Ravivihje: Toto4 Teivo 14.6.2019

Julkaistu:

TOTO4
Tähtitamma Staro Miami ottaa omansa Toto4-pelin avauskohteessa.

Toto4-1

Suosikki: 16 Staro Miami teki upean kolmevuotiskauden ollen Oaksissa kakkonen samoin kuin Breeder's Crownissa. Molemmissa voiton vei Daniel Redénin valmentama ja Örjan Kihlströmin ohjastama Conrads Rödluva. Staro Miami avasi kautensa Solvallassa, missä tamma voitti keulasta näytöstyyliin. Kun kovimmat kisat ajetaan luonnollisesti autolähtönä, tamman volttiennätys on pysynyt maltillisena. Teivossa hevonen starttaa niin sopivassa aikatasoituslähdössä ettei siltä voi odottaa kuin voittoa.

Haastajat/yllättäjät: 6 Fullhand Comery nousee lopulta selvähköksi suosikin ykköshaastajaksi, mutta totuus on että hevosilla on järkyttävä luokkaero eikä 20 metrin etumatka todennäköisesti ole riittävä. Porissa Fullhand Comery voitti helposti keulasta, mutta viimeksi meno ei ollut yhtä terävää 5. ulkoa ja hevonen tyytyi lopulta seurailemaan. Hyvänä päivänään Fullhand Comery pystyy parempaan. 2 Majestic Man alisuoritti Riihimäellä, mikä mietitytti taustajoukkoja etukäteen. Ruuna avaa hyvin ja pystyy nappaamaan keulapaikan, mistä se on keskinkertaisenakin päivänä tototaistossa. Sen verran kahden kerroksen väkeä lähdöstä löytyy. Myös selkäjuoksu on vaisun viime kisan jälkeen vaihtoehto.

Pelijakauma: Staro Miami hoitaa ilman suurta epäonnea leiviskänsä ja on itseoikeutettu varma Toto4-riveihin.

Juoksunkulku: Majestic Man katsoo ensimmäiset keulat ja päästänee tämän jälkeen Fullhand Comeryn eteensä. Staro Miamilla tehtäneen aikainen ratkaisu, kun keulapaikka on tammalle tarjolla missä vaiheessa juoksua tahansa.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 16
Suuri: 16

Toto4-2

Suosikki: 9 Amazing Warrior oli Vermossa epäonninen jäätyään kirivaiheessa erittäin huonosti vetäneeseen selkään. Kärki karkasi, mutta hurjalla lopetuksella ruuna oli ehtiä hopealle. Forssassa keulaan edennyt ja siitä voittanut viisivuotias nousee takarivistäkin korkealle, kun kärkipäässä on