Ravivihje: Toto64 Vermo 31.7.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

TOTO64
Cavalier on riven varma Toto64-pelissä. Graceful Swampin ja Lewis Alen kohtaaminen on mielenkiintoinen taisto.

Toto64-1

Suosikki: Lähdön eniten tienannut 6 Bwt Burnin Alive ei ole tällä kaudella sijoittunut totoon. Tamma kilpailee kuitenkin hyvässä kunnossa, sillä Turussa hevonen teki lähtölaukan jälkeen hyvän juoksun. Tamma lähti kovaa matkaan muttei päässyt keulaan ja laukkasi ensimmäiseen kurviin mentäessä. Mailin matkalla sillä satsattaneen jälleen starttiin.

Haastajat: 5 April Sisu voitti Kaustisella keulasta. Tamma veti tasaisen reipasta ja kesti kuin kestikin ykköseksi. April Sisu on keulariippuvainen menijä eli sillä tullaan mitä todennäköisimmin ajamaan kynsin hampain johtopaikalta, mikäli tamma sinne pääsee. Myös 3 Gisela Luxi avaa hyvin. Se ei Turussa jaksanut puristaa keulasta totoon asti, kun ensimmäinen puolikas oli 07,5-vauhtinen. Viimeksi tamma kiri asiallisesti perille 3. sisältä.

Yllättäjät: 9 L Dees Maggiesbestille takarivin lähtöpaikka ei ole suuri miinus, kun kyseessä ei ole nopea avaaja. Toki Vermossa ei ole koskaan kesäkeleillä helppoa nousta takaa ykköseksi. Tällä kertaa tamma saa selkäreissun Vermon kuolemanpaikkajuoksun jälkeen. 4 Real Red oli Lahdessa hyvä johtavan takaa, mutta viimeksi tamma oli kotiradallaan kaukana parhaastaan 2. ulkoa. 1 M.T.Lara Croft on hyvä avaaja, joka on viime starteissaan tehnyt tasaista jälkeä. 8 Free Me on tauluaan parempi menijä. Mikkelissä tasokkaassa tammalähdössä se piti sisäratajuoksulla neljänneksi. Kasikaistalta menestyminen ei ole todennäköistä vaikka kapasiteetti hyvä onkin.

Pelijakauma: April Sisu (14%) on keulapsyykillä kelpo merkki.

Juoksunkulku: M.T.Lara Croft, Gisela Luxi, April Sisu ja Bwt Burnin Alive avaavat terävimmin. April Sisu pitää Bwt Burnin Aliven ulkopuolellaan ja etenee keulapaikalle.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 6, 5, 3, 9, 4, 1, 8
Suuri: 6, 5, 3, 9, 4, 1, 8

Toto64-2

Suosikki: Monté-lähdöt ovat harvoin T-pelien kohteena, mutta tänä keskiviikkona tällainen harvinaisuus nähdään. 10 Yank Match on erittäin kyvykäs menijä joka ei tällä kaudella ole menestynyt odotetusti. Montéssa voittamisen jalon taidon osaava ori on heti huomioitava taitavalla kuskilla.

Haaastajat: 1 Herman Halm on hyvä avaaja ja etenkin keulasta se kamppailisi korkealle. 7 Le Samuel jäi viimeksi johtavan rinnalle, mistä ruuna oli hyvä kolmas. Tätä ennen ruuna nousi kakkoseksi 2./3. ulkoa. 6 Lucky Moose johti Porissa lopulta perille asti. Ruuna on huippukuskilla otettava jokaiselle lapulle mukaan. 2 Dark Alley pääsee lähtötelineistä terävästi taipaleelle, ja taktiikkana siintänee keulajuoksu. Viimeksi ruuna laukkasi juuri kun oli hakemassa piikkipaikkaa nimiinsä. Mikäli Dark Alley pysyy ravilla ja pääsee keulaan, matkavauhti voi olla tasaisen tappavaa.

Pelijakauma: Le Samuel (9%) on paras merkki.

Juoksunkulku: Herman Halm, Dark Alley sekä Lucky Moose avaavat parhaiten ja saattaapa Isa Sånnakin osallistua kiihdytykseen. Dark Alley hakee reippaassa avauksessa keulapaikan haltuunsa.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 10, 1, 7, 6, 2
Suuri: 10, 1, 7, 6, 2

Toto64-3

Suosikki: 3 Stonecapes Respect jäi valmentajan mukaan Vermossa painamaan sen verran ohjille ettei jaksanut taistella ratkaisuhetkillä totosijoista. Alussa ohjastaja joutui käskemään tammaa taistossa keulapaikasta, minkä jälkeen vaihde jäi päälle. Tätä ennen nelivuotias voitti johtopaikalta Riihimäellä. Vermossa Stonecapes Respect kohtaa sopivan porukan ja tulee todennäköisesti pääsemään johtoon hallitsemaan lähdön tapahtumia. Siitä voitto on otettavissa.

