Ravivihje: Toto75 Kouvola 15.6.2019 – Kymi GP kierroksen kliimaksina

Julkaistu: , Päivitetty:

TOTO75
Lähtöpaikat ratkaisevat Kymi GP:n? Suurten suosikkien varjosta löytyy haastaviakin Toto75-lähtöjä Kouvolassa.

Toto75-1

Suosikki: 6 Cameron Evo on tehnyt pelkästään hienoja juoksuja siirryttyään Harri Koivusen talliin. Kajaanissa ori kiersi alkumatkalla hänniltä johtavan rinnalle, josta se taisteli hienosti, vaikkei saanut aivan nitistettyä keulassa häärinyttä Callela Ladybossia. Eturivi näyttää sellaiselta, että asiallisesti avaavalla suosikilla on hyvä mahdollisuus hakea keulapaikka avauspuolikkaan aikana ja kisa olisi silloin hyvin pitkälle ajettu sen pussiin.

Haastajat: 4 Hotshot Luca oli Kultaloimessa johtavan takaa suosikin edellä, mutta se jäi silloin tämän taakse pussiin. Ori oli Vermossa rankalla reissulla todella mainio, kun se juoksi ensimmäistä kertaa sitten Kuopio Stakes -finaalin kengittä ja jenkeillä. Eliitissä tehtävä oli taktiikkajuoksussa hänniltä toivoton, eikä loppukaarteen laukkaan mennyt kärkisija. Hotshot Lucan toiveet piilevät voiton suhteen siinä, että se saisi alussa pidettyä Cameron Evon ulkopuolellaan, muttei se ole ainakaan todennäköisin skenaario. Alustava balanssi- ja kärryinfo laskevat pelimielenkiintoa.

3 Callela Lisbeth nakkaa ensimmäisenä johtoon ja todennäköinen juoksupaikka on sitten jomman kumman edellä mainituista takana. Solvallassa juoksu meni hankalalta paikalta mahdottomaksi. Tammaderbyssä 5-vuotias kiri 3. sisältä napakasti ja on vastaavalla kirillä tässäkin vaarallinen.

Yllättäjät: 1 Jack Vader on saanut pitkästä aikaa hyvän lähtöpaikan. Ruuna ei ole mikään raketti, mutta pääsee nyt kuitenkin juoksemaan sisärataa. Kengät riisutaan ja sillä balanssilla ailahteleva hevonen on ollut aivan eri tasolla. Ikäluokkamenestyjä 5 Twist of Fate ei ole saanut ihan parasta irti vielä pitkän tauon jälkeen, mutta parantaa varmasti starttien myötä, eivätkä nuo kaksi ensimmäistäkään kovissa seuroissa ole olleet ihan saamattomia esityksiä. 7 BWT Caesar ja 9 Builder's Caviar karsiutuivat Suur-Hollola -ajossa alkukilpailuvaiheessa. Ensimmäinen kiri taustalta viimeisen tuhannen 11,4 ja oli paljon sijoitustaan parempi. Jälkimmäinen kilpaili ensimmäistä kertaa yli puoleen vuoteen ja senkin pitkä kiri oli aivan sitkeä. Builder's Caviar jäi startin jälkeen Suomeen ja Timo Korvenheimolle, joten arjessa on tapahtunut isoja muutoksia. 8 Mark More on loistanut rahasarjoissa, eikä ole ihan nolo menijä tällekään tasolle, mutta lähtöpaikka tuo menestyksen kannalta melkoisen murheen. Killerillä ruuna kiskoi keulasta kirilenkin 12,2 ja voitti pystyyn, mutta vastus on nyt aivan eri tasoa.

Pelijakauma: Ei ihmeitä. Cameron Evo on yksi kierroksen selkeimmistä suosikkivarmaehdokkaista.

