Ravivihje: Toto75 Mikkeli 20.7.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

TOTO75
St. Michel -lauantain Toto75-kohteista löytyy oikein mielenkiintoisia pelihevosia.

Toto75-1

Suosikki: Toto75-pelin avauskohteessa kiihdytys ratkaisee paljon, kuten luonnollisesti lauantaina useassakin kohteessa, kun pääasiassa maileja päästellään Mikkelin lyhyellä loppusuoralla ja pyöreällä radalla. 1 Thai Profitin valmentaja Kimmo Ahola suunnittelee hevoselleen ensimmäistä kertaa Suomessa kokolappuja päähän. Se tarkoittaa käytännössä aina mojovasti lisää lähtönopeutta. Norjassa ne olivat hevosella oikeastaan vakiovarustus ja siellä nähtiinkin paljon sähäkämpää kiihtyvyyttä. On tietysti pieni arpa valita hevonen suosikiksi, jos varustemuutosta ei tulekaan, mutta vihjaaja uskoo siihen ja sen jälkeen koko matkan johtoon. Aivan täysi katastrofi ei tietysti olisi, vaikka hyvässä kunnossa kisaava ruuna jäisikin 2. sisälle, mutta 2 Ida’s Owenin takaa ei ole kyllä ihan joka kerta löytymässä kiritilaa.

Haastajat: 3 Everest de Ginai on tehnyt Suomessa asiallisia juoksuja, mutta ehkä hieman enemmän on odotettu. On kuitenkin hyvä muistaa, että hevonen oli pitkään sivussa ja eiköhän sen otteet parane, kun startteja kertyy. Torniossa ei "kuulunutkaan" pärjätä Selmer I.H:lle, mutta kakkonen oli ehdottomasti otettavissa. Viimeiset 700 metriä sujuivat vain 15,1, eikä siitä suorituksesta voi antaa kehuja.

9 Madrid on juossut jo viikonlopun päälähdössäkin ja luokka on tiedossa. Loukkaantumisen jälkeen paras terä on ollut hukassa, eikä viimeisissä nähdyillä esityksillä kamppailla tässä takarivistä voitosta. Jätetään nyt kuitenkin pieni vara, että terävyyttä tulee starttien myötä. Pohjimmiltaan ruuna on todella hyvä hevonen rahoihinsa nähden.

10 Sahara Rouge on kohonnut elämänsä kuntoon 8-vuotiaana. Kiritykki olisi tässäkin ensimmäisiä varmistuksia suosikille, ellei vihjeessä hypättäisi niin vahvasti Thai Profitin kyytiin. Takarivistä ruuna vaatii menestyäkseen ehdottomasti ylivauhdin, mutta sellaista voi olla tulossakin.

Yllättäjät: Nopea Ida’s Owen yrittää kaikin keinoin johtoon, josta se on voittanut paljon lähtöjä. Paras isku on ollut tällä kaudella hukassa, joten voitto on yllätys, vaikka hevonen onnistuisikin riistämään johtopaikan. 11 Starzinner osallistui St. Michel -ajoon viime vuonna. Ruuna on juossut uusista käsistä kaksi kertaa, mutta esitykset eivät ole ainakaan vielä puhutelleet. 12 Tapiro Jetillä ja 8 Zo Zo Hossilla on vauhtia tarpeeksi tähän kisaan, mutta ihan toivottomat lähtöasemat. Paikka vaikeuttaa myös viimeksi jenkeillä ensimmäistä kertaa juosseen ja pitkästä aikaa voittaneen 6 Sahara B Boyn tehtävää, vaikka sekin on löytänyt 9-vuotiaana jälleen itsensä. Maili ei ole laisinkaan hevosen mielimatka muutenkaan.

