Ravivihje: Toto65 Teivo 12.7.2019

Julkaistu:

TOTO65
Teivon Toto65-pelin järkevin varma löytyy kolmannesta kohteesta.

Toto65-1

Suosikki: 11 Fullhand Comery on suosikkimme sopivassa tehtävässä. Ruuna kilpailee edelleen hyvässä iskussa vaikka voittoja ei olekaan viime starteissa tullut. Toissa kerralla hevonen kesti keulasta kakkoseksi ja viimeksi ruuna oli hieman tahmea neljäs johtavan rinnalta selvänä suosikkina. Fullhand Comery pystyy tekemään itse juoksuaan ja on näistäkin asemista merkki, mistä rastaaminen pitää aloittaa.

Haastajat: 4 Hola Alejandro voitti Kokemäellä varmasti johtavan rinnalta. Vermossa hevonen juoksi 5. sisällä ja yritti kiriä viimeisellä takasuoralla kolmatta ennen kuin ruuna taklattiin laukalle. Viisivuotias on tällä hetkellä hyvällä mallilla ja valmentaja odotti pärjäämistä. 9 Global Uncommon kiri Seinäjoella 5. ulkoa kakkostaistoon lähdössä, missä Boy Named Sue hallitsi johtopaikalta. Ruuna on tehnyt hyviä suorituksia tällä kaudella vaikka voittoja on toistaiseksi vasta yksi tilillä. 6 Callela Cassius tsemppasi toissa kerralla mainiosti toiselta ilman vetoapua ja viimeksi ori teki kelpo kirin 3. ulkoa jouduttuaan kiertämään alkumatkalla kolmatta rataa. Se pääsee auton takaa hyvin matkaan.

Yllättäjät: Myös 5 Quell avaa auton takaa hyvin. Toissa kerralla keulasta voittanut ruuna oli velvoitettu voittamaan viimeksi samalta paikalta, mutta ratkaisuhetkillä hevonen olikin perin saamaton. 2 War Child pääsee loistoasemista matkaan. Se kiri Riihimäellä 4. sisältä aivan keulasta voittaneen 12 Expanse's Hopen tuntumaan. 1 Rocking Royal Lelan kapasiteetti kestää vertailun. Lähtöpaikka on tasaiselle avaajalle haastava, mutta mikäli ruuna selvittää ensimmäisen kurvin ravilla, paljon on voitettu. Nopea 3 Miss Jaybird pystyy olemaan yllättävän korkealla mikäli tamma pääsee hyvään paikkaan kärjen tuntumassa.

Pelijakauma: Ei suuria pelivääristymiä.

Juoksunkulku: Quell avaa hyvin ja päässee aluksi johtoon. Myöhemmin Callela Kassiuksen selkä kelvannee eteen, kun juostavana on täysi matka.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 11, 4, 9, 6
Suuri: 11, 4, 9, 6

Toto65-2

Suosikki: 5 Feeling Glory on velvoitettu osallistumaan voittomatsiin, mikäli hyvin avaava tamma pääsee johtopaikalle. Viimeksi nelivuotias pääsi johtoon, mutta avaus venyi sen verran ettei hevonen kyennyt tosissaan tappelemaan voitosta. Tehtävä on tällä kertaa passeli.

Haastajat: 6 Petis Mondon pystyy jatkamaan voittojen tiellä, jos juoksu suosikin ulkopuolelta onnistuu. Mikkelissä reissu meni putkeen, ja ori kiri ykköseksi 2. ulkoa. 9 Cash On Go ei vakuuttanut Teivossa 5. ulkoa, mutta viimeksi ruuna oli jonkin verran parempi ja kiri 2. ulkoa kaksariin. Lähtöpaikka on parhaasta päästä, kun kyseessä on tasainen avaaja.

