Ravivihje: Toto5 Lahti 16.7.2019

Julkaistu:

Toto5
Lahden Toto5-pelin paras varma löytyy avauskohteesta.

Toto5-1

Suosikki: 5 Captivate voitti KymiGP-päivän kovatasoisen stayer-lähdön keulasta helposti, vaikka ravi hieman lopussa meinasi hajotakin. Viimeksi Lahdessa tuli heikompi sijoitus, mutta esityksessä ei ollut mitään moittimista. Captivate juuttui alussa ulkoradoille ja Iikka Nurmonen pääsi pakittelemaan porukan hännille vasta 700 metrin juoksun jälkeen. Tehtävä oli sieltä toivoton kärkisijojen suhteen, mutta ruuna tuli hyvin perille ja maalissa sillä oli vielä voimia jäljellä. Captivate avaa todella kovaa ja vitosradalta sillä on hyvä sauma päästää keulaan, josta se tekee parhaat juoksunsa. Todennäköisesti vauhdinvaatijoitakaan ei ole, joten ylisarjasta huolimatta Captivate kelpaa maltillisesti pelattuna varmaksi.

Haastajat: 7 Jack Vader on viime starteissaan joutunut tyytymään arkisempiin sijoituksiin, mutta kunnossa ei ole vikaa. Kouvolan KymiGP-päivän avoimessa 5-vuotislähdössä ruuna sai neljännestä sisältä kiritilat vasta loppukurvissa ja tykitti maalisuoran todella lujaa, mutta viidettä sijaa ylemmäs oli kovassa lopetuksessa mahdoton nousta. Viimeksi Jack Vader juuttui Suur-Hollolan välierässä lähtökiihdytyksessä ulkoradoille joutuen pakittamaan porukan hännille. Sieltä ruuna teki voitavansa ja kiri 11-vauhtia viimeiset 700 metriä, mutta jälleen korkeammalle oli vaikea nousta. Nyt vastus helpottuu viime startteihin nähden, mutta juoksusta uhkaa taas tulla seiskaradalta hankala ja pahin vastustaja Captivate päässee keulaan. 1 Flynn Boko on juossut viime aikoina lähes pelkästään montelähdöissä ja tehnyt niissä hyviä esityksiä. Varsinkin Kaustisen esitys oli vakuuttava, kun ruuna punnersi kuolemanpaikalta väkisin voittoon 13-vauhtisesta avauskierroksesta huolimatta. Flynn Boko taitaa myös kärrylähdöt ja nappipaikaltaan se saa loistoreissun. Vastuskin on helpompi mihin se on kärrylähdöissä juostessaan yleensä tottunut.

Yllättäjät: 8 Por Nie Rock on tehnyt asiallisia juoksuja, mutta aivan paras terä on ollut kateissa. Kesän lentokelit eivät taida olla sen parasta aikaa ja paikkakin hankaloittaa kovasti tehtävää. 6 Frosty Vice on kohonnut kesän mittaan hyvään kuntoon ja tekee jatkuvasti hyviä kirejä suojajuoksuilla. Voittaminen on edelleen vaikeaa ja ennakkotietojen mukaan tänään ajetaan kengät jalassa, joka voidaan laskea miinukseksi. 2 Issaquah Sund olisi kyvyiltään lähdön parhaimmistoa, mutta ruuna on ollut viime starteissa kaukana parhaastaan ja starttaa nyt melkoisena arvoituksena. Todennäköisesti startit vievät eteenpäin, mutta liikaa tuntuisi olevan parannettavaa, jos ihan voitosta puhutaan. Se olisi parhaimmillaan ilman kenkiä, joten kengitystietoja kannattaa tarkkailla. 4 Mr Hot Shotilla riittäisi luokkaa, mutta ei ole suorittanut aikoihin tasollaan ja tauon aikana treenaria vaihtaneen ruunan voitto tulisi nyt isona yllätyksenä.

Juoksunkulku: Captivate avaa keskeltä rataa keulaan. Flynn Boko, Sacramento S ja Mr Hot Shot taistelevat paikasta johtavan selässä. Matkavauhti lienee ainakin ensimmäisen kierroksen osalta maltillista.

Pelijakauma: Captivate on alustavasti aivan liian vähän pelattu (37%) ja se lyödään systeemien läpivarmaksi. Jack Vaderin juoksusta uhkaa tulla taas vaikea ja se on saanut liikaa kannatusta (30%)

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto5-2

Suosikki: 6 Chapitre Un ei ole vielä urallaan voittanut, mutta esitykset ovat olleet sellaisia, että oriissa voi olla ainesta ikäluokkalähtöihinkin. Toissa kerralla Lahdessa Juha Utalan ajokki kiri seitsemännestä ulkoa päätöstonnin 13-vauhtia ja punnersi umpirehdisti toiseksi hyvätasoisessa Nuorten Sarjassa. Taakse jäi muunmuassa Samvais. Viimeksi se juuttui kuolemanpaikalle, josta tuli hyvin perille asti ja hävisi voitonkin vain niukasti. Nyt vastus helpottuu viime startteihin nähden ja Chapitre Un voi saada vastustajilta kunnioitusta keulapaikan muodossa. 3-vuotiaan ravi on vielä toistaiseksi ajottain hapuilevaa, eikä laukka saa yllättää.

