Ravivihje: Toto4 Mikkeli 20.6.2019

Julkaistu:

TOTO4
Paras Toto4-varma löytyy heti avauskohteesta.

Toto4-1

Suosikki: 3 Justine Case teki Lahdessa kovan juoksun ja voitti selkäreissulla pystyyn, muttei ollut Kajaanissa yhtä hyvä. Tamma sai hyvän juoksun 3. ulkona, mistä voittoakin tarjottiin mutta ratkaisuhetkillä hevonen oli tasainen. Justine Case pääsee auton takaa hyvin matkaan ja olisi keulasta vahvoilla sopivassa seurassa vaikka nelivuotias onkin ollut paras selkäjuoksulla. Tehtävä on paperilla sen verran sopiva, että rankkaamme Justine Casen selvähköksi ykkösmerkiksi.

Haastajat: 4 Herman Halm voitti Riihimäellä keulasta pystyyn. Teivossa ruuna laukkasi alussa ja jäi viimeiseen pariin, mistä ruuna yritti kiriä kärkeen ja oli jonkin verran sijoitustaan parempi. Se pystyy nopeana lähtijänä hyödyntämään lähtöpaikkansa. Myös 6 Wonder Woman on hyvä aukaisija. Se voitti Lappeessa varmasti keulasta ja meni ennätyksensä. Viimeksi tamma oli kovassa lähdössä tasainen 3. sisältä. 5 Veloce Valdilla on alla hyvät kirit 4. ulkoa. Ruuna on asiallinen avaaja muttei ehdi alussa nopeimpien matkaan. Viisivuotias hyötyisi kärjen ylivauhdista.

Yllättäjät: 1 Blue Flash kilpailee asiallisessa vireessä ja keräilee jatkuvasti hyviä sijoituksia. Sillä on jälleen mahdollisuudet kärjen tuntumaan ja miksei korkeammallekin, mikäli hevosella on huippupäivänsä. 9 One Direction kilpailee ohjastajan mukaan hyvässä vireessä. Takarivin lähtöpaikka on miinus, kun ori olisi ollut eturivistä terävä avaaja. Näistä asemista kärjen hurjastelu auttaisi kummasti.

Pelijakauma: Justine Case (31%) on varmakamaa, kun varmistusmerkit eivät suuremmin maistu. Blue Flash (13%) on hiukan ylipelattu.

Juoksunkulku: Justine Case, Herman Halm ja Wonder Woman avaavat terävimmin. Herman Halm tai Wonder Woman etenee johtopaikalle.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto4-2

Suosikki: 6 Kujanpään Jyräys kesti Vermossa johtopaikalta kakkoseksi Larvan Hurmoksen prässin alla ja oli hyvä, mutta viimeksi ori ei näyttänyt parasta osaamistaan 6. sisältä vaan jäi kauas kärjestä. Ori ei lähtönopeudellaan pärjää alussa ainakaan 2 Viriorille, mutta se saattaa päästä ohi 5 Tureliuksesta. Mikäli juoksu onnistuu ja Kujanpään Jyräkysellä on hyvä päivä, nähdään ori voittomatsissa.

Haastajat: Tureliuksella oli viimeksi liikaa painetta alussa ja laukka tuli. Oriilla on iso laukkariski alussa olemassa ja peli saattaa olla pelattu heti kättelyssä. Ravia kulkeva Turelius puolestaan osallistuu tiukasti voittotaistoon. Viriori on parhaimmillaan keulasta, minne sillä haviteltaneen tauosta huolimatta. Ruuna on sen verran nopea avaaja, että sen ulkopuolelta ei ole helppo varastaa johtopaikkaa. 10 Pauhis ei saanut Vermossa täyttä mahdollisuutta 3. ulkoa. Viimeksi sellainen tuli 2. ulkoa kuin tilauksesta ja ori kirikin mukaan voittotaistoon, jonka Iikori vei nimiinsä. Pauhis olisi paras vapaalta radalta eli lähtöpaikkaa on pidettävä miinuksena. Matka on puolestaan haastava 11 Lorutytölle, joka monesti tasaisena ja epävarmana avaajana antaa alussa muille liikaa tasoitusta. Kunnosta homma ei jää kiinni, sillä Kuopiossa tamma ehti ykköseksi vaikka laukkasi toisessa kaarteessa jääden hännille.

Pelijakauma: Oikein pelattu.

Juoksunkulku: Viriori avaa keulaan ja saa kaksikon Turelius-Kujanpään Jyräys rinnalleen. Viriori puolustanee paikkaansa reippaassakin vauhdissa.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 6, 5
Suuri: 6, 5, 2

Toto4-3

Suosikki: 6 Leon Coger otti Teivossa alussa lyhyen laukan, jonka ohjastaja otti omaan piikkiinsä. Viimeksi Leon Coger pääsi sujuvasti keulaan, mutta joutui lopussa yllättävän ahtaalle. Ruunaa hoidettiin kisan jälkeen ja tällä kertaa voi olla tiedossa jälleen parempaa. Lähtöpaikka on sen verran ulkona, että mielipaikalle keulaan ei ole helppo tie tiedossa.

