Ravivihje: Toto75 Tornio 13.7.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

TOTO75
Tornion Toto75-kierros ravataan poikkeuksellisesti illalla.

Toto75-1

Suosikki: Toto75-pelin avauskohde on herkkä suomenhevosmaili, jossa monella on mahdollisuutensa. Kisaan saa hyvää osviittaa viime lauantain Kaustisen Toto75-lähdöstä, jossa kilpaili useampikin tämän lähdön hevonen. 6 Svartsjöfaks kiri tuossa vauhtijuoksussa aika selvään voittoon, muttei ole normaalisti maililla parhaimmillaan ja voiton uusiminen ei ole helppoa, jos matkalla mennään normaalia tahtia ylivauhdin sijaan. Suosikiksi nimetään Kaustisella selvästi kisan parhaan esityksen tehnyt 2 Erehys huippupaikaltaan. Ori ei aina taistele ihan loppuun saakka, mutta viime esitys oli hurja, kun hevonen kulki lähtölaukan jälkeen 22,6/1400 metriä ja nousi voittajan tuntumaan.

Haastajat: 10 Niemen Eemil on todella nopea ori, jonka kiriin on vaikea vastata, mikäli se pääsee takarivistä edes säädyllisiin asemiin. 9-vuotias on juossut pitkän tauon jälkeen kahdesti, ollut hyvä ja oletettavasti parantaa vielä tiiviimmässä starttirytmissä.

1 Rupeltaja on todella pystyvä hevonen näihin sarjoihin, mutta laukka tulee lähes aina. Keulasta hevonen on suorittanut varmimmin ja jos se onnistuisi puolustamaan sisältä keulan, mikä ei ole ihan mahdoton ajatus, niin hevosesta olisi vaikea tulla ohi lopussakaan. Kaustisella ori kilpaili perjantaina 2600 metrillä ja voitti oikein varmasti, vaikka laukkasi kahdesti.

11 Vilivillis laukkasi Kaustisella avauspuolikkaalla hehkutettuaan 18,5-avauksessa kärjen rinnalla ja ajeli hännillä sen jälkeen hiitin. Nopea ruuna osaa voittaa, mutta asetelmat ovat tietysti pahasti vastaan.

3 Valtroks kiri viimeksi samaa tahtia kisan kärkikaksikon kanssa loppua ja on nyt mainioissa lähtöasemissa.

7 Warre oli Kaustisella pussissa 3. sisällä oikeastaan maaliin saakka ja olemuksessa on tapahtunut positiivinen muutos ongelmia sisältäneeseen viime vuoteen nähden.

Yllättäjät: 5 Lorutyttö ja 4 Viehko Venla ovat iskussa, mutta niillä tapaa tulla maililla liian kiire.

Pelijakauma: Lähtö on todella tasainen ja pelataan leveästi ottamatta kantaa.

Juoksunkulku: Parhaat avaajat ovat kolmella sisimmällä radalla. Rupeltajalla on suuri laukkariski ja Erehyksellä pieni. Valtroks on kolmikosta varmin kiihdyttäjä, mutta lopullinen keula ei ole ihan helppo pähkinä. Warre ja Jonnin Joutava pääsevät myös jonkin verran liikkeelle, kun radoilla 4-6 on puolestaan oikein tasaiset avaajat. Eiköhän maili päästellä tasaista reipasta läpi.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 2, 10, 6, 1, 11, 3, 7
Suuri: 2, 10, 6, 1, 11, 3, 7

Toto75-2

Suosikki: 1 Juliet Ale on toisessa Toto75-kohteessa paalupaikalla, josta sille voi maalailla koko matkan johtoa. Tamma oli Teivossa loistava vastaavista asemista, vaikka avaus lipsahti peräti 08,5-vauhtiseksi. Härmässä tuli harvinainen laukka 1. kaarteessa, kun hevonen oli avoimessa tammalähdössä etenemässä keulaan. Porin kiri oli ihan hyvä kuntonäyttö, vaikka hevonen jäikin lopussa toiseksi.