Juoksunkulku: Callela Lisbeth on aluksi nopein, mutta huolii selän eteen. Hotshot Luca, Twist of Fate ja Cameron Evo kiihdyttävät keskeltä rataa kaikki kovaa ja varsinkin Hotshot Lucan ja Cameron Evon välinen taisto on voiton kannalta lähdön olennaisin. Suosikkitapaus on, että Cameron Evo onnistuu nipistämään kolmikosta parhaiten ja hakemaan keulapaikan Callela Lisbethiltä.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto75-2

Suosikki: Toinen Toto75-kierros on rivin ainut ei suurkilpailu-kategoriassa ja nousi kohteeksi luultavasti 3-vuotislähdön perumisen vuoksi. Ei tasokkain koitos, mutta näillä mennään. 5 Dalton Hossilla on sauma kärkipaikalle, ellei myöskin varsin nopeilla 3 Club Nord Chipillä tai 1 Menino Bonitolla aleta leikkimään sankaria. Suosikki olisi varsinkin johtopaikalta todella vahvoilla. Ruuna oli Vermossa hyvä keulasta ja kiersi Lahdessakin 5. ulkoa sitkeästi. Dalton Hoss osaa menestyä muualtakin kuin keulasta, mutta ainakin johtavan rinnalta ykkönen olisi tiukassa.

Haastajat: 6 High Flying on tehnyt sitkeitä juoksuja ja olisi kauden viiden kakkosensa joukkoon ansainnut jossain kohdassa jo täysosumankin. Lähtöpaikka on taas tosi ilkeä, sillä suosikin ohitse ei ole alussa asiaa ja maililla homma menee helposti oikein vaikeaksi. Vermon vauhtijuoksussa ruuna puristi toiselta radalta hyvin.

7 Albino Brave on kolmas hevonen joka kerää paljon peliä. Ruuna on petrannut otteitaan hyvä tahtia saatuaan startteja pitkän tauon päälle. Jokimaalla 5-vuotias oli selvästi Dalton Hossin edellä, mutta sai oikein merkittävästi helpomman juoksun johtavan takana, kun nyt juoksun rakenne on puolestaan todennäköisemmin vastaan.

Yllättäjät: Club Nord Chip on lähden kannalta todella suuressa roolissa. Nopealla tammalla riisutaan pitkästä aikaa kenkiä ja se pystyisi luultavasti puolustamaan paikkaansa Dalton Hossia vastaan. Mikkelissä hevonen oli johtopaikalta asiallinen. Valmentaja-ohjastajaa ei valitettavasti tavoitettu taktiikkauteluiden kera, mutta Ravinetin haastattelussa mies väläyttää keulahaluja. Mikkelissä pussissa ollut 4 Nizza kiri Vermossa aivan High Flyingin tuntumaan ja on selvässä nousussa. 12 Premcos Lady on todella vauhdikas tamma, jonka olisi mielellään nähnyt lähdönkin kannalta tässä eturivissä, sillä se olisi taannut kisaan vauhtia. 12-radalta tehtävä on normaalisti lähes mahdoton, mutta ainakin vauhtijuoksussa voisi tapahtua hassujakin. 10 Franklin Web teki huhtikuussa mainioita juoksuja, mutta oli viimeksi parijonosta vain tasainen ja nyt pieni kysymysmerkki. Menino Bonito on laukkojen lomassa esittänyt ihan hyvää virettä, eikä ole nappipaikalta mikään ihan mahdoton jättipommi, jos pysyy askelillaan. 8 Big Chip kokee mielenkiintoisen muutoksen rattailla, mutta lähtöpaikka on toki tosi tukala.

Pelijakauma: Lähdön arviointi on haastavaa, kun juoksunkulussa on isoja kysymysmerkkejä. Valitaan neutraalilinja kansaan päin. Jos saisi psyykattua Dalton Hossin (31 %) johtopaikalle, niin se olisi erittäin edullinen varmavaihtoehto.

Juoksunkulku: Kiihdytys on todella mielenkiintoinen. Menino Bonito ja Club Nord Chip avaavat todella kovaa, eikä kummankaan kohdalla saa yllättää kamikaze-taktiikka. Dalton Hoss on suosikeista nopein ja olisi keulasta todella vahvoilla. Lähtöön voisi olla luvassa vauhtia.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 5, 6, 7, 3, 4, 12, 10
Suuri: 5, 6, 7, 3, 4, 12, 10

Toto75-3

Suosikki: 6 North Lexus jäi Solvallassa kuudenneksi, mutta esitys oli vaikealta paikalta vähintäänkin yhtä hyvää tasoa kuin kevään menestysputkessa. Ruuna kiri 5. ulkoa viimeisen kaarteen neljättä ja kellotti kirilenkin 11,3. 5-vuotiaalla on hyvät näytöt pitkiltäkin matkoilta ja se ansaitsee suosikkiaseman, kun paalun toinen kova 8 Cyrius d'Ariane on tukalissa asemissa suljetulla paikalla.

