Ravivihje: Toto64 Vermo 26.6.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

TOTO64
Vermon Toto64-vihjeessä uskotaan avauskohteen One Break Brolineen.

Toto64-1

Suosikki: 3 One Break Broline voitti viime kaudella noin puolet starteistaan. Tällä kaudella voittosarakkeessa kuparinen on rikkomatta, mutta kyvykäs menijä tehnee sen ennemmin tai myöhemmin. Ruuna ei ollut Teivossa parhaimmillaan, kun 2. ulkoa alkanut kiri ei kantanut perille vaikka hevonen oli loppukurvissa kuskin ohjiin voittajan tuntuinen. One Break Broline pystyy petraamaan saatuaan startin alle ja näemme siinä selvää parannuspotentiaalia. Kun tie kultaakin kalliimmalle keulapaikalle on auki, näemme One Break Brolinen selvähkönä ykkösmerkkinä.

Haastajat: 1 Stardust Fibber jatkaa mainiossa vireessä. Toissa kerralla johtavan rinnalta totoon kamppaillut tamma jäi viimeksi pussiin. Stardust Fibber starttaa loistoasemista ja saa väkisin hyvän juoksun. Sen lähtönopeus ei todennäköisesti riitä One Break Brolinelle. 9 Hijack'em jäi Eskilstunassa keulasta toton ulkopuolelle. Tätä ennen ruuna kiri 5. ulkoa terävästi perille eli kunto on hyvä. 2 Golden Elevenin huippuvire on pientä vaille. Lahdessa Suur-Hollolan alkuerässä ruuna taipui toisaalta ymmärrettävästi toiselta ilman vetoapua, mutta toisaalta aikaisemmin kyseinen juoksupaikka on käynyt hevoselle hyvin. Siihen nähden taipuminen oli turhan pahaa laatua. Teivossa Golden Eleven oli tasainen 5. ulkoa. Viime kaudella ruuna teki upeita juoksuja eikä sitä kannata täysin unohtaa.

Yllättäjät: 8 Massive Clout jatkaa tasaisessa vireessä. Lähtöpaikka on ikävä, mutta toisaalta lähdössä on mukana vain kahdeksan hevosta. Massive Clout ei pahimmassakaan tapauksessa tuu jäämään liian kauas kärjestä. 5 April Sisun juoksut eivät ole viime aikoina onnistuneet, mutta toisaalta hevonenkaan ei ole ollut parhaimmillaan. Tästä osoituksena juoksu Mikkelissä, missä tamma ei lähtenytkään yhtä terävästi matkaan kuin aikaisemmin. April Sisu pystyy parempaan, mutta selvää parannusta on vaikea odottaa kun viime starttikin on sopivan lähdellä. Oikeana päivänä April Sisu lähtee terävästi matkaan ja olisi parhaimmillaan piikistä. 4 M.T.Lara Croft ei ole niin huono kuin taulu näyttää. Sopivalta lähtöpaikalta se kuuluu mukaan revityksiin.

Pelijakauma: One Break Broline (25%) maistuu kakkossuosikkina.

Juoksunkulku: One Break Broline pystyy kiihdytyksessä torjumaan April Sisun ja avaamaan johtoon ohi Stardust Fibberin. Tämän jälkeen ylivauhdin vaara on minimissä.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto64-2

Suosikki: 11 Cacshot on fysiikaltaan hyvinkin riittävä peli sarjoihinsa ja ehjillä juoksuilla se on menestynyt hyvin. Toissa kerralla ori laukkasi kesken kirinsä päätöspuolikkaan alussa, mutta viimeksi ravi maistui. Cacshot eteni 3. ulkoa etusuoralla johtavan rinnalle, mistä ori lipui maalisuoralla niukkaan mutta varmaan voittoon. Kyseessä on vahva peli, jolle juostava matka tuskin on ainakaan miinusta.

Haastajat: 13 Cavalier lopetti Vermossa 4. sisältä mukavasti totoon. Viimeksi ori lähti 3. ulkoa kolmannelle viimeisellä takasuoralla, mutta otti epäonnekseen laukan päätöspuolikkaan alkaessa. Tehtävä on tällä kertaa sopiva ja Cavalier kuuluu pelihevosiin. 2 Easy Diamond puristi Teivossa 3. ulkoa totoon. Kouvolassa hevonen löysi paikan 2. ulkoa, mistä voitto tuli varmasti. Tällä kertaa Easy Diamond pääsee keulaan, kun tallikaveri 1 Viola Wapid on tahmea avaaja. 7 Chique on epävarma menijä joka pystyy omissa sarjoissaan menestymään, kun ravi maittaa koko matkan ajan. Pieneltä hoitopaussilta tamman taustajoukot eivät vielä odottaneet hirveitä.

