vaaditaan hieman nähtyä parempaa vaikka esitykset hyviä ovatkin olleet.

Pelijakauma: Justine Case (51%) on liian selvä suosikki ja kaipaa varmistuksia puolelleen. Parhaat merkity löytyvät haastajaosastolta.

Juoksunkulku: Klara Håleryd ottaa ensimmäiset keulat, mikäli se on juoksulangalla ajoissa Rose's Nellan kanssa. Lopulta Justine Case hakee johtopaikan nimiinsä, mikäli pääsee ravia liikkeelle.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 4, 1, 13, 12
Suuri: 4, 1, 13, 12, 5, 11

Toto75-3

Suosikki: 3 Raggari voitti Kaustisella terävällä kirillä ja Pihtiputaalla ruuna kuritti Vixusta 3. sisältä. Joensuussa Raggari sai sopivan juoksun 2. ulkona, mistä se hoiti tilanteen helppoon tyyliin. Raggari on nykyiskussaan vaarallinen vastustaja ja kuuluu huomioida ensimmäisten joukossa. Tällä kertaa Raggari joutuu starttaamaan Tureliuksen ja Herra Heinämiehen kanssa samalta viivalta kun viimeksi se sai 20 metrin etumatkan kaksikkoon nähden.

Haastajat: 4 Vixus teki Suur-Hollolassa hyvän juoksun keulasta pidettyään tempon tasaisen reippaana alusta loppuun. Pihtiputaalla rata oli erittäin hidas, ja ori kesti lopulta keulapaikalta kakkoseksi. Vixus kiihtyy voltista terävästi ja hakenee tälläkin kertaa johtopaikan haltuunsa, mutta ohjastaja Janne Soronen ei lukinnut toisaalta keula- tai selkäjuoksutaktiikkaa lukkoon etukäteen. Lopulta ohjastaja ajaa sen mukaan miten juoksu lähtee luontumaan ja miltä hevonen tuntuu käteen. Voltista on laukkariski olemassa, mutta Vixuksen kuuluu ehjällä juoksulla olla mukana voittokamppailussa, mikäli kovien treeniajojen puute ei näy otteissa. 7 Herra Heinämies laukkasi Pihtiputaalla Vixuksen ulkopuolelta loppukaarteessa. Joensuussa ori otti laukan viimeisellä takasuoralla kompuroituaan väärälle askellajille. Oriin taulu on mennyt turhankin sekavaksi, eikä tulosrivistä kerro koko totuutta hevosen iskukyvystä. Ehjällä juoksulla se ei ole kaukana kärjestä. 2 Turelius kulki Joensuussa ravia ja nousi 3. ulkoa lähimmäs Raggaria. Voittoon jäi matkaa, mutta on toisaalta huomioitava, että ohjastaja varmasti halusi ajaa ehjän startin kolmatta peräkkäistä hylkäystä välttäen. Ylivieskassa ori saattaa olla lähempänä voittoa kuin viimeksi Ylivieskassa.

Pelijakauma: Herra Heinämies (7%) on pelihevosista paras ruksi.

Juoksunkulku: Vixus saa pakin hevosista parhaan startin ja hakee johtopaikan nimiinsä.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 3, 4, 7, 2
Suuri: 3, 4, 7, 2

Toto75-4

Suosikki: 2 Novan Voiton voittokulku katkesi viimeksi, kun ori otti laukan kolmannelta radala viimeisellä takasuoralla. Veli-Erkki Paavolan mukaan Novan Voitto on monesti aikaisemminkin ollut nahkea selässä, mutta on vapaata latua eteen saadessaan lähtenyt kirimään. Laukka johtui korvien aukaisemisesta. Tällä kertaa Novan Voitto tähtää johtopaikalle ja korvat pidetään loppuun asti kiinni. Normaalisti ori on ollut ravivarma menijä.

