Ravivihje: Toto75 Härmä Powerpark 22.6.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

TOTO75
Härmän Powerparkin Toto75-pelin helmi on päätöskohteen Nordic King 50000 euron ykköspalkinnolla.

Toto75-1

Suosikki: 6 Menoks on kilpaillut enemmän kovemmissa tehtävissä kuin sen pahimmat kilpakumppanit, mikä voidaan laskea Juha-Matti Paavolan suojatille plussana. Hevoselta on löytynyt tauon jälkeen aikaisempaa enemmän malttia, mikä on näkynyt puhtaina suorituksina. Tauon jälkeen ori on saanut menovaihteen päälle, kun Kajaanin keulavoittoa seurasi hyvä esitys Oulussa. Menoks siirtyi etusuoralla keulahevosen rinnalta johtoon ja kamppaili kakkoseksi lahjakasta Vaellusta vastaan. Härmässä Menoks on ilman muuta mukana voittokamppailussa. Pitkästä aikaa avojaloin kilpaileva ori saattaa kengättömyydestä saada yhden pienen lisävaihteen otteisiinsa.

Haastajat: 11 Råger kompuroi Vermossa laukalle, mutta muuten ori on tehnyt starteissaan kaiken oikein. Toissa kerralla ori oli selvähkö ykkönen johtavan rinnalta ja viimeksi Råger pakeni johtopaikalta maisemiin. Ori kerää koko ajan lisää rahaa ja sarjat kovenevat jatkuvasti, mutta värkeissä tuntuu olevan varaa parantaa. Råger on monipuolinen menijä, joka pystyy tekemään pitkänkin kirin takapareista. 8 Koveri starttaa kovemmassa lähdössä kuin viimeksi. Kunto on nousussa, sillä Rovaniemellä pussista irti päästyään terävästi lopettanut ori oli mainio Ylivieskassa toivottomista asemista 8. sisältä/7. ulkoa. Koverin pätkänopeus on kovaa luokkaa ja ori on osoittanut pystyvänsä voittamaan lähtöjä.

Yllättäjät: 3 Rankkari voitti viimeksi keulasta valmentajan ajamana ja piti kolme kertaa enemmän tienanneen Lumi-Masin takanaan. Toissa kerralla ruuna kamppaili johtavan rinnalta hyvin perille. Tälläkin kertaa Rankkari saattaa juosta samalla paikalla. Hevonen on kuskille entuudestaan erittäin tuttu. 2 Enon Vilppi oli hyvä voitoissaan kuukausi sitten, mutta on kysymysmerkki, kilpaileeko ori nykyään yhtä hyvässä vireessä. Toissa kerralla kuski joutui jonkin verran pyytelemään, että ori pysyi keulahevosen kannassa. Viimeksi laukka pilasi pelin alussa ja pudotti oriin 5. ulos, mistä menestyminen ei ollut helppoa. Härmässä ori päässee keulaan, mistä se pystyy paljoon. 13 Antin Onni oli Porissa mainio kirien 3. ulkoa ykköseksi ohi Rankkarin. Tällä kertaa valmentaja palaa rattaille. Antin Onni on saanut pitkältä tauolta viisi starttia alle ja kuntokäyrä osoittaa ylöspäin. 5 Tarun Tykki pystyy sopivalla selkäjuoksulla lopettamaan terävästi ja nappireissulla mikä tahansa sijoitus on mahdollinen. Torniossa ori oli positiivinen paikattuaan lähtösuoran laukan hyvin. Tarun Tykki on ominaisuuksiltaan erilainen kuin 7 Naputus, joka elää voimillaan.

Pelijakauma: Menoks (23%) maistuu kakkossuosikkina aina varmaksi asti.

Juoksunkulku: Enon Vilppi avaa keulaan ja Rankkari hakeutuu tämän rinnalle. Menoks tai Råger saattaa tehdä ajoissa ratkaisun, mutta Koverilla säästettäneen ruutia ratkaisuhetkien loppurykäisyyn.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto75-2

Suosikki: 7 Pitch Perfect on mennyt starttien myötä hienosti eteenpäin ja viimeksi se kulki kovaa kyytiä, kun ottaa huomioon että kyseessä on vasta nelivuotias tamma. Mikkelissä Pitch Perfect lähti toisen kaarteen jälkeen kolmannelle ja kiersi 2. ulos. Nelivuotias sai tulla lopussa kiertämättä ja eteni ylivoimaiseen voittoon. Kaustisella juoksusta tuli hankalampi, kun tamma joutui etusuoralla nousemaan toisen radan veturiksi. Siitä Pitch Perfect lipui maalisuoralla varmasti kärkeen. Tamma ei ehdi alussa nopeimpien kelkkaan, mutta saanee myöhemmin haettua johtopaikan haltuunsa, kun sisäpuolelta starttaa pääosin vähän pelattuja vastustajia.