Haastajat: 9 Homehill's Hugo matkasi viimeksi Teivossa seitsemännessä ulkona, josta tehtävä oli tukala ja selätkään eivät kirissä vetäneet. Ruuna kiri taustalta 13,8-vauhtia viimeiset 700 metriä ja heti maalin jälkeen se oli jo toisena. Sitä ennen Lappeessa Homehill's Hugo tuli keulasta hyvin perille asti kymppiavauksen jälkeen. Ysiradalta on tiedossa hyvä reissu ja Jyrki Tammimetsän ajokki nousee lopussa kärkitaistoon. 11 Hashtag jaksaa jyrätä ja se on näissä lähdöissä aina varteenotettava tekijä, kun vain menee ravia. Alustava peliosuus on aivan liian korkea, sillä juoksusta tulee vaikea ja laukkariski on edelleen iso.

Yllättäjät: 5 Classic Red avaa lujaa ja suojajuoksun siltä irtoaa terävä kiri. Vermon startissaan ruuna sai johtavan takaa tilaa liian myöhään ja hyvin todennäköisesti se olisi voittanut aiemmin tilaa saadessaan. Viimeksi Lappeessa se kiri asiallisesti takapareista ja oli toista rataa juosseista paras. 15 Je Suis Justine on tehnyt kovissa lähdöissä hyviä juoksuja. Luokka tammassa on niin kova tähän lähtöön, että lähtörataan on reagoitu pelimielessä liikaa. 14 Ellie C. on vauhdikkaan oloinen tapaus, joka ei ole vielä parasta osaamistaan päässyt näyttämään. Viimeksi Mikkelissä tamma jäi voittovoimissaan johtavan taakse pussiin. 10 Rahart kiri viimeksi Mikkelissä takajoukoista hyvin kolmanneksi ja vielä hieman parantaesssaan se pystyisi voittamaan näitä lähtöjä, mutta kaipaisi lisää kovuutta loppumetreille. 2 Cosetta Rai on laukkaillut viime starteissa ja se on tulosrivistöään parempi hevonen. 1 Proud Angelique kohtaa nyt uransa selvästi vaativimman vastuksen. Mikkelin esityksestä pitää parantaa, mutta ykkösradalta tiedossa on loistoreissu. 3 One Who Run on ottanut kakkossijansa oleellisesti helpommista lähdöistä. Ruuna lähtee hyvin matkaan ja säästöreissulla totosija on mahdollinen, voitto yllättäisi. 8 Respect The Image on rehti ruuna, joka tulee aina hyvin perille asti. Tauko ja kasirata taitavat olla tällä kertaa liian paha yhdistelmä.

Juoksunkulku: Classic Red avaa aluksi keulaan. Chapitre Unilla otetaan alku varman päälle, jonka jälkeen sillä ajetaan eteenpäin ja keulapaikka voikin olla suosikille tarjolla.

Pelijakauma: Hashtagin alustavat prosentit (20%) ovat liikaa. Classic Red (3%) ja Je Suis Justine (4%) ovat maistuvimmat merkit.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 6, 9, 11, 5, 15, 14
Suuri: 6, 9, 11, 5, 15, 14

Toto5-3

Suosikki: 10 Sheikki teki viimeksi kenties uransa parhaimman esityksen, kun ori kiri neljännestä ulkoa 21,9-vauhtia viimeisen kierroksen ja punnersi väkivahvasti neljänneksi. Edelle jäi kolme vain kolme kuninkuuskisaan matkalla olevaa hevosta Välkyn Tuiskun johdolla. Nyt vastus helpottuu oleellisesti ja pienessä lähdössä 40 metrin takamatkasta ei pidä olla liikaa huolestunut. Sheikki on edelleen epävarma ja laukka taitaakin olla tässä lähdössä sen pahin uhkaaja.

Haastajat: 4 Poikolan Neito tuntuu venyvän jatkuvasti, vaikka lähdöt kovenevat kaiken aikaa. Kaksi viimeistä starttiaan se on juossut avoimissa tammalähdöissä. Lahdessa loppusuoran laukkaan paloi vähintään kolmossija ja 23-alkuinen aika. Iikka Nurmosen treenattava järjesti pelaajille shokkihoitoa viime keskiviikkona, kun tamma punnersi Vermon pitkällä matkalla suojajuoksun jälkeen voittoon ja varmisti samalla paikkansa kuningatarkisaan. Poikolan Neito on paalulta Sheikin selkeä ykköshaastaja.