Haastajat: 2 Orlando Knick on ykköshaastaja kun asetelma suosii ja ruunalla on paikka pudottaa suosikin selkään 2. sisälle. Ruuna on juossut läpi kesän ihan tasokkaissa kisoissa ja vire on vakaa.

8 Roberto Diver on voitti loka- ja huhtikuun välisenä aikana uskomattomat 15 kertaa. Rahaa tuli nopeasti ja sarjat nousivat, joten ei ihme, että voittokulku on kokenut ainakin hetkellisen pysähdyksen. Ruuna on edelleen huomioitava tekijä näissäkin sarjoissa, mutta 8-radalta sille on vaikea löytää tässä kovinkaan järkevää juoksunkulkua.

5 BWT Rock And Roll voitti Vieremällä keulasta ja oli Kajaanissa samalta paikalta kakkonen. Vastus on nyt noita kisoja kovempaa, eikä johtoonkaan ole asiaa.

Yllättäjät: 2- ja 3-vuotiaana suurimman osan ansioistaan kerännyt 4 Marciano ailahtelee, mutta kiri Lyckselessä vahvasti kakkoseksi matkattuaan viimeisellä sijalla. 12 Quartam de Caelo on elämänsä iskussa, mutta toivottomissa asemissa. Kaustisella ruuna lopetti asiallisesti 4. sisältä tätä kovemmassa tehtävässä. 9 Only Eyes Broline ei ole valmentajan mukaan suoraan tauolta todennäköinen menestyjä.

Pelijakauma: Juliet Ale (31 %) voisi olla enemmänkin pelattu ja se on selkeä varmaehdokas. Orlando Knick (11 %) erottuu pelimielessä kiinnostavimpana muista. Roberto Diver (21 %) on ongelmalliselta lähtöpaikalta liikaa pelattu.

Juoksunkulku: Juliet Alella ei pitäisi olla ongelmia puolustaa johtopaikka, vaikka Roberto Diver on myös nopea.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 1
Suuri: 1, 2

Toto75-3

Suosikki: 7 Exaudio Vici on hurmannut lyhyellä Suomen urallaan ja on varsinkin näillä pitkillä matkoilla melkoisen haastava pysäytettävä. Ruuna osoitti Kaustisella, että hätkähdyttävän fysiikan lisäksi siltä löytyy myös vauhtia, kun se vastaili 11,5-lopetuksessa keulasta voittoon varmoin ottein. Kiihdytysvaihe on vielä otettava tarkasti, mutta juoksurata on siihen oiva paikka. 5-vuotias marssii alkumatkalla johtoon, josta sen tappio olisi iso yllätys.

Haastajat: 8 Willy Fog olisi mielenkiintoisin apumerkki, jos suosikkia lähtee varmistamaan. Ruunalla on näyttöjä pitkältä matkalta ja alla oikein hieno esitys Bodenista. Kari Alapekkalan suojatti lähti siellä 7. ulkoa kolmannelle jo 1100 metriä ennen maalia ja polki kirikierroksen ulkoradoilla 12,7.

12 Execute on sukeltanut uudessa kotimaassaan voittoputkeen. Esitykset ovat olleet vakuuttavia, mutta rima nousee nyt ainakin suosikin muodossa. Ruuna on osoittanut, että sille käy monenlaiset juoksut. Se on kuitenkin ensimmäistä kertaa kolmella kilometrillä, eikä hevonen ole urallaan koskaan voittanut perusmatkaa pidempää koitosta, vaikka 2600 metriä on kokeiltu useampaankin otteeseen.

