Ravivihje: Toto5 Teivo 18.6.2019

Julkaistu:

TOTO5
Cavalier Brodde havittelee Toto5-pelin neljännessä kohteessa takaisin voittokantaan IS Ravien varmana.

Toto5-1

Suosikki: 1 Shotproof lopetti hyvin Forssassa eikä ollut huono Porissakaan, missä ori jäi takarivistä peräti 6. ulos. Tällä kertaa lähtöpaikka on mainio ja hyvä avaaja pääsee valitsemaan taktiikan keulapaikan ja johtavan kannan välillä. Shotproof esitti Kouvolassa debyytissään oikeaa osaamistaan ja samanlaisena ori pystyy paljoon nytkin.

Haastajat: 5 Wilhelm Nashilla ajettiin paussilta maltillisesti 4. ulkoa, mistä ruuna lopetti asiallisesti. Wilhelm Nash oli valmentajan mukaan pyöreässä kunnossa ennen kisaa eli startti vei sitä todennäköisesti eteenpäin. Taktiikkakin lienee aktiivisempi, kun Wilhelm Nash pystyy hyvään suoritukseen johtavan rinnaltakin. Uudesta stallista aloittava 9 Starzinner omaa erittäin kovan luokan, mutta paussilta se on arvoitus. Parhaimmillaan Starzinner on kova johtavan rinnaltakin, mutta tällä kertaa sillä ajetaan ennakkokommenttien mukaan selästä. 4 Make It Quick ei ollut toissa kerralla terävimmillään takapareista. Viimeksi ruuna jäi johtavan rinnalle, mistä esitys oli OK-tasoa. Make It Quick on ollut välillä oikein hyvä eikä se ole hyvänä päivänään täysin ulkona kärkikuvioista.

Yllättäjät: 6 Robin Roof on selvästi tauluaan parempi kapasiteetiltaan, mutta paras vire on vielä hakusessa. Vermossa ruuna ei saanut täyttä mahdollisuutta 5. sisältä. Tätä ennen hevonen jäi johtavan rinnalle. 8 Por Nie Rock oli Vermossa jälleen parempi jäätyään sisäratajuoksulla pussiin. Ruunan heikkous on lähtönopeuden puute, mutta toisaalta se ei pahimmassakaan tapauksessa tule jäämään toivottoman kauas kärjestä, kun lähdössä on vähän osallistujia. 2 Issaquah Sund on selvästi tauluaan parempi, kun ruunalla on hyvä päivänsä ja pääsee juoksemaan kengittä. Porissa 3. sisältä totoon seuraillut 7 Victor Quo Vadis tähtää kärjen tuntumaan.

Pelijakauma: Kakkossuosikiksi pelatussa Shotproofissa (21%) on ideaa.

Juoksunkulku: Shotproof pitää keulat ja Starzinner pyrkii tämän kantaan. Wilhelm Nash kiertänee toisen radan veturiksi.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 1, 5, 9, 4, 6, 8
Suuri: 1, 5, 9, 4, 6, 8

Toto5-2

Suosikki: Pelikansa odotti 3 Singeriltä enemmän Jyväskylässä, missä tamma oli tasainen saatuaan tarkan juoksun kärjen tuntumassa. Riihimäellä Singer oli parempi runtattuaan johtavan rinnalta viimeisellä takasuoralla keulaan. Hetkeä myöhemin tamman rytmi katosi ja laukka tuli. Ilman hyppyä Singer olisi taistellut lähdön voitosta. Huippukuski palaa kärryille, ja tamma kuuluu joka lapulle.

Haastajat: 12 Humetar kiri Seinäjoella kakkoseksi ja sai tämän jälkeen unelmajuoksun Jyväskylässä johtavan takana. Tamma ei jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä vaan kiri vapaata sisäradan ohituskaistaa pitkin selvään voittoon. 6 Monello pääsi Kokemäellä terävästi matkaan ja keulapaikalle, mistä ori kesti kakkoseksi. 7 Lötens Elina puolestaan ei ollut viimeksi parhaimmillaan johtavan takaa, mutta tätä ennen suoritus oli parempi samalta juoksupaikalta puolta kierrosta lyhyemmällä matkalla. Mielenkiintoiselta debytantilta 10 Hauan Odinilta tulee valmentajan mukaan vauhtia kuin kaljaa hanasta, mutta ohitushalukkuus on kysymysmerkki.

