Ravivihje: Toto4 Turku 17.6.2019

Julkaistu:

TOTO4
Metsämäen illan tasaisista lähdöistä on vaikea löytää varmaa, mutta siihen rooliin jämähtää toisen Toto4-kohteen Stonecapes Sparrow.

Toto4-1

Suosikki: Toto4-pelin avauskohde on kärkinelikon osalta varsin tasainen mittelö ja suosikiksi on tunkua. 6 El Senor Deo on pelaajien valinta todennäköisimmäksi voittajaksi. Ruuna lopetti viimeksi Teivossa keulasta kovaa, vaikka joutuikin tyytymään kolmanteen sijaan 5-vuotias on nytkin todennäköisin johtonimi ja on saamassa pelihevosista selkeimmän juoksun.

Haastajat: 3 Vitesse voitti kaksi starttia sitten Toto64-tasolla keulasta. Mikkelissä tuli häiriölaukka ja viimeksi tamma suoritti vauhtijuoksussa taustalta mukavasti. Lähtöpaikka auttaa, vaikka pelisuosikille vastaaminen ei taida alussa onnistua.

9 So Long Losersin taulussa on kuusi peräkkäistä kaksarisijoitusta hyvillä juoksuilla, mutta alla on loukkaantumistauko. Irrin mukaan hevonen ei ole mikään treenihai, joten se perusteella on vaikea arvioida kuinka valmiina hevonen palaa. Taktiikan ei ole tarkoitus olla yltiöpäinen.

8 Matter of Course aloitti uransa hyvin, oli välillä nahkeampi, mutta parantanut taas paljon etukengittä. Viimeksi tamma laukkasi hyvästä noususta menettäen aivan kärkisijan ja ennätyskin olisi komistunut noin sekunnilla.

Yllättäjät: 10 Fired Up taivalsi viimeksi taukostartissa johtavan rinnalla ja oli aivan sitkeä. 2 Rosi's Rodrigo aloittelee uusista käsistä arvoituksena, kun valmentajaa ei tavoitettu. Ruunalta nähtiin varsavuosina hyvääkin jälkeä. 11 After Knight on hieman tauluaan vaarallisempi, mutta hankalista asemista ainakin voitto yllättäisi silti.

Pelijakauma: Neljä hevosta erottuu. Matter of Course (8 %) on pelihevosista selkeimmin aliarvostettu.

Juoksunkulku: El Senor Deo pamauttaa johtoon ja eiköhän siitä ajeta. So Long Losersille kaavaillaan tauolta varsin maltillista taktiikkaa. Matkalla mennään hiljaa, ellei Utala tahdo Vitessellä johtavan rinnalle pitämään tempoa.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 6, 3, 9, 8
Suuri: 6, 3, 9, 8

Toto4-2

Suosikki: 4 Stonecapes Sparrow ei ole onnistunut avausstartin voittonsa jälkeen, mutta suoritukset ovat olleet tosi vahvoja ja ruunasta kaavaillaan Toto4-varmaa, vaikkei vastuskaan ole noloa. Turussa 3-vuotias kulki 1. kaarteen pahan laukan jälkeen vahvasti ja kellotti Teivossa viimeksi kaukaa taustalta viimeiset 1400 peräti 13,6. Niillä kyydeillä paluu voittokantaan pitäisi olla tosiasia. Ensimmäinen autolähtö on tietysti pieni arvoitus.

Haastajat: 2 Pastor Jackson kohahdutti debyyttituloksellaan, vaikka jäikin Joseph Bokon puristuksessa toiseksi. Ori oli sen jälkeen pari kertaa nahkea, mutta palasi viimeksi keulasta voittajaksi. Siinäkin jäi voitosta huolimatta hieman laiska kuva, mutta varsa taitaa vain olla hieman ajettavaa mallia.

10 Caroline Boost tuli Forssassa 5 Peacock Comeryn jälkeen maaliin, mutta siirrettiin tuomariston toimesta ykköseksi. Tamma kiri kuitenkin 5. ulkoa 11,8/800 metriä ja oli voiton arvoinen. Peacock Comery juoksi tuossa kisassa suuren osan matkaa johtavan rinnalla ja oli rehti, vaikkakin aika vino varsinkin lopussa.

Vauhdikas 11 Moonlight Velvet vaikuttaa hevoselta, joka on ainakin tässä vaiheessa uraa parempi kun se saa mennä vapaasti reipasta ja takarivi on iso miinus. Lahden esitys oli tasokkaassa seurassa kohtalainen, muttei ollenkaan samaa tasoa kuin edellisissä keulavoitoissa.

Yllättäjä: 3 New Grove United nousi viimeksi 3. sisältä 1400 metriä jäljellä johtavan rinnalle, eikä ihan riittänyt Forssassa Caroline Boostille ja Peacock Comerylle, mutta on parantanut tauon jälkeen jatkuvasti. Hevoselta riisutaan nyt kenkiä 1. kertaa uralla.

Pelijakauma: Stonecapes Sparrow (29 %) kelpaa aika oikein pelattuna suosikkina varmaksi. New Grove United (2 %) ja Caroline Boost (8 %) ovat hieman aliarvostettuja ja Moonlight Velvet (23 %) sopimattomalta paikalta yliarvostettu.

