Ravivihje: Toto65 Seinäjoki 11.7.2019

Julkaistu:

TOTO65
Graceful Swamp on Seinäjoen jättisuosikki, mutta muista Toto65-kohteista löytyy mielenkiintoista potentiaalia.

Toto65-1

Suosikki: 5 Bond Eagle kuuluu 3-vuotiaiden kärkipäähän ja on rahasarjassakin aika selvä suosikki. Luokka edellyttää voittoa, mutta alla on murheita, eikä valmentaja takaa, että hevonen on pieneltä tauolta ihan parhaimmillaan. Ei oriin tarvitse tässä sataprosenttinen ollakaan voittaakseen, mutta murheista voi hakea syytä prosenttirohmun varmistamiselle. SHKL Cupissa tuli keulasta komea kolmonen huipputuloksella. Uusi matka on pieni kysymysmerkki, mutta hevonen vaikuttaa vahvalta.

Haastajat: 7 Masterstroke Aria on mielenkiintoinen tukimerkki. Ruuna alisuoritti pitkään, mutta innostui viimeksi Teivossa kirimään nätillä juoksulla sähäkästi loppusuoraa. Luultavasti hevosta rakennetaan edelleen nätisti ja huonolta paikalta se on hieman tuurinkin varassa, mutta kyvyt riittävät haastamaan suosikkia.

8 Redemption ei ole ollut parissa viimeisissä ihan yhtä loistokas kuin voittoputkessaan, vaikkakin hyväksyttävä. Paikka haittaa, mutta matkan ei pitäisi olla ongelma. Ei erityisen kiinnostava jo kahden laskuvireisen esityksen jälkeen.

Yllättäjät: 11 Captain Cruise teki Ilkka-ajon -karsinnassa kengittä ja jenkeillä elämänsä juoksun, mutta on sen jälkeen ottanut aika turhia laukkoja. Pieni varoitus hevosesta, jos se palaa optimibalanssiin. 9 EL Mejor on tehnyt uudesta tallista jenkeillä kaksi starttia ja ottanut askeleen eteenpäin. Tässä voittoon vaaditaan tietysti edelleen lisää. 1 Castor Troy saa sisäradaltaan säästeliään reissun. Ruuna voi sellaisella ilmoittautua tototaistoon, jos koville tulee kiertämistä. 3 Rim Bay Frenchy vaihtoi tallia viime voiton jälkeen ja jatkoi Halsualla asiallisesti. Vastus on paljon kovempaa kuin edellisissä. 10 Markin Midsummer on huoltotauolta kysymysmerkki, mutta esiintyi sitä ennen positiivisesti.

Pelijakauma: Masterstoke Ariassa (13 %) on peliosuuttaan enemmän potentiaalia, jos haluaa varmistaa suosikkia.

Juoksunkulku: Bond Eaglella ei pitäisi olla ongelmia avata johtoon ja Mika Forss saanee säätää matkavauhdin mieleisekseen.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 5, 7
Suuri: 5, 7

Toto65-2

Suosikki: 8 Hevillä voitti Teivossa ensimmäisen kerran lähes kahteen vuoteen. Kunnon puolesta kuivan kauden katkeaminen oli enemmän kuin ansaittua, mutta valmentajakin myöntää, ettei ori ole lopussa leijona ja se oli suuri syy voitottomuuteen. Edellisellä kerralla kun voittopurkki aukesi, niin niitä tuli kolme putkeen ja hevonen pystyy voittamaan tämänkin sakin jopa helposti, jos haluaa. Pieni varaus siihen voitontahtoon pitää kuitenkin jättää.

Haastajat: 7 Jyllätys on vihdoin varmistunut ja vahvaa jälkeähän se on muuten tehnyt jo pitkään. Kaustisella ruuna oli pitkään pussissa ja lopetti tilaa saatuaan hyvin.