Pelijakauma: Thai Profit (26 %) kiehtoo erityisesti, mikäli suunniteltu varustemuutos toteutuu ja se napataan edullisena suosikkina varmaksi suosituksiin. Everest de Ginai (21 %) ja Madrid (19 %) ovat viime esityksiin peilattuna liikaa luotettu, vaikka niiden luokka on toki kova tähän porukkaan.

Juoksunkulku: Thai Profitille saatetaan asettaa ensimmäistä kertaa Suomessa kokolaput ja niillä se pystyisi todennäköisesti pitämään johtopaikan. Keulataisto käydään sen, Ida's Owenin ja Everest de Ginain kesken. Viimeisimmällä on kuitenkin selvästi pienin sauma päästä johtoon.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto75-2

Suosikki: Avoimen tammalähdön 2 Callela Ladyboss Toto75-kierroksen todennäköisin voittaja. Huipputamma on saanut viimeisissään vaikeilta paikoilta aika haastavat juoksut, eikä sen esityksiä voi mennä moittimaan, vaikka se on jäänyt totosijojen ulkopuolelle kahdesti peräkkäin. Nappipaikalta rakettiavaaja pääsee johtopaikalle hallitsemaan juoksua, eikä hevonen saisi sen jälkeen hävitä. Joskus hevonen on hieman väistellyt maalia, kuten Kouvolan voitossaankin, mutta eiköhän se riski ole aika pieni. Kajaanissa tamma vastasi kuitenkin keulasta tosi rehdisti Cameron Evolle perille saakka.

Haastaja: 1 Lolo Lee on oikeastaan ainoa järkevä haastaja, kun lähtöpaikat ovat mitkä ovat. Tamma aloitti viimeksi Tapio Mäki-Tulokkaan tallista ja yllätti Härmän tammakisassa. Esitys oli hieno, vaikka juoksukin meni tietysti kuin elokuvissa. Ykköseltä Santtu Raitala tähtää takuulla suosikin kantaan ja sillä psyykillä hevosen voisi ottaa hajottamalla suosikin tueksi pieneen painoon, mutta suorissa suosituksissa luotetaan Callela Ladybossiin.

Yllättäjät: 4 Club Nord Elit oli positiivinen Isla-ajossa ja hävisi 2. sisältä voitonkin vain niukasti. Tamman näennäisesti hyvä lähtöpaikka voi olla ikävä, sillä suosikit ovat sisäpuolella, eikä niistä kummastakaan taida olla alussa asiaa ohi. 6 Golda Paris ylsi Suur-Hollolassa finaaliin ja se oli hieno saavutus, vaikka sijoitus siinä oli ynnä muuta -osastoa. Hevoselle on vaikea löytää tässä järkevää juoskua, mutta rutiinia alkaa olla mukavasti näihin tammalähtöihin. 10 Spirit Squad on nostanut tasoaan ja viiletti toissa startissaan keulasta tyylikkääseen voittoon. Takarivi on iso miinus salama-avaajalle. 11 Juliet Ale tyylitteli Torniossa keulasta, mutta on nyt ihan mahdottomissa lähtöasemissa. Rutinoitunut 9 Free Me ei kulje parhaimpien päivien tasolla tällä hetkellä, mutta sisäratajuoksulla hyvä sijoitus ei ole mahdottomuus. Petri Salmelan kaksikko 5 Lady Zappa ja 12 Carisma Sisu kohtaa aiempaa kovempia.

Pelijakauma: Ei ihmeitä.

Juoksunkulku: Callela Ladyboss avaa johtoon ja Lolo Lee pitää todennäköisesti sen selän. Golda Parisille saatetaan laittaa laput, joilla se voisi avata yllättävän kovaa, mutta tähtäin lienee ensisijaisesti suosikin takana.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto75-3

Suosikki: 2 Uljas Suomalainen on kehittynyt tällä kaudella monella osa-alueella ja osoitti Kaustisella hurjaa kiihtyvyyttäkin, vaikka lopulta laukka tuli pian auton irrottua. Lähtö ei ole kovin mahdollinen verrattuna tämän sarjan normaaliin tasoon ja nappisarjassa kisaava ori on mainiolta lähtöpaikalta vihjaajan valinta ykköshevoseksi, vaikka pelaajat arvioivat sen kakkos-kolmossuosikiksi. 7-vuotias puristi Lahdessa vahvasti ja hävisi vain Sheikille.