Yllättäjät: 3 Rankkari sijoittuu jatkuvasti kärjen tuntumaan. Ruuna otti viimeisimmän voittonsa keulasta kovassa porukassa ja paalun ensimetreillä nopeimpana hevosena Rankkarilla olisi sauma päästä keulaan. Joka tapauksessa se saa taas hyvän reissun, jolla kolkuttelee totosijoja. 1 Kikan Velperi ei pystynyt toissa kerralla haastamaan kärkiparia johtavan takaa, vaikka tuli itsekin 22,7-vauhtia viimeiset 400 metriä. Hieman oriissa saisi olla enemmän taistelutahtoa loppumetreille, mutta jos se onnistuisi pitämään keulat ykkösradalta, niin Mika Forssin ajokki vastaa siitä sitkeästi. Kikan Velperi on huomattavasti parempi ilman kenkiä, joten sen kohdalla kannattaa erityisesti tarkkailla kengitystietoja. 9 Uljas Suomalainen pääsi viime voittojuoksussaan keulaan ja olisi pitänyt Sheikin takanaan, vaikkei tämä olisikaan laukannut. Kaustisen kahdessa viime startissaan ori oli ensin varsin tasapaksu ja viimeksi kunto jäi arvoitukseksi, kun se laukkasi juuri oli avaamassa keulaan. Tapio Perttusen ajokki on vapaalta radalta parhaimmillaan, mutta se on tehnyt myös selästä hyviä kirejä ja lähtö on sille ihan sopivan näköinen.

Juoksunkulku: Kikan Velperi, Rankkari ja Poikolan Neito taistelevat alussa keulapaikasta. Rankkari on ensimetreillä nopein, mutta sillä saatetaan luovuttaa keulat pois.

Pelijakauma: Sheikin prosenteissa (37%) on kasvunvaraakin. Poikolan Neito (31%) ja Kikan Velperi (16%) ovat keränneet liikaa peliä.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 10
Suuri: 10, 4, 1, 3, 9

Toto5-4

Suosikki: Neljäs kohde on huipputasokas ja suosikkien osalta myös erittäin tasainen lähtö. 3 Cavalier Brodde nostetaan niukaksi suosikiksi. Jatkuvasti hyviä esityksiä ruuna oli kuin lentoon lähdössä viime keskiviikkona Vermossa. Se menetti täysin asemansa väsyvän keulahevosen takana ja peli näytti jo pelatulta, mutta saadessaan loppukurvissa kiritilat, Cavalier Brodde tykitti hurjasti ja ehti vielä selvään voittoon. Viimeiset 400 metriä ruuna kulki 09,0-kyytiä ja vauhti oli loppusuoralla vieläkin kovempaa. Tällä kertaa valmentajansa Juho Ihamuotilan ajama Cavalier Brodde on saanut hyvän lähtöpaikan ja vastaavanlaisena kuin viimeksi se kirii lopussa lähelle.

Haastajat: 10 Better Boss on ollut jatkuvasti hyvä ja viimeksi esitys oli kaiketi uran paras. Ruuna jäi alussa roikkumaan ulkoradoille, haki sitten voimalla keulapaikan ensimmäisellä takasuoralla ja vastasi umpirehdisti voittoon, vaikka meinasi laukata loppusuoralla. Takarivi tuo omat mutkansa matkaan, mutta tuskin vauhti menee missään vaiheessa lönköttelyksi ja takaakin ehtii. Better Bossilla oli viimeksi pitkästä aikaa jenkkikärryt, mutta tämän päivän kärrypolitiikka päätetään vasta lähempänä starttia. 8 Bwt Caesar tuli viimeksi toisesta ulkoa kirikierroksen 11,5-vauhtia ja ehti melkein voittoon asti. Kaarteissa tuntui olevan hieman vaikeuksia ja surkeasta arpatuurista kärsivä ori joutuu tänäänkin kasiradalta tekemään asioita vaikeimman kautta. Kyvyiltään Tuomas Korvenojan ajokki voi hyvinkin olla lähdön paras. 4 The Dude joutui viimeksi tekemään pitkän kirin ilman selkää kivikovassa 75-lähdössä ja lopussa tuli ymmärrettävästi väsy. Sitä ennen ruuna menetti Suur Hollolan-alkuerissä välieräpaikan vasta aivan kalkkiviivoilla. Ville Tonttilan ajokilta löytyy ärhäkkä kiri hyvän reissun päätteeksi ja se on perushevosia tähän lähtöön. 2 Sun Capitano on petrannut tällä kaudella otteitaan ja loistopaikaltaan se voi päästä keulaan.