Haastajat: 4 Malkkin ei alussa ehdi Novan Voiton ja kumppanien matkaan, mutta päätöskierroksella nimi kannattaa pitää mielessä. Ruuna tulee aina vahvasti loppuun kuten teki Pihtiputaallakin. Viimeisenä ruuna ohitti Apariksen. 9 I.P. Vapari ei alussa ole nopeimpia, mutta jaksaa kiertää vahvasti. Laukkariski on olemassa, mutta kuten Harri Kotilainen sanoi, liian varman päällekään ei voi alkua ottaa kun jokainen menetetty metri on vaikea ottaa juoksemalla takaisin. 10 Hipatsu voitti Lapualla pahimman vastustajan laukattua maalisuoralla rinnalta. Teivossa ruuna laukkasi kesken kirinsä kolmannelta radalta loppukaarteessa ja menetti mahdollisesti hyvän sijoituksen. 3 Manin Muisto nousi Lieksassa 2. ulkoa lähimmäksi Iikoria. Ori on saanut tauon jälkeen neljä starttia alle eikä kunto ole ainakaan laskemaan päin.

Yllättäjät: 14 Pikku-Ryti tsemppasi Oulussa johtaneen 12 R.R. Samun ulkopuolelta rehdisti perille. 6 Päivän Pokeri on erittäin hyvä avaaja. Mikkelissä Ari Moilanen käytti parhaita ominaisuuksia hyödyksi ja säntäsi takamatkalta pitävään piikkiin ensimmäisellä puolikkaalla. Seinäjoella Päivän Pokeri nousi 4. ulkoa neljänneksi. 7 Paakkarin Myrsky piti Vermossa 2. sisältä varmasti totoon. Esitykset ovat olleet tasaisia ilman voittoputkia. 16 Aaprahami jäi viimeksi 5. ulkoa kauas kärjestä, mutta teki tätä ennen hyvän kierron 4. ulkoa. Kajaanissa 4. ulkoa ykköseksi runtannut 11 Erehys pystyy ehjällä suorituksella kiertämään nipun vastustajia. 15 Svatrtsjöfax yllätti Kaustisella kirivoitollaan. Torniossa hevonen jäi selvästi kärjestä ollen Rovaniemellä parempi 2. ulkoa.

Pelijakauma: I.P. Vapari (7%) ja Hipatsu (2%) ovat hyviä merkkejä. Manin Muistoon (21%) on sen sijaan luotettu turhan paljon.

Juoksunkulku: Novan Voitto pyrkii kiihdytyksessä vastaamaan Päivän Pokerille, jolle kelvannee tämän selkä.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 2, 4
Suuri: 2, 4, 9, 10, 3, 14, 6

Toto75-5

Suosikki: 12 Hamlet Star kiri Kaustisella kakkoseksi eikä hävinnyt kuin voitokkaalle MAS Chilille. Oulussa ruuna kiersi kolmannen radan kautta johtavan rinnalle. Hamlet Star käväisi johtavan kannassa kunnes rummutti viimeisellä takasuoralla kärkeen ja jatkoi omille teilleen. Lähtöpaikka on Veli-Erkki Paavolan mukaan erittäin ikävä etenkin Ylivieskan radalle, mutta hän ei sulkenut pois menestymisen mahdollisuutta näistäkään asemista. Sen verran vakuuttava hevonen valmentajan kuten myös pelaajien silmiin viimeksi oli.