Yllättäjät: 11 Summer Season otteli johtopaikalta totoon Vermon lounasraveissa. Valmentaja odotti parempaa, kun starttiväli on sopivampi. Myös 1 Sunnie pystyy parantamaan. Se oli viimeksi kiimassa eikä kyennyt parhaimpaansa. 10 Leemark's Celica oli Teivossa 4. sisältä/3. ulkoa tasainen viides ja sai startin alle. 7 Taj One laukkasi Oulussa heti alussa ja Seinäjoella hevonen kiri sisäratajuoksun jälkeen tasaisesti. Seiskaradalta voitto olisi ainakin pieni yllätys. 2 Day Creditin paikka on hyvä, mutta valmentajan mukaan ori ei ole ollut viime kauden kaltaisessa iskussa eikä ole treenien perusteella sitä vieläkään.

Pelijakauma: Summer Season (4%) on alipelattu ja tammaa kannattaa harkita mukaan mikäli lähtöön rastaa usean merkin.

Juoksunkulku: Feeling Glory torjuu alussa Petis Mondonin, minkä jälkeen tamma päässee keulaan, kun sisäpuolelta starttaa selvästi vähemmän pelattuja osallistujia.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 5, 6, 9, 11
Suuri: 5, 6, 9, 11, 1, 10, 7

Toto65-3

Suosikki: 3 Arctic Emma ei ole urallaan vielä voittanut, mutta perjantaina Teivossa siihen on loistava mahdollisuus. Tamma kisaa samanikäisiä kilpasiskoja vastaan, joita Arctic Emman kuuluisi emännöidä lähdöstä maaliin. Gävlessä 3. sisältä asiallisesti suorittanut tamma juoksi viimeksi 2. sisällä, mistä hevonen haastoi mukavasti kovan Edwina Ordenin. Tällä kertaa vuorossa on keulajuoksu.

Haastajat: 5 Queenstyle voitti Mikkelissä keulasta. Vain kaksi kertaa urallaan startannut tamma kohtaa rutintoituneempia menijöitä, joita vastaan hevonen koittaa siipien kestävyyttä. Viimeisin voitto tuli niin helposti, että on mahdotonta sanoa kuinka paljon varaa hevosella jäi sisälle. Valmentajan mukaan suosikki on kova vastus eikä tätä kisaa ajeta kieli vyön alla ikään kuin uran viimeisenä kisana. 2 Sahara True Lies kiri toissa päivänä mukavasti 4. ulkoa. Tamma starttaa loistopaikalta ja hyötyisi kengättömyydestä eli balanssia kannattaa tarkkailla. 1 India Web nousi Seinäjoella 2. ulkoa mukaan tototaistoon, mutta Lahdessa hevonen oli 7. sisältä vailla mahdollisuuksia. Hyvältä paikalta India Web havittelee kärjen tuntumaan samoin kuin tallikaveri 4 Lake's Bella, joka pääsee auton takaa hyvin matkaan ja tähtää suosikin kantaan.

Pelijakauma: Arctic Emma (59%) on ansaitusti selvä suosikki ja kelpaa suoritusvarmana menijänä varmaksi.

Juoksunkulku: Arctic Emma avaa johtoon ja saa Lake's Bellan taakseen. Lähdössä mennään todennäköisesti avauskierros jonomuodostelmassa kunnes Sahara True Lies tai Queenstyle kääntää toisen radan veturiksi.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto65-4

Suosikki: 8 Mattilan Miina on suoritusvarma kilpailija, joka kisailee nousuvireessä. Teivossa hevonen nousi mainiosti 5. ulkoa taistoon totosijoista ja viimeksi hevonen suoritti nipun ohituksia 4. ulkoa. Vain viimeinen isku jäi piippuun. Mattilan Miina pystyy voittamaan lähtöjä, kun sillä on huumori kohdallaan. Vauhdeista ei menestys jää kiinni.

