Ravivihje: Toto4 Rovaniemi 23.6.2019

Julkaistu:

Toto4
Rovaniemen Toto4-pelin paras varma on Quartam De Caelo.

Toto4-1

Suosikki: 4 Samuel Von Bentz nostetaan tasaisen lähdön niukaksi suosikiksi. Ruuna on palannut parin viime startin perusteella takaisin tasolleen pienen suvantovaiheen jälkeen. Viimeksi se tuli kolmannesta ulkoa rehdisti rehdisti perille eikä hävinnyt kuin hyvälle Ditchback Dukelle. Nyt vastus helpottuu viime startteihin nähden ja samanlaisena Mika Jauholan ajokki on lähellä paluuta voittokantaan varsin sopivan näköisessä porukassa.

Haastajat: 1 Foxlander on tauluaan huomattavasti paremmassa tikissä. Se sai viimeksi sisäpareista liian myöhään kiritiloja ja sen startin saa unohtaa. Sitä ennen ruuna punnersi pitkällä kirillä toiseksi. Ykkösradalta ruuna saa loistoreissun ja vastus helpottuu viime startteihin nähden. 10 T.P.Fromadream on luokaltaan kenties lähdön kovin hevonen ja tasollaan pystyisi kukistamaan muut 20 metrin pakiltakin, mutta kunto on hienoinen arvoitus. Toukokuun alun tauoltapaluukisassaan ruuna ei vakuuttanut laisinkaan. Viimeksi Virpiniemen paikallisraveissa se meni hyvän ajan ollen toinen, mutta jäi sen jälkeen yhdestä startista pois. 9 Listas Hector voitteli viime vuonna koviakin lähtöjä ja oletettavasti parantaa nyt oleellisesti saatuaan tauolta startteja alle pitkän tauon jälkeen. Tauoltapaluukisassaan Listas Hector oli vielä kesy, mutta viimeksi loppukurvin laukkaan paloi hyvin todennäköisesti totosija. 5 Crush Hoss kiri viimeksi iloisesti voittoon toisesta sisältä, mutta vastus kovenee viime startteihin nähden. Nopeana lähtijänä Crush Hoss saanee taas hyvän reissun

Yllättäjät: 11 The Chief Of Rome on kapasiteetiltaan kova hevonen tähän porukkaan. Ruuna on paikannut kahdella viime kerralla alkulaukkansa ihan asiallisesti ja volttikiemuroiden onnistuessa Markku Rannan ajokki pystyy menestymään tässä porukassa. 8 Lady Spell on laukkaillut viime starteissaan, mutta viime Rovaniemen vierailullaan tamma meni ravia ja oli pitkällä kirillä hyvä neljäs kovemmassa porukassa. Kasiradalta tiedossa on hyvä reissu, jollaisen jälkeen Lady Spell kirii pätkän hyvin. 3 Oak Broline on luokaltaan lähdön parhaimmistoa, mutta viime starttien perusteella huippukuntoon on vielä pitkä matka.

Pelijakauma: Samuel Von Bentz on jäänyt liian vähälle huomiolle (16%). Crush Hossia on pelattu puolestaan liikaa (17%). Ylläriehdokkaista kiinnostavin on The Chief Of Rome (2%)

Juoksunkulku: Crush Hoss lähtee voltista kovaa liikkeelle, mutta sillä tuskin keulasta ajetaan. Todennäköisesti lopullinen keulahevonen on Samuel Von Bentz tai Foxlander.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 4, 10, 1, 9
Suuri: 4, 10, 1, 9, 5, 8, 11

Toto4-2

Suosikki: 1 Likusteri on kehittynyt starttien myötä jatkuvasti. Viimeksi se oli johtavan takaa hyvä kolmas huomattavasti tämänkertaista kovemmassa porukassa. Nyt lähtöasetelmat ovat Likusterin kannalta likimain täydelliset ja paalulta se tulee vetämään lähtöä pitkään. Hieman ruunassa saisi olla enemmän taistelutahtoa, mutta joka tapauksessa Likusterin pitääkin olla iso suosikki varsin sopivan näköisessä lähdössä. Todennäköisesti ruuna pystyy petraamaan ennätystään tähtiaikaan.

