Ravivihje: Toto64 Vermo 10.7.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

TOTO64
Suurimmat suosikit Vixeli ja Bosses Lady varmistetaan Toto64-systeemissä.

Toto64-1

Suosikki: Kolmivuotispokaalin suosikit tulevat Markku Niemisen tallista. 4 Joseph Boko voitti Teivossa keulasta helppoon tyyliin ja starttasi tämän jälkeen E3:n karsintalähdössä, missä hevonen oli 4. sisältä tasainen. Joseph Boko kulki jo uran debyytissään 15,4 -kyytiä, mikä on poikkeuksellista vauhtia olemattoman vähän rutiinia omaavalle hevoselle. Joseph Boko avaa auton takaa hyvin ja on mukana taistossa.

Haastajat: Myös 5 Sahara Peyote pääsee auton takaa mukavasti liikkeelle. Se ei ollut Lahdessa parhaimmillaan keulasta, sillä voittoakin tarjottiin. Ruuna pystyy parantamaan. 7 Battle Jack ei väsy ensimmäisten joukossa. Sen ruuna näytti Lahdessa runttaamalla johtavan rinnalta Hambo-ykköseksi. Vermossakin Battle Jack on syytä huomioida. 9 Qvidja's Aapo laukkasi Lahdessa alkumatkalla. Tätä ennen ruuna oli pitkään pussissa Rättvikissä, muttei maaliin saapuessaan pitänyt selkäänsä. Toisaalta kuski ei pyydellytkään hevoselta lisää. 1 Callela Ikaros kiri Kuopiossa kärkeen 2. sisältä. Ensimmäistä kertaa autolähdössä eturivistä starttaava ruuna saa ehjällä juoksulla väkisin hyvän reissun kärkipäässä. 2 Samurai Comery oli Lahdessa epäonninen ajauduttuaan laukkaavan takana 4. sisälle. Kärkikaksikko karkasi lopussa, mutta ori oli hyvä sekin tehden positiivisen lopetuksen totoon.

Yllättäjät: 8 First Class Ladyn valmistelut eivät menneet ennen Lahtea putkeen, mihin nähden suoritus 3. ulkoa oli positiivinen. Starttivälikin oli pitkä, joten Vermossa voi olla luvassa parempaa. Lähtöpaikka on heikko ja kolmevuotias vaatii hieman tuuriakin pystyäkseen voittamaan. 6 No Vice voitti toissa kerralla helposti keulasta, mutta viimeksi se pilasi pelinsä alkulaukkaan. Valmentaja Tom Eriksson ei pitänyt menestymistä mahdottomana, mikäli juoksu onnistuu. Sen verran helposti voitot ovat tulleet. 10 Sahara True Lies hyötyy valmentaja Timo Korvenheimon mukaan selvästi kengättömyydestä. Tamma oli avojaloin Seinäjoella puhuttelevan oloinen, mutta peli pilaantui häirintälaukkaan itse startissa. 11 Callela Lincoln kiri viimeksi 2. ulkoa mukavasti kakkoseksi. Valmentaja ei odottanut keskiviikkoillan kisasta ihmeitä radalta yksitoista. 3 Ferus Galax teki asiallisen lopetuksen Lahdessa 4. sisältä. Sijoitus kärjen tuntumassa olisi kovassa lähdössä positiivinen juttu.

Pelijakauma: Tasainen lähtö, jossa First Class Lady (5%), No Vice (3%) ja Sahara True Lies (1%) omaavat peliosuuksiaan paremman mahdollisuuden viedä lähtö nimiinsä.

Juoksunkulku: Joseph Boko, Sahara Peyote sekä No Vice lähtevät parhaiten ja saattaapa Callela Ikaroskin osoittautua hyväksi lähtijäksi. Sahara Peyote tai Joseph Boko juossee lopulta johtopaikalla.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 4, 5, 7, 9, 1, 2, 8, 6, 11, 10, 3
Suuri: 4, 5, 7, 9, 1, 2, 8, 6, 11, 10, 3

Toto64-2

Suosikki: 15 Baletin Salama teki kelpo suorituksen Mikkelissä johtopaikalta suoraan tauolta, mutta toisessa startissa ruuna ei ollut yhtä hyvä kuin taustajouokot odottivat. Hevosen vatsa lääkittiin, ja Vermosta valmentaja Marianne Juutilainen odottaa parempaa suoritusta. Baletin Salama on pyrkivä hevonen, joka usein vetää johtopaikalla selvässä keulassa. Baletin Salama ailahtelee jonkin verran, mutta mikäli sillä on hyvä päivä, voitto on täysin mahdollinen.