Paalun nopeat tammat 3 Turon Linda ja 4 Loikkaus ampaisevat tulisesti matkaan ja saattavat olla muutama sata metriä juostuna 40-50 metriäkin takamatkan kovia edellä. Turon Linda on saanut hurjasti lisää sitkeyttä ja oli Kaustisella kovassa lähdössä keulasta edelleen positiivinen. Loikkaus on ehkä parempi maililla. Viimeksi ajettiin tavallisilla kärryillä, mutta nyt palataan jenkkeihin, joilla hevonen oli mainio Vermon ja Powerparkin avoimissa tammalähdöissä.

9 Vilma Lyydia iski Vieremällä takasuoralla 4. ulkoa sähäkästi keulaan ja vaikutti karkaavan selvään voittoon, mutta laukka yllätti loppusuoralla. Nopea tamma pystyy pätkällä haastamaan koviakin hevosia. Joskin kiima tuo nyt arvoituksen ja ravatakin pitäisi.

Yllättäjät: 12 Sävel-Taika nousi Rovaniemen kuningatarkilpailussa otsikoihin. Tamma voitti päätösmatkan ja oli kokonaiskilpailun kakkonen. Tämä kausi on ollut todella haastava, eikä oikein näkyvissäkään ole ollut valoa. Hevonen jatkaa kengät jalassa ja sekin on miinus. Tauluaan pystyvämpi 1 Myrskyn Tuuli malttoi Vieremällä vihdoin ravata, mutta olisi hävinnyt esimerkiksi Vilma Lyydialle selvästi ilman sen lopun laukkaa.

Pelijakauma: Hevillä (37 %) voisi olla kuntonsa puolesta isompikin suosikki, mutta voitontahto on edelleen kysymysmerkki. Jyllätys (12 %) on ykkösvaihtoehto kaveriksi.

Juoksunkulku: Turon Linda ja Loikkaus avaavat tosi kovaa. Toinen johtaa ja toinen seuraa. Turon Lindalla on keulapaikan suhteen etu lähtöpaikoissa. Ainakin Jyllätyksellä ja miksei Hevillälläkin voi ajaa jo matkalla eteenpäin.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 8, 7
Suuri: 8, 7, 3, 4, 9

Toto65-3

Suosikki: 12 Feeling Dream on kiistatta kolmannen Toto65-kohteen paras hevonen, mutta 12-radalta ei ole yksinkertaista ehtiä maililla. Ilkka-ajossa juoksu meni ihan mahdottomaksi, mutta sen molemmin puolin ori on pystynyt ykköseksi raskaillakin juoksuilla, eikä paikka nyt kaikkia mahdollisuuksia vie, muttei hevosesta näistä asemista varmaksi ole.

Haastajat: Lähdön selvästi mielenkiintoisin pelihevonen on 2 Cheri Sane. Nopea ruuna saa pitkästä aikaa ammattikuskin kyytiinsä ja kesäkuussa tapahtui muutenkin merkittävä käännös parempaan vireessä. Teivossa 6-vuotias oli paljon voimia tallella paketissa. Tässä Cheri Sane on todennäköinen keula ja voi vetää ihan hyvin perille saakka. Rohkeimpien pelaajien varma näillä pinnoilla.

8 High Profile rakentaa voittoputkea. Kaustisella juoksu meni huonolta paikalta nappiin ja ruuna kiri 2. ulkoa ykköseksi, mutta sama temppu ei välttämättä onnistu nyt. Porissa hevonen oli ylivoimainen, vaikka joutui keulassa vetämään reipasta.

11 Crossfire Bonfiren onneton arpaonni ei ota kääntyäkseen, mutta kunto on mallillaan. Seinäjoella ruuna kiersi matkalla keulaan ja piti niukkaan voittoon. Viimeksi koitettiin takaa ja sieltäkin nähtiin taas aivan kelpo kiri. Vastus ei pelota, vaikka lähtö on mukavan tasokas, mutta tältä paikalta tulee hankalaa.