Yllättäjät: 8 Capo The Yankee on viime starteissaan kisannut kovissa lähdöissä eikä ole menestynyt. Jossiteltavaa ei ole jäänyt. Tällä kertaa tehtävä on sopivampi eikä ruuna ole onnistuessaan täysin ulkona. 3 Estelle Nordique laukkasi viimeksi viimeisellä takasuoralla. Tätä ennen tamma eteni johtavan rinnalle, mistä viisivuotias runttasi loppusuoralla kärkeen tehden väkivahvan esityksen. Tamma kilpailee oikealla matkalla, mutta otteet ovat olleet sen verran joko tai -tyyppisiä että se putoaa yllättäjäosastolle. 4 Granite pääsi Vermossa hyvään paikkaan 2. sisälle, mistä ruuna seuraili kolmosmatsiin. Ehjällä juoksulla sijoitus ylhäällä on jälleen mahdollinen. Vastus on samaa tasoa kuin viimeksikin. Tauluaan parempi 10 Contro Vento ja Porissa pitkään pussissa ollut ja tilaa saatuaan tasaisesti lopettanut 9 Champagne Bath tulevat seuraavina.

Pelijakauma: Cacshot (24%) ei ole ainakaan ylipelattu ja ori olisi varma jos sellainen tähän lähtöön pitäisi valita. Cavalier (16%) on kelpo merkki kun taas Estelle Nordique (13%) on jonkin verran ylipelattu.

Juoksunkulku: Easy Diamond avaa keulaan ja Estelle Nordique tai Cacshot kiertää rinnalle. Näiden selkäkin saattaa kelvata Easy Diamondille, kun juostava matka on normaalia pitempi.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 11, 13, 2, 7
Suuri: 11, 13, 2, 7

Toto64-3

Suosikki: 6 Antin Helmi on hyvät vauhtivarat omaava menijä, jolla on aina laukkariski olemassa. Porissa tamma kulki koko matkan ravia ja runttasi toiselta ilman vetoapua vuorenvarmaan voittoon. Ehjällä juoksulla kuusivuotias on liki, sillä sarja osuu nappiin ja nimet paperilla ovat sopivia. Varmaksi vähän rutiinia omaavaa menijää ei uskalla jättää kun peliosuuskin on korkea.

Haastajat: 12 Maisteri Jutila teki Vermossa elämänsä juoksun keulasta ja voitti helposti. Lahdessa ruuna laukasi lähtöön ja jäi kärjestä selvästi. Jatkossa kuusivuotias kulki mainiosti eikä hävinnyt lopulta voittoakaan kuin pari mittaa. Ruuna on selvähkö suosikin ykköshaastaja. 3 Moona-Mi selvisi Riihimäellä laukan jälkeen toiselle ilman selkää, mistä tamma vei voiton vastustajan laukattua. Viimeksi Moona-Mi jäi pussiin juostuaan kärjen tuntumassa. Tamma on kelpo avaaja, joka tähtää ainakin aluksi johtopaikalle. 2 Unnan Vesseli on tasainen avaaja, mutta koneet käyntiin saadessaan ruuna jaksaa mennä. Forssassa hevonen jäi voittoa ajatellen turhan kauas ja tauko näkyi ajotaktiikassa, joka oli normaalia maltillisempi. Viimeksi Unnan Vesseli kiersi väkevästi 4. ulkoa.

Yllättäjät: 4 Liinan Välke teki hyvän juoksun paussilta toiselta ilman vetoapua. Tamma otti laukan maalisuoralla ja jäi kärjestä selvästi, mutta selvisi pian raville ja kolmantena sisään. 5 Valdemar Lax kiersi Turussa vahvasti, kun ohjastaja käänsi sen kiriin toisessa kaarteessa. Valdemar Lax eteni toiselle ilman vetoapua ja tsemppasi mukavasti. Sillä ajettiin varmasti ravia ettei kolmatta hylkäystä tullut peräjälkeen tauluun. 8 Lakoste ei pärjännyt Teivossa parhaille 5. sisältä mutta meni kuitenkin kelpo tuloksen. Sijoitus kärjen tuntumassa olisi keskiviikkona hyvä suoritus.

Pelijakauma: Moona-Mi (6%) kuuluu mukaan jo vähiin merkkeihin.