Haastajat: Ainakin 1 Ulk Delle Selve pyrkii laittamaan alussa kaikki puut kaminaan. Sen verran helposti ori voitti Vermossa keulapaikalta, minne hevonen pääsi oikein helposti lähtökiihdytyksessä. Ori oli tuntunut starttia ennen hyvältä treeneissä eli hevonen on kaikin puolin hyvällä mallilla. 3 Beat Of Love tekee nousua tammahuipulle. Tammalta löytyy iso moottori ja nopeuttakin riittävästi, mutta tauolta paras terä voi olla hakusessa. 2 Bertucciolle laitetaan tähän kisaan ensimmäistä kertaa aidot jenkkikärryt perään, minkä lisäksi kengät repäistään pois ja lisätään vetolaput. Bertuccio pystyy hyvänä päivänään voittamaan tämän lähdön varustemuutosten kera.

Yllättäjät: 4 April Sisu on paras keulasta, minne tamma nopeana avaajana havittelee. Mikäli hevonen pääsisi keulaan, sitä ei todennäköisesti luovutettaisi pois edes suosikille. Viime starteissaan April Sisu ajautui johtavan rinnalle eikä pystynyt menestymään. 7 Massive Clout kilpailee kelpo iskussa, mutta voitot puuttuvat. Lisäksi lähtöpaikka on haastava. Valmentajan mukaan tauluaan paremmassa iskussa kilpaileva 10 Rex Lane, pätkänopea 11 George Birdland sekä monipuolinen 12 Lonely Rider kyttäävät takarivistä kärjen ylivauhtia.

Pelijakauma: Leon Coger (50%) on ylipelattu eikä käy varmaksi. Lähtö on yllätysaltis, joten rastaamme leveästi. Ainakin Bertuccio (6%) kuuluu joka lapulle.

Juoksunkulku: Ulk Delle Selve, April Sisu ja Leon Coger avaavat napakimmin. April Sisu prässää itsensä keulaan ja saa Leon Cogerin rinnalleen. Matkavauhti on tasaisen reipasta läpi matkan.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 6, 1, 3, 2
Suuri: 6, 1, 3, 2, 4, 7, 10, 11, 12

Toto4-4

Suosikki: 2 Santo Grial ei ollut toissa kerralla parhaimmillaan, kun ruuna sai olla starttia ennen helpolla treeneissä. Viimeksi nelivuotiasta viimeisteltiin terävämmin ja lopputulos oli heti eri, kun ruuna voitti keulapaikalta helposti. Lähtöpaikka on paras mahdollinen, mutta keulapaikalle Santo Grialin lähtönopeus ei välttämättä riitä. Monipuolinen menijä pystyy menestymään muualtakin ja on ansaitusti lähtönsä suosikki.

Haastajat: 3 Predator Mick voitti Vieremällä keulasta. Mikkelissäkin tamma hakeutui johtoon, mutta luovutti ensimmäisessä kaarteessa paikan pois ja vei voiton lopulta 2. sisältä. Kunto on hyvä ja Predator Mick on mukana tototaistossa. 1 Brisenda on sen verran hyvä avaaja, ettei olisi yllätys vaikka se saisi pidettyä keulapaikan nimissään. Siitä tamma voitti Vieremällä. Joensuussa hevonen jäi keulahevosen kupeelle, mistä esitys oli jälleen plusmerkkinen.

Yllättäjät: 11 Credit To Love laukkasi viimeksi lähtöön ja teki tämän jälkeen hyvän juoksun 6. sisältä. Tätä ennen ruuna oli sen verran hyvä keulasta, että mikäli ruuna pystyy samanlaiseen esitykseen ja tuuriakin on hieman matkassa 11-radalta, voittokin on mahdollinen. 6 Nerja laukkasi Kuopiossa lähtöön. Kajaanissa ruuna ravasi ja runttasi ykköseksi kärjen rinnalta. Ruuna on tarvittaessa erittäin hyvä avaaja. 7 Almost One Year ei ole viime starteissaan pärjännyt, mutta toisaalta lähdötkin ovat olleet kovatasoisia. Tällä kertaa tehtävä on haastava seiskaradalta. 12 Larry Bell olisi paremmalta paikalta ollut pelihevosia. Mikkelissä voitetaan harvoin 12-radalta eikä se ole tälläkään kertaa mahdollista ilman selvää kärjen ylivauhtia. Kunnossa Larry Bell jatkaa eikä tehtävä ole nimien puolesta ainakaan viime kertoja haastavampi. 4 Moves Like Jagger on niin kova avaaja, että se saattaa riistää keulat Brisendalta. Viimeksi 2. ulkoa kaksariin kirineen ruunan ohjastaja ei paljastanut lopullista taktiikkaansa etukäteen. 9 Different Step oli tasainen Vermossa 2. ulkoa. Tuskin kukaan odotti kummempaa suoritusta, kun alla oli taukoa kahden vuoden verran. Startti alla ori pystyy parantamaan. Lahdessa 2. ulkoa kaksariin kirinyt 10 Je Suis Justine ja Joensuussa ylivauhtia johtopaikalla vetänyt 5 Drop Of Love tulevat seuraavina.

Pelijakauma: Oikean suuntaisesti pealttu.

Juoksunkulku: Brisenda, Moves Like Jagger ja Nerja erottuvat alussa ja myös Santo Grialilla, Predator Mickillä ja Drop Of Lovella pyritään reippaasti liikkeelle. Brisenda pyrkii johtopaikalle, mutta se saattaa maksaa kovan avauksen. Ylivauhdin vaara on olemassa eli takahevosillekin voi avautua sauma pärjätä.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 2, 3, 1, 11, 6, 7, 12, 4
Suuri: 2, 3, 1, 11, 6, 7, 12, 4