Haastajat: 6 Feeling Classy ei Kaustisella pärjännyt 3. ulkoa MAS Chilin voittamassa lähdössä. Viimeksi tamma matkasi 3. sisällä ollen pitkään vailla kiritilaa. Viimeisellä takasuoralla hevonen pääsi vapaalle ja nousi kuin nousikin ykköseksi. 3 Twinquit voitti Seinäjoella varmasti päästyään keulaan. Pihtiputaalla ruuna ei lähtenyt auton takaa ravilla ja tälläkin kertaa eturivissä on laukkariski olemassa. 8 Promptus teki kauden avauksessaan hyvän juoksun johtavan takaa ja voitti tämän jälkeen kierrettyään keulapaikalle 900 metriä ennen maalia. Viimeksi Oulussa hevonen teki kelpo kirin 5. ulkoa ja tuli hyvällä tyylillä maaliin epäsopivalla mailin matkalla. Ruuna sai startin alle ja Petteri Joki odotti siltä menestystä. Promptuksen lähtöpaikka on ulkona, mutta vahva menijä saattaa päästä yllättävän hyviin asemiin. Nelivuotias pääsee sen verran asiallisesti matkaan että jopa keulajuoksu on mahdollinen, kun sisäpuolelta starttaa nippu tasaisia avaajia.

Yllättäjät: 7 Ditchback Duke oli Torniossa sijoitustaan parempi johtavan rinnalta, missä ruuna piti tempon reippaana. Oulussa kuusivuotias starttasi suljetulta radalta matkaan ja selvisi 4. ulos. Hyvä kiri kantoi sen totoon. 10 Kathy Heel nousi Porissa ykköseksi 4. ulkoa. Mikkelissä tamma meni sisäratajuoksulla kovan ajan lähdössä, missä 11 Pica-Pica Oak taipui keulasta. Myös viimeksi Pica-Pica Oak juoksi johtopaikalla. 2 Arctic Mystery palasi hyvässä iskussa paussilta ja nousi 3./4. ulkoa ykköseksi. Tasainen avaaja ei pysty maksimaalisesti hyödyntämään lähtöpaikkaansa. 4 Samuel Von Bentz hyötyi Torniossa Ditchback Duken huolehtimasta tasaisen reippaasta temposta. Rovaniemellä ruuna oli tahmea keskijoukoissa. 9 Mellby Galigo voitti maksimaalisella juoksulla Oulussa. Ruuna petraa starttien myötä, mutta voitto tällä tasolla olisi ainakin pieni yllätys. Tasaisessa lähdössä sekin on mahdollista.

Pelijakauma: Promptus (1%) on erittäin kiinnostava ruksi.

Juoksunkulku: Eturivissä ei Promptuksen lisäksi ole kovia avaajia, joten tämä saattaa päästä keulapaikalle.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 12, 6, 3, 8
Suuri: 12, 6, 3, 8, 7, 10, 2

Toto75-6

Suosikki: Ruunaruhtinas -titteliä puolustava 2 Polara matkasi Mikkelissä 4. sisällä, mistä ruuna nousi toiseksi viimeisessä kaarteessa 3. ulos. Ruuna esitti kelpo loppukirin ja nousi hyvällä tyylillä neljänneksi. Ohjastaja-valmentaja Antti Tupamäki oli tyytyväinen esitykseen ja hänen mielestään Mikkelin startti olisi ollut lähellä kauden parasta Polaraa, mikäli yksi lähtö olisi ollut alla. Nyt starttiväli oli turhan pitkä, kun ruuna palasi viivalle suoraan kahluutus- ja uittotreenistä. Yksi startti olisi saanut olla lähempänä myös Ylivieskaa ajatellen, mutta Mikkelin perusteella hevonen on joka tapauksessa hyvällä mallilla.

Haastajat: 1 Koskelan Akseli nousi viimeksi Polaraa lähimmäksi Ruunaruhtinas -kisassa ja ainakin avausmatkalla ruuna arvioidaan suosikin pahimmaksi uhkakuvaksi. Koskelan Akseli kilpailee mielimatkallaan ja pääsee kiihdyttämään kohti johtopaikkaa. Siitä ruuna pystyy paljoon. Starttiväi on pitkähkö ja voi olla, että lauantain startin jälkeen hevonen petraa sunnuntaille selvästikin. 10 Josveis ei ollut Härmässä parhaimmillaan eikä valmentajan mukaan ole välttämättä sataprosenttinen vieläkään. Ruuna teki sen verran hyvät startit lkomailla Solvallassa ja Bjerkessä, että jo 90-prosenttisena se on mukana kärkitaistossa. 12 Pyörylän Paroni nousi Mikkelissä 3. sisältä totoon. Lahdessa ruuna kiersi etusuoralla johtavan rinnalle ja kamppaili Iikorin ulkopuolelta kakkoseksi. Lähtöpaikka on ikävä nopealle menijälle joka olisi paras kärjen läheltä. Näistäkin asemista Pyörylän Paroni pystyy lyhyellä kirillä tykittämään korkealle.