Juoksunkulku: Moona-Mi katsoo keulat ja todennäköisesti ajotaktiikkana on juoksu johtopaikalla. Liinan Välke tähtää keulan perään kun taas Unnan Vessei pyrkii nousemaan tilaisuuden tullen toiselle radalle.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 6, 12, 3
Suuri: 6, 12, 3, 2

Toto64-4

Suosikki: Neljännessä kohteessa suosikit on arvottu pahoille lähtöpaikoille eli yllätysmomenttia on ilmassa. 11 Casimir Tof on ykkösmerkki, mutta varmaksi sitä ei uskalla jättää kun Vermossa kesäkeleillä takarivistä on erittäin paha pärjätä. Hyvälläkin esityksellä on monesti totoon nousemista. Casimir Tof kilpailee nousuvireessä, sillä toissa kerralla ruuna kamppaili vahvasti kakkoseksi johtopaikalta. Viimeksi viisivuotias sai voittoa ajatellen liian myöhään vapaata 2. sisältä lähdössä, missä keulahevonen hallitsi varmasti maaliin saakka.

Haastajat: 6 Dalton Hoss on terävä avaaja, joka kamppaili viimeksi johtopaikalta totoon. Ruuna ailahtelee jonkin verran, sillä viisivuotiaalla olisi kykyjä voittaa enemmänkin lähtöjä. 12 First Revenge otti Mikkelin voittonsa varmasti. Viimeksi ruuna joutui starttaamaan kolmelle kilometrille takamatkalta kun taas suosikki pääsi johtopaikalle. First Revenge teki voitavansa 3. ulkoa, mutta jäi hyvälläkin esityksellä selvästi kakkoseksi. Kunnossa ei edelleenkään ole mitään moitittavaa.

Yllättäjät: 10 Fired Up kiersi Riihimäellä toiselle ilman vetoapua ja oli tauolta kelpo neljäs maalissa. Viimeksi ohjastaja ajoi auringontarkasti 3. ulkoa ja nosti ajokkinsa sisäkautta mukaan voittomatsiin, mutta Matter Of Course oli selityksittä parempi. Fired Up menee koko ajan oikeaan suuntaan, kun saa startteja koneeseen. 2 Ghiotti kesti Porissa johtopaikalta kakkoseksi. Ori avaa hyvin ja juossee joko keulassa tai johtavan takana. 8 Wille's Ametist teki hyviä juoksuja keväällä ja jäi sitten pienelle huilitauolle. Hevonen saattaa vaatia startteja alle ja voitto olisi ainakin pieni yllätys, kun lähtöpaikkakaan ei ole parhaimmasta päästä. 3 Nizza laukkasi epäonnekseen Kouvolassa lähtökiihdytyksessä. Tätä ennen tamma kiersi 3. ulkoa totoon kelpo tyylillä. Hyvältä lähtöpaikalta sijoitus kärjen tuntumassa on napattavissa. 4 Franklin Web kiri Kouvolassa sisäratajuoksulla mukavasti ja jatkaa tasaisessa vireessä. Tauolta palaava 1 Here Comes Marty pääsee asiallisesti matkaan ja hevonen kamppailee ensimmäisessä startissaan ensisijaisesti kärjen takana. Riihimäellä 2. ulkoa kaksariin kirinyt 9 Callela Everest ja Lappeessa hyvin taistellut mutta Lahdessa alisuorittanut 7 White Cross Bicho tulevat seuraavina.

Pelijakauma: Ghiotti (3%) on turhan unohdettu.

Juoksunkulku: Ghiotti avaa keulaan ja päästää Dalton Hossin eteensä. Avaus on reipas, mutta rauhoittuu välikierroksen ajaksi.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 11, 6, 12
Suuri: 11, 6, 12, 10, 2

Toto64-5

Suosikki: 3 Ypäjä Louvre on palannut talvitauon jälkeen väkevästi radoille eikä ole erehtynyt kaksarista. Hevonen on voittanut kerran ja hävinnyt kahdessa muussa kisassa voiton saappaat jalassa eli esityksistä on löydettävissä pelkkiä plusmerkkisiä seikkoja. Kolmen kilometrin matka ei ole laskettavissa miinukseksi, kun kyseessä on tasavahva menijä. Ori kohtaa sopivan vastuksen ja kamppailee voitosta juoksulla kuin juoksulla. Todennäköisin paikka löytynee keulasta.

Haastajat: 11 Wide Game on viime starteissaan ravannut ja menestystä on tullut heti. Teivossa ruuna tsemppasi vakuuttavaan voittoon toiselta ilman vetoapua ja oli Jyväskylässä mainio kakkonen samalta juoksupaikalta. Vaikka Wide Game on ollut erittäin hyvä, kannattaa muistaa että laukka voi edelleen tulla. Ehjällä suorituksella se saattaa laittaa suosikinkin ahtaalle. 1 Sahara Sandstorm teki viimeksi asiallisen kierin takapareista ja jatkaa nousuvireessä. Tällä kertaa ruunalla on sama saada hyvä juoksu kärjen tuntumassa, mistä hevonen pystyy parhaimmillaan ollessaan haastamaan suosikitkin.