Juoksunkulku: Pastor Jakson on todennäköisin keula. New Grove United saattaa tosin avata kengittä aiempaa kovempaa ja Stonecapes Sparrow kiihtyvyys auton takaa on vielä arvoitus.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto4-3

Suosikki: 4-vuotiaiden tammojen selkeä ykkösnimi Bosses Lady jättää Metsämäen Kasvattajakruunu-alkuerän väliin ja kenttä on auki muille tutuille kilpasisaruksille. Kisa on kärjen osalta tasainen ja kiihdytys ratkaisee varmasti paljon. Eturivin hyvien paikkojen suosikeista kaikki avaavat kovaa, mutta etu on sisäradan 1 Arctic Elsalla. 3-vuotiaiden Kasvattajakruunun voittaja oli alkukauden nahkea, mutta viimeksi rehti kakkonen Bosses Ladyn jälkeen ravattuaan sen rinnalla viimeiset 1200 metriä.

Haastajat: 2 Peanuts on ollut urallaan epäonninen monessakin suhteessa ja ansiot ovat maltillisemmat moneen muuhun kovaan tammaan nähden, mutta kyvyiltään sen ei tarvitse hävetä niille. Taukostartissaan 4-vuotias kiri komeasti ykköseksi 2. ulkoa, vaikka vastus oli toki tätä paljon helpompaa.

4 Daze oli lauantaina Kouvolassa vaisu, mutta se saattaa selittyä sillä, että tammalla ajettiin huonolta paikalta pitkästä aikaa tavallisilla kärryillä. Nyt palataan jenkkikärryihin, joilla hevonen on ollut moenssa startissa tosi terävänä alusta alkaen.

8 Ambriel ei ole aiemmin riittänyt ikäluokan parhaita tammoja vastaan, mutta on kehittynyt paljon tällä kaudella. Viimeksi Timokon tytär oli vauhtijuoksussa tosi vahva edettyään vajaa kierros jäljellä johtoon.

Yllättäjät: Vauhdikas 6 Bean Dead Cert saattaa yllättää kaikki kiihdytyksessä. Viimeksi tamma jaksoi asiallisesti maaliin poljettuaan ensimmäisen kierroksen into päällä peräti 11,5. 7 BWT Divine hävisi viimeksi niukasti Peanutsille ja on sekin selvässä kehitysvaiheessa vielä näin 4-vuotiaana. 5 Pearl On Stage kiri viimeksi vahvasti Arctic Elsan tuntumaan. 9 Stonecapes Rococo on voittanut kaksi kertaa peräkkäin, mutta oikein selvästi helpommat tehtävät kuin tämä.

Pelijakauma: Lähtö on alustavia pelipinnoja paljon tasaisempi koitos. Daze (7 %) on selkeimmin aliarvostettu ja lähdön paras peli-idea.

Juoksunkulku: Tiukka kiihdytys, jossa ainakin Arctic Elsa, Peanuts, Daze ja Bean Dead Cert pystyvät avaavaan kovaa. Arctic Elsan pitäisi pystyä halutessaan puolustamaan johtopaikka, mutta ainakin ensimmäiset 300-400 metriä mennään tosi kovaa, eikä vauhti välttämättä rauhoitu jatkossakaan.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 1, 2, 4
Suuri: 1, 2, 4, 8, 6, 7

Toto4-4

Suosikki: Oriidenkin alkuerä on mielenkiintoisen tasainen lähtö, jossa pari varsaa debytoi vasta tällä tasolla. Yksi niistä 6 Tattoo Avenger, joka on pelaajien valinta suosikiksi. Ruuna on tehnyt aivan järisyttäviä esityksiä rahasarjoissa ja voitellut murskatyyliin rajuilla tuloksilla. Lähtörata on hieman tasaiselle avaajalle aika ulkona ja juoksu saattaa mennä aika vaikeaksikin, mutta taso voi silti riittää tässä.

Haastajat: 1 Joyride Luxi kiri viimeksi Derbysarjassa sisäratajuoksulla kakkoseksi, 9 Knows Best kolmanneksi ja 12 Kaptah voitti päästyään matkalla hieman onnekkaastikin johtoon. Lähtöratojen vuoksi ranking-järjestys on mainittu, muttei hevosten esityksissä ollut Vermossa isoja eroja suuntaan tai toiseen. Knows Bestillä on vain yksi startti alla selvästi eniten parannuspotentiaalia tähän ja se vaikutta koko lähdön pelimielessä kiinnostavimmalta. Kaptahin tehtävä vaikuttaa 12-radalta liki toivottomalta.

2 Mainio pääsee hyvin liikkeelle. Ruuna on ollut läpi uransa hyvän hevosen maineessa, mutta tämän kauden esitykset ovat jääneet pykälän odotetusta. Otteet saattavat tok ikohentua, kun startteja on alla jokunen.

Yllättäjät: 7 Wingman ja 11 Flexible Journey kirivät Derbysarjassa parijonosta korotetuille rahoille, eivätkä nyt olleet mainittavasti heikompia kuin muut tästä lähdöstä siinä kisanneet, mutta saivat vain hankalamman juoksun. Näiltä paikoilta on tosin sama vaara nytkin.

Pelijakauma: Tattoo Avenger (35 %) ja Joyride Luxi (33 %) erottuvat liiaksi, vaikka ovat tietysti avainhevosia. Knows Best (5 %) on melkoisessa tarjouksessa.

Juoksunkulku: Joyride Luxi ja Mainio käyvät keulataiston, jossa jälkimmäinen on niukka suosikki johtoon. Tattoo Avengerin kohtalona lienee kiertää alku kolmatta ja asettua sitten johtavan rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 6, 1, 9
Suuri: 6, 1, 9, 2