Haastajat: 15 Kojamo on luokaltaan hurja peli ja parhaimmillaan pystyisi voittamaan 80 metrin pakiltakin, mutta pitkältä loukkaantumistauolta ruuna ei ole vielä letkeimmillään. Joka tapauksessa luokallaan Kojamo ohittaa monta. 4 Nompparilla on rehti menijä, joka on kehittynyt starttien myötä, mutta laukka tahtoo tulla joka kerta. Ravilla Mika Jauholan ajokki pystyisi pärjäämään vähän rankemmallakin juoksunkululla.

Yllättäjät: 14 Kuuraparta ei ole ollut viime starteissaan aivan tasollaan, mutta lähdötkin olleet tämänkertaista kovempia ja ruuna on luokaltaan kova tekijä tähän lähtöön. 12 Tuurin Toive ailahtelee, mutta oikeana päivänään siltä löytyy sekä vauhtia että jaksoa. Ruunalla voi tehdä aikaisessakin vaiheessa ratkaisuja ja lähtö näyttää sopivalta. 11 Camillo on huumorihevonen, joka ei pitkää kiriä tee. Etenkin kengittä siltä irtoaa kuitenkin terävä spurtti tarkan juoksun jälkeen ja 40 metrin takamatkasta huolimatta se voi saada yllättävänkin hyvän juoksun. 5 Rosella Pee on todella kyvykäs, mutta viime vuonna lopuntuleminen oli usein työlästä. Pitkältä tauolta ja valmentajansa itse ajamana voitto tulisi yllätyksenä. 8 Caro pätee samat sanat kuin useaan muuhunkin lähdön hevoseen. Kykyjä olisi, mutta laukka tahtoo olla liian usein pinnassa. Kari Ylismäen ajokki pystyisi ravilla kärkipäähän. 2 Shamaanitar & 3 Kairan Kukka ovat nopeita hevosia, jotka saavat hyvät juoksut, mutta taistelutahdossa on molemmilla parantamisen varaa. Himmeämmät totosijat eivät silti näistä lähtökohdista saa silti yllättää.

Pelijakauma: Ei isompaa huomauttamista.

Juoksunkulku: Likusteri vetää keulassa ja matkavauhti ainakin lienee ensimmäisen kierroksen maltillista.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 1
Suuri: 1, 15, 4, 14, 11, 12, 5, 8

Toto4-3

Suosikki: 1 Quartam De Caelo on ollut koko vuoden hyvä ja viime starttien perusteella ruuna on virinnyt kenties elämänsä kuntoon. Toissa kerralla ruuna oli mukana avoimessa lähdössä kirien kolmannesta ulkoa viimeiset 600 metriä 12,0-vauhtia ilman vetoapua ja häviten vain tarkan juoksun saaneelle Baretta Bokolle. Viimeks Quartam De Caelo haki alkumatkalla keulat, sai vetää rauhassa ja irroitti helpon oloisesti päätöspuolikkaan kymppiä voittaen pystyyn. Ykkösradalta ruuna pitänee keulat ja todennäköisesti myös nyt matkavauhti tulee olemaan rauhallista.

Haastajat: 9 Willy Fog ei voinut viimeksi kovassa lopetuksessa mitään Quartam De Caelolle ja takarivistä Willy Fog antaa taas tasoitusta. Jos matkavauhti ei mene aivan kävelyksi, pystyy hyväluokkainen ruuna nousemaan ainakin toiseksi. 6 Kennet Sisu on nakutellut viime starteissaan jatkuvasti totosijoille, mutta koreasta taulustaan huolimatta viimeinen terävyys on ollut hieman kateissa. Viimeksi se sai unelmareissun kolmannessa sisällä, mutta jäi kovassa lopetuksessa kauaksi Quartam De Caelosta ja Willy Fogista.