Haastajat: 11 Enjoy's Paycheck joutui Jyväskylässä tyytymään kakkossijaan vaikka tekikin johtopaikalta hyvän juoksun. Ypäjä Louvre kuitenkin vyöryi väkisin edelle. Porissa ori ei saanut mitään ilmaiseksi, kun se joutui 6. ulkoa kiertämään neljännen radan kautta jokaisen vastustajansa. Enjoy's Paycheckillä on rutiinia suosikkia enemmän, mikä tasoittaa kaksikon välisiä voimasuhteita. 9 Werner Ors tsemppasi Kuopio Stakes -finaalissa upeasti pronssille kuolemanpaikalta Graceful Swampin kupeelta. Viimesi ruuna nousi etusuoralla toisen radan veturiksi ja oli kelpo kolmas kovan kärkikaksikon Jolly Roy - Club Nord Easy jälkeen.

Yllättäjät: 12 Tequila Arette kilpailee hyvässä iskussa, mutta voi olla että muutama liian kova vastustaja on vastassa. Teivossa tamma teki keulapaikalla sen minkä pystyi, mutta Amazing Warrior oli kuitenkin parempi. Tätä ennen Tequila Aretten kiriruuti oli kuivinta. Saattaakin olla, että hevonen tekee selkäjuoksulla parhaat esityksensä. 13 Jimmy Ray lopetti Porissa erittäin positiivisesti 4. ulkoa ja väläytti nousuvirettään. 3 Curakao laukkaili talvella, mutta viime aikoina hevonen on kulkenut ravia. Teivossa se oli asiallinen 7. ulkoa. 10 Big Boss Kempillä on pitkä tauko takana eikä se todennäköisesti ole heti terävimmillään.

Pelijakauma: Suosikkikolmikolla pärjää pitkälle eikä ole ihme, että trioa on pelattu 80 prosentin verran.

Juoksunkulku: Pitch Perfect hakee keulapaikan avauspuolikkaan aikana. Enjoy's Paycheck tai Werner Ors kiertänee aikaisin eteenpäin.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 7, 11, 9
Suuri: 7, 11, 9

Toto75-3

Suosikki: 9 Virginia Grif eteni Seinäjoella etusuoralla keulaan, mistä tamma hoiteli homman tyylillä. Startin jälkeen hevosta potkaistiin kintereeseen ja tamma joutui lääkekuurille. Tamman taustajoukkoihin kuuluva Anu Niskanen kertoi, ettei ole huolissaan tauosta, sillä Virginia Grif oli hyvä viime vuonna Seinäjoella suoraan paussilta. Solvallassa ajetussa 15-vauhtisessa mailin hiitissä kaikki oli kunnossa. Virginia Grifin kapasiteetti on niin huima, että se hoitelee tehtävänsä hieman raskaammallakin juoksulla ellei mitään piilevää sairautta ole ilmassa.

Haastajat: 8 Calella Ladyboss lopetti Jyväskylässä asiallisesti 4. ulkoa Killerin Eliitissä. Kaksarisijat meni sisäradalla juosseille, eikä takaa ollut helppoa pärjätä kun selkäkään ei vetänyt parhaalla mahdollisella tavalla. Kouvolassa tamma kesti johtopaikalta ykköseksi vaikka vastustaja lopussa lähenikin. Lähtöpaikka on hankala, mutta tamma saattaa päästä yllättävän hyviin asemiin mikäli sillä satsataan lähtöön. 3 Juliet Ale voitti Teivossa niin helposti keulasta, ettei se ole ulkona totokuvioista. Tamma avaa hyvin ja pääsee alussa asemiin.

Yllättäjät: Myös 2 Lily's Star on hyvä aukaisija ja sisäradalta se pystyy hyvänä päivänään paljon. Kovuus tuskin piisaa voittoon asti. 11 Club Nord Elit seuraili Solvallassa johtavan takaa neljänneksi lähdössä, missä kärkisijat menivät Mellby Freelle ja Peace Of Mindille. Viimeksi tamma oli jonkin verran sijoitustaan parempi toivottomista asemista 6. ulkoa. 4 Anni Sue ei ollut Teivossa parhaimmillaan 2. ulkoa kuten ei myöskään 5 Amanda Rose Bodenissa saatuaan toisella radalla selän eteensä etusuoralla. Ykköstammoja vastaan rahasijakin olisi kova saavutus.