Yllättäjät: 10 Decamerone on menestynyt pitkillä matkoilla ja laukkasi edellisessä sellaisessa ihan tasokkaassa porukassa kärkisijan. 12 Bajkal Graff otti Lyckselessä lyhyen lähtölaukan ja jäi 3. sisälle. Lopussa kiritilat aukenivat kuin meri Moosekselle ja ruuna kiri ykköseksi. Lopputulos hieman mairittelee, mutta hevonen on nappijuoksulla edelleen vaarallinen. 6 Alladin Bro oli viimeksi oikein heikko, mutta hyviäkin esityksiä on nähty ja juoksupaikka voisi löytyä suosikin takaa. 5 Peppe Roc muutti Suomeen kehujen kera. Uumajassa hevonen oli kipeä, joten ei tuomita sitä vielä kokonaan, vaikka puheille ei ole näkynyt vastinetta. 11 Lionize kesti tällä matkalla viimeksi asiallisesti hurjan viidennen puolikkaan ja on lievässä nousussa. 15 Forastero ja 16 Julius Leejs ovat tottuneet menestymään, mutta kahdelta pakilta tulee kiire tälläkin matkalla. Julius Leejs oli Lyckselessä saamaton, mutta palasi vuoden tauolta. 4 Listas Hector on parantanut saatuaan startteja tauolta ja oli viimeksi jo lähellä tasoaan. 9 Lennox Laday voitti Skellefteåssa tosi raskaalla reissulla, mutta oli viimeksi oikein vino ja heikko.

Pelijakauma: Exaudio Vici (69 %) on aiheesta jättisuosikki ja selkeä varmavaihtoehto.

Juoksunkulku: Tiia Tempest avaa hyvin, mutta Alladdin Bro onnistunee riistämään siltä lähtösuoralla keulapaikan. Exaudio Vici etenee johtoon viimeistään 1. takasuoralla. Suosikki vetää tasaisesti kiihtyvästi reipasta, eikä takahevosten tehtävä ole kadehdittava.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto75-4

Suosikki: 8 Hard To Trick on tammalähdön selvästi kovakuntoisin, mutta juoksunkulussa on kysymysmerkkejä eturivin uloimpaa. Martti Pellikka varmasti lataa alkuun, mutta sisäpuolella on useampi nopea, eikä keulapaikan irtoaminen ole mitenkään selviö. Orastava voittoputki katkesi Kuopiossa, kun Johnny Flame yllätti Pellikan 1. takasuoralla pätkällä, eikä sen takaa löytynyt ajoissa kiritilaa lopussa.

Haastajat: 2 Dilba Sisu ei riittänyt Jokimaalla 2. ulkoa, mutta se oli kivikova lähtö ja hevonen aivan samalla tasolla kuin aiemminkin. Lähtöpaikka suosii ja kuski pääsee valitsemaan taktiikkansa. Keulasta voitto voi olla tiukassa, mutta nappijuoksulla kärjen läheltä aivan mahdollinen.

7 Ava kerää paljon peliä, mutta Ruotsin esitykset eivät ole puhutelleet. Viimeksi tamma oli pitkään pussissa, muttei loistanut tilaa saatuaan. Edellisissään hevonen on napannut totosijat hyvillä tuloksilla, mutta saanut niissä ihan nappijuoksutkin.

Yllättäjät: 12 Ain't She Sweet oli ongelmallisista asemista hyväksyttävä Jixy-ajossa. Paikka on edelleen paha. 10 Luna de Paris menestyi alkukaudella tätä kovemmissakin Toto75-lähdöissäkin, muttei ole ollut ihan terävimmillään viimeisissään. 5 Pops' Sunrise aloitti viimeksi uudesta tallista ja oli tauolta saamaton juostuaan pitkästä aikaa myös tavallisilla kärryillä. Potentiaalia on tähän sakkiin paljon. 6 She Is Cecilia ja 4 Rose's Nella kaipaisivat lisäterävyttä, mutta eivät ole hyvänä päivänään ihan ulkona. 9 Alfas Finans voitti Kajaanissa arkisen lähdön keulasta. Toto75-tasolla on vaikeampaa.

Pelijakauma: Hard To Trick (48 %) erottuu huonolta paikaltakin. Avan (21 %) pinnoja siirettäisiin Dilba Sisulle (13 %) jo lähtöasemienkin vuoksi.