Haastajat: 14 Keisar lopetti Porissa täysin omaa tahtiaan maalisuoralla ja Härmässäkin ori teki kovan juoksun paikaten lähtölaukan upeasti. Kunto ei voisi olla kovempi tällä hetkellä. 10 Ato kuittasi Mikkelissä kärkeen johtavan takaa ohi Baletin Salaman. Jyväskylässä ruuna joutui tekemään hieman enemmän töitä vaikka hyvän selkäjuoksun saikin. Loppua ruuna pisteli parhaiten. Ato on suosikin tapaan mielialamenijä, jolla päivän suoritukset ovat vaihdelleet ainakin kärrylähdöissä. Montéssa ruuna on mennyt upeasti. 4 Vanjali on kova aina kun ravi maistuu. Parissa edellisessä ruuna ei ole selvinnyt ensimmäistä 300 metriä ravilla liikkeelle, mikä on haitannut oleellisesti tuloksen tekemistä.

Yllättäjät: 16 Diporex runttasi Härmässä johtavan rinnalta ykköseksi ja käytti Keisarin laukat hyödykseen maksimaalisella tavalla. 6 Valppaus laukkasi Jyväskylässä ensimmäisessä kaarteessa, mutta teki tämän jälkeen positiivisen juoksun. Nopea mutta ailahteleva 11 Mökin Tähti ja Jyväskylässä Aton sekä Baletin Salaman taakse sijoittunut 12 Jottei tulevat seuraavina.

Pelijakauma: Oikein vedetty.

Juoksunkulku: Vanjali pyrkii kärkeen, mikäli pääsee ravia matkaan. Baletin Salama tulee tapansa mukaan aikaisein eteenpäin ja pokkaa piikkipaikan viimeistään ensimmäisen takasuoran lopussa.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 15, 14, 10, 4
Suuri: 15, 14, 10, 4

Toto64-3

Suosikki: 5 Vixeli käynnisteli Härmässä koneitaan tasaisen varmasti ja nousi lopulta voittotaistoon 3. sisältä/2. ulkoa. Ori kiri parasta vauhtia muttei ehtinyt ohi keulasta voittaneesta Baggegubbenista. Jyväskylässä Vixeli pääsi keulaan ja otti suursuosikkina omansa. Viisivuotias starttaa sopivassa tehtävässä ja on selvä suosikki mailin pikapyrähdykseen. Kykyori pystyy menestymään juoksulla kuin juoksulla.

Haastajat/yllättäjät: 4 Sippimies kamppaili Härmässä upeasti toiselta ilman vetoapua ja otti tämän jälkeen varman voiton Mikkelissä keulasta. Sippimies pääsee kelpo tavalla matkaan auton takaa ja pystyy torjumaan suosikin. Huippupäivänä ori pystyy heittämään pelipohjalle haasteen. 3 Sirukasson nousi Jyväskylässä etusuoralla toisen radan veturiksi ja oli lopulta tasainen kolmas. Startti alla viime vuoden Kriterium-sankari pystyy parantamaan. 2 Heporixin kengitystä kevennetään tähän kisaan. Ori on nopea menijä, joka pystyy valmentajan mukaan noteeraamaan 23-24 -alkuisen ajan. Sellaisella tuloksella on mahdollisuus napata hyvä sijoitus tästä lähdöstä. 9 Puhti-Veikko teki Jyväskylässä hyvän lopetuksen johtavan takaa ja oli selvä kakkonen Vixelin jälkeen. Mikkelissä ori joutui taivaltamaan johtaneen Sippimiehen ulkopuolella ja teki kelpo esityksen. 7 Ypäjä Luotsi riitti Härmässä 2. sisältä neljänneksi. Porissa ruuna starttasi rutinoidumpia vastaan ja oli kärjen tuntumasta tasainen kolmas Rågerin viedessä voiton.

Pelijakauma: Sippimies (14%) on alipelattu. Heporix (2%) on liian vähän vedetty yllättäjäehdokas.

Juoksunkulku: Heporix pyrkii ohi Eskolan Jyräyksestä ja tämän jälkeen Sippimies hakee paikan pois. Ypäjä Luotsilla ja Hyvityksen Pyryllä on vaarana jäädä toiselle ilman selkää, mikäli niillä satsataan lähtöön. Jos kaksikolla otetaan alussa kiinni, Sirukasson tai Vixeli jää toisen radan veturiksi.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 5, 4, 3
Suuri: 5, 4, 3

Toto64-4

Suosikki: 5 Cavalier Brodde starttaa neljännen lähdön suosikkina. Ruunan voittomahdollisuus olisi suurimmillaan, mikäli hevonen pääsisi johtopaikalle mutta helpolla piikkipaikka ei nopeiden avaajien ulkopuolelta irtoa. Toissa kerralla ruuna ei päässyt ohi Sun Capitanosta ja joutui matkaamaan tämän takana saaden tilaa vasta ihan lopussa. Viimeksi Cavalier Brodde jäi toisen radan veturiksi. Ruuna pystyy paljoon kunhan välttää kuolemanpaikan tai liian kovan avauksen keulassa. Vastus on sopiva.

