Ravivihje: Toto5 Teivo 9.7.2019

Julkaistu:

Toto5
Teivon Toto5-pelin suurin suosikki starttaa heti avauskohteessa tiistaina.

Toto5-1

Suosikki: 5 Give Me Match joutui jättämään yhden kisan välistä pienen murheen vuoksi eikä ole startannut noin kuukauteen. Ruuna on tehnyt vahvaa jälkeä läpi alkukauden. Hevonen on jäänyt totosijojen ulkopuolelle vain kerran tällä kaudella ja silloinkin se oli voimissaan pussissa. Viimeksi ajettiin ensimmäistä kertaa ilman etukenkiä, mikä toi merkittävästi lisää vauhtia. Nyt jatketaan samalla balanssilla. Lyhyt tauko tuskin vaikuttaa kovin merkittävästi iskukykyyn ja 5-vuotias on Teivon Toto5-pelin todennäköisin voittaja.

Haastajat: 10 Diesel Degato on ollut pienen tauon jälkeen positiivinen. Ruuna oli ensin pussissa ja kesti seuraavassa hyvin railakkaan matkavauhdin keulapaikalla. Nopea avaaja kärsii takarivistä, mutta edessä on onneksi asialliset avaajat.

1 Bombard on ollut epäonninen viime ajat ja on vaarallinen, kun arpaonni osui pitkästä aikaa nappiin. Teivossa ruuna polki kovan kärkiparin Better Boss-Milla Sonik takana viimeiset 700 metriä 10,4. Vermossa puhkesi rengas heti alussa ja sen kisan saa unohtaa.

Yllättäjät: 4 Blue Flash on nopea. Ruuna on tehnyt melko vakaata työtä ja saa taas juoksun. Voitot ovat harvassa ja nytkin hyvä sijoitus on ykköstilaa todennäköisempi. 8 Ronaldo Malibun kausi on alkanut kankeasti, mutta luokaltaan Kasvattajakruunun kolmonen ei häviä tässä kovinkaan monelle. Huonolta paikalta koelähtöpelko niskassa saatetaan ajaa aika maltilla. 9 Krampus kulki hyvin viime vuonna ja alkaa taas päästä vauhtiin. Viimeksi ruuna kulki laukan jälkeen jo mukavasti ja kellotti kirilenkin 12,9. 2 Millcapes's Devil oli viimeksi pussissa, mutta on pitänyt sen jälkeen pienen paussin. 3 Diva Hoss oli Tammaderbyn finaalissa ja nakuttaa 14-tuloksia täydellä matkalla, mutta voitto vaatisi vielä pientä terävöitymistä. 12 Arrowsrain ja 7 Speak of the Devil ovat napsineet säännöllisesti hyviä sijoituksia, mutta lähtöasemat ovat nyt aiempaa selvästi tukalammat.

Pelijakauma: Diesel Degato (6 %) on aliarvostettu, mutta suosikkikin olisi aika oikein pelattuna hyväksyttävä varmavalinta.

Juoksunkulku: Bombard, Diva Hoss ja Blue Flash kiihtyvät kovaa ja avaus on sähäkkä. Kaikille kelpaa normaalisti suosikin selkä eteen ja se etenee todennäköisesti 1. takasuoralla johtoon.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 5
Suuri: 5, 10

Toto5-2

Suosikki: Nuorten Sarjassa on useampikin lupaava aloitteleva suomenhevonen. 7 Riksun Kingi koki viimeksi uransa ensimmäisen tappion, mutta esitys oli selvästi uran paras ja vastaavana sitä ei ole helppo pysäyttää, vaikka tehtävä on uran kovin. Ori otti Mikkelissä lähtösuoralla laukan, mutta kulki sen jälkeen viimeiset 1900 metriä 26,2, eikä se tapahtunut sisärataa suutelemalla.

Haastajat: 1 Vauhti Teppo ja 3 Laviori kohtasivat kesäkuun alussa Teivossa. Ensimmäisen tappionsa kokenut Vauhti Teppo laukkasi 2. kaarteessa ja kulki sen jälkeen 27-vauhtia loppumatkan. Laviori puolestaan laukkasi tuossa kisassa voittonsa loppusuoralla keulapaikalta. Laviorin epäonni jatkui Pikkupelimannin karsinnoissa, joissa se laukkasi jälleen loppusuoralla ja silloin hyppyyn paloi aika varmalta näyttänyt kakkonen ja arvokas finaalipaikka. Kumpikin 4-vuotias on ikäluokkatasoa, eikä suosikilla kestä tehdä alussa mutkia, tai kaksikko jää ohittamatta.