Juoksunkulku: Dilba Sisu torjuu alussa Rose's Nellan. Hard To Trickilla satsataan ulkoakin, mutta se on sitten Jarmo Saarelasta kiinni, että onko keulapaikka tarjolla suosikille.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 8, 2
Suuri: 8, 2, 12, 10, 5

Toto75-5

Suosikki: Kylmäveristen kova sarja on tasoltaan hieno. 3 Vappuäijä napsi keväällä viisi voittoa putkeen, mutta on nyt laukannut kahdesti peräkkäin. Kaustisella saatiin hurja kuntonäyttö hypyn jälkeen, kun ori polki kierrellen 22,9/1900 metriä. Antti Ojanperä ei jaksa murehtia, että laukkaa olisi taas luvassa, sillä viimeksikin erhe tuli pienestä häiriöstä. Kovilla takamatkalaisilla tulee väistämättä kiire, jos 6-vuotias polkee paalulta realistisesti 23-24 -tuloksen.

Haastajat: 14 Vixen onnistui vihdoin Powerparkissa ja on ollut pitkään hyvä. Oriilla voisi nappionnistumisella olla saumaa jopa kuninkaaksi ja se on luonnollisesti huomiotava tässäkin, sillä kiertely luonnistuu kyllä.

13 Joriini on noussut elämänsä kuntoon ja puskee tällä hetkellä kuin juna. Kaustisella ori jyräsi pitkällä kirillä varmaan voittoon.

2 Koveri on suosikin tapaan vielä vähän vihreä tälle tasolle, mutta lahjakkuutta piisaa. Kaustisella ori joutui toteamaan Raggarin niukasti paremmakseen, mutta teki vauhtijuoksussa työt johtavan rinnalla. Nyt luvassa voisi olla keulajuoksukin.

10 Metkutus polki Lieksassa kirilenkin sille radalle huimasti 21-kyytiä ja kulki uuden rataennätyksen, vaikka jäikin kolmanneksi.

Tallikaveri 8 Menoks on erehtynyt askelissaan parissa viimeisessä. Powerparkissa loppusuoran hyppyyn taisi mennä jopa voitto ja uusi tasoitusennätys.

9 Myr Faksen voitti tämän kisan viime vuonna ja on esittänyt hyvää kuntoa viime kisoissa. Vastus on nyt viime vuotta kovempaa.

Yllättäjät: 5 Tuulenpoju viiletti viimeksi keulasta kovaa läpi, mutta tehtävä on nyt aivan erityyppinen ja paljon kovempi. 6 Enon Vilppi on parantanut tänä vuonna hurjasti, mutta rajussa ylisarjassa rima on liian korkealla ainakin voittoa ajatellen.

Pelijakauma: Ei ihmeitä.

Juoksunkulku: Koveri pystynee torjumaan Vappuäijän, mutta Tuulenpoju saattaa leiskauttaa kaikkien ohi alussa ja sekoittaa kiihdytyspakkaa. Lopullinen keula ei ole helppo veikattava, mutta paalu vetää joka tapauksessa tasaisen kovaa.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 3, 14
Suuri: 3, 14, 13, 2, 10, 8, 9

Toto75-6

Suosikki: 7 Selmer I.H. on hevonen josta saatetaan kirjoittaa vielä jonain päivänä varsin isoilla kirjaimilla. Ruuna voitti 4-vuotiaana tyylikkäästi Breeders Crownin ja löi siinä esimerkiksi Hambletonian-voittaja Perfect Spiritin. Keväällä tuli outoja ja yllättäviä laukkoja, mutta taustajoukot ovat varsin vakuuttuneita, että hevonen palaa iskussa tauolta. 4-5 -vuotiaille rajattu suurkilpailu on hevoselle nappisarja, johon on tähdätty jo jonkin aikaa. 5-vuotias kuului vielä pari kuukautta sitten ihan potentiaalisiin menestyjäehdokkaisiin Seinäjoki-Racessakin, eikä saisi ainakaan periaatteessa kohdata tässä parempaansa.