Haastajat: 3 Touko Kevättömän laukkariski on suuri, mutta ravilla se on huippuvaarallinen. Porissa hevonen laukkasi sekä ensimmäisessä että viimeisessä kurvissa. Välillä hevonen kulki reippaasti ja lopetti jälkimmäisen laukan jälkeen mainiosti. 4 Noran Pot tsemppasi Riihimäellä ykköseksi toiselta ilman vetoapua. Vaikka esitys oli mainio, kyseessä oli vasta uran toinen voitto ja hevosen suoritusero esimerkiksi Jyväskylän kisaan oli merkittävä. Yhden hyvän kisan perusteella sitä ei voi jättää ainakaan varmaksi. 2 Rivaltti voitti Loviisassa tarkalla juoksulla varmasti. Kunto on nousemaan päin ja tälläkin kertaa se nähdään kärkikamppailussa, mikäli juoksu onnistuu ja ravi maistuu.

Yllättäjät: 7 Ilon Vilistys suoritti Lahdessa päätöskierroksella kymmenkunta ohitusta ja oli positiivinen, mutta Teivossa ori oli ratkaisuhetkillä vain tasainen saatuaan erittäin hyvän juoksun 2. ulkona. Lopussa Ilon Vilistys pääsi etenemään kiertelemättä. 1 Kipinä Rols taipui Forssassa selvästi johtopaikalta. Startti alla ori pystyy parantamaan. 9 Lötens Elina voitti toissa kerralla auringontarkalla juoksulla johtavan takaa, muttei viimeksi ollut yhtä hyvä samalta juoksupaikalta, kun tempo oli auton takaa selvästi reippaampaa. Volttilähtö suosii, kun hevosen ei tarvitse avata nollanollaa mutta toisaalta 2100 metriä ei ole sille yhtä sopiva kuin mailin matka olisi.

Pelijakauma: Touko Kevätön (9%) maistuu kun taas Noran Pot (24%) on kerännyt turhan paljon peliä yhden startin perusteella.

Juoksunkulku: Kipinä Rols ja Noran Pot taistelevat keulapaikasta ja ensin mainittu juossee keulassa mikäli saa paikan pidettyä hallussaan.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 8, 3
Suuri: 8, 3

Toto65-5

Suosikki: 10 Liisan Tulilintu kohtaa sen verran nappiporukan, että tamma on itse itsensä pahin vastustaja. Tilanne ei ole uusi, sillä virtava tamma on aikaisemminkin osannut pilata pelinsä laukkaan tai liialliseen painamiseen johtopaikalla. Liisan Tulilintu kilpailee tasaisessa starttirytmissä eikä menestyminen jää päivän vireestä kiinni. Härmässä pussiin juuttunut energiapakkaus nousi Jyväskylässä lähtölaukan jälkeenkin mukaan voittomatsiin.

Haastajat/yllättäjät: 5 Sarsis laukkasi Vermossa 3. ulkoa ratkaisuhetkillä. Viimeksi tamma matkasi samalla juoksupaikalla ja oli tasainen ravin heikennyttyä loppua kohti jonkin verran. Sarsis olisi parhaimmillaan johtopaikalta eli sen osakkeet nousisivat kummasti jos hevonen pääsisi luiskahtamaan piikkipaikalle. 8 B. Violetta laukkasi Mikkelissä keulan rinnalta loppukurvissa, kun kaksikko alkoi tehdä pääryhmään eroa. Hyvän sijoituksen hyppyyn menettänyt tamma kilpailee oivassa vireessä. 1 Viano pääsee hyvistä asemista matkaan, mutta on paussilta arvoitus. 3 Amoriinilla on Vianoakin pitempi tauko alla, ja valmentajan mukaan tamma on tässä vaiheessa mukana täytehevosena. 4 Tähtimenevä ei saanut Lahdessa kunnon mahdollisuutta johtavan takaa. Viimeksikin hevonen pääsi hyvään paikkaan kärkihevosen taakse, mistä esitys jätti tasapaksun kuvan. 9 Taksvenla kesti Kaustisella johtopaikalta kakkoseksi. Tämän jälkeen laukat ovat astuneet kuvaan eikä menestystä ole tullut. Sijoitus kärjen tuntumassa on perjantaina otettavissa. Parasta virettään hakeva 11 Marj-Lovviisa ja Riihimäellä sopivan lähdön voittanut 7 Ponutella tulevat seuraavina.