Haastajat: Cyrius d'Arianen rajat tulivat ymmärrettävästi vastaan Harper Hanoversissa, kun ruuna joutui taivaltamaan tasokkaassa stayer-lähdössä ensimmäiset puolitoista kierrosta toisella ilman vetoapua. Lähtopaikka on haastava, mutta pitkällä matkalla on yleensä aikaa löytää aukkoja ja kun sellainen löytyy, niin 7-vuotiaan voimat puhuvat mielimatkalla varmasti.

14 Tir du Caux on äärimmäisen rutinoitunut menijä ja elementissään pitkällä matkalla. Lauantaiaamuksi Kouvolaan on luvattu vesisadetta ja jos rata menee raskaaksi, niin se olisi ruunalle merkittävä etu.

1 Carleman on unelmapaikalla, josta se pääsee smyygailemaan sujuvasti sisärataa. Ruuna ei riittänyt Suur-Hollolan alkukilpailussa 3. ulkoa, mutta nyt se on taas omassa sarjassaan. Hevoselta löytyy selkäjuoksulla räväkkä kiri. Paluu tavallisiin kärryihin on pieni miinus.

Yllättäjät: Kriterium-voittaja 15 Run For Royaltyn suunta on ollut viime aikoina parempaan. Balanssimuutokset ovat osuneet oikeaan ja Lahdessa hevonen näytti paremmalta kuin vuoteen jo lämmityksestä alkaen. Takaa ei kuitenkaan ole helppo kiertää kaikkia. 11 Double Boost masentui Vermossa raskaalla juoksulla hieman lopussa, mutta kaksi Matias Salon tallista juostua starttia on kuitenkin osoittanut hevosen palanneen tasolleen. 7 Captivate oli Lahdessa suosikkina pettymys, mutta on ollut mainio kaikissa muissa starteissaan Iikka Nurmosen tallista. Eiköhän ruuna palaa taas huipputasolleen pienen huilin perästä. 13 Trot Kronos saattaa olla luokaltaan jopa kisan kovin hevonen, mutta terveysongelmat ovat varjostaneet sen uraa. Avaus Kauhasen tallista oli iso pettymys, mutta nyt hevosta on treenattu tiukemmin ja se on ollut ainakin harjoituksissa hyvä. Valmentaja varoittaa kuitenkin, että tämä startti ajetaan passiivisesti. 12 Quite a Boy pinkoi Solvallassa hänniltä aidan viertä sijoitustaan paremmin. Nyt on ylisarjassa kurja paikka. 5 Don Corleone Trot lopetti viimeksi maililla terävästi voittotaistoon ja pitkän matkan pitäisi sopia paremmin.

Pelijakauma: North Lexuksen (28 %) pitäisi erottua suosikiksi hieman Cyrius d'Arianesta (28 %) jolla on ongelmallinen lähtöpaikka. Muutamassa yllättäjässä on pientä etua ja niitä voisi viljellä hajotuksissa pieneen painoon.

Juoksunkulku: Carleman pitää aluksi johtopaikan, mutta North Lexuksen selkä kelpaa sille. Captivate saattaa juoksuradalta sotkea lusikkansa siihen soppaan. Cyrius d'Ariane kiertää matkalla hyvin todennäköisesti eteenpäin, jos se vain löytää sisältä vapaan ladun.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 6, 8, 14
Suuri: 6, 8, 14, 1, 15, 11, 7, 13

Toto75-4

Suosikki: Suomenhevosten avoin lähtö on hieman valju, siitä ei pääse yli eikä ympäri. 4 Välähdys on Toto75-kierroksen selvästi todennäköisin voittaja, mutta tottakai hevosen kohdalla askarruttaa se seikka, ettei se oli päässyt tänä vuonna auton takaa vielä ravilla matkaan, eikä ole oikeastaan edes näyttänyt siltä, että se olisi ollut onnistumassa. Ori on yleensä kauden mittaan rauhoittunut ja pian se tapahtuu, mutta takeita asiasta ei voi tietysti antaa valmentaja-ohjastajakaan. Kajaanissa tähti kiersi pahan laukan jälkeen vielä voittotaistoon, mutta hylättiin lähdön jälkeen alun pitkästä laukasta.

