Ravivihje: Toto75 Kaustinen 6.7.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

TOTO75
Quite Special ja Next Direction ovat IS Ravien varmat Kaustisen Toto75-kierrokselle. Avauskohteen voittokone Humiseva sen sijaan varmistetaan.

Toto75-1

Suosikki: 1 Humiseva on ollut tällä kaudella pysäyttämätön ja lauantaina ruuna hakee kauden kuudetta voittoaan suursuosikkina. Humiseva pääsi sekä Kajaanissa että Jyväskylässä keulaan eikä sillä ollut kummallakaan kerralla hädän päivää. Ruuna on ehjällä juoksulla lähellä voittoa vaikka se ei pystyisikään pitämään keulapaikkaa hallussaan. Humisevalla on vielä vähän rutiinia ja se on startannut urallaan vasta kolmesti autolähdön eturivistä eli sataprosenttisen varmana onnistumista ei voi pitää. Ruuna ei toisaalta ole ollut paha laukkailemaan, sillä edellinen hyppy on huhtikuulta 2016.

Haastajat/yllättäjät: 8 Vilivillis kiri viimeksi 3. ulkoa varmaan voittoon neljättä rataa pitkin. Ruunan lähtöpaikka on heikko, mutta mikäli juoksu onnistuu, nousee se ainakin taistoon kakkossijasta. Suosikkia voi olla näistä asemista liian vaikea lyödä ellei tämä jostain syystä epäonnistu. 6 Turbo-Jytky latasi Härmässä kyselemättä keulaan ja saattaa Kaustisella tehdä saman tempun. Ori kesti tuolloin kakkoseksi ja oli viimeksi kolmas Humisevan takaa. Suosikin kukistamiseen vaadittaisiin huippupäivä. 11 Jullen Eko laukkasi Kajaanissa startissa, mutta nosi lopulta kakkoseksi ja lähestyi lopussa Humisevaa. Jullen Eko on ollut tällä kaudella mainio, mutta lähtöasetelmat ovat suuresti suosikin puolella. Jullen Ekon starttiväli on lisäksi pitkähkö. 4 Erehys laukkaili viimeksi, mutta nousi tätä ennen 4. ulkoa positiivisesti totoon eikä hävinnyt paljoa Vilivillikselle vaikka joutui jarruttelemaan tämän takana loppukurvissa. 3 Warre kiri Härmässä 4. ulkoa taistoon kakkossijasta Turbo-Jytkyn kanssa. Warre on ollut suoritusvarma ja sijoitus kärjen tuntumassa on mahdollinen. 10 Svartsjöfaks paikkasi Härmässä laukkansa mukavasti ja tuli pääryhmässä maaliin. Kunto on mainio. 2 Vinhatuuri on saanut viime aikoina hyvät reissut kärjen lähellä, mutta lopussa ei ole tapahtunut ihmeitä. Lähtöpaikka on hyvä, mutta otteiden on parannuttava. 12 Valtroks kamppaili viimeksi mukavasti toiselta ilman vetoapua. Tällä kertaa lähtöpaikka taitaa menestystä ajatellen olla liian heikko.

Pelijakauma: Humiseva (73%) on ylipelattu, mutta kelpaa osuvana merkkinä pikkulappuun varmaksi.

Juoksunkulku: Humiseva pyrkii terävästi matkaan, mutta Turbo-Jytky pääsee edelle. Humiseva nousee pian toiselle ja juoksee joko keulassa tai johtavan rinnalla.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 1
Suuri: 1, 8, 6, 11, 4

Toto75-2

Suosikki: 3 Quite Special otti edellisen voittonsa keulasta ja lopetti tämän jälkeen mainiosti 6. ulkoa neljänneksi. Viimeksi hevonen piti sisäradalta johtopaikan, mutta joutui luovuttamaan paikkansa ensimmäisen puolikkaan jälkeen. Ruuna teki johtavan takaa hyvän juoksun ja meni kovan ajan vaikkei pystnytkään voittamaan. Valmentajan mukaan hevonen painoi selässä turhan paljon ohjille, kun sillä tähdättiin keulajuoksuun ja ajettiin kokolapuilla. Quite Special avaa auton takaa hyvin ja tähtää keulapaikalle, mistä se olisi lähellä voittoa. Nykyiskussa ruuna pystyy voittamaan muualtakin.