7 Trouble Leader voitti Vieremällä hyvätasoisen lähdön vahvalla kirillä 4. ulkoa. Maili ei ole mieleen ainakaan tältä lähtöpaikalta, mutta kunto toki riittäisi korkealle.

Yllättäjät: 5 Crystal Cool ei päässyt Mikkelin hitaassa lopetuksessa käyttämään kaikkia voimiaan, mutta jossiteltavaa taisi jäädä aika vähän. Vastus kovenee tuosta, mutta vauhdikas tamma sekoittaa taaskin ainakin kiihdytystä. 4 Elzevier Lloydilta riisutaan pienen tauon jälkeen kengät. Aiemmin se on tuonut pientä parannusta, mutta tuskin pelastaa tässä seurassa.

Pelijakauma: Lähtöasetelmat puoltavat melkoisesti Cheri Sanea (9 %) ja sitä tekee mieli koittaa rajusti alipelattuna varmana ainakin pienemmässä suosituksessa.

Juoksunkulku: Cheri Sane avaa johtoon ja pitää paikastaan kiinni. Tempo on reippaanpuoleinen, sillä Crystal Cool ja High Profile avaavat myös lujaa. Takarivin kovilla ei ole juuri muuta vaihtoehtoa kuin odottaa kirivaihetta.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 2
Suuri: 12, 2, 8, 11, 7

Toto65-4

Suosikki: 7 Graceful Swamp ei ole 4-vuotiaana vielä hävinnyt, eikä tappio ole kovin lähellä Seinäjoellakaan. Viimeksi ori hallitsi Nelivuotispokaalia eleettömästi, vaikka joutui käyttämään alussa aika paljon ruutia. Eiköhän suursuosikkia kunnioiteta siinä määrin, että se pääsee sujuvasti johtoon avauspuolikkaalla ja sen jälkeen tappio olisi jättiyllätys. Joskaan ei hevonen tätä helpolla häviä, vaikkei pääsisi keulaankaan.

Yllättäjät: Kakkoshevosen nimeäminen ei olekaan sitten yhtä yksinkertainen tehtävä. 2 Majestic Man putosi viimeksi lopussa Graceful Swampin kyydistä, mutta menee nyt kengittä ja ainakin Teivossa se piristi otteita, vaikka silloin katoksille jäivät vain takakengät. 4 Bosse Nice kävi viimeksi kuumana ja otti oudon laukan etusuoralla keulasta. Potentiaalia on, mutta 7 Oikein -lehden kommenttien perusteella ruuna on valmentajalleenkin nyt pieni arvoitus. 1 Mainio ei ole päässyt tällä kaudella potentiaalinsa ylärajoille, mutta paikka suosii. 3 Special Present ja 5 Lake's Action saivat puhtaat paperit Ilkka-ajosta, mutta nyt on edessä vieläkin tiukempi tehtävä. 9 Knocking Match on tehnyt hyvää jälkeä rahasarjoissa, mutta kohtaa nyt parhaita 4-vuotiaita ensimmäistä kertaa.

Pelijakauma: Graceful Swampin (89 %) varmistamiselle on vaikea löytää perustelua.

Juoksunkulku: Moni haluaa suursuosikin selkään ja avaus on reipas. Majestic Man voisi olla kengittä ensimmäinen keula, vaikka Bosse Nice pääsee myös lujaa matkaan. Graceful Swamp etenee johtoon viimeistään 1. takasuoralla ja rauhoittaa vauhdin hiljaiseksi. Loppua tullaan taas kovaa.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto65-5

Suosikki: 4 Disain oli lopputalvesta melkoinen hyppyiita ja joutui hakemaan toukokuussa koelähdöstäkin vauhtia hylkäyksien vuoksi. Sitten jokin loksahti kohdalleen. Ravi on taas maistunut ja voittoja on nyt jo kolme putkessa. Tamma avaa kovaa ja lujakin vauhti näyttää helpolta. Ehjällä juoksulla hevonen johtaa hyvin todennäköisesti koko matkan. Valmentajakin kuitenkin varoittaa, että joskus se laukka vielä tulee.