Haastajat: Pelaajien suosikki 3 Turbo-Jytky taipui Kaustisella keulasta, mutta se oli ymmärrettävää, kun avaus lipsahti 18,5-vauhtiseksi. Tulinen avaaja vihtoo varmastikin taas johtoon ja vetää lähtöä pitkään. Vauhti saattaa mennä taas reippaaksi, mutta Mikkelin lyhyt loppusuora auttaa viime kertaan verrattuna.

10 Aaprahami juoksee uransa ensimmäisen mailin, mutta vauhtia pitäisi löytyä. Nopean avaajan takaa voisi päästä kohtalaisiin asemiin. Kajaanissa ruuna taisteli 20,5-lopetuksessa hienosti Vaellusta vastaan.

7 Lakuri kerää myös paljon peliä. Hieman nahkeasti esiintynyt ori on löytänyt viime aikoina lisää terävyyttä, mutta mailille voi 7-radalta povata haasteita, kun hevonen ei kuitenkaan ole mikään äärimmäisen sähäkkä avaaja.

Yllättäjät: 9 Virin Veijarin taistelutahto vaihtelee melkoisesti, mutta nopean avaajan takaa hevonen saa kaipaamansa nappireissun. 12 Enon Vilppi on tuplannut voittosummansa nopeaan tahtiin ja riittää vielä tälläkin tasolla, mutta 12-radalta tehtävä on toivoton. Torniossa hevonen oli rajussa ylisarjassa hyväksyttävä. Nopea 5 Sarsis on hieman kadottanut parasta virettään viime aikoina. 1 Taksvenla on kunnossa, mutta avaa verkkaisesti. Matka ja ykkösrata tuovat haasteen. 11 Aronin Muisto kesti Kuopiossa kakkoseksi, vaikka kiskaisi avausringin 22,0. Takarivi tietää ongelmia nopealle avaajalle.

Pelijakauma: Uljas Suomalainen (20 %) on selvästi aliarvostettu ja ehdoton varmavaihtoehto. Aaprahami (2 %) kiehtoo myös pelimielessä. Turbo-Jytky (31 %) on hieman ja Lakuri (20 %) selvästi liikaa luotettu.

Juoksunkulku: Turbo-Jytky heilahtaa johtoon ja eiköhän pelisuosikilla pidetä maililla paikasta kiinni.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 2
Suuri: 2, 10

Toto75-4

Suosikki: Cartivet Meeting -finaali on luonnollisesti tasokas, sillä voittaja nappaa komeat 10000 euroa. 14 Ypäjä Louvre on 5-vuotias, jonka fyysikalla noustaan sarjoissa vielä jonkin aikaa. Vermon pitkällä matkalla ori lopetti keulasta kymppiä ja oli suorastaan jäätävä. Pelisuosikki on lähdön paras hevonen, mutta tätä kisaa ei ole ihan ongelmatonta voittaa kierrellen takamatkalta.

Haastajat: 9 Enjoy's Paycheck hävisi edellisellä karsinnassa keulasta vain niukasti. Yli puolet starteistaan voittanut ori osaa sen taidon, mutta ei ole aina mitenkään luotisuora ja luvassa oleva kiertely vastustaa toisinaan. Jämsässä saatiin hieno kuntonäyttö, vaikka lähtö oli helppo. 6-vuotias polkaisi sille radalle komeasti hätistelemättä 13,1 viimeisen tuhannen.

10 Hard To Trick jäi Kuopiossa pussiin voittajan taakse, mutta on sen kisan molemmin puolin napsinut vakuuttavia voittoja. Voitot ovat tulleet viime aikoina johtopaikalta, mutta tamma osaa kiriä parijonostakin.