Haastajat: 2 Aira Cloc näytti Lappeessa parempaa osaamistaan tsempaten johtopaikalta kakkoseksi. Tamma pystyy petraamaan edelleen eikä se ole ulkona voiton suhteen, sillä hevonen on osoittanut pystyvänsä voittamaan lähtöjä. Hevonen juoksi viimeksi ilman etukenkiä ja Vermossa tamma pääsee juoksemaan kokonaan avojaloin. 9 Spade Ace Frido lopetti toissa kerralla sisäratajuoksulla mukavasti totoon ja meni Suur-Hollolan välieriin, missä esitys oli 6. sisältä aivan asiallinen. Vermossa lähtö on luonnollisesti sopivampi. 8 Wall Street Comeryn lähtöpaikka ei mairittele. Se joutui starttaamaan suht' ulkoa viimeksikin, ja ohjastaja Jukka Torvinen luovi ajokkinsa 3. sisälle. Kiriluukku avautui loppukurvissa ja maalisuoralla kaksikko oli omaa luokkaansa.

Yllättäjät: 4 Rose Coger voitti toissa kerralla varmasti johtavan takaa. Viimeksi tamma oli keulan kannassa pitkään kiinni eikä innostunut kirimään parhaalla mahdollisella tavalla löydettyään vapaata. Rose Coger avaa terävästi ja pystyy kärjen tuntumasta paljoon. 6 Northern Trick kompastui viimeksi laukalle johtopaikalta, missä tilanne näytti olevan hallinnassa. Etukengittä juokseva tamma voi yllättää, mikäli juoksu onnistuu. Sillä ei haluta kolmatta hylkäystä putkeen eli startti ajetaan hieman varman päälle. 3 Important Mattersilla kokeiltiin viimeksi keulasta, mistä viimeinen suora oli hieman liikaa. Ruuna kilpailee hyvässä kunnossa ja omaa yllätyssauman. 10 Massive Clout ei ole ollut lähtöratojen arvontakoneen suosiossa. Tällä kertaa kymppirata on aikaisempaan verraten jopa positiivinen. Kunto on hyvä, sillä viimeksi hevonen kesti kolmannella radalla 800 metrin kirin kunnialla.

Pelijakauma: Cavalier Brodde (28%) voisi olla selvempikin suosikki. Siinä on varma-ainesta Toto64:n.

Juoksunkulku: Aira Cloc, Important Matters, Rose Coger ja Cavalier Brodde avaavat kaikki pellit lähtökiihdytyksessä. Aira Cloc pystynee torjumaan uhkaajansa ja juossee keulassa. Important Matters ja Rose Coger pyrkivät sisäradalle, jolloin Cavalier Brodde tai Northern Trick saattaa jäädä toisen radan vetojuhdaksi.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto64-5

Suosikki: 1 Bosses Ladyn kauden saldo on puhdas ja Vermossa tamma hakee viidettä peräkkäistä voittoaan. Ykköstila on täysin mahdollinen, sillä lähtöpaikka on mitä mainioin ja vastassa samanikäisiä tammoja. Bosses Lady avaa hyvin ja pyrkii johtopaikalle, mistä hevonen voitti sekä Seinäjoella, Lahdessa että viimeksi Vermossa. Vaikka Bosses Lady onkin hyvä, vastassa on muutama kelpo haastaja joita ei voi väheksyä. Peliosuuden ollessa suuri Bosses Lady varmistetaan.

Haastaja: 6 Peanuts saatta heittää haasteen suosikille jo kiihdytyksessä, sillä kyseessä on mainio avaaja. Turussa nelivuotias otti kyselemättä keulapaikan haltuunsa eikä tämän jälkeen luopunut paikastaan. Viimeksi tamma joutuit ekemään paljon töitä ulkoradoilla ensimmäisenä, mutta pystyi silti runttaamaan lähdön ykköseksi. Peanuts on parantanut starttien myötä eikä sekään ole vielä hävinnyt tällä kaudella. Mikään asia ei puhu sen puolesta etteikö Peanuts pystyisi petraamaan edelleen.

