Ravivihje: Toto4 Jämsä 14.7.2019

Julkaistu:

TOTO4
Jämsän Toto4-varma lätkäistään heti avauskohteeseen.

Toto4-1

Suosikki: 4 Melina More ei viimeksi kovassa lähdössä yltänyt kärkeen johtavan takaa, mutta oli tätä aiemmin mainio johtopaikalta suoraan paussilta. Melina More kiihtyy auton takaa mainiosti ja tulee mitä todennäköisimmin juoksemaan keulassa. Siitä kuusivuotiaan ohittaminen ei tule olemaan helppoa. Vaisu startti allakin Melina More on yksi varmaehdokkaista, kun asetelmat suosivat sitä suuresti.

Haastajat: 2 Casper Frostin juoksu epäonnistui viimeksi, kun ruuna joutui tekemään juoksunsa 7. ulkoa. Tätä ennen hevonen teki kelpo esityksen 2. ulkoa vaikka marginaali kärkikaksikkoon venyikin lopussa. 12 Hope Sunrise voitti Porissa helposti keulasta. Tällä kertaa lähtöpaikka on täysin erilainen, mutta kunto on mainio. 9 Clorita Streamline kesti eilen johtopaikalta kakkoseksi. Tamma sai startin alle ja voi hyvinkin parantaa. Selkäjuoksu saattaa olla tammalle positiivinen juttu, kun hevonen painoi keulassa hieman ohjille.

Yllättäjät: 1 Chili Con Jam lopetti Kajaanissa 3. sisältä asiallisesti totoon ja starttaa tällä kertaa samalta lähtöpaikalta. 7 Bright Sunshine otti Loviisassa maksimit 2. sisältä. Mikkelissä hevonen matkasi 5. sisällä ja tuli aivan asiallisesti maaliin. Juoksun mennessä nappiin totosija on otettavissa. 11 Cash In Press meni Teivossa hyvän ajan 2. ulkoa. Parempaan ei jäänyt jossiteltavaa, sillä tamma sai lopussa mahdollisuuden mutta ero kärkeen pysyi selvänä. Tauolta palaava 6 Goldshoe Doris on kelpo hevonen tällaiseen lähtöön, mutta tauolta sen vire voi olla hakusessa selvästikin. 5 Lady Grasshopper avaa hyvin ja voi päästä johtavan kantaan, mistä hyvä sijoitus on otettavissa. Voitto on epätodennäköinen, sillä viime starteissa tamma on jäänyt voittajasta selvästi hyvillä juoksuilla.

Pelijakauma: Melina More (30%) on selvä varmaehdokas sopivassa porukassa. Etenkin, kun maistuvaa varmistusmerkkiä ei ole näköpiirissä.

Juoksunkulku: Melina More torjuu Lady Grasshopperin, joka pyrkii keulahevosen taakse. Toisen radan veturiksi ei ole tunkua, joten Melina More saanee vetää maltilla.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto4-2

Suosikki: 11 Belmeri starttaa sopivassa tehtävässä ja on ravia kulkiessaan paha vastustaja. Seinäjoella alussa laukannut ruuna teki hypyn jälkeen hyvän suorituksen tasokkaassa lähdössä, mutta on sittemmin pitänyt paussia. Belmeriä ei uskalla epävarmuuden takia jättää varmaksi.

Haastajat: 3 Touch Me Too tsemppasi Riihimäellä johtavan rinnalta kakkoseksi ja oli Teivossa kelpo kolmas 3. sisältä. Kunto on hyvä ja tamma pystyy paljoon kuolemanpaikan välttäessään. 4 Rim Bay Orchid ei toissa kerralla kestänyt johtopaikalta ykköseksi, mutta oli viimeksi selvästi parempi kirien 5. ulkoa sitkeästi perille. Nopea avaaja pääsee alussa asemiin eikä ole ulkona kärkikuvioista. Keula on täysin realistinen juoksupaikka. 13 Easy Ri on tällaiseen lähtöön mainio peli, mutta sairauspaussilta siihen ei uskalla luottaa liikoja. Mukaan, muttei varmaksi. 7 Makeadreamcometruen balanssi ei ollut viimeksi optimaalinen ja tamma jäi suosikkina neljänneksi 3. sisältä. Hevonen juoksi ohjelmatiedoista poiketen kengät jalassa. 1 What's Up Cloud lopetti Teivossa 2. ukoa positiivisesti totoon ja kokee Jämsässä ohjastajanparannuksen.

Yllättäjät: 5 Little Boy Away laukkasi Kuopiossa alussa ja teki tämän jälkeen hyvin juoksun ollen etusuoralla sijalla kymmenen. Kaustisella ori piti johtopaikalta niukkaan voittoon. 6 Farbella Journey jäi tauolta paluussaan kärjestä selvästi juostuaan kärjen runnalla. Startti alla nelivuotias voi olla selvästikin terävämpi. 12 Mr Classico kiersi Porissa etusuoralla johtavan rinnalle ja oli positiivinen kakkonen. 10 Shadow Pro Mcqueen laukkasi Riihimäellä alussa ja teki tämän jälkeen hyvän juoksun. Ravilla se saattaa olla yllättävänkin korkealla. 9 Heather Webillä on ajettu korostetun maltillisesti, ja tamma on suorittanut hyvillä selkäjuoksuilla tasaisesti.

Pelijakauma: Belmeri (11%) on alipelattu suosikki. Lähdön ylivoimaisesti paras merkki on kuitenkin Rim Bay Orchid (3%).

