Ravivihje: Toto4 Riihimäki 16.6.2019

Julkaistu:

Riihimäen Toto4-pelin varma löytyy tammalähdöstä.

Toto4-1

Suosikki: Avauskohde, kuten koko Toto4-peli, sai aivan uuden luonteen 80 prosenttia pelatun Give Me Matchin jäätyä aamulla pois. 6 Zingaro Dei Venti kulki synnyinmaassaan Italiassa voitokkaasti ja siihen nähden ensimmäiset Suomen startit olivat pettymyksiä. Viimeksi ori palasi parin kuukauden huililta ja esitys oli jo huomattavasti lupaavampi. Se seurasi toisesta sisältä kolmanneksi ja edelle jäi vain pari hyvää hevosta muiden jäädessä kauaksi taakse. Nopeana lähtijänä Zingaro Dei Venti päässee nyt keulaan ja näin helppoon lähtöön ori ei taida hetkeen tulla pääsemään.

Haastajat: 4 Game Of Liven tulosrivistö ei kerro täysin tamman kunnosta, sillä se on kärsinyt jatkuvasti epäonnisista juoksunkuluista. Viimeksi se tuli hyvätasoisessa Vermon lähdössä sisäratajuoksun jälkeen asiallisesti perille, mutta ravi ei ollut sulavinta mahdollista. Nyt kuski paranee oleellisesti kahteen viime starttiin nähden ja luokaltaan Game Of Live on lähdön parhaimmistoa. 9 Rock Bolt olisi parhaimmillaan ollessaan suosikki todella sopivannäköisessä porukassa, mutta viime starteissa loppusuora on ollut melkoista tervanjuontia eikä ravikaan ole miellyttänyt silmää. Vaikkei ruuna nyt parhaimmillaan olekaan niin se nousee luokallaan kärkitaistoon. 7 Callela Everest ei viimeksi pysynyt toisesta sisältä kovaa vetäneen keulahevosen kyydissä. Loppusuoralla se ajautui kuitenkin vielä pussiin, johon paloi muutama sija. Sitä ennen ruuna väläytti Vermon paikallisraveissa, jossa taakse jäi paljon enemmän tienanneita vastustajia. Callela Everest sai toki vetää keulassa haluamaansa vauhtia, mutta irtosi todella hienolla tyylillä 11,5-lopetuksessa ja siitä loppusuoran se pisteli vielä huomattavasti kovempaa. 8 Ztella Beluga on vielä kääntämätön kortti Suomen lähtöihin, mutta Ruotsissa tamma teki hyviä juoksuja ja valmentajan mukaan se tuntuu kotona todella hyvältä.

Yllättäjät: 3 Don Herkules on tauolta arvoitus, mutta tulisena starttarina se saanee unelmajuoksun ja sellaisella ainakin totosija on täysin mahdollinen. Ennakkotietojen mukaan kenkiäkin riisutaan, jolloin ruuna on selvästi parhaimmillaan. 11 Speak Of The Devil on nousuvireessä, mutta kaarteissa sillä on ollut ravin kanssa suuria ongelmia, joten ulkoratojen kiertäminen muodostuu entistäkin tuskallisemmaksi. 10 Vintage Gentleman tuli viimeksi hyvin loppua, vaikka joutui loppukurvissa kirimään Loviisan kurvia viidettäkin rataa pitkin. Sitä ennen ruuna oli tekemässä kauden parasta juoksuaan kun oli jo siirtymässä keulaan loppukurvissa, mutta sitten tuli pieni kolarinpoikanen, johon Vintage Gentleman menetti täysin vauhtinsa ja lopulta tuli laukka. Ilman hässäkkää se olisi taistellut voitosta ja reilusta ylisarjasta huolimatta ruuna ei ole ulkona tässäkään.

Pelijakauma: Give Me Matchin prosentit perinyt Zingaro Dei Venti olisi nykyisellä osuudellaan (68%) vuoden ylipelatuin, mutta prosentit tulevat elämään päivän aikana todella voimakkaasti. Joka tapauksessa Hannu Lindströmin kaksikko Callela Everest & Ztella Beluga jäänee aliarvostetuksi.