Pelijakauma: Virginia Grif (59%) ei ole ainakaan ylipelattu ja tammassa on ainesta kierrätysvarmaksi. Miksei myös läpivarmaksi.

Juoksunkulku: Lily's Star, Juliet Ale ja Callela Ladyboss ovat eturivin nopeimmat lähtijät. Juliet Ale prässää keulaan, mutta sille saattaa käydä mikäli Callela Ladyboss nappaa johtopaikan. Tällöin avaus saattaisi mennä pitkäksi.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 9
Suuri: 9

Toto75-4

Suosikki: 4 Fiiling ei Lahdessa yltänyt parhaimpaansa Suomen Cupin finaalissa 2. ulkoa, mutta viimeksi ori teki huiman esityksen. Fiiling laukkasi ensimmäisessä kaarteessa ja viimeistään kierrosta myöhemmin homma näytti selvältä Tähen Toivomuksen edettyä keulaan. Fiiling kuitenkin teki 5. ulkoa periksiantamattoman esityksen ja nousi kalkkiviivoilla ohi päälähdössä kilpailevan Tähen Toivomuksen. Samanlaisena ori ei häviä Härmässä millään, mutta pieni epävarmuustekijä on olemassa astutuskauden muodossa ja siitä johtuvien pitkien starttivälien myötä vire ei välttämättä ole joka startissa huipussaan. Todennäköinen voittaja on kuitenkin kyseessä.

Haastajat: 2 Hevillä on ollut viimeisen puolentoista kuukauden ajan huippuhyvä ja ori ansaitsisi pian voitonkin tililleen. Porissa Hevillä haastoi keulaan edenneen Larvan Hurmoksen laittaen tämän todella ahtaalle. Teivossa ori lopetti 2. sisältä terävästi Rapin Aatoksen kupeelle. Hevillä ei ole ulkona mikäli Fiiling sortuu harha-askeliin tai ei ole aivan huipussaan lauantaina. 6 Lumi-Masi tsemppasi Seinäjoella keulahevosen ulkopuolelta hyvin perille ja oli hyvä tauko huomioiden vaikka Rankkari jäikin ohittamatta. Startti alla ori saattaa olla selvästikin parempi.

Yllättäjät: 11 Joriini voitti Härmässä 2. ulkoa varmasti ennen 1 Wauhtia, joka tällä kertaa pääsee paremmista asemista liikkeelle. Lisäksi Wauhtilla on starttikin lähempänä. 9 Hanslankari kilpailee nousuvireessä eikä ori ole ehjällä juoksulla ulkona totokuvioista. 8 Vinksan lähtöpaikka on huono, mutta ruunan lähtönopeus on sitä luokkaa että se saattaa päästä kasikaistaltakin hyviin asemiin.

Pelijakauma: Fiiling (65%) on kierroksen todennäköisin voittaja yhdessä Virginia Grifin (Toto75-3) kanssa ja kuuluu varmaksi pienimpiin peleihin.

Juoksunkulku: Wauhti, Hevillä ja Vinksa erottuvat alussa. Vinksa pääsee ulkoakin keulaan mikäli kuski satsaa alkuun mutta toisaalta silloin vauhti saattaa jäädä päälle. Fiiling ja Lumi-Masi ottavat alun varovaisemmin.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 4
Suuri: 4, 2, 6

Toto75-5

Suosikki: Avoimesta lämminverimailista ei haastavuutta puutu. Nostamme niukaksi ykkösmerkiksi 10 Attack Diablon, joka laukkasi viimeksi lähdössä (laukkamerkintä puuttuu ohjelmatiedoista). Ruuna starttaa takarivistä, mikä kävi valmentajalle hyvin kun alkuun ei tarvitse satsata. Attack Diablo starttaa taustavoimien mukaan hyvin odotuksin lauantaina Härmässä. Kärkihevosten reipas ensimmäinen puolikas sataisi Attack Diablon laariin.