Yllättäjät: 6 Silver Wing lopetti viimeksi hyvin ja ruuna on tehnyt nousujohteisia esityksiä. Parantaa pitää edelleen mikäli näin kovassa lähdössä mielii menestyä. 1 Wang Dang Doodle ailahtelee, mutta parhaimmillaan se pystyisi näinkin kovassa porukassa ainakin troikan alariveille. Ruuna lähtee todella kovaa matkaan ja Jarmo Saarela pääsee valitsemaan ajaako keulasta vai selästä. 5 Gresille Boko & 9 Lonely Rider eivät ole olleet parhaimmillaan viime starteissa. Molemmilla piisaisi kykyjä, mutta isommin niitä ei nyt uskalla peleihin suositella.

Juoksunkulku: Wang Dang Doodle pystyy pitämään sisäradan turvin keulat. Ne voivat olla tarjolla esimerkiksi Sun Capitanolle. Bwt Caesarilla rymistellään eteenpäin ja vauhti tuskin missään vaiheessa tulee rauhoittumaan.

Pelijakauma: Better Bossia (29%) on pelattu liikaa.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 3, 10, 8, 4, 2
Suuri: 3, 10, 8, 4, 2

Toto5-5

Suosikki: 9 Exploding Belle on parantanut huimasti tällä kaudella. Kesäkuun voittonsa se otti tyylipuhtaasti ja esimerkiksi Teivossa tamma lopetti toisesta ulkoa päätöspuolikkaan alle 10-vauhtia karaten ylivoimavoittoon. Viimeksi se oli mukana kovatasoisessa Isla-Ajossa. Hannu Torvisen ajokki jäi taivaltamaan johtavan rinnalle, josta ymmärrettävästi taipui jo hyvissä ajoin. Nyt Exploding Belle palaa taas omiensa pariin ja ysiradalta on tiedossa hyvä reissu parijonossa.

Haastajat: 12 Bwt Danger on piippuhyllyn paikaltakin suosikin ykköshaastaja. Tuomas Korvenojan ajokki oli viimeksi takajoukoista tasapaksu Graceful Swampin voittamassa lähdössä, mutta tehtäväkin oli taktiikkajuoksun jälkeen mahdoton. Sitä ennen Vermossa ruuna näytti jättihienolta voittaessaan keulasta miten tahtoi. Kyvyiltään Bwt Danger lienee lähdön paras hevonen ja nousee lopussa kärkitaistoon, kunhan vauhti ei matkalla aivan lönköttelyksi mene. 5 Highscore Luca on suorittanut vaisumman jakson jälkeen viime starteissa taas tasollaan. Lähdöt ovat toki olleet tämänkertaista helpompia, mutta nopeana lähtijänä Esa Holopaisen suojatilla on hyvä sauma päästä keulaan. 6 Wingmanin tyyli ei etenkään kurveissa hurmaa, mutta kykyjä ruunassa piisaa ja ruuna on juossut tämänkertaista kovemmissa porukoissa.

Yllättäjät: 7 Baby Beyonce teki 4-vuotiaana upeita esityksiä voittaen peräti kahdeksan kertaa. Tänä vuonna viimeinen terävyys on ollut kateissa, vaikka toki lähdötkin ovat olleet kovempia. Seiskaradalta juoksusta uhkaa tulla vaikea ja parantaa pitää mikäli voitosta puhutaan. 1 Rene Conductor voitti viimeksi Kouvolassa 75-lähdön täydellisesti onnistuneen juoksun jälkeen. Lähtö oli tämänkertaista helpompi ja sen jälkeen ruuna jäi yhdestä startista pois. Ykkösratakaan ei ole hitaalle lähtijälle toivepaikka. 10 Boss näytti viimeksi Riihimäellä hyvältä ja olisi toisesta ulkoa aiemmin tilaa saadessaan saattanut voittaakin. Hieman ruunassa saisi olla enemmän taistelutahtoa loppukahinoihin, mutta Bossilla on selkeä nousuvire. Todennäköisesti se pääsee nauttimaan kirissä suosikin vetoavusta. 2 Fakir Nyx & 3 Brown Recluse saavat nopeina lähtijöinä hyvät juoksut sisäradalla, mutta voitto olisi yllätys tässä porukassa.

Juoksunkulku: Fakir Nyx ja Brown Recluse ovat kiihdytyksessä nopeimmat. Molemmille kelvannee Highscore Lucan selkä.

Pelijakauma: Bwt Danger (11%) on paras merkki.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 9, 12, 5, 6
Suuri: 9, 12, 5, 6