Yllättäjät: 6 Nopsan Vauhti ja 3 Tee Wee Paroni ovat hyviä avaajia, jotka sisäradalle päästessään pystyvät roikkumaan kärjen tuntumaan. Voittoa niiden kohdalla ei voi odottaa kuten ei myöskään 7 Polar Northugin kohdalla. Se nappasi edellisen voittonsa Skellefteåssa johtavan kannasta. 8 Faks Nils ja 5 Lex Peidei eivät kuulu länsinaapurin kylmäverieliittiin ja jo rahasija olisi kova suoritus niiden kohdalla.

Pelijakauma: Oikein pelattu. Polara (56%) käy varmaksi, kun sen kovimmilla haastajilla on joko pitkä starttiväli tai huono lähtöpaikka.

Juoksunkulku: Koskelan Akseli puolustaa paikkaansa johdossa. Tee Wee Paroni, Nopsan Vauhti ja Polar Northug pyrkivät tämän kantaan. Polara hakeutunee toisen radan vetojuhdaksi.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto75-7

Suosikki: Atupemin poisjäännin myötä tehtävä on pedattu 1 Chief Orlandolle. Se taklattiin Mikkelissä laukalle loppusuoralla, mistä ori sai pintanaarmuja. Lisäksi kova rata ei ollut sille plussaa, kun ori ei pystynyt koko matkan aikana ravaamaan rennosti. Valmentaja Tapio Mäki-Tulokas myönsi, että ori otti jonkin verran takapakkia startista, mutta on jälleen kerran menossa parempaan suuntaan. Valmentaja ylisti hevosen treeniotteita ennen Kaustista, missä Chief Orlando oli johtopaikalla kuin lentoon lähdössä. Ehkä Ylivieskassa ei aivan yhtä hyvää Chief Orlandoa ole luvassa, mutta joka tapauksessa oriin kapaasiteetti on niin kova että sen kuuluu tapella lähdön kärkisijoista.

Yllättäjät: 8 Edward Ale seurasi Joensuussa 2. sisältä Atupemia ja saanee hyvänä lähtijänä kasikaistaltakin asemat. 3 Callela Leonard on tuntunut valmentajan mukaan koko ajan paremmalta ja paremmalta. Ylivieskassa ruuna pystyy sijoittumaan kärjen tuntumaan. 2 Testimonial O.K. laukkasi Oulussa lähtöön, mutta teki tämän jälkeen kovan juoksun ja sai startin alle. 9 Tir du Caux hyötyisi tasavauhtisena menijänä kärjen ylivauhdista. 6 Workout Wonder palaa sairauspaussilta eikä todennäköisesti ole heti parhaimmillaan. Valmentajakaan ei odottanut voittoa vielä tässä vaiheessa. 4 President Lindylle olisi mailin matka ollut selvä plussa. Täydellä matkalla liian kova matkavauhti keulassa voi kostautua kuten teki viimeksi Porissa.

Pelijakauma: Chief Orlando (67%) jää osuvana merkkinä varmaksi, kun varmaksi kaavailtu Atupem jäi pois.

Juoksunkulku: President Lindy avaa keulaan ja vetää vauhdilla. Oriin eturivin lähtöpaikka tietää sitä, että Chief Orlandolla ja Mika Forssilla voi tulla tiukkoja taktisia valintoja eteen. Saattaa olla, että sillä joudutaan lopulta ajamaan toiselta ilman vetoapua.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 1
Suuri: 1