Haastaja: 5 Treasure Of Pirate on kelpo avaaja muttei niin terävä että pääsisi alussa ohi suosikista. Ori on vahva menijä eli se pystyy pärjäämään muualtakin. Toissa kerralla ori oli hyvä neljäs johtavan rinnalta, mutta viimeksi juoksusta muodostui liian hankala eikä ohituksia 7. ulkoa nähty. Treasure Of Pirate menee koko ajan eteenpäin ja Vermon lähdössä sen kuuluu olla mukana ainakin kaksaritaistossa.

Yllättäjät: 6 Ruthless Chick oli voittostartissaan armoton johtavan rinnalta. Viimeksi tamma matkasi 3. sisältä ja oli tasainen viides. Viime kertaisella tasolla sijoitus kärjen tuntumassa vaikuttaa maksimaaliselta, mutta mikäli hevonen olisi yhtä hyvä kuin kuun alussa, voittoonkin on mahdollisuudet. 9 Sunnie kiri Teivossa tilaa saatuaan asiallisesti neljänneksi. Voimia jäi käyttämättäkin. Tamma on nousukunnossa ja yksi suosikkikaksikon vakavimmista uhkaajista. 10 Cracked Password voitti Riihimäellä 2. ulkoa. Viimeksi tamma teki asiallist jälkeä 4. ulkoa ja nousi rahoille. Starttaaminen on ollut viime aikoina katkonaista, mutta tällä kertaa starttiväli on hieman lyhyempi kuin viimeksi. 2 MAS Calypso pääsee kakkosradalta asemiin. Viimeksi kuuma keli ei ollut plussaa.

Pelijakauma: Ruthless Chick (6%) ja Sunnie (4%) ovat jonkin verran alipelattuja ja mahdutetaan suurempaan systeemiin mukaan.

Juoksunkulku: MAS Calypso päästää Stonecapes Respectin eteensä. Treasure Of Pirate tai Ruthless Chick juoksee toisen radan veturina.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 3, 5
Suuri: 3, 5, 6, 9, 10

Toto64-4

Suosikki: 9 Cavalier kiri Turussa kärkeen 2. ulkoa eikä esitys ollut huono viimeksikään. Oriilla ajettiin maltillisesti takajoukoista, kun tiedossa oli etukäteen ettei juoksusta tule 11-radalta helppo oli ajotaktiikka mikä tahansa. Cavalier esitti hyvän loppukirin 5. sisältä/6. ulkoa ja oli ainakin yhtä hyvä kuin aikaisemminkin. Monipuolinen menijä klaaraa kaikki matkat ja ehkä nimenomaan stayer-matkat ovat oriin vahvin osa-alue. Tehtävä on vastuksen puolesta sopiva, joten kyseessä on yksi kierroksen varmaehdokkaista.

Haastajat: 3 Moves Like Jagger oli Mikkelissä tasainen 5. sisältä. Tätä ennen ruunalla ajettiin keulasta, mistä hevonen kesti totoon. Moves Like Jagger omaa paalun hevosista parhaimman sauman menestyä. 10 Bean Dead Cert jäi viimeksi painamaan keulahevosen rinnalla rajusti ohjille ja kyseisen startin saa unohtaa. Lahdessa tamma oli sijoitustaan parempi 6. ulkoa. Nelivuotias on tulosriviään kyvykkäämpi.

Yllättäjät: 11 Quickstep Sox jäi Suomen debyytissään pussiin juostuaan 3. sisällä. Myöskään 13 Mister Lane ei viimeksi saanut mahdollisuutta kyseiseltä juoksupaikalta. 40-metrin takamatkalta voittoa on vaikea odottaa, kun hevonen olisi paras kärkipäästä ja etenkin keulasta. Iikka Nurmosen käsistä aloittava 2 Lovely Futura pystyy olemaan ainakin kärjen tuntumassa mikäli ravi tällä kertaa maistuu. Oikeana päivänä terävästi loppua kirivä 1 Belgram Pinus omaa jonkinnäköisen sauman yllätykseen, ja oritta kannattaa harkita laajimpiin peleihin mukaan lapulle.

Pelijakauma: Cavalier (45%) ei ole ainakaan ylipelattu. Ori kelpaa varmaksi riveihin.

Juoksunkulku: Moves Like Jagger liikkuu alussa keulaan ellei Lovely Futura laita tälle vastaan. Bean Dead Cert saattaa hakeutua keulapaikalle mikäli sillä on menopäivä. Myös suosikki Cavalierilla saatetaan tehdä aikaisin ratkaisuja mikäli matkavauhti on maltillista.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto64-5

Suosikki: 1 Graceful Swamp on hallinnut lähtöjään koko kauden ajan ja hevonen starttaa matkaan jälleen selvänä ykkössuosikkina. Ori on hyvä avaaja ja pystyy todennäköisesti puolustamaan johtopaikan, mistä sitä olisi erittäin vaikea lyödä.