Yllättäjät: 12 Simon Showtime teki asialliset esitykset viime viikonloppuna. Ensin se kiri Kajaanissa napakasti neljänneksi ja Torniossa kiri asiallisesti 13,5-vauhtia viimeiset 700 metriä. Karulta lähtöpaikalta voitto tulisi isona yllätyksenä ihan tasokkaassa lähdössä. 4 A.B.S Bobbo on kyvykäs tapaus, joka parhaimmillaan ollessaan kestää rankempaakin reissua, mutta pitkältä tauolta ruuna tuskin parhaimmillaan. Ainakin jatkoa varten sen otteita kannattaa kuitenkin seurata. 7 Road To Victory omaa kykyjä, mutta ei ole suorittanut aikoihin tasollaan ja pitkältä tauolta voitto tulisi jättiyllätyksenä.

Pelijakauma: Quartam De Caelon kuuluisi olla isompikin suosikki (42%) ja se kelpuutetaan T4-systeemien tukipilariksi.

Juoksunkulku: Quartam De Caelo pitää keulat ja Kennet Sisu ottaa asemat sen takaa. Willy Fogilla voidaan ajaa matkalla eteenpäin jos ja kun matkavauhti menee rauhalliseksi.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto4-4

Suosikki: 2 Baretta Boko on virinnyt vanhoilla päivillään kovaan iskuun. Toissa kerralla se sai loistoreissun johtavan takana ja kiri maalisuoralla iloisesti voittoon. Viimeksi ruuna sai vetää keulassa haluamaansa vauhtia ja irroitteli kymppilopetuksessa oikein helposti muilta karkuun. Lähtöasetelmat puoltavat tälläkin kertaa Baretta Bokoa ja nopeana lähtijänä juoksee joko keulassa tai toisessa sisällä. Jälkimmäisessä skenaariossa pussitusriskille tuskin kannattaa antaa suurta painoarvoa epätasaisessa lähdössä.

8 Remote Control on juossut huomattavasti tämänkertaista kovemmissa lähdöissä. Esimerkiksi viime Rovaniemen vierailullaan se hävisi johtavan takaa niukasti vain Callela Leonardille, joka olisi iso suosikki tähän lähtöön. Remote Control lähtee liikkelle todella lujaa ja kasikaistaltakin se voi onnistua riistämään keulapaikan Baretta Bokolta. 10 Maffioso Face on juossut edellisen tavoin huomattavasti kovemmissa lähdöissä. Ensimmäisen starttinsa Sanna Palosaaren treenistä juokseva ruuna kärsii takarivin lähtöpaikastaan, mutta luokallaan se nousee kärkipäähän.

Yllättäjät: 3 Capitol Hill on tulosrivistöään parempi hevonen, joka luokkansa puolesta pystyisi pärjäämään näissä lähdöissä, mutta vain yksi voitto uralla ei ole sattumaa. Loppuun se tarvitsisi lisää puristusta. 12 Saxoi voisi olla paremmalta lähtöpaikalta kiinnostavakin pelihevonen, mutta radalta 12 voittaminen vaatisi Rovaniemen rataprofiililla jo paljon tuuria. 5 Going Ville tekee etenkin kengittä hyviä kirejä ja ylisarjasta huolimatta vuoden ensimmäinen totosija ei mikään jättiyllätys olisi. 11 Bear A Title on ollut kaukana parhaastaan. Tasollaan operoidessaan se pystyisi takarivistäkin nousemaan ainakin troikan alariveille.

Pelijakauma: Baretta Bokon (42%) ja Remote Controlin (30%) välillä ei kuuluisi olla noin isoa eroa.

Juoksunkulku: Baretta Boko ja Remote Control iskevät alussa tiukasti yhteen ja alku tullaan menemään lujaa. Vaikka Baretta Boko olisi parhaimmillaan selkäjuoksulla sillä todennäköisesti pyritään ajamaan keulasta ja Remote Controlilla otetaan asemat sen takaa. Alkukiihdytyksen jälkeen vauhti todennäköisesti hiljenee oleellisesti.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 2, 8, 10
Suuri: 2, 8, 10