Paalun hevosilla on aika paljon vähemmän rutiinia ja kovuutta, kuin takamatkalaisilla, mutta laatua löytyy ja voittaja voi aivan hyvin tulla perusmatkaltakin. 1 Brisenda torjui Mikkelin karsinnassa keulasta varmasti 6 Santo Grialin. Tamma lähtee voltista epävarmemmin, eikä sitä ole sillä paljon ajettukaan.

Santo Grial on suorittanut jatkuvasti vahvasti, vaikka onkin väistellyt hieman ykkösiä tämän kauden. Hevoselle tulee nyt ensimmäistä kertaa vetolaput. Se on oikein mielenkiintoinen lisäys ja ruuna on niukasti paalun ykkösmerkki.

8 Tonight Leader voitti Vieremän karsinnan pitkällä kirillä varmasti ja oli sitä ennen Ilkka-ajossa hyvä kolmas sisäratajuoksulla.

Yllättäjät: Lähdössä on liuta hevosia, joilla on potentiaalia yllättää, jos juoksu natsaa täydellisesti. 11 Johnny Flame hallitsi Kuopiossa keulasta, kun Hard To Trick jäi sen taakse pussiin. 15 Vie de Dream kiri Kuopiossa vaikeista asemista komeasti edellisten väliin. 2 Larry Bell, 3 An-Andree, 4 Just a Flirt ja 5 Moves Like Jagger mahtuvat paalulta vielä isompiin revityksiin.

Pelijakauma: Oikein haastava pelilähtö, jossa on arvioiden suhteen hieman sormi suussa. Pelataan leveästi.

Juoksunkulku: Kiihdytys on arvoituksellinen, sillä paalun hevosilla on ajettu verrattain vähän voltteja varsinkin viime aikoina. Brisendalla ja Santo Grialilla ainakin tahdotaan johtoon. Takamatkalla on useampikin hevonen joilla voisi suunnitella aikaista hyökkäystä, mutta jos tempo on kuten oletettua tasaista reipasta, niin ei sekään häävi vahtoehto ole.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 14, 9, 10, 6, 1, 8, 11, 15
Suuri: 14, 9, 10, 6, 1, 8, 11, 15, 3, 2, 4, 5

Toto75-5

Suosikki: 7 Kujanpään Jyräyksen murheet ovat toistaiseksi takanapäin ja ori on noussut mahtivireeseen. Selkeä pelisuosikki voitti Mikkelissä johtavan rinnalta ja Vermossa oikein vakuuttavasti keulasta, mutta nyt rima nousee jonkin verran edellisistä ja juoksustakin on vaarassa tulla rankka. Alustava peliosuus on aivan liian korkealla ja vauhtikone on suosikki korkeintaan niukasti.

Haastajat: Haastajalauma on melkoisen tasokas, mutta yhteinen piirre niille on, ettei maili ole oikein kenenkään mielimatka. 10 Lissun Eerikki käynnistyi taukostartissaan kankeasti, mutta kulki sen jälkeen tuulispäänä 22,4/1500 metriä. Auton takaa kyvykäs ori pääsee sentään hieman paremmin matkaan.

4 Hevillä ravasi pitkään voitoitta, mutta korkki aukesi Teivossa ja sai jatkoa Seinäjoella. Ori on tehnyt raisuja esityksiä jo pitkään. Teivon kirikierros sujui 21,9-vauhdilla.

3 Sheikki on edellisten tapaan enemmin vahva kuin nopea. Ori on menestynyt silti hyvin maileilla, mutta nyt pitäisi päästä todennäköisesti jo 21-kyytiä läpi. Lahdessa hevonen kierteli tosi näyttävästi ykköseksi ja kulki 22,9/900 metriä.