Yllättäjät: 9 Kanjonin Kulta avasi Kokemäellä keulaan ja voitti vuorenvarmasti. Tällä kertaa juoksusta tulee erilainen, mutta kunto on hyvä. 14 Vauhti Rols lopetti Lahdessa vahvahkosti ajettuna neljänneksi 4. sisältä. Seinäjoella ori jäi 5. ulos, mistä esitys oli tasainen. Otteiden on hyvä terävöityä hieman, että voitto on suljetulta radalta mahdollinen. Porissa laukkaan hyvän sijoituksen päätöspuolikkaan alkaessa laukannut 11 Villiheili, kengittä kilpaileva 2 Ihalempi ja tauolta palaava 13 Kuutti kärkkyvät suosikkien epäonnea.

Pelijakauma: Oikein pelattu.

Juoksunkulku: Singer hakee keulapaikan nimiinsä, mutta Monellon selkä saattaa kelvata, mikäli tämä tulee ajoissa rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 3, 12, 6, 7, 10
Suuri: 3, 12, 6, 7, 10, 9, 14

Toto5-3

Suosikki: 4 Surprise Rose on varmistunut, mutta viimeksi Jyväskylässä tamma muistutti epävarmuudestaan ottamalla laukan lähtösuoralla. Tämän jälkeen viisivuotias jäi 5. ulos, mistä esitys oli samaa tasoa aikaisempien starttien kanssa. Kuopiossa Surprise Rose näytti parhaita puoliaan runttaamalla keulahevosen kupeelta ykköseksi. Surprise Rose on pirullinen pelihevonen, sillä se pystyy menestymään juoksulla kuin juoksulla mutta toisaalta epäonnistumisriski on olemassa.

Haastajat/yllättäjät: 9 Anni Sue pilasi Oulussa pelinsä laukkaan. Forssassa tamma juoksi kaukana kärjestä 6. ulkona, mistä loppuveto oli asiallinen muttei ehkä niin hyvä kuin aikaisemmin. Starttiväli on nyt lyhyempi ja kuusivuotias pystyy sitä kautta olemaan terävämpi. 6 Coldspring lopetti toissa kerralla erittäin hyvin saatuaan sisäradalta vapaata. Viimeksi tamma juoksi 2. ulkona ja nousi mukaan voittotaistoon kirjauttaen kovan loppuajan. Jaksava menijä on nousuvireessä. samoin kuin 3 Diva Hoss, joka starttaa pitkästä aikaa hyvältä lähtöpaikalta. Teivossa 2. ulkoa tasaisesti kirinyt menijä pääsee hyvin matkaan ja on kärjen tuntumasta tototaistossa. 2 Memphis Minnie ei ollut Teivossa parhaimmillaan 2. sisältä. Nopea tamma pystyy parempaan. 5 Gaiana hyötyisi tasavauhtisena menijänä kärjen ylivauhdista. Forssassa esitys oli kelpo luokkaa keulahevosen kupeelta. 7 Silent Victory on tauluaan kyvykkäämpi, mutta voittoa ajatellen tehtävä saattaa olla liian haastava seiskakaistalta.

Pelijakauma: Surprise Rose (71%) on selvä suosikki, mutta prosenteissa on hieman liikaa eikä tammassa ole suurta pelillistä ideaa. Varmistamme sen suuremmassa systeemissä.

Juoksunkulku: Diva Hoss katsoo ensimmäiset keulat ja päästää tämän jälkeen Surprise Rosen tai Coldspringin eteensä.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 4
Suuri: 4, 9, 6

Toto5-4

Suosikki: 4 Cavalier Brodde teki Vermossa loistojuoksun keulapaikalta, minne ruuna nopeana avaajana tähtää jälleen. Kuusivuotias jäi kakkoseksi, kun BWT Caesar runttasi väkisin edelle kovalla tuloksella. Jyväskylässä Cavalier Brodde oli tasapaksu 2. ulkoa. Reilun parin viikon starttivälin aikana hevonen ehti olla helpommalla, mikä saattoi vaikuttaa normaalia tasaisempaan suoritukseen. Teivossa Cavalier Brodde on yksi varmaehdokkaista.

Haastaja: 1 Sun Capitano laukkasi epäonnekseen lähtöön Suur-Hollolan alkuerässä. Tätä ennen ruuna oli vakuuttava vieden parhaat päältä vakuuttavalla esityksellä johtavan rinnalta Mikkelin nopealla radalla. Sun Capitano on hyvä avaaja, mutta ykkösrata ei välttämättä suosi sitä. Lisäksi viime kertaisen laukan jälkeen sillä saatetaan ottaa alku sen verran varman päälle, että Cavalier Brodde pääsee edelle.