6 Milsger oli Kuopiossa keulasta ylivoimainen ja meni samalla tähdeksi. Tämänkin oriin vauhti kiihtyy koko ajan. Voittoa ajatellen pitäisi edelleen parantaa, mutta Kuopion perusteella varaa siihen on.

Yllättäjä: 9 Tuurin Elli ei ollut Vermossa oma itsensä ja olisiko pitkä kuljetus ollut ongelma. Ilkka-ajon kolmosessa on potentiaalia ainakin ikäluokan tammalähtöihin, mutta nyt sarja ei oikein istu.

Pelijakauma: Riksun Kingi (33 %) voisi olla isompikin suosikki. Laviori (11 %) on aliarvostettu.

Juoksunkulku: Vauhti Teppo ja Laviori avaavat kumpikin reippaasti ja keulapaikka ratkeaa pienillä marginaaleilla. Riksun Kingi ilmestyy luultavasti nopeasti kärkiparin tuntumaan, eikä kaihda paikkaa johtavan rinnallakaan.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 7
Suuri: 7, 1, 3

Toto5-3

Suosikki: Kolmas Toto5-kohde on tasainen ja varsin haastava pelilähtö, varsinkin kun moni avainhevonen on hankalissa lähtöasemissa. 5 Cacshot on malttanut nyt ravata kaksi kertaa peräkkäin ja tulosta on tullut heti. Oikeastaan sitä on tullut aina, kun ori on pysynyt oikealla askellajilla. 4-vuotiaalla on hyvä fysiikka eikä se kaihda raskaitakaan reissuja, mutta hevonen ei vielä ole täysin ravivarma suorittaja.

Haastajat: 11 Matter of Course otti Turussa kirivoiton ja jatkoi Lahdessa hyvällä esityksellä, vaikka kilpaili pitkästä aikaa kengillä. Tamma kiri 5. ulkoa 10,9/700 metriä ja nousi tasokkaassa lähdössä totoon. Nyt riisutaan taas etukengät ja 5-vuotias ehtii hankalistakin asemista monen ohi.

4 Ghiotti oli Porissa keulasta asiallinen kakkonen ja lopetti Vermossa terävästi 3. sisältä. Ori on saanut vihdoin tiiviimmin startteja ja vaikuttaisi olevan menossa hyvään suuntaan.

Vauhdikas 2 Cape's Caviar juoksee ensimmäistä kertaa urallaan kengittä ja on luonnollisesti varottava nappipaikalta.

7 Callela Einstein oli Kokemäellä keulasta oudon vaisu, mutta palasi nopeasti tasolleen. 7-radalta ei ole luvassa helppoa reissua ja se laskee odotuksia.

Yllättäjät: 9 El Senor Deo ei saanut Turussa mahdollisuutta Callela Einsteinin takaa, mutta jossiteltavaa ei tainnut jäädä hurjasti. Ruuna ei ole omimmillaan, kun se joutuu kiertelemään ja takarivi on iso miinus. 1 Moonlight Awsome voitti Lappeessa keulasta ja pystyy hyödyntämään paikkansa. Vastus on huomattavasti edelliskisoja kovempaa, mutta hyvä paikka auttaa nopeaa hevosta. 8 Guilty Pleasure ja 12 O.F.V.Prince ovat hyviä hevosia sarjaan, mutta aika toivottomissa asemissa.

Pelijakauma: Ghiotti (11 %) ja Cape's Caviar (9 %) ovat kiehtovimpia merkkejä.

Juoksunkulku: Moonlight Awsome, Cape's Caviar ja Ghiotti iskevät alussa lähinnä yhteen. Ghiotti on keulasuosikki, mutta Cape's Caviarille saattaa tulla lisää lähtönopeutta kengättömyydestä. Avauspuolikas on ainakin reipas. Cacshotilla tehdään aikainen ratkaisu, jos vauhti hiljenee radikaalisti.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 5, 11, 4, 2
Suuri: 5, 11, 4, 2, 7

Toto5-4

Suosikki: 4 Gisela Luxi aloitti viimeksi uudesta tallista ja saa hyväksyttävän arvosanan taisteltuaan johtavan rinnalta viidenneksi. Nyt tammalla on hyvä sauma johtopaikalle,mistä se tekee parhaat juoksunsa. Matkavauhti sanelee paljon, mutta normaalitempossa 7-vuotias voisi hallita perille saakka.