1 Tuulenpoju pinkoi Torniossa keulasta rataennätyksen 22,0/1600 metriä ja siitä pitäisi pudota Mikkelissä ainakin kymmenyksiä. Ori avaa lujaa ja voisi saada puolustettua johtopaikan. Vastus pelottaa, mutta kaippa nopea hevonen johtaa kuitenkin pitkään.

Yllättäjät: 5 Iikori torjui Killerillä keulasta Costellon ja se on meriitti, vaikka kuningas ei olekaan juuri nyt parhaimmillaan. Pitkillä matkoilla menestynyt ori on myös nopea. 12 Vernanto kulki viimeksi Lieksan radalle päätöskierroksen kierrellen uskomatttomasti 21,9, mutta maili ja 12-rata on tähän tehtävään väkisinkin liikaa. 9 Pauhis on jäänyt pari kertaa suosikin jalkoihin, mutta vire on lievässä nousussa. 8 Kukan Tutu ei ole menestynyt viimeisissään avoimissa, mutta palaa nyt omiensa joukkoon.

Pelijakauma: Kujanpään Jyräys (60 %) on huomattavan ylipelattu ja kiinnostavia merkkejä riittää.

Juoksunkulku: Tuulenpoju torjui Seinäjoella huhtikuussa kakkoselta varmasti nopeita avaajia ja mielii sisältä taatusti johtoon. Kujanpään Jyräys lataa myös, mutta edelliseltä ei välttämättä irtoa johtopaikkaa ja sen jälkeen kohtalona olisi paikka johtavan rinnalla.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 7, 10, 4, 3
Suuri: 7, 10, 4, 3, 1, 5

Toto75-6

Suosikki: 5 Her Royal Highness on palannut raiteilleen hankalan toukokuun jälkeen ja alla on kaksi komeaa kirivoittoa. Juostava matka ja lähtöpaikka huolettavat kuitenkin nyt ihan jonkin verran. Tamma ei avannut Vermossa kummoisesti, vaikka taustajoukkojen mukaan alkuun yritettiin satsatakin. Tässä voi vitosradalta mennä asioita nopeasti pieleen, jos kiihtyvyys on samaa luokkaa kuin silloin. Suosikki vaarassa.

Haastajat: 4 Spade Ace Frido on yksi koko kierroksen mielenkiintoisimpia pelihevosia. Se on alustavasti ilmoitettu juoksevaksi kengittä ja jenkeillä. Kumpaakin on koitettu joskus, mutta ei kertaakaan yhdistelmänä. Aiemmin muutoksista on ollut hyötyä. Tähän saakka tällä kaudella ruuna on ollut hieman tasapaksu, vaikkei viimeksikään mitenkään heikko.

3 Wicasa Sioux kiri Kaustisella 10,2/700 metriä ja on vihdoin löytänyt tasaisuutta otteisiinsa. Ruuna avaa lujaa ja voisi joissain tapauksissa päästä keulaan saakka. Kärkiryhmästä joka tapauksessa menestyjäehdokas.

Todennäköisin johtonimi on 1 BWT Rock And Roll ja ykköspaikka on muissakin tapauksissa väylä mainioon sisäratajuoksuun. Ruuna putosi Torniossa 2. sisältä lopussa Juliet Alen kyydistä, mutta niin putoaisi moni muukin tämän lähdön hevosista.

Yllättäjät: 10 Massive Clout ei pystynyt Vermossa vastaamaan Cavalier Brodden hurjaan kiriin, mutta oli hyvä kakkonen 2. ulkoa ja piti Spade Ace Fridon takanaan. Nopean avaajan takaa itsekin nopea hevonen voisi päästä takarivistäkin asiallisiin asemiin. 2 Mr Chance on ollut hieman tasapaksu viimeisissään, mutta sopii Iikka Nurmosen käteen ja voisi terävöityä jo pelkästään siitä. 7 Cousin Evert, 6 Ambrogio ja 8 Sunbeam ovat ongelmallisen ulkona, mutta kukin on tiitterässä iskussa.