Yllättäjät: 9 Pope oli Jyväskylässä kovassa lähdössä tasainen 4. ulkoa. Ruuna saa Teivossa hyvän juoksun kärjen tuntumassa ja saattaa saada jenkkikärryistä lisävaihteen otteisiinsa. Tauolta palaava 11 Fontaine Brodde on selvästi tauluaan parempi eikä valmentaja yllättyisi menestyksestä, jos viisivuotias on samanlainen kuin viime syksyllä oltuaan huippuvireessä. 3 Roofer omaa kelpo moottorin, mutta epävarmuus riivaa. 6 Racehill Victory laukkasi Loviisassa ensimmäisessä mutkassa ja teki tämän jälkeen positiivisen juoksun 6. ulkoa. Tauolta palaava 8 Star To Be Loved on kärsinyt motivaatio-ongelmista, jotka ovat treenien perusteella paremmalla mallilla hevosen oltua pirteä harjoituksissa. Huippukuskilla ori on revityskamaa. 5 Grainfield Aiden tähtää hyvältä lähtöpaikalta kärjen tuntumaan kovatasoisessa lähdössä.

Pelijakauma: Cavalier Brodde (52%) on sopivasti pelattuna hyvä varma illan Toto5-kierrokselle.

Juoksunkulku: Cavalier Brodde avaa johtopaikalle, minkä jälkeen Sun Capitano lienee pakotettu havittelemaan paikkaa johtavan rinnalla.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto5-5

Suosikki: 3 Ian Boko omaa kovan kapasiteetin, jolla tähdätään iltaraveja suurempiin lähtöihin. Vaikka ruunan luokka on tiedossa, siinä on riittänyt haastavuutta pelikohteena senkin takia, kun hevonen on päässyt kilpailemaan katkonaisesti. Lahdessa Ian Boko palasi paussilta ja teki 5. ulkoa kelpo kirin ehtien pronssille. Startti alla väkevä vääntäjä pystyy parantamaan.

Haastajat: 6 Quilty Pleasure nousi Lahdessa 2. ulkoa kakkoseksi. Kuopiossa ruuna oli mukana kovassa lähdössä, jossa kärkisijat menivät Surprise Roselle ja MAS Champille. Quilty Pleasure teki hyvän juoksun 3. sisältä ja oli niukasti kolmas. Pitkältä kuukauden starttivälillä hevonen ei ole välttämättä sataprosenttisesti huipussaan, mutta hyvä sauma sillä on joka tapauksessa menestyä. 10 Cacshot voitti Teivossa helposti 3. ulkoa. Tämän jälkeen ori laukkasi pahoin ensimmäisessä kurvissa ja menetti pelin kun taas Vermossa laukka yllätti loppukurvissa kesken nousuyrityksen. Cacshot ei ole nopea avaaja eli lähtöpaikkaa ei voi pitää suurena miinuksena. Kymppirata on paljon parempi kuin joku radoista 6-8, joilta ori jäisi väkisin hännille. Cacshotin ollessa kunnossa ohjastaja Tapio Perttunen ei ole pelännyt kääntää ajoissa oikeasta ohjasta, sillä oriin fysiikka kestää vertailun. 4 Callela Einstein oli Teivossa sopivassa lähdössä tasainen kierrettyään johtavan rinnalle ja Kokemäellä ruuna floppasi pahoin keulasta. viisivuotias pystyy parempaan mutta on totta kai Teivossa arvoitus. 1 O.F.V.Prince on hyvä avaaja. Valmentajan mukaan sillä ei todennäköisesti tällä kertaa ajeta johtopaikalta vaikka hevonen kestikin Riihimäellä keulasta kolmanneksi.

Yllättäjät: 9 Mr Money Robber hyvästeli Kaustisella vastustajansa juostuaan 2. ulkona. Seinäjoella reissusta tuli haastavampi, kun ruuna joutui nousemaan kolmannelle jo etusuoralla. Totosija oli hyvä saavutus. 7 Bella Bloom vaatii tarkan juoksun pystyäkseen menestymään näin tasokkaassa lähdössä. Teivossa se lopetti positiivisesti totoon 4. sisältä. 2 Amiral Ima sai tauon jälkeen startin alle. Tulosriviään parempi menijä havittelee Teivossa kärjen tuntumaan.

Pelijakauma: Ian Boko (32%) on oikea suosikki, muttei varma. Ei kannanottoa tähän lähtöön.

Juoksunkulku: O.F.V.Prince katsoo keulat, mutta päästää tämän jälkeen jonkin pelihevosista eteensä.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 3, 6, 10
Suuri: 3, 6, 10, 4