Haastajat: 8 Hesiod on tehnyt kelpo esitykset viimeisissä. Ensin se seurasi Propulsionin voittamassa Norrbottens Stora Prisissä sisärataa mukavasti vauhdikkaassa lopetuksessa ja kiersi viimeksikin Isla-ajossa hyväksyttävästi, kun takamatkan hevosten tehtävä ei ollut kovinkaan miellyttävä. Lähtöpaikka tekee suosikin haastamisesta kuitenkin hankalaa.

10 Everest de Ginai voisi olla suosikin kovin haastaja. Ruuna on hieman ailahdellut, mutta sen esitykset ovat kuitenkin olleet kovissa tehtävissä oikein lupaavia kun ottaa huomioon, että 4-vuotiskausi meni lähes kokonaan telakalla. Potentiaalia on paljon, muttei tietysti suosikkiin verrattava määrä.

Yllättäjät: 2 Rose's Tara voitti viime kaudella parikin isoa tammojen suurkilpailua. Alla on ennätykset, mutta lievää tasaisuutta on ollut ilmassa läpi alkukauden. Nappipaikka auttaa, mutta kaikkien kolmen kovan pojan lyöminen yllättäisi. 1 Capitol Hill keräsi komean voittosummansa nuorena, eikä ole vanhempana löytänyt samaa iskua.

Pelijakauma: Selmer I.H:n (59 %) peliosuudessa on nousun varaa.

Juoksunkulku: Selmer I.H. marssii avauspuolikkaan aikana johtoon ja saa tehdä keulapaikalla haluamansa juoksun.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto75-7

Suosikki: 2 Edward Ale on avainasemassa lämminveristen avoimessa. Ruuna oli lähdön kovista selvästi onnekkain rata-arvonnassa. Se tarkoittaa sille selkeää keulajuoksua ja muille kierrettävää. Suur-Hollola-ajossa hevonen kiri 4. sisältä 08,8/700 metriä, mutta kovassa lopetuksessa ei ollut juuri mahdollisuutta kahdeksatta sijaa korkeammalle.

Haastajat: 9 Turno di Azzurra on iso arvoitus. Viime kaudella kovissakin kisoissa maailmalla menestynyt isokokoinen ori ei loistanut Suomen debyytissään, mutta silloin odotuksetkin olivat maltilliset ja nyt hevonen avaa mielenkiintoisesti taas uusista käsistä. Kommentit ovat varovaisen toiveikkaat, vaikka ihan parasta ei luonnollisestikaan odoteta heti tauolta.

Kiritykki 7 Mr Golden Quick on kärsinyt ihan toivottomasta arpaonnesta ja se jatkuu Torniossakin, muttei hevosta voi sivuuttaa peleistä. Se kulki Eskilstunan Hopeafinaalissakin hänniltä kirilenkin 09,5, joten kunto ei ole kadonnut mihinkään. Hevosen kanssa hienoa menestystä saavuttanut Santtu Raitala palaa rattiin.

5 Callela Leonard on Lapin oma toivo. Suur-Hollolan välierässä ruuna laukkasi lähtösuoralla ja kulki sen jälkeen asiallisesti 12,9/1900 metriä.

Yllättäjät: 10 Magnifik Brodde palaa sairastauolta. Ruunalla on vauhtia, mutta takarivi on tähän paikkaan melkoinen miinus. Lähtöpaikka voi auttaa Lappiin muuttaneen 1 Maffioso Facen hyvään sijoitukseen, sillä se seuraa hyvin kovassakin vauhdissa. 3 Te Queiro Grifin Suomen visiitti jäi lyhyeksi. Ruotsiin palattuaan hevonen polki 11-tulokset, mutta oli viimeksi uloslyöntiajon finaalissa oikein saamaton 2. ulkoa.

Pelijakauma: Edward Ale (43 %) voisi olla suurempikin suosikki.

Juoksunkulku: Edward Ale avaa ongelmitta johtoon ja saattaa saada vetää yllättävän hiljaakin.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 2, 9, 7
Suuri: 2, 9, 7, 5