Yllättäjät: 1 Pyörylän Paroni oli Killerillä 3. sisältä hieman tasainen, mutta polki kuitenkin päätöspuolikkaan 21,6. Ruuna on ailahtelevainen tapaus, mutta pystynyt hyvinä hetkinään kamppailemaan ihan parhaiden kanssa, kuten Vermossa, missä se oli Erkon Pokaalissa hyvä kakkonen. 2 Juntti-Jussin ravi hajosi huolestuttavan pahoin Lahdessa, mutta on saanut nyt huilata kuukauden ja hoitoja on varmasti suoritettu, kun valmentajakin on eläinlääkäri. 6 Nopsan Vauhdin kohdalla kannattaa seurata kärrytietoja. Ruuna on yleensä parantanut paljon jenkeillä ja tänä vuonan niitä ei ole vielä käytetty. 3 Rokin Maxi jyrää ennen kaikkea voimalla, mutta vauhti ei ole oikein riittänyt kesällä näissä ihan kovimmissa lähdöissä.

Pelijakauma: Välähdyksellä (80 %) on laukkariski alussa, mutta se on pienen laukankin kera suosikki voittamaan ja käy varmaksi ainakin perjantain peliosuudella. Yllättäjistä Pyörylän Paroni (6 %) olisi mieluisampi varmistus kuin Juntti-Jussi (10 %). Nopsan Vauhdin (2 %) peliosuutta pitäisi korjata ylöspäin, jos se menisi pitkästä aikaa jenkeillä.

Juoksunkulku: Pyörylän Paroni ja Juntti-Jussi avaavat hyvin, mutta kukaan ei pysty vastaamaan Välähdykselle, mikäli se käynnistyy ravilla. Avaus on reipas, mutta vauhti rauhoittuu jatkossa oli keulassa kuka hyvänsä.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 4
Suuri: 4

Toto75-5

Suosikki: 4 Callela Ladyboss oli alkukaudella pitkään nahkea, mutta kesäkuussa huippukunto löytyi toden teolla. Tamma hallitsi Kajaanissa keulasta ja vastasi sitkeästi Cameron Evolle. Eliitissä tehtävä oli taktiikkajuoksussa tukala, mutta tammahuippu kiskoi viimeiset 700 metriä upeasti ulkoradoilla alle 09-vauhtia. Suosikilla on pieni sauma päästä johtoon, josta se varsinkin olisi vahvoilla ja varmaehdokas.

Haastajat: 6 Stoneisle Ocean on luokaltaan lähdön kovimpia, muttei ole maaliskuun sairastelujen jälkeen päässyt tasolleen. Eiköhän tamma ole menossa oikeaan suuntaan ja silloin vaarallinen tässäkin. Solvallan vaisuus meni 7 Oikein -lehden tallikommentin mukaan varustekokeilun piikkiin.

2 Merit kesti Teivossa tappotahdin keulapaikalla tyylikkäästi ja vastasi vielä lopussa Madridille. Nappipaikalta kiriherkkä tamma voi venyä tälläkin tasolla.

1 Bosses Lily on hieman hakenut parasta virettään, mutta on tammojen joukossa aina vaarallinen. Ykköseltä juoksu onnistuu lähes väkisin.

8 Coumba Kikya on hankala suhtauttaa suomalaistammoihin. 7-vuotias on pärjännyt kohtalaisesti Vincennesissäkin ja sillä on ajettu siellä välillä aktiivisestikin. Se on yleensä takuu jonkinlaisesta luokasta, mutta 8-radalta on tässä joka tapauksessa vaikea menestyä.