Haastajat: 7 Staro Moschino on paha lyötävä, mikäli ruunan juoksu seiskaradalta onnistuu ja hevonen on yhtä hyvä kuin Kouvolassa. Tuolloin ruuna matkasi 3. ulkona ja vei tasokkaan lähdön täysin ylivoimaisesti. Staro Moschino on voitokas menijä, joka heittää juoksun onnistuessa tiukan haasteen Quite Specialillekin. Kati Lindsbergiltä debytoiva 2 Batman Godiva on heti huomioitava, sillä ori starttaa osaavista käsistä. Se on tarvittaessa hyvä lähtijä, jolla voi havitella jopa piikkipaikalle. Kyseessä on monipuolinen menijä, joka pystyy paljoon sekä keula- että selkäjuoksulla.

Yllättäjät: 1 Look Complete ei ollut paussilta terävimmillään johtopaikalta jäätyään kakkoseksi. Ruuna sai startin alle ja pystyy hyvänä lähtijänä puolustamaan paikkaansa. Tasapaksun viime kisan jälkeen sillä ajettaneen selästä, kun tehtäväkin on tiukempi. 11 Ukebell Jet kiri Kajaanissa 2. ulkoa totoon ja oli viimeksi astetta parempi runtaten ykköseksi toiselta ilman selkää. Saattaa olla, että Ukebell Jetillä ajetaan aikaisin eteenpäin mikäli matkavauhti rauhoittuu selvästi. 10 Ambrogio nousi Bodenissa asiallisesti rahoille juostuaan joukon perällä. Kuopiossa ruuna pääsi johtopaikalle, mistä voitto tuli helposti. Vastus on tällä kertaa tiukempi. Nopea 4 Mentha seuraili viimeksi 2. sisältä varmasti hopealle. Se saanee hyvänä avaajana jälleen asemat. 9 Replay Pellini voitti Ylivieskassa varmasti keulasta. Viimeksi se kiersi johtavan rinnalle ja sai etusuoralla tallikaveri Global Solidaritysta selän eteensä. Replay Pellini oli lopulta tasainen. 5 Berto Vaikko ja 8 Quartam de Caelo ovat menneet viime aikoina mainiosti, mutta Toto75-tasolla niiden menestys yllättäisi.

Pelijakauma: Quite Special (23%) maistuu kakkossuosikkina.

Juoksunkulku: Radoilta 1-4 avataan terävimmin ja myös Westcoast Titan pystyy reippaaseen alkuspurttiin. Look Complete on avainasemassa juoksunkulun suhteen, ja uumoilemme sille tällä kertaa selkäjuoksua. Batman Godiva saattaa halutessaan päästä keulaan, mutta on eri asia halutaanko sinne suoraan paussilta. Quite Special on lopulta todennäköisin keulahevonen.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto75-3

Suosikki: Vaikka 7 Larvan Hurmos ei viime starteissaan olekaan voittanut, oriin kunnossa ei ole mitään vikaa. Lahdessa Suur-Hollolassa ori laukkasi lähtöön ja jäi paljon kärjestä, mutta kulki jatkossa lujaa. Viimeiset 1900 metriä Larvan Hurmos kellotti 21,3 ja välikierroksen peräti 20,1. Larvan Hurmos on vahva menijä, jolle kolmen kierroksen matkan luulisi passaavan hyvin. Ori on nykyvireessään lähdön suosikki.

Haastajat: 4 Iikori on selvästi paras keulasta, minne ori on viime starteissaan päässyt. Kouvolassa ori löi niukasti Pauhiksen ja Jyväskylässä odotti isoin mahdollinen päänahka, kun Costello jäi taakse. Iikori tähtää jälleen keulapaikalle, mistä se on nykyvireessään mukana kärkimatsissa. 12 Metkutus pärjää aina kun ravaa. Kauhavalla ori otti "Liptumsmaisen" laukan alussa sekä maalisuoran alussa ja jäi lopulta kakkoseksi. Halsualla Metkutus eteni johtavan rinnalta keulaan viimeisellä takasuoralla ja hoiti homman varmasti. Ori saattaa ottaa matkalla parikin laukkaa, joissa se ei menetä paljoa metrejä. Tällä kertaa vastus on aikaisempaa tiukempi eikä harha-askeliin olisi varaa. 10 Joriini sai toissa kerralla kirissä hyvää vetoapua ja kuittasi maalisuoralla ykköseksi. Viimeksi ori juoksi 3. ulkona ja kiri asiallisesti perille. Ennakkotietojen mukaan Joriini juoksee Kaustisella kengät jalassa, mikä ei ole optimibalanssi.