Yllättäjät: 7 Spill The Beans lopetti viimeksi 3. sisältä positiivisesti ja täytti mallikkaasti tyhjää tilaa sitä mukaa kun sellaista tuli eteen. Tarkalla juoksula ainakin totosija on otettavissa. 5 Double Revenge on vahva menijä. Se pystyy vahvaan esitykseen, mutta on tauolta haastajan roolissa. 2 Daze juoksi viimeksi keulassa. Tällä kertaa nopealla avaajalla tähdättäneen selkäjuoksuun, sillä maalisuora oli viimeksi hieman vaikea. 4 Bean Dead Cert nousi Lahdessa 6. ulkoa asiallisesti seitsemänneksi ja oli jonkin verran sijoitustaan parempi. Tätä ennen tamma paikkasi alkulaukkansa hyvin.

Pelijakauma: Bosses Ladyn (71%) ja Peanutsin (22%) välinen ero on liian suuri. Monet lähdön yllättäjät eivät ole niin epätodennäköisiä kuin mitätön peliosuus antaa ymmärtää.

Juoksunkulku: Kyseessä on mielenkiintoinen kiihdytys, jossa Bosses Lady, Daze ja Peanuts erottuvat. Peanuts pyrkinee alussa ohi suosikista ja tammalla ajettaisiin keulaan, mikäli hevonen sinne pääsisi. Bosses Lady on kuitenkin todennäköisin keulanimi, ja tamma pystyy menestymään muualtakin.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 1, 6
Suuri: 1, 6

Toto64-6

Suosikki: 8 Juliette Lax on kauden aikana voittanut paljon lähtöjä volttilähetyksellä päästyään johtopaikalle, mutta viimeksi tamma osoitti että työntekokin onnistuu. Hevonen joutui taivaltamaan toisella radalla ensimmäisenä, mutta pystyi haastavasta juoksusta huolimatta runttaamaan maalisuoralla ykköseksi. Kyseessä on erittäin lahjakas tamma, joka kuitenkin on vasta kasvamassa tammasuosikkien joukkoon. Kasikaistalta sen voittoa ei voi pitää varmana, kun vastassa on tällä tasolla rutinoituneempia menijöitä. Suosikinviitan Juliette Lax joka tapauksessa ansaitsee, sillä pohjia ei ole viime starteissa tarvinnut katsoa.

Haastajat: 5 Huimariina laukkasi viimeksi johtavan rinnalta päätöspuolikkaan alkaessa ja menetti pelin. Huimariina on vahva menijä, jolle kolmen kierroksen kisa käy mainiosti. Tamma on yksi kolmesta kovasta. 11 Vieskerin Virva pääsi Ylivieskassa keulaan, missä tammaa ei usein nähdä. Lopussa hevonen piti varmasti pintansa. Härmässä Vieskerin Virva starttasi mailin matkalla, mikä ei ole jaksavalle hevoselle paras mahdollinen distanssi. Tamma kiri loppua mallikkaasti ja jatkaa nousuvireisenä kohti Lahden kuningatarkilpailua. Keskiviikkona Vermon kolmen kierroksen matka on Vieskerin Virvalle paras mahdollinen.

Yllättäjät: Nopea 3 Hetviina laukkasi Jyväskylässä epäonnekseen maalisuoralla juuri kun oli kääntänyt sisäradan ohituskaistalle. Teivossa tamma väläytti pätkänopeuttaan. Vaikka 10 Marmardu voitti viimeksi tarkalla juoksulla johtavan takaa, tunnetaan tamma enemmän vahvuudestaan kuin nopeudestaan. Kolmen kierroksen taisto käy sille hyvin samoin kuin tasavauhtiselle 9 Naputukselle, joka laukkasi Lahdessa etusuoralla. 2 Poikolan Neito on nopea tamma, joka tähtää hyvään juoksuun kärjen tuntumassa. Hevonen ei aikaisemmin ole startannut kolmen kierroksen matkalla eli 3100 metrin sopivuus on sille kysymysmerkki. Poikolan Neito on uransa aikana startannut kerran 2600 metriä ja oli maalissa neljäntenä. 7 Julianne Dahlian lähtöpaikka on heikko ja tamma tarvitsee hieman tuuriakin matkaan. Kunto on asiallinen, sillä hevonen kiri Härmässä mukavasti
3. ulkoa.

Pelijakauma: Suosikkien osalta oikean suuntaisesti pelattu. Yllättäjistä Hetviina (1%) on liian unohdettu.

Juoksunkulku: Poikolan Neito pyrkii ohi Eickusta ja onnistuu tässä. Myöhemmin Juliette Lax hakee johtopaikan haltuunsa ja saa rinnalleen jonkun väkivahvasta nelikosta Huimariina, Naputus, Marmardu ja Vieskerin Virva.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 8
Suuri: 8, 5, 11, 3