Yllättäjät: 7 Willow Priden vauhti riittää tässä, mutta tamma on taas kurjalla paikalla kuten läpi alkukauden kaikissa kisoissaan. Vauhtikisassa 5-vuotias on mahdollinen yllättäjä, sillä se on kirinyt välillä lennokkaasti 07-08-vauhtejakin. 11 Club Nord Elit oli Solvallassa Tammaeliitissä kelpo neljäs ennätyksellään johtavan takaa. 11-radalta voittoon vaaditaan kuitenkin ihmeellisyyksiä. 3 Golda Paris on väläytellyt tälläkin tasolla ja nappasi esimerkiksi Seinäjoki-Racen päivän tammalähdössä kakkosen keulasta voittaneen Virginia Grifin takaa.

Pelijakauma: Psyykataan Callela Ladyboss (46 %) lopulliseksi keulaksi, jolloin se on edullinen suosikki. Willow Pride (2 %) on yllättäjistä selvästi kiinnostavin.

Juoksunkulku: Bosses Lily, Merit ja Callela Ladyboss käyvät keulataiston. Callela Ladyboss voisi päästä, sillä Kouvolassa on merkittävästi parempi kiihdyttää keskeltä rataa kuin sisältä. Free Me ja Willow Pride ovat myös nopeita, mutta sisäpuolella on niiden kannalta liikaa vauhdikkaita, eikä niillä ehkä satsata.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 4
Suuri: 4, 6, 2, 1, 8, 7

Toto75-6

Suosikki: Tämän vuoden Kymi GP:stä puuttuu maailmantähti, eikä kisa ole ehkä lähivuosien tasokkain, mutta se on tasaisuudellaan erittäin mielenkiintoinen. 1 Handsome Brad voitti arvonnan ja on sen myötä selvähkö ykköshevonen. Ykkönen ei ole Kouvolassa maailman helpoin paikka avata kovaa, mutta ei siltä paikalta pitänyt olla mahdollista pitää johtopaikkaa Kööpenhaminassakaan ja Handsome Brad onnistui siinä siellä helposti. Voitto tuli kovassa lähdössä lopulta melko varmaan tyyliin. Ori jatkoi vahvalla esityksellä Harper Hanoversissa kieltäydyttyään ensin Elitloppet-paikasta. Keulasta vauhdikasta hevosta olisi todella hankala ohittaa.

Haastajat: Suomalaisjoukkue on kova, vaikka vain kahden hevosen suuruinen. 2 Chief Orlando pääsi namupaikalle, josta Björn Goop saa hakea joko paikan suosikin takaa tai passailla parijonoon. Ori oli loistava Sweden Cupissa johtavan rinnalta ja olisi ehdottomasti ansainnut voiton, mutta sisältä tilaa loppusuoralla löytänyt Queer Fish ehti linjalla edelle.

Lähes kaksi miljoonaa euroa ansainnut 4 Billie de Montfort oli pitkään vaisu, mutta viime aikoina on nähty parempaa. Toissa kisassaan Argentanissa tamma haki matkalla keulapaikan, luovutti sen Elitloppet-kakkoselle Aubrion du Gersille ja haastoi tätä lopussa mukavasti häviten vain pään mitan. Hyvä avaaja on alussa suurin uhka suosikin keulapaikalle.

8 Next Direction selvisi Elitloppet-finaaliin hyvällä kirillä, mutta taklattiin siellä ulos kisasta kierros jäljellä. Kunto on super, mutta 8-radalta voittohaaveet ovat normaalijuoksussa tällä tasolla aika ohuet.