Yllättäjät: 11 Tuurin Toivo teki Härmässä mukavan kirin 4. ulkoa seuraten Vixeniä ja Välkyn Tuiskua kohtuudella. Viimeksi ori laukkasi heti lähdössä. Tuurin Toivo on kirivoimainen menijä, joka pystyy ehjällä juoksulla paljoon. Se on laukannut neljässä kisassa viimeisestä viidestä, mikä on liian suuri prosentti. 1 Jyllätys pääsi Halsualla keulaan, mistä hevonen tsemppasi Metkutuksen jälkeen kakkoseksi. Ruuna pääsee loistoasemista matkaan ja kolmen kierroksen matka sopii sille. Huippukuski Santtu Raitala ei ainakaan laske hevosen menestymismahdollisuuksia. 2 Wauhti oli Härmässä tasainen keulasta. Viimeksi ruuna juoksi 3. sisällä ja lopetti kelpo tyylillä neljänneksi. Wauhti pääsee loistopaikalta matkaan ja tavoittelee ensisijaisesti sijoja kärjen takana.

Pelijakauma: Joriinin (16%) peliosuus on korkeahko, jos ori juoksee kengillä. Se ei silloin hirveästi maistu.

Juoksunkulku: Wauhti katsoo ensimmäiset keulat, mutta Iikorin selkä kelpaa sille. Metkutus tai Larvan Hurmos hoitaa vetojuhdan työt toisella radalla.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 4, 7, 12
Suuri: 4, 7, 12

Toto75-4

Suosikki: 3 Winds Of Change on joutunut viime starteissaan lähtemään matkaan numerolla 12, mutta niin vain tamma on paukutellut tauluun sijoitukset yksi ja kaksi. Jyväskylässä kuusivuotias joutui tekemään täyden päivätyön 5. ulkoa, ja hyvä lopetus kantoi sen kakkoseksi. Viimeksi juoksu onnistui paremmin, kun hevonen pääsi 3. sisältä nousemaan viimeisellä takasuoralla 2. ulos. Siitä 700 metrin kiri oli voitokas. Kaustisella Winds Of Change starttaa matalatasoisessa tammalähdössä paalulta ja kuuluu ensimmäisenä mukaan jokaiselle kuitille.

Haastajat: 11 Chris Crystal on viime aikoina laukkaillut eikä menestystä ole tullut. Kajaanissa hevonen laukkasi yllättäen keulasta viimeisen takasuoran alussa ja viimeksi tamma hyppäsi heti lähtökiihdytyksessä. Santtu Raitala ajoi edellisen kerran hevosella ravia Vieremällä, kun tamma lopetti sisäratajuoksulla positiivisesti. 10 Outfield Olga voitti Härmässä kerran vuodessa ajettavan TuplaWoltin, jossa puolet porukasta starttasi etusuoralta ja puolet takasuoralta. Outfield Olga oli voittavassa porukassa mukana ja kiri ykköseksi 3. ulkoa. Samanlaisena Outfield Olga nousee korkealle nytkin, kun lähtö on tasoltaan sopiva. 6 Amorce Savage on voitokas menijä, joka on ailahdellut suuresti otteissaan. Oikeana päivänä tamma pystyy koviin suorituksiin eikä heikon tulosrivin kannata antaa liikaa hämätä.

Yllättäjät: 13 Arvika By Knight ei vakuuttanut viimeksi 5. sisältä, mutta huippukuskilla voi olla tiedossa selvästikin parempaa. 7 Darena laukkasi Vermossa alussa ja jäi hännille. Tamma oli viimeisellä takasuoralla sijalla kaksitoista, mutta ehti hienolla lopetuksellaan neljänneksi. Kunto on vahvasti nousussa. Keulasta voittanut 14 Adelee ja huippuasemista matkaan starttaava 1 Deal Boost tulevat seuraavina.

Pelijakauma: Arvika By Knight ja Darena maistuvat 5-prosenttisina merkkeinä eikä Deal Boostiakaan kannata täysin unohtaa. Sen peliosuus on alustavasti kaksi prosenttia.

Juoksunkulku: Winds Of Change hakee johtopaikan haltuunsa Deal Boostilta.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 3, 11, 10, 6, 13, 7, 14, 1
Suuri: 3, 11, 10, 6, 13, 7, 14, 1

Toto75-5

Suosikki: Suomenhevosten mailin rykäys on erittäin tasainen taisto eikä selvää suosikkia löydy. 3 Raggari on hyvä avaaja ja todennäköisin keulahevonen ja siksi suosikki pieneltä paussiltakin. Suomen Cupin nimiinsä vienyt runa ei ollut Rovaniemellä parhaimmillaan johtaneen Tähen Toivomuksen takaa. Treenitiedot lupaavat hyvää. Raggari omaa hyvän luokan ja se laukkaa harvoin eli kyseessä on suht' turvallinen pelikohde.