Juoksunkulku: Don Herkules ja Zingaro Dei Venti ovat eturivin nopeimmat, jälkimmäinen pääsee keulaan. Callela Everestilla ajetaan voimalla eteenpäin ja avauspuolikas voi olla vauhdikas.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 6, 4, 9, 7, 8
Suuri: 6, 4, 9, 7, 8, 3, 11, 10

Toto4-2

Suosikki: 5 Midsummer Love on vihjaajan oma suosikki. Tamma ei suorittanut lainkaan tasollaan kauden aiemmissa kisoissa, mutta viime kerran esitys oli kaiketi uran paras. Se latasi voltin takamatkalta avauspuolikkaan peräti 12-kyytejä ja kävi tiedustelemassa keulapaikkaa, mutta jäi taivaltamaan johtavan rinnalle. Tempo pysyi railakkaana koko matkan ja Midsummer Loven taipuminen olisi ollut kovassa porukassa täysin ymmärrettävää, mutta tamma tsemppasi kovalla volttituloksella urhoollisesti neljänneksi eikä luovuttanut missään vaiheessa. Taustajoukkojen mukaan Midsummer Love on tuntunut kotona entistäkin paremmalta ja nyt sillä on hyvä sauma päästä mielipaikalleen keulaan. Jos alku ei mene hullutteluksi, niin muut saavat pistää parasta pöytään mikäli Midsummer Loven meinaavat kukistaa.

Haastajat: 1 Lady Nightingale on väkivahva tamma, joka tuntuu saaneen lisää nopeuttakin. Viimeksi se kiri takaporukoista 12,2-vauhtia viimeiset 400 metriä, mutta tehtävä oli takapareista yksinkertaisesti mahdoton. Ykkösrata ei ole tasaiselle lähtijälle toivepaikka ja hevosen askellus näyttää tällä hetkellä siltä, että laukka voi tulla koska tahansa, eikä kesän lentokelit ole taatusti Lady Nightingalen lempiaikaa. Ravia mennessään se ottelee tiukasti tämän lähdön voitosta menipä juoksu miten tahansa. 3 Mas Bella ei ole niin huono kuin taulu näyttää. Se on joutunut tekemään liian pitkejä kirejä kovissa lähdöissä ja loppu on ollut vaikeaa. Nyt vastus on aiempaa hieman helpompi ja hyvältä lähtöpaikalta se saanee tarvitsemansa säästöreissun, jollaisen jälkeen Mas Bellalta irtoaa terävä kiri. 2 Majestic Missy on parantanut todella paljon viime aikoina ja nopeana lähtijänä saa tässä unelmareissun todennäköisesti johtavan takana. Voittoon se tarvitsisi edelleen lisää puristusta loppusuoran kahinoihin ja kahdessa viime startissa sen ravi on hajonnut huolestuttavasti loppumatkasta.

Yllättäjät: 7 Tiffany Journey ailahtelee todella paljon. Mikkelissä se kierrätettiin johtavan rinnalle, josta se voitti varmoin ottein, toki huomattavasti tämänkertaista kevyemmässä porukassa. Viimeksi se taipui hyvän reissun jälkeenkin kauaksi kärjestä. Jos biorytmit sattuisivat olemaan kohdillaan, niin Tiffany Journey pystyisi kyllä pärjäämään. 8 Zizzy Highness on kenties elämänsä kunnossa ja viimeksikin laukkasi menestystään. Paremmalta paikalta se voisi olla kiinnostavakin pelihevonen, mutta kasirata on todella iso miinus. 4 Beauty Erin on elämänsä kunnossa, mutta kunnon onnistumista ei tahdo tulla millään. Viimeksi se jäi painamaan keulassa hurjasti ohjille ja juoksu oli käytännössä pilalla jo avauspuolikkaan jälkeen. Sitä ennen se jäi Teivossa sisäratajuoksun jälkeen pussiin. Tamma lähtee kovaa liikkeelle ja taistelee alussa keulapaikasta, mutta voitto tulisi valmentajansa itse ajamana edelleen isona yllätyksenä.

Pelijakauma: Lady Nightingale (36%) ja Majestic Missy (18%) ovat keränneet liikaa peliä. Midsummer Love kelpaa maltisella peliosuudella (21%) mainiosti varmaksi. Myös Mas Bella (6%) jäänyt aivan liian aliarvostetuksi.