Juoksunkulku: Tomorrow's Hope katsoo ensimmäiset keulat, mutta selkä kelpaa eteen. Rim Bay Orchid on sen verran hyvä avaaja, että se päässee keulaan.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 11, 3, 4, 13, 7, 1
Suuri: 11, 3, 4, 13, 7, 1, 5, 6, 12, 10, 9, 2, 8

Toto4-3

Suosikki: 3 Camri on paussiltakin suosikki. Ori palaa osaavista käsistä viivalle ja pystyy heti paljoon, kun nopea avaaja tulee saamaan hyvän juoksun kärkipäässä. Terho Rautiaisen mukaan Camri ei ole vielä parhaimmillaan, mutta hän ei toisaalta teilannut menestymisen mahdollisuutta. Sen verran kovakapasiteettinen menijä on kyseessä.

Haastajat: 8 Hymynkare laukkas Kouvolassa kärkisijan johtavan rinnalta päätöspuolikkaan alussa. Ilman hyppyä hevonen olisi kamppaillut voitosta. Lahdessa ori lähti tahmeasti matkaan ja haparoikin pariin kertaan. Rymistä kiinni saatuaan hevonen kulki viimeiset 1900 metriä pitkästi alle 22-vauhtia. Kunto pitää, mutta epäonnistumisia tulee kykymenijälle valitettavan usein. 7 Rokin Maxi tsemppasi Kouvolassa johtavan rinnalta mukaan kärkitaistoon. Lahdessa ori juoksi 6. ulkona ja lopetti mukavasti viidenneksi selvästi kärkinelikolle häviten. Rokin Maxi kilpailee hyvässä vireessä ja pystyy vahvuuedllaan runttaamaan korkealle. 9 Larvan Hurmos teki Lahdessa Hymynkaren tapaan kovan juoksun. Kaustisella ori joutui kiertelemään paljon ulkoradoilla, muttei toisaalta ollut aivan niin hyvä kuin monesti aikaisemmin tällä kaudella.

Yllättäjät: 1 Tuurin Toivo on oleellisesti tauluaan parempi menijä, mutta epäonnistumiset riivaavat tällä hetkellä. Laukkoja tulee liian paljon ja liian usein. Ykkösradalta ori ei pysty pitämään johtopaikkaa, mutta toisaalta hyvä selkäjuoksu on tiedossa kunhan hevonen pysyy kasassa lähtökiihdytyksessä. 5 Jyllätys on nousemassa mukaan kovimpiin tehtäviin. Seinäjoella lähtölaukan upeasti paikannut ruuna kilpailee loistovireessä. 4 Nopsan Vauhti taipui Lahdessa johtopaikalta. Mikkelissä ruunalla ajettiin johtavan takaa, mistä esitys oli oikein hyvä. Täydellä matkalla Nopsan Vauhti antaa tasoitusta muille, kun hevonen olisi selvästi paras maililla.

Pelijakauma: Oikein pelattu.

Juoksunkulku: Camri nappaa keulat ja Nopsan Vauhti sukeltaa tämän taakse. Hymynkare kiertänee toisen radan veturiksi.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 3, 8
Suuri: 3, 8

Toto4-4

Suosikki: 4 William Pine voitti kesäkuussa johtopaikalta, minne ruuna jälleen mielii. Viimeksi hevonen otti myös voiton, mutta tällä kertaa sopivalla juoksulla 2. sisältä 9 Victor Quo Vadisin takaa. Vermon starttien välissä hevonen oli tasainen 2. ulkoa. William Pinella on asetelmat puolellaan ja hevonen on suosikki, mutta muitakin kuuluu lapulle.

Haastajat: 7 Broadway Appolo aloittaa uudessa kotimaassaan. Se ei ole valmentajan mukaan nolo hevonen ja hän odotti menestystä ainakin jatkossa. Ensimmäisestä startista taustajoukot eivät ota menestymispaineita. Ori avaa tarvittaessa erittäin hyvin ja täydellä satsauksella keulapaikkakin olisi mahdollinen. On eri asia, tehdäänkö sitä suoraan paussilta. 3 Tango Vang kiri Kokemäellä mukavasti 3. ulkoa. Maarianhaminassa ruuna voitti neljän hevosen lähdön lopulta varmasti juostuaan 3. sisällä ja viimeisestä takasuorasta lähtien 2. ulkona. Lähtöpaikka on hyvä ja ruuna on yksi mahdollisista. Victor Quo Vadis jatkaa hyvässä iskussa. Kokemäellä johtavan rinnalta hyvin tsempannut ruuna olisi paras vapaalta radalta.

Yllättäjät: 5 Bad Moon Rising kiri Joensuussa varmaan voittoon 4. ulkoa. Ruuna sai startin alle ja pystyy parantamaan. 8 Ranch Newman omaa erittäin kovan pätkänopeuden. Lähtöpaikka on heikko, mutta mikäli juoksu menee putkeen, voi Ranch Newmanillakin olla sanansa sanottavana kärkisijojen suhteen. 2 Invantaggio avaa hyvin ja on paras kärkipäästä. Asetelmat ovat siis täysin erilaiset kuin viimeksi Lappeessa, missä ruuna palasi paussilta. Mailin matkalla keulajuoksu olisi ollut mahdollinen, mutta eiköhän täydellä matkalla taktiikkana ole selkäreissu.

Pelijakauma: William Pine (51%) on selvästi ylipelattu ja kaipaa varmistuksia.

Juoksunkulku: Invantaggio, William Pine ja mahdollisesti myös Broadway Appolo osallistuvat kiihdytykseen. William Pine on todennäköisin keulanimi.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 4, 7, 3, 9
Suuri: 4, 7, 3, 9, 5, 8, 2