Haastajat: 8 Menoksin lähtöpaikka on synkkä eikä mailin matkakaan suosi, mutta mikäli juoksu onnistuu, kunnosta menestyminen ei jää kiinni. Ori oli Härmässäkin nousemassa mukaan voittotaistoon, mutta laukkasi epäonnekseen maalisuoralla. 5 Koveri pääsee auton takaa kovaa liikkeelle eikä mailia voi pitää miinuksena nopealle menijälle vaikka sitä onkin oriilla harvoin ajettu. Kunto on nousussa, sillä Ylivieskassa Koveri kiersi joukon perältä hienosti mukaan voittomatsiin. Viimeksi ori otti yllättävän laukan ensimmäisen takasuoran alussa. Koveri pystyy paljoon niin keulasta kuin kärjen tuntumastakin. 6 Råger laukkasi Härmässä viimeisellä takasuoralla kolmannelta radalta hyvästä noususta ja Lahdessa ori hyppäsi etusuoralla kärjen rinnalta. Molemmilla kerroilla Råger olisi ehjällä juoksulla ollut korkeammalla. Kunto on edelleen hyvä ja ori on hyvä mailillakin vaikka ominaisuudet sopivatkin parhaiten 2100 tai 2600 metrille. Eilen Porissa Råger hoiti hommansa vuorenvarmasti.

Yllättäjät: 12 Enon Vilppi voitti Härmässä varmasti keulasta. Tällä kertaa tehtävä on niin hankala, ettei voittoa voi 12-radalta suoranaisesti odottaa, kun eturivissä on neljä suht' vahvaa pelihevosta. Enon Vilppi pystyy nykykunnossaan suorittamaan tukun ohituksia ja nousemaan kärjen tuntumaan. 1 Turon Linda sai viimeksi tarkan juoksun kärjen tuntumassa ja voitti lopulta noukasti loppukirissä ennen keulassa juossutta 11 Taksvenlaa. 4 Uljas Suomalainen oli viimeksi tasainen 3. ulkoa. Tätä ennen ori nappasi pitkästä aikaa voiton juostuaan keulassa. Takarivin lähtöpaikka on miinus nopealle 10 Loikkaukselle. Mikäli tamman juoksu menee putkeen ja sillä on oikea kilpailupäivä, pystyy tamma lopettamaan terävästi. 7 Jepuliksen kunto ei ole niin tasainen kuin tulosrivistö antaa ymmärtää. Oulussa lähtölaukan kelpo tavalla paikannut ruuna nousi Härmässä 7. ulkoa asiallisella tyylillä rahoille.

Pelijakauma: Menoks (10%) on jäänyt liikaa suosikkikolmikon Raggari (30%), Koveri (26%) ja Råger (24%) varjoon.

Juoksunkulku: Raggari torjuu Koverin, joka pyrkii johtavan kantaan Turon Lindan eteen. Råger kiertää toiselle ilman selkää ja saanee Menoksin eteensä.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 3, 8, 5, 6
Suuri: 3, 8, 5, 6

Toto75-6

Suosikki: Selvä suosikkikaksikko 8 Next Direction - 5 Chief Orlando otti yhteen Kymi GP:ssä, missä Next Direction vei kaksikosta niukasti pidemmän korren. Ruuna avasi kasikaistalta huimaa vauhtia ja pääsi keulapaikalle, missä avauskierros mentiin reippaasti 10,5. Kolmannella puolikkaalla vauhti rauhoittui 15,5-lukemiin ja samassa Chief Orlando hyökkäsi kolmannelle ilman vetoapua. Molemmat tekivät positiviiset esitykset eikä niiden eroksi muodostunut edes kymmennystä.

Kaustisella Next Direction pääsee johtopaikalle, mikäli sillä satsataan yhtä reippaasti lähtöön kuin tehtiin Kouvolassa. Johtopaikalle päästessään se tuskin joutuu urheilemaan matkalla paljoakaan ja tällöin voitto olisi liki. Toki Chief Orlando on erittäin kirikykyinen menijä joka pystyy avaamaankin tarvittaessa kovempaa kuin viimeksi. Chief Orlando on kova menijä, mutta tällä kertaa pidämme Next Directionia suosikkina.