Juoksunkulku: Majestic Missy pystyy alussa torjumaan Beauty Erinin ja luovuttanee sitten keulat Midsummer Lovelle, jolla ajettaneen voimalla eteenpäin. Lady Nightingalella luovitaan sisäradalta pois ja vauhdin rauhoittuessa ajetaan eteenpäin.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto4-3

Suosikki: 5 Annan on hurjassa kunnossa. Porin välistartissaankin se tarpoi ensimmäiset 1500 metriä kolmatta kunnes pääsi laskeutumaan johtavan rinnalle, josta punnersi umpirehellisesti toiseksi. Sitä ennen Lahdessa se kierrätettiin kierros jäljellä johtavan rinnalle, josta tamma voitti hallitusti. Voltin vitosrata tuskin tuottaa laukkariskiä sen enempää kuin mikään muukaan rata ja kunhan alku onnistuu, voi voimanpesällä tehdä ratkaisuja aikaisessa vaiheessa. Paikka johtavan rinnalla voi olla jopa paras paikka nykykuntoiselle Annanille.

Haastajat: 16 Eetu Rols teki upean 5-vuotiskauden voittaen 11 startistaan peräti 9 kertaa. Luokaltaan se on lähdön ylivoimaisesti paras hevonen, mutta nyt on niin monta kysymysmerkkiä, että ruuna putoaa tällä kertaa haastajaosastoon. Tauolta Eetu Rols tuskin on aivan parhaimmillaan, vaikka Jukka Kauppisella toki onkin tapana ollut tuoda hevosensa kunnossa radoille. Takamatkan juoksurata voi osoittautua hankalaksi paikaksi ja jos lähtö ei onnistu niin se jää automaattisesti häntäporukoihin, josta on vaikea etenkin Riihimäen rataprofiililla kiertää koko laumaa ja taktiikka lienee muutenkin tauolta vielä passiivinen. 2 Jilian Lax lopetti toissa kerralla Vermossa johtavan takaa 25,4-vauhtia viimeiset 400 metriä, eikä hävinnyt kuin hurjille Rågerille ja Enon Vilpille. Ruuna tuli viimeksikin kaukaa takapareista positiivisesti, vaikka ei matkalla näyttänyt lainkaan menestyjältä. Se pääsi lopulta onnistuneiden ajolinjojen myötä yrittämään ohitusta lähdön suosikki Annanin selästä, mutta ei pystynyt haastamaan. Sitä kisaa edelsi reilun kuukauden starttiväli, joten oletettavasti ruuna parantaa tähän ja on hyvin todennäköinen keulahevonen.

Yllättäjät: 9 Adven Ture on paljon tauluaan paremmassa kunnossa. Viimeksi tehtävä oli täysin toivoton seitsemännestä ulkoa ja lopussa se jäi vielä pussiinkin, viimeisen kierroksen ruuna tuli kuitenkin 26,0-vauhtia. Toissa startissaan se jäi laukkansa myötä neljänteen sisälle. Kiritilat aukenivat vasta loppusuoran alussa ja ruuna kiri iloisesti neljänneksi. Adven Ture jaksaa tehdä omaakin juoksuaan, mutta vain yksi voitto uralla tuo pientä kysymysmerkkiä voitontahdosta. 6 Pyöriän Salama kiri tyrehtyi viimeksi aivan liian aikaisin, mutta sitä ennen ruuna teki hyviä juoksuja. Loviisassa se jäi menestyjän näköisenä umpipussiin ja sitä ennen Vermossa hävisi vain Enon Vilpille ja Lorutytölle. Myös sillä on urallaan vain yksi voitto yhdeksää kakkossijaa vastaan, joten voitontahto on kysymysmerkki. 1 Rokkoff omaa hyvät sijoitukset viime starteista, mutta liikaa niistä ei pidä innostua. Kokemäen voitossa vastus oli todella paljon helpompi kuin nyt. Viimeksi se peri kakkossijan neljän hevosen lähdössä, kun yksi vastustaja laukkasi edellä maaliin. Rokkoffilla on kykyjä, mutta parantaa pitää mikäli ihan voitosta puhutaan. 14 Tulipiippu on hyvä hevonen, joka pystyy menestymään rankemmankin juoksun jälkeen, mutta laukka poreilee pinnassa jatkuvasti ja Pertti Puikkosen jälkeen kyytiin hyppää nyt vähemmän ajava kuski. 11 Trendi on voitokas hevonen, joka varsinkin ilman kenkiä pystyisi pärjäämään, mutta kunto on iso arvoitus. 3 Rivaltti on parantanut otteitaan viime starteissa, mutta näin kovassa porukassa menestyminen tulisi edelleen yllätyksenä.

Pelijakauma: Jilian Lax (29%) on pelattu jopa lähdön suosikiksi, jota sen ei kuuluisi olla.