Pelijakauma: Her Royal Highness (47 %) on selvästi liikaa luotettu. Spade Ace Frido (7 %) kiehtoo suuresti, jos se nyt tällä kertaa menee kaavailuilla virityksillä. Massive Clout (2 %) on myös selvästi aliarvostettu.

Juoksunkulku: BWT Rock And Roll on sisältä todennäköisin keula, mutta alkuun lataavat myös Wicasa Sioux ja Cousin Evert. Koko matka mennään kovaa.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 4, 10
Suuri: 5, 4, 3, 1, 10, 2

Toto75-7

Suosikki: Lauantaipäivän kruunaa suomenhevosten Suurmestaruus, jossa voidaan aivan hyvin nähdä Suomessa harvinaisempi 1.20-alitus. 2 Tähen Toivomus kiskaisi lähtöratalotosta päävoiton ja sillä on hieno mahdollisuus uusia arvostetun suurkilpailun ykköstila. Ehkä ori ei ole ollut keskikesällä ihan yhtä lennokas kuin viime vuonna tähän aikaan, mutta paha sitä on alkaa haukkumaankaan. Suur-Hollola -ajossa tehtävä oli takaa kovassa tempossa tukala, mutta hevonen polki äärimmäisen vahvasti perille saakka. Nordic Kingin jännössijassa pelisuosikki ei saanut sisäradalta kiritilaa.

Haastajat: 5 Välkyn Tuisku on innostunut uusissa käsissä ja on työntynyt aiheesta kuumimpien kuninkuuskilpailijoiden joukkoon. Killerin Kimaran 19-lopetuksessa ori tuli Tähen Toivomuksen tuntumassa maaliin ja mailin pitäisi olla sille vielä suosiollisempi matka.

1 Polaran ulkomaan kiertueen saalis jäi laihaksi, eikä hevonen ollut tasollaan Nordic Kingissäkään, vaikka taivalsikin johtavan rinnalla. Taustajoukkojen mukaan nyt on otettu hetki rauhallisesti ja hoidettu ennen kaikkea hevosen mielialaa. Antti Tupamäki ei usko, että terävyys riittää tauolta voittoon, mutta nappipaikalta kovapäinen ruuna on yksi mahdollisista silti.

4 Camri on voittanut Suurmestaruuden kahdesti ja oli viime vuonnakin kolmas. Oriilla on riittänyt ongelmia, mutta se on yleensä löytänyt kilpailujen kautta nopeasti vireensä. Jämsän esitys oli keulasta tasapaksu, mutta nyt on taatusti luvassa parempaa. Hevonen näytti kuitenkin pitkä tauko huomioiden oikein hyvältä.

6 Pyörylän Paroni oli yllättäen ykkönen Suur-Hollolassa. Ruuna ailahtelee melkoisesti, mutta jos sillä on hyvä päivä, niin kaikki on mahdollista. Lähtöpaikka on nyt ankea usean nopean avaajan ulkopuolella.

7 Vixen sai Härmässä vihdoin onnistumisen ja voittokulku jatkui Härmässä. Ori on lentokelillä tatusti hieman vaikeuksissa maililla, varsinkin kun lähtöpaikka on aavistuksen ulkona, mutta kunnon puolesta se ei häpeä tässä kenellekään.

Pelijakauma: Välkyn Tuisku (18 %) on pelimielessä selvästi paras merkki.

Juoksunkulku: Raivoisa kiihdytys. Camri pystynee ohittamaan sisäpuolen hevoset, mutta haluaa tällä kertaa selkäjuoksun. Pyörylän Paroni olisi pystynyt Killerillä torjumaan halutessaan Välkyn Tuiskun, mutta tuskin pystyy ottamaan ulkopuolelta ja suoraan rinnalta mittaa. Välkyn Tuisku on ehkä siten todennäköisin lopullinen keula.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 2, 5
Suuri: 2, 5