Haastajat: 4 Bret Boko viimeisteli keskiviikkoa kuntoaan voittamalla johtopaikalta varmasti. Ruuna on jälleen kärkitaistossa mukana, mikäli keulapaikka irtoaa eikä avaus lipeä liian reippaaksi. 3 Edward Ale avasi Lahdessa keulaan ja päästi myöhemmin Hachiko de Veluwen eteensä. Tämä vei voiton ja Edward Ale oli hyvä kakkonen. Lähtöpaikka on hyvä, mutta ruunalla ei välttämättä lähdetä hulluttelemaan kun Suur-Hollolan välierät ovat pian edessä. 11 Workout Wonder kiri Gävlessä 3. ulkoa totomatsiin muttei ollut Jyväskylässä yhtä hyvä 2. ulkoa. 7 T.Rexillä ajettiin Kuopion kuolemanpaikkajuoksun jälkeen maltillisemmin Jyväskylässä, missä ruuna lopetti 4. sisältä juosten. Lähtöpaikka on hankala ja kuolemanpaikkavaara on olemassa. 6 Farzad Boko on myös yksi mahdollisista. Sen viime starteissa ei ole ollut mitään vikaa, kun Mikkelissä 2. ulkoa helposti voittanut ruuna oli Jyväskylässä positiivinen keulan rinnalta.

Yllättäjät: 8 Mr Golden Quickin lähtöpaikka on heikko, mutta kunto pitää. Solvallassa kärjen tuntumasta hyvin kirinyt ruuna oli Bodenissa asiallinen kaukaa 6. ulkoa. 2 William Pine pääsee loistopaikalta liikkeelle. Ruuna starttaa sen verran kovassa tehtävässä ettei voittoa voi keulajuoksullakaan pitää todennäköisenä. 9 Tir du Caux lopetti Kouvolassa asiallisesti lähdössä missä mentiin hiljaa matkalla. 5 Grant Boko lopetti Vermossa hyvin saatuaan 3. sisältä vapaata. 12 President Lindyn lähtöpaikka on yönmusta, kun eturivistä ori olisi päässyt käyttämään terävää lähtönopeuttaan. Jyväskylässä ori haastoi voittajan johtavan kannasta sisäradan ohituskaistaa pitkin.

Pelijakauma: Attack Diablo (16% on alipelattu suosikkimme. Yllättäjistä Tir du Caux (1%) on pelaamaton.

Juoksunkulku: William Pine, Edward Ale ja Bret Boko kiihdyttävät reippaimmin. Bret Boko ei välttämättä pääse keulaan mikäli Edward Alella satsataan alkuun kaikki mitä löytyy. William Pineltä Bret Boko saanee johtopaikan nimiinsä.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 10, 4, 3, 11, 7, 6
Suuri: 10, 4, 3, 11, 7, 6, 8, 2, 9, 5, 12, 1

Toto75-6

Suosikki: 6 Wicasa Sioux on suosikkimme Toto76-6:ssa. Ruuna ei ollut huono Jyväskylässäkään, missä ruuna kiri 3. ulkoa asiallisesti perille kovatasoisessa lähdössä. Tätä ennen hevonen runttasi ykköseksi toiselta ilman vetoapua. Wicasa Sioux on yksi mahdollisista, mutta lähtö on niin tasainen ettei sitä uskalla jättää varmaksi.

Haastajat: 12 Global Solidarityn lähtöpaikka on heikko, mutta kunto pitää ja huippukuski jatkaa rattailla. Rovaniemellä 5. ulkoa kovaa kirinyt ruuna oli Oulussa herra ja hidalgo toiselta ilman vetoapua. Kyseessä on voitokas menijä joka ei jää huutosakin rooliin mikäli matkalla pidetään vauhtia. 2 Rambo Rivner avaa hyvin ja pystyy hyödyntämään lähtöpaikkansa. Forssassa ruuna kiri kokemattomalla kuskilla hyvin saatuaan 5. sisältä kiritilaa. Tätä ennen hevonen oli tasainen 2. ulkoa. 9 Don Corleone Trot lopetti Vermossa erittäin kovaa ja ehti kakkoseksi. Matkan jatkuessa ruuan olisi vienyt voiton Leon Cogerilta. Viimeksi ruuna kiri Tir du Caux:n peesissä ja teki hiljaisen matkavauhdin jälkeen sen minkä pystyi juostuaan 6. ulkona. Don Corleone Trot kilpailee tauluaan paremmassa vireessä. 4 Malecon oli Vieremällä varma ykkönen keulasta. Kajaanissa hevonen jäi johtavan rinnalla painamaan päälle ja taipui. Ruuna avaa hyvin ja olisi keulaan päästessään yksi vakavista voitontavoittelijoista.