Juoksunkulku: Jilian Lax avaa keulaan. Annanilla ajetaan alkumatkasta vauhdinpitäjän paikalle ja tuskin matkavauhti missään vaiheessa tulee ihan kävelyksi menemään.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 5, 16, 2
Suuri: 5, 16, 2, 9, 6

Toto4-4

Suosikki: 1 MAS Aristocrat on todellinen luokkatamma, jonka voittosumma ei kerro vielä mitään hevosen todellisesta kapasiteetista. Loviisassa se palasi talvitauolta ja teki ihan asiallisen 15,4-vauhtisen kierroksen kirin ilman vetoapuja. Kiihtyvässä vauhdissa tehtävä oli vaikea ja esityksestä voi antaa ihan puhtaat paperit. Startti vei todennäköisesti paljon eteenpäin ja vaikka MAS Aristocrat ei lienekään vielä likikään parhaimmillaan, on se silti suosikki. Moni asia puoltaa, lähtö on sopivan näköinen ja todennäköisesti tamma pääsee keulaan vetämään haluamaansa matkavauhtia vauhdinpitäjien puuttuessa.

Haastajat: 3 Northern Trick on suosikin tavoin luokkatamma ja myös sen päivänkunto on hienoinen arvoitus runsaan kuukauden huililta. Lisäksi kysymysmerkin tuo volttilähtö, joita ei Suomen uran aikana ole vielä ajettu. Northern Trick sai kahteen viime starttiin niin rankat reissut, että todennäköisesti nyt ainakin paikkaa johtavan rinnalla vältellään viimeiseen asti. 11 Tango Vang on tehnyt asialliset juoksut molempiin startteihinsa pitkän taukonsa jälkeen. Lahden viime startissaan se juoksi joukon hännillä todella kaukana kärjestä ja kiri sieltä ihan napakasti neljänneksi. Starttien myötä ruuna parantaa edelleen ja nyt kyytiin hyppää ammattimies. Tango Vang noussee luokallaan väkisinkin tässä porukassa kärkimatsiin, mutta tehtävä 20 metrin takamatkalta ei tule olemaan helppo jos matkalla mennään hiljaa.

Yllättäjät: 2 Joker Photo on tehnyt pirteät esitykset viime starteissa. Viimeksi Kausalassa se ajautui pussista toiseen ja kun vihdoin sai loppusuoran alussa kiritilat, lopetti ruuna aidanvierustaa pitkin hyvin neljänneksi. Sitä ennen Lappeen vauhtijuoksussa Joker Photo pääsi etenemään sujuvasti sisärataa pitkin ja voitti niukasti kovalla volttituloksella. Lähtö oli helpompi kuin tämä, mutta pahimmilla vastustajilla on omat epävarmuustekijänsä ja Joker Photo saanee taas suotuisan reissun kärjen välittömässä läheisyydessä. 6 Fordaluvachocolate on ollut rehellisen heikko kahteen viimeiseen starttiin. Tasollaan operoidessaan se pystyisi pärjäämään tässä lähdössä, mutta viime esitysten perusteella kovin suurta luottoa sille ei uskalla antaa. Ruuna lähtee voltista lujaa matkaan ja Teivaisen käskyttämänä voi päästä ainakin aluksi keulaan. 8 Capo The Eemil ei ole tällä kaudella noussut samaan iskuun kuin viime syksynä. Ihan asiallisia esityksiä ruuna on kuitenkin tehnyt ja varsinkin Lahden startti oli positiivinen, kun se veti keulassa raikasta kyytiä kestäen vauhtinpidon hyvin. 10 Hunters Hero väsyi eilisessä Kouvolan välistartissaan 10-vauhtisen avauksen uuvuttamana, mutta nyt kirivoimat säästyy loppuun ja ruunalta irtoaa hyvänä päivänään terävä kiri suojajuoksun jälkeen. 9 Stanley Savage on vaeltanut varjojen mailla pitkän aikaa, mutta luokkaa ruunasta löytyy ja voinut piristyä uudessa valmennuksessa.

Pelijakauma: Ei isompaa huomauttamista. Fordaluvachocolate (13%) on kerännyt liikaa peliä.

Juoksunkulku: MAS Aristocrat päässee alkumatkasta joka tapauksessa keulaan, vaikka alussa joku nopeampi olisikin. Matkavauhti voi olla jopa korostetun hiljaista.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 1, 3, 11
Suuri: 1, 3, 11, 2