Yllättäjät: Joakim Lövgrenin kaksikko 5 Racing Mange ja 6 Jairo on suoritusvarma kaksikko, joka ei ole kuitenkaan riittänyt aivan kovimmissa lähdöissä Ruotsissa. Näytöt ovat huomattavasti haaleampia kuin esimerkiksi Handsome Bradin kohdalla. 10 Colonel otti viimeksi Enghienissä voiton terävällä kirillä ja oli sitä ennen ykkönen Vincennesissä keulasta. Baziren nimi valmentajan kohdalla herättää aina kunnioitusta, mutta Colonel ja 9 Caliu des Bosc ovat meidän leveysasteille tosi vaikeita arvioitavia. Ranskassa ne ovat kuitenkin juosseet paljon matalatasoisemmissa lähdöissä kuin esimerkiksi Billie de Montfort. 7 Eelis voisi periaatteessa olla rankingissa korkeammallakin, mutta 7-rata tietää tasaiselle avaajalle peruuttamista hännille. Harper Hanoversissa ruuna syöksyi Handsome Bradin ohi, mutta sai tuolloin 40 metriä tasoitusta ja kisaa nyt ensimmäistä kertaa tällä tasolla samalta viivalta parhaiden kanssa. Olli Koivunen kyllä mainosti, että viimeksi jäi varaa vaikka kuinka.

Pelijakauma: Handsome Bradin (31 %) peliosuudessa on hiven nousun varaa, mutta alustava jakauma on aika kohdallaan.

Juoksunkulku: Handsome Brad pitää sisältä johtopaikan, vaikka Billie de Montfort suhahtaa myös kovaa matkaan. Chief Orlando saattaisi huolia paikan suosikin takaa 2. sisältä. Uloimpien ratojen hevosistakin monella suunnataan eteenpäin ja Kouvolan tiukassa ensimmäisessä kaarteessa voi olla sekä rauhatonta, että ahdasta. Eiköhän tempo rauhoitu kovan avauksen jälkeen ainakin hetkeksi.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 1
Suuri: 1, 2

Toto75-7

Suosikki: 4-vuotislähtö on kuin rakennettu viimeksi SE:tä sivunneelle 1 Jolly Roylle, kun ikäluokan tähtiä Graceful Swampia tai Lewis Alea ei Kouvolassa nähdä. Keulapaikan puolustamisen pitäisi onnistua, kun eturivissä ei ole raketteja. Kuopio Stakes -karsinnan keulavoitto jätti kyllä pieniä kysymysmerkkejä keulajuoksun sopivuudesta, mutta onhan hevonen tehnyt hyviä juoksuja siltäkin paikalta. Finaalissa ori oli hyvä kakkonen saamatta mahdollisuutta Graceful Swampin takaa.

Haastajat: 2 Callela Louis kiri Stakes-karsinnassa vinhasti, mutta laukkasi finnalissa lähtösuoran päässä. Kovin odotuksin juokseva ruuna on parantanut otteitaan 4-vuotiaana, eikä suosikilla kestä olla kovin huono päivä, tai haastaja iskee.

10 Staro Moschino on paljon tauluaan paremmassa iskussa, mutta haastavissa asemissa. Vermossa ruuna jäi voittovoimissa pussiin 2. sisälle.

9 Viking Grace nakkasi Solvallassa tammojen 4-vuotiseliitissä keulaan ja sinnitteli johtavan takaa niukaksi kakkoseksi. Takarivi vaikeuttaa, mutta edessä on onneksi hyvä avaaja.

Yllättäjät: 3 Whogonow ei ollut Vermossa oma itsensä, mutta terveydellistä vikaa hevosesta ei löytynyt. Se on vihreä tälle tasolle, mutta kaikkea ei ole vielä nähty ja ori voi yllättää positiivisesti hyvältä paikaltaan. 7 Effronte Photo oli Stakesissa pussissa ja hyvä neljäs, mutta nyt juoksusta tulee huomattavasti hankalampi. 6 Cocktail Princess ja 12 Daze ovat hyviä tammoja vakaassa vireessä, mutta toivottomissa lähtöasemissa. Sitkeä 5 An-Andree kohtaa aiempaa kovempia. Kasvattajakruunun kolmonen 8 Ronaldo Malibu ei ole yltänyt tällä kaudella vielä huippuesityksiin ja valmentaja maalailee huonolta paikalta passiivista taktiikkaa.

Pelijakauma: Jolly Roy (42 %) on aika oikein rastattuna suosikkina varmamateriaalia.

Juoksunkulku: Jolly Roy pitää johtopaikan ja saa tehdä keulassa mieleisensä juoksun.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 1
Suuri: 1, 2, 10