Yllättäjät: 7 Real Red kilpailee asiallisessa vireessä, mutta seiskaradalta juoksusta on vaarana tulla haastavampi kuin Riihimäellä tai Jyväskylässä, missä hevonen juoksi johtavan takana. 10 Replay Pellini taipui Vieremällä johtavan rinnalta. Viimeksi ruuna voitti helposti keulasta, minne ei tällä kertaa ole asiaa. 11 Griminal Jack sai Teivossa startin alle ja pystyy parempaan. Ruuna oli heti asiallinen juostuaan johtavan takana.

Pelijakauma: Wicasa Sioux (16%) ja Malecon (7%) ovat alipelattuja yhdessä Don Corleone Trotin (9%) kanssa.

Juoksunkulku: Rambo Rivner, Haras du Pin ja Malecon erottuvat lähtösuoralla. Rambo Rivner pystyy halutessaan puolustamaan kärkipaikan, mutta täydellä matkalla sillä tähdättäneen peesireissuun. Malecon päässee johtoon.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 6, 12, 2, 9, 4
Suuri: 6, 12, 2, 9, 4

Toto75-7

Suosikki: Vuoden 2019 Nordic Kingin suosikit tulevat Suomesta. 1 Tähen Toivomus sai arvonnassa pienen numeron, mutta se ei suoraan tarkoita sitä, että ori saisi pidettyä johtopaikan hallussaan. Viimeksi Pyörylän Paroni paiskasi kyselemättä edelle ja on todennäköistä, että sama toteutuu jälleen. Johtopaikka ei ole Tähen Toivomukselle elinehto menestymiselle, kuten nähtiin viimeksi Jyväskylässä. Ori pääsi 2. ulos, mistä sen loppukiri kantoi varmaan voittoon. Rovaniemellä Pauli Raivion suojatti haki keulapaikan haltuunsa, mutta Fiiling nyrkkeili ratkaisuhetkillä väkisin edelle.

Haastajat: 2 Polara oli Bjerkessä liian virtavan auton takana kokolappujen takia ja laukkasi lähtöauton takana. Tätä ennen Solvallassa hevonen virui liian pitkään vetämättömissä selissä ja menetti mahdollisuutensa voittoon. Ruuna on loistopaikalta yksi mahdollisista vaikka ei ole ollut ohjastajan mukaan koko kaudella niin letkeä kuin pitäisi. 4 Odd Herakles juuttui Elitkampenissa kiertämään kolmatta rataa. Viimeksi ori pääsi johtopaikalle ja piti varmoin ottein ykköseksi. Lähtöpaikka on hyvä ja nopea avaaja osallistuu kiihdytykseen. 11 Josveis oli Solvallassa keulasta hyvä kakkonen ja kamppaili Bjerkessä keulahevosen rinnalta periksiantamattomasti maaliin. Lähtöpaikka on sen verran ikävä, että kärjen ylivauhti olisi poikaa.

Yllättäjät: 12 Tangen Haap sai Solvallassa tarkan juoksun 3. sisällä, mistä ori ehti väkevällä loppuvedolla ykköseksi ohi Josveisin. Tällä kertaa lähtöpaikka on niin huono, että Tangen Haap vaatii tuuriakin pystyäkseen menestymään. Oriin voittoprosentti on kunnioitusta herättävä. 10 Smedheim Solan kiri Bjerkessä 2. ulkoa lähimmäksi Odd Heraklesia. Tällä kertaa starttiväli on lyhyempi. 3 Pyörylän Paroni juoksee mitä todennäköisimmin johtavan takana, mistä ruuna pystyy paljoon mikäli sillä on oikea kilpailupäivä. Jyväskylässä ei ollut, kun hevonen oli johtavan takaa vain tasainen. Viimeksi Pyörylän Paroni käytti Välähdyksen laukat hyödykseen ja nyrkkeili johtopaikalta niukkaan voittoon ennen Rokin Maxia. 9 Art Kjarvald lopetti Halmstadissa asiallisesti kolmanneksi haastavissa olosuhteissa. Voiton vei 6 Tand Kraft keulapaikalta. 8 Valle Mattis teki Solvallassa mukavan kirin 3. ulkoa mutta pilasi viimeksi pelinsä laukkaan.

Pelijakauma: Josveis (8%) kiinnostaa.

Juoksunkulku: Pyörylän Paroni katsoo ensimmäiset keulat, minkä jälkeen Odd Herakles on suosikki johtopaikalle. Polara pääsee toiselle ilman vetoapua pitämään vauhdin reippaana.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 1, 2, 4, 11
Suuri: 1, 2, 4, 11