Haastajat/yllättäjät: 9 President Lindylla kävi maksimaalisen huono epäonni lähtörata-arvonnassa, kun starttikanuuna arvottiin ainoana takariviin. Viisivuotias ei täten pääse käyttämään lähtönopeuttaan, mutta pystyy nykykunnossaan silti paljoon. Härmässä ori lopetti 4. sisältä mainiosti kakkoseksi. 7 Callela Ladyboss piti Kouvolassa johtopaikalta ykköseksi vaikka vastustaja lopussa lähenikin. Viimeksi tamma jäi johtavan rinnalle, mistä esitys oli asiallinen. Callela Ladyboss avaa hyvin, mutta lähtöpaikka on sen verran ulkona, että juoksusta saattaa tulla turhan raskas voittoa ajatellen. Ylivauhti suosisi tasvauhtista 3 Grant Bokoa. Lahdessa ruuna lopetti 5. ulkoa asiallisesti totoon. 1 Spirit Squad avaa mainiosti ja tähdännee johtavan kantaan. Viimeksi tamma voitti toki keulasta, mutta nyt rima nousee niin paljon että selkäjuoksu on todennäköisin taktiikka.

Pelijakauma: Next Direction (50%) on ansaitusti suosikki ja voisi olla hieman selvempikin sellainen. Kyseessä on peliteknisesti kelpo varma.

Juoksunkulku: Spirit Squad, Tapiro Jet, Chief Orlando, Callela Ladyboss ja Next Direction satsaavat starttiin. Next Direction pääsee johtopaikalle ohi Spirit Squadin ja Chief Orlandolla on vaarana jäädä toiselle ilman vetoapua, jos Callela Ladybossilla tällä kertaa varotaan kyseistä paikkaa.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 8
Suuri: 8

Toto75-7

Suosikki: 12 Obrigado on tehnyt niin rajuja suorituksia viime aikoina, että ruuna on 12-radaltakin suosikki. Hurjaassa vireessä kilpaileva kuusivuotias voitti Jyväskylässä näytöstyyliin kuolemanpaikalta. Viimeksi homma meni tiukemmaksi samalta juoksupaikalta, mutta Orbrigado kontrasi lopussa niukkaan mutta varmaan voittoon. Obrigado kilpailee niin hurjassa tikissä, että sillä voi ajaa erittäin optimistisesti.

Haastajat: 11 Jugador lopetti Jyväskylässä asiallisesti 3. ulkoa, mutta Lahdessa ei ollut kaikki jiirissä hevosen taivuttua johtavan rinnalta jo viimeisellä takasuoralla. Jugador on kova menijä, mutta Kaustisella se on arvoitus. 9 Gute Band nousi Härmässä 4. ulkoa pitkällä kirillä kärkeen, mutta sisältä iskenyt 4 Conny Sisu tempaisi loppua niin kovaa että ehti edelle. Rankkaamme Gute Bandin niukasti Conny Sisun edelle. 8 Pascha Tilly tsemppasi Vermossa asiallisesti toiselta ilman selkää. Ruunan lähtöpaikka on hankala, mutta se pystyy petraamaan saatuaan startin alle.

Yllättäjät: 1 Elliot Web ei saanut Suur-Hollolan välierässä mahdollisuutta juostuaan 5. ulkona. Toisaalta ruunalla ajettiinkin passiivisesti, kun taso oli ensiluokkainen. Hevonen saapui hyvännäköisenä maaliin voimia tallella. 5 Sahara Rouge teki Härmässä positiivisen juoksun toiselta ilman vetoapua ja viimeksi ruuna kiersi pitkällä kirillä selvään voittoon. Kunto on edelleen hyvä samoin kuin on 6 Por Nie Rockilla, joka tasaisena avaajana jää hännille. Sieltä vahva ruuna pystyy suorittamaan tukun ohituksia kuten teki Teivossa 4. ulkoa. Viimeksi Por Nie Rock kilpaili kovatasoisessa Suur-Hollolan välierässä eikä suorittanut ohituksia 5. sisältä. Esitys oli kuitenkin vähintään yhtä hyvä kuin aikaisemminkin. Tauolta palaava 7 Elliot Boko ja debyytissään tasaisesti suorittanut 10 Earn n'Burn havittelevat lähinnä viimeisiä rahoja.

Pelijakauma: Gute Band (12%) maistuu samoin kuin Pascha Tilly (7%). Conny Sisun (22%) viime voittoa on arvostettu turhan paljon.

Juoksunkulku: Conny Sisu avaa johtopaikalle, mutta selkä kelpaa eteen. Sahara Rouge saattaa näin hakea paikan pois. Pascha Tilly, Gute Band, Jugador ja Obrigado ovat kaikki vahvoja menijöitä joilla pystyy tekemään ratkaisuja ajoissa. Tiedossa voi siis olla väriä koko kolmen kierroksen ajalle.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 12, 11, 9, 8
Suuri: 12, 11, 9, 8