Haastajat: 3 Lewis Ale jäi tauolta paluussaan keulasta neljänneksi, kun avaus maksoi 07,6-kyytisen ensimmäisen puolikkaan. Viimeksi ori oli tasainen johtavan takaa. Lewis Ale on hyvä lähtijä ja pystyi Kriteriumissa torjumaan Graceful Swampin rynnistyksen, kun hevonen pääsi matkaan sisäpuolelta. Nyt asetelmat ovat toisin päin, ja Graceful Swampin keulapaikka vaikuttaa todennäköiseltä. Lewis Ale on sen luokan peli, että sitä vastaan Graceful Swampkin joutuu tosissaan laittamaan tassua toisen eteen. Viime kaudella Kriteriumissa Lewis Ale veti pidemmän korren, kun Graceful Swamp laukkasi. 5 Joyride Luxi on muista ainoa jolle voi povata mahdollisuutta voittoon. Vaikka ruuna onkin parantanut, ykkössijaan yltäminen olisi yllätys. Silloin suosikkikaksikolle pitäisi tapahtua jotain odottamatonta matkan aikana. Joyride Luxi kiri Turussa ykköseksi takapareista ja viimeksi hevonen oli ykkönen keulasta vaikka ravi lopussa heikkenikin. Nelivuotias on siis pystynyt menestymään erilaisilla juoksuilla mikä on ollut positiivista.

Pelijakauma: Graceful Swampin (81%) ja Lewis Alen (13%) välinen ero on sen verran mittava, että molemmat mahdutetaan lapulle. Kaksikon välisen kapasiteetin ero ei ole lähellekään prosenttien tasoa.

Juoksunkulku: Graceful Swamp torjuu kiihdytyksessä Lewis Alen, jolla saatetaan ajaa maltillisesti sisärataa, kun kauden päätähtäin Derby odottelee kuukauden päässä. Tuomas Korvenoja on tunnettu siitä, että hänen laittelemat hevoset klaaraavat paikan johtavan rinnallakin vaikka tempo olisi reipas eli ohjastajalla on monta taktiikkaa käytössä. Todennäköistä on, että ensimmäiset 200-300 metriä avataan täyttä ja johtohevosen ratkettua mennään maltillisemmin.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 1
Suuri: 1, 3

Toto64-6

Suosikki: 9 Bwt Caesar oli mainio tauolta, minkä jälkeen oriille arvottiin heikkoja lähtöratoja. Viime starteissa ori on parantanut pikku hiljaa otteitaan ja viimeksi oli keulavoiton vuoro. Tätä ennen viisivuotias kiri 2. ulkoa aivan kärkihevosen kupeelle ja saattaa tällä kertaa hyvinkin juosta samalla paikalla. Ori on iltaraveihin kova menijä ja takarivistäkin suosikki mailin matkalle.

Haastajat: 7 Cavalier Brodde näytti toissa kerralla sellaisen loppukirin, millaisia harvoin näkee. Ruuna valui väsyvän takana täysin joukon hännille ja pääsi irti vasta 400 metriä ennen maalia. Kuusivuotias kiri hurjalla loppuvedolla toiseksi viimeiseltä sijalta kärkeen upealla tyylillä. Viimeksi ruuna tsemppasi kolmanneksi johtavan rinnalta, mikä ei ole valmentajan mukaan aikaisemmin sopinut sille. Asiat ovat siis todellakin mallillaan. 2 Hill Yes veti Teivossa reipasta johtopaikalla. Vaikka vauhti ei varsinaisesti ylikovaa ollut, lopussa näkyi ruunan katkonainen starttaaminen. Viisivuotias saattaa petrata selvästikin kun sai yhden kovemman ja puhtaan startin koneeseen.

Yllättäjät: 5 Massive Clout näytti toissa kerralla etenevän ykköseksi 2. ulkoa, mutta sitten tuli Cavalier Brodde. Viimeksi ruuna oli tasainen 5. ulkoa käännettyään ratkaisuhetkillä sisäradalle. 11 Sunbeam ei saanut viimeksi mahdollisuutta. Toissa kerralla Turussa terävästi voittotaistoon kirinyt ruuna joutuu tälläkin kertaa starttaamaan matkaan haastavalta lähtöpaikalta. 3 Bestseller pystyy tarkalla juoksulla kirimään mukaan tototaistoon, mutta voitto olisi yllätys. Samat sanat pätee hyvin avaavaan 1 Partytimeen, joka kiri Forssassa tasaisesti sisältä kiritilaa saatuaan. 8 The Dude lopetti Vermossa terävästi 3. sisältä, mutta joutuu tällä kertaa tekemään työnsä hankalammista asemista. Revityksistä hyväkuntoista ruunaa ei kannata unohtaa.

Pelijakauma: Oikein pelattu lähtö. Suosikkikolmikko riittää pitkälle.

Juoksunkulku: Pieniltä numeroilta radoilta 1-4 avataan hyvin matkaan ja myös kaksikko Cavalier Brodde - The Dude saattaa satsata starttiin. Hill Yes juoksee johtopaikalla, mikäli ruuna saa puolustettua paikkansa. Paikkojenhaku saattaa kestää ja avaus on tällöin reipas.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 9, 7, 2
Suuri: 9, 7, 2