Haastajat: 12 Juiceman on edellistä kovempi hevonen ja rajussa iskussa, mutta 12-radalta tasoitus Gisela Luxiin nähden on melkoinen. Pari poisjääntiä auttaa tietysti kummasti, mutta jahdattavaa riittää. Jokimaalla ruuna polki 2. ulkoa 10,0/700 metriä ja jäi kivikovassa seurassa niukasti kakkoseksi edellään juossutta hurjakuntoista Obrigadoa vastaan.

8 Bertuccion kausi on alkanut epäonnistumisilla. Viimeksi hevonen kävi kuumana kiihdytysvaiheessa ja laukkasi ennen lähtölinjaa jääden runsaasti. Sen jälkeen se kulki hätistelemättä peräti 11,8/1600 metriä, joten kunto on ainakin kohdallaan.

1 Westcoast Victoria voitti Kivikylän Mailin Kokemäellä keulasta ja sijoituksia parempi vire realisoitui kerralla. Luvassa on nappireissu Gisela Luxin takana ja tamma on siitä vaarallinen.

5 Griminal Jack on aloittanut uusista käsistä mainiosti. Ruuna seurasi Teivossa vauhtijuoksussa Juliet Alen takaa kakkoseksi ja kiri viimeksi Powerparkissa 5. ulkoa kirikierroksen ulkoradoilla 12,5 tullen vauhdikkaasti loppuun saakka.

3 Boulder Cannon on taas nousussa, mutta viihtyisi paremmin pidemmillä matkoilla, kun maksiminopeus on näissä sarjoissa pieni ongelma.

Pelijakauma: Gisela Luxi (18 %) on huippumerkki ja varmavaihtoehto. Bertuccio (5 %) kiehtoo kuitenkin myös selvästi. Griminal Jack (23 %) on ongelmallisissa asemissa parin nopean ulkopuolella ja tuntuu yliarvostetulta.

Juoksunkulku: Westcoast Victoria saattaisi pystyä vastaamaan Gisela Luxille, mutta eiköhän selkä kelpaa täydellä matkalla. Bertuccio osaa avata myös kovaa, mutta kahdessa viimeisessä on tullut kiihdytysvaiheessa laukka. Boulder Cannon saattaisi kiertyä johtavan rinnalle, jos vauhti rauhoittuu merkittävästi.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 4, 12, 8
Suuri: 4, 12, 8, 1

Toto5-5

Suosikki: 2 Knows Everything jäi Kuopion Nuorten Sarjassa viimeksi ensimmäistä kertaa urallaan ulos kaksarista, muttei hevosta voi hirveästi moittia, kun se kiskaisi voltista avauspuolikkaan hurjasti 13-kyytiä. Nopea ori on todennäköinen keulahevonen ja saa avainhevosista selkeimmän juoksun. Teivossa 4-vuotias hävisi keulasta vain huimalle Tattoo Avengerille.

Haastajat: 10 Santo Grial leikitteli Jokimaalla keulapaikalta ja oli Mikkelissäkin positiivinen, vaikka valmentaja odotti enemmän. Ruuna lähti kovassa Cartivet Meeting -karsinnassa 2. ulkoa kiertämään jo kierros jäljellä ja kulki viimeiset 600 metriä 12-paikkeille.

5 So Long Suckers on pitänyt taukoa Pilvenmäki Special -finaalin jälkeen. Ruuna on voittanut viisi kahdeksasta ja se kertoo omaa kieltään.

1 MAS Cory hamuaa paikkaa suosikin takaa, josta se voisi olla yllätysvalmis. Ruuna on menestynyt kovissa Toto64-lähdöissäkin hyvin, mutta on pieneltä sairastauolta nyt pieni arvoitus.

4 Magic From Heaven oli Porissa sitkeä johtavan rinnalta ja vire on vakaa.

12 Leemark's Ghost nappasi Turussa kakkosen johtavan takaa. Ruuna on riittävä hevonen tähän sarjaan, mutta nyt ihan mahdottomissa lähtöasemissa.

Pelijakauma: Knows Everything (41 %) on aika oikein pelattu suosikki. MAS Coryn (17 %) pinnoja siirrettäisiin Santo Grialille (16 %) ja Magic From Heavenille (1 %).

Juoksunkulku: Magic From Heaven ja So Long Suckers osaavat avata kovaa, mutta Knows Everythingin ohi ei ole asiaa.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 2, 10
Suuri: 2, 10, 5, 4