Yllättäjät: Nousuvireinen 6 Silent Victory tähtää kärkipäästä keulahevosten taakse. Voittoon asti sen kovuus tuskin riittää, kun suosikit ovat sen verran vahvoja. 9 Ripasso Classico laukkasi Loviisassa parikin kertaa samaan kurviin, muttei menettänyt asemiaan. Ratkaisuhetkillä ori oli omaa luokkaansa. 8 Frosty Vice on jatkuvasti aivan hyvä ja tarkalla sisäratajuoksulla veteraani pystyy lopettamaan hyvin, mikäli huumori on kohdallaan. Ripasso Classicon tallikaveri 10 Dreambow on sarjassa hyvin sisällä, mutta ruuna olisi paras kärkipäästä. 4 Dream Of Celebrity on kelpo avaaja ja paras kärjestä eli saattaa olla että ohjastaja satsaa alkuun selvästikin. 5 Krampus on tauluaan parempi ja petrailee pikku hiljaa paussinsa jälkeen samoin kuin 7 Roofer.

Pelijakauma: Ypäjä Louvre (60%) on hiukan ylipelattu eikä kelpaa varmaksi.

Juoksunkulku: Sahara Sandstorm pyrkii alussa torjumaan Dream Of Celebrityn ja Silent Victoryn. Lopulta Ypäjä Louvren selkä kelpaa kaikille. Wide Game kiertää eteenpäin heti kun alkumatkan karikot on selvitetty.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 3, 11
Suuri: 3, 11, 1

Toto64-6

Suosikki: 2 Silver Wingillä on alla kaksi starttia uudessa kotimaassaan ja hevosen voi odottaa parantavan kisojen myötä, kun sillä oli pitkä paussi takana. Ensimmäisessä kisassaan hevonen lähti 4. ulkoa kolmannelle viimeisellä takasuoralla ja kiersi asiallisesti perille. Viimeksi viisivuotias juoksi lopulta toisella ilman vetoapua, mistä norjalainen tsemppasi asiallisesti neljänneksi. Lähtöpaikka on paras mahdollinen ja vastus sopiva, joten ruuna kuuluu jokaiselle lapulle mukaan.

Haastajat: 12 Uccio voitti toissa kerralla väkevällä esityksellä. Viimeksi ruuna oli epäonninen jäätyään sisäradalle pussiin kaikki voimat tallessa. Uccio kohtaa sen verran nappivastuksen, että 12-radaltakin siltä on odotettava totosijaa. Voittoon vaaditaan aina hieman tuuriakin, ja sellainenkin on mahdollinen jos tähdet ovat kohdallaan. 10 Wall Street Comery tsemppasi Vermossa keulasta totoon. Ruuna ailahtelee jonkin verran eikä ole takarivistä parhaimmillaan, kun eturivistä ruuna olisi ollut hyvä avaaja. Wall Street Comery juoksee ennakkotiedon mukaan Vermossa kengittä pitkästä aikaa ja nousee suosikkien kovimpana haastajana mukaan lapulle.

Yllättäjät: 3 Racehill Victory sukelsi Teivossa johtavan rinnalta etusuoralla 3. sisälle ja otti pronssia. Ruuna on ollut epävarma, mutta viimeksi ravi maistui. 1 Bwt Angryman lopetti Riihimäellä tilaa saatuaan tasaisesti. Kouvolassa ori kilpaili kolmella kilometrillä, joka on sopinut aikaisemmin hyvin. Tilaa ei koskaan tullut ja sijoitus jäi heikoksi. Vermossa lähtöpaikka on hyvä, mutta ori ei todennäköisesti pysty puolustamaan johtopaikkaa. 6 Rim Bay Kickapoo otti Vermossa maksimit johtavan takaa ja sai startin alle. Ruuna avaa auton takaa hyvin ja pystyy parantamaan. 7 Enjoy Pepper pääsee Rim Bay Kickapoon tavoin auton takaa terävästi liikkeelle. Tamma oli Porissa johtavan takaa kelpo kakkonen ja jatkaa hyvässä vireessä. 5 Large Point kiri Loviisassa ohi 4 Important Mattersista, joka meni etusuoralla keulaan. Large Point jäi tämän rinnalle ja runttasi maalisuoralla väkisin ykköseksi. Härmässä Large Point sai myöhään kiritilaa eikä innostunut parantelemaan.

Pelijakauma: Wall Street Comery (8%) ja Racehill Victory (3%) ovat jonkin verran alipelattuja.

Juoksunkulku: Tasainen kiihdytys, jossa Racehill Victory pystyy katsomaan ensimmäiset keulat. Myös Large Pointia saattaa keula kiinnostaa ja lisäksi myös Rim Bay Kickapoo ja Enjoy Pepper pystyvät leiskauttamaan terävästi matkaan. Avaus on reipas.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 2, 12
Suuri: 2, 12, 10, 3