Ravivihje: Pitkäveto Tornio 13.7.2019

Julkaistu:

PITKÄVETO
Torniossa peliin yltää mukavasti kaksi suosikkia ja lisäksi pari pientä yllätyshakua.
Tornion poikkeuksellisesti illalla ajettavaan Toto75-kierroksen saadaan sopivasti balanssissa oleva pelikattaus, kun seassa on suosikkeja ja yllättäjiä.

Ehdottomasti illan paras kohde on pitkän matkan Exaudio Vici. Veikkaus ilmeisesti reagoi hevosen alku-uran oikukkaaseen käytökseen, sillä heidän palautusprosenttiin skaalattu todennäköisyysarvio on aika lailla tasan 50. IS Ravien mielestä vain laukka tai sairaus voi viedä hevosen voiton ja kun ruuna on ollut jatkuvasti tasapainoisempi, niin hurjan fysiikan omaavan hevosen arvioksi tulee 68 prosenttia. Oikein kiinnostava suosikkikohde kertoimella 1,7.

Illan toinen suurista suosikeista peliin kelpaava on päälähdön Selmer I.H. 4-vuotiaana Breeders Crownin voittanut 5-vuotias on käytännössä totaalisessa lahjasarjassa ikäistensä ja nuorempien joukossa. Tauko tuo arvoituksen, mutta valmentaja on optimistinen. Kerroin 1,42 on ylikerroin vain niukasti kun arvio on 72 prosenttia, mutta usein osuvia pelaa mielellään lähellä rajaakin.

Sitten yllättäjiin, joiden kohdalla on syytä pitää panokset matalalla, sillä mitään todellista herkkupalaa ei ole tarjolla sillä osastolla. Toisen Toto75-kohteen Orlando Knick on hyvältä paikaltaan vaarallinen. Suosikkipari saattaa ottaa alussa yhteen ja se suosii haastajaa. Ruuna voittaa kisan harvemmin kuin kerran viidestä, mutta sillä saa yhden tähden pelin, kun kerroin on 5,9.

Tammalähdön Dilba Sisukin on harvoin osuva, mutta juuri pelikelpoisuuden ylittävä haku. Kakkosradalta juoksu onnistuu lähes taatusti. Hard To Trick ei ole normaalisti Dilba Sisun kaadettavissa, muttei senkään juoksu ihan joka kerta mene putkeen eturivin uloimpaa. Noin kerran kuudesta voittavalle Dilba Sisulle on tarjolla kerroin 7,7.

Suomenhevosten illan kovin lähtö on mielenkiintoinen ja tasokkaita hevosia on useita. Niukasti edullisen Vixenin kohdalla on vaarana, että nyt ajetaan viimeistelyä Kuninkuusraveihin ja on uhka, että arvio sisältää sitten aika paljonkin analyysiriskiä. Veikkaus uskoo paljon paalun kaksikkoon Vappuäijä/Koveri. Ne ovat kuitenkin verrattain vihreitä tälle tasolle. Vixenin lisäksi Muu voittaja -kategoria olisi niukasti pelikelpoinen. Kumpaakaan ei nosteta lopulta suositukseen, mutta innokkaimmat pelimiehet voivat poimia tämänkin kaksikon tasapainotettuna kupongilleen, jolloin periaatteessa veikkaa siitä, ettei lähtöä voita Vappuäijä tai Koveri.

Lähdöt on psyykattu tarkemmin Toto75-vihjeessä ja lähtölistasivuilta löytyvät myös todennäköisyysarviot jokaiselle hevoselle.

Pelisuositus

Kohde 916: Orlando Knick 5,9*

Kohde 917: Exaudio Vici 1,7***

Kohde 918: Dilba Sisu 7,7*

Kohde 920: Selmer I.H. 1,42**

Kohteet sulkeutuvat kello 17.30. Pelikohteiden tähtiluokitukset ovat asteikolla 1–5, joista viisi tähteä on paras.