Pelijakauma: B. Violetta (1%) voisi olla enemmänkin pelattu.

Juoksunkulku: Viano pitää keulapaikan nimissään Tähtimenevää vastaan. Sarsis saattaa jatkossa iskeä keulahevosen kimppuun piikkipaikka mielessään. Liisan Tulilintu tulee tapansa mukaan ajoissa eteenpäin, mikäli pääsee ravia liikkeelle.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 10
Suuri: 10, 5, 8

Toto65-6

Suosikki: 1 Proserpine teki kauden parhaan juoksunsa Oulussa, missä hevonen kesti reippaan matkavauhdin kunnialla johtopaikalta. Viimeksi tamma kiri 4. sisältä asiallisesti ja piti asemansa rajussa 09,0 -lopetuksessa. Vauhti oli lopussa niin kovaa ettei ohituksia juuri nähty. Teivossa Proserpine pyrkii johtopaikalle, mistä se pystyisi kamppailemaan lähdön voitosta.

Haastajat: 6 Heavy Beat kukisti Vermossa kovan Ypäjä Louvren tiukassa loppusuoran kamppailussa. Teivossa ruuna kohosi 3. ulkoa voittotaistoon, mutta joutui tunnustamaan yhden vastustajan paremmakseen. Heavy Beat on kirikykyinen menijä ja kuuluu aikaisin peleihin. 7 Callela Louis voitti Jyväskylässä varmasti johtavan kannasta. Kouvolassa hevonen oli epäonninen laukattuaan loppukurvissa hyvistä asemista. Lähtöpaikka on ikävä ja ruunalla ajetaan tämä kisa Einari Vidgrenin muistoajoa silmällä pitäen, mutta silti valmentaja odotti suojattiaan kärkipäähän. 4 Bwt Angryman jatkaa oivassa vireessä. Vermossa juoksu onnistui nappiin, kun ori pääsi 3. sisältä nousemaan 2. ulos ja sitä kautta kiriin. Viimeksi hevonen joutui enemmän töihin 3. ulkoa mutta lopetti jälleen terävästi. Juoksun onnistuessa Bwt Angryman heittää haasteen suosikeille.

Yllättäjät: 9 Bestseller voitti Lahdessa sisäratajuoksulla. Porissa hevonen jäi ikäviin asemiin takamatkalta startanneiden Bret Bokon ja kumppaneiden taakse, mistä voitto ei voinut odottaa. Tamma teki jälleen hyvän loppkirin ja jatkaa hyvässä vireessä. 3 Hill Yes kilpailee sekavalla taululla. Ruuna menee treeneissä kelpo tavalla ja pystyy olemaan yllättävän korkealla ehjällä juoksulla myös itse kisassa. Sillä pyritään ajamaan varmasti ravilla läpi ettei koelähtö kutsu kolmen hylkäyksen myötä. 2 Spanish Rosen kunnossa ei ole vikaa. Toissa kerralla tamma lopetti mainiosti 5. ulkoa suoraan paussilta ja tsemppasi viimeksi asiallisesti perille toiselta ilman selkää. Nopea 5 Mass Attack pystyy nopeana avaajana alussa haastamaan Proserpinen. Oikeana päivänä ruuna pystyy kamppailemaan kärkisijoistakin.

Pelijakauma: Proserpine (39%) on hieman yllättävästikin löydetty suosikiksi eikä siinä ole pelillistä mielenkiintoa. Bwt Angryman (12%) ja Bestseller
(3%) ovat alipelattuja. Spanish Rose (2%) puolestaan on liian unohdettu.

Juoksunkulku: Proserpine pyrkii torjumaan Mass Attackin alkurynnistyksessä ja onnistunee tässä. Mikäli Proserpine nähdään keulassa, matkavauhti tulee olemaan tasaisen reipasta.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 1, 6, 7, 4, 9
Suuri: 1, 6, 7, 4, 9