Haastajat: 3 Mäen Einollakin on vihdoin loksahtanut asioita oikeisiin uomiin. Hevosesta on pitkään odotettu enemmän ja viime aikoina on saatu tulosta. Kuopion voitto tuli 2. ulkoa hyvällä esityksellä ja viimeksikin hevonen puski pitkän kirinsä hienosti perille. Valmentaja tosin varoittaa siitä kysymysmerkistä, että oripojan ajatus saattaa torstaina olla muualla, kun matkakaverina on kiimainen Vilma Lyydia.

5 Aiheen Juhannus on löytänyt itseään, kun toissa startissa riisuttiin varustuksesta kaikki ylimääräinen.

11 Hauan Odin vaikuttaa mielenkiintoiselta 4-vuotiaalta, jolla vauhtivarat eivät tule heti vastaan, mutta kilpaileminen on vielä varsin toisaikaista. Teivossakin hevonen jarrutteli matkalla, mutta lopetti sitten vauhdikkaasti.

Yllättäjät: 9 Vilmai on juossut tasokkaita lähtöjä ja sama taso riittää tässä tototaistoon. 1 Katrin Ram ailahtelee, mutta innostuu toisinaan hyviinkin suorituksiin. 7 Vuaran Viima voitti viime kaudella viisi kertaa, mutta tauon jälkeen meno on ollut kankeaa.

Pelijakauma: Ei ihmeitä. Disain (64 %) on hyvin todennäköisenä voittajana mahdollinen varmavaihtoehto.

Juoksunkulku: Disain avaa johtoon ja ainakin avaus on reipas.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto65-6

Suosikki: Parin selkeän kohteen perään Toto65-päätöksessä on taas tasaisempaa. 4 Rapid Leader oli Kaustisella keulasta hyvä kakkonen ja positiivisia startteja on useampi putkeen. Ruuna on juossut voltteja varsin vähän, mutta kiihtyi Vieremällä ainakin takarivin vitoselta asiallisesti.

Haastajat: 5 Cutthecrapin tulosrivistö on laskusuuntainen, mutta vastuskin on ollut hurjaa ja asetelmat jo ennakkoon vaikeat. Viimeksi hevonen palasi huoltotauolta suoraan Isla-ajoon, jossa se seuraili kovassa tehtävässä vähintäänkin hyväksyttävästi.

11 Sahara Rouge ei riittänyt viimeksi SE-juoksussa johtavan rinnalta, muttei hevosta voi siitä moittia. Takamatkalta tarvitaan onneakin, mutta ruunalta löytyy kova kiri, josta se antoi näytön Halsuan kirivoitossaan.

2 Crystal Bay floppasi Halsualla, mutta se meni kaarteiden piikkiin ja sivuutetaan se startti.

3 Pope on kerännyt tällä kaudella liudan totosijoja, mutta voitto puuttuu ja se on harvoin sattumaa. Hevonen itsessään on tottunut kovempaankin vastukseen kuin torstainen.

8 Fontaine Brodden kausi on ollut katkonainen ja vaikea, mutta ruuna esitti viime kaudella tähän seuraan riittäviä otteita.

1 Sweet Malkin oli Halsuan taukokisassaan hieman sijoitustaan parempi ja asetelmat suosivat nyt.

Pelijakauma: Tasaisessa lähdössä ei oteta kantaa. Peli on syytä pitää leveänä.

Juoksunkulku: Voltti kiihdytys on arvoituksellinen ja oikeastaan kuka vaan radoilta 2-5 voi olla lopulta keula.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 4, 5, 11, 2, 3, 8, 1
Suuri: 4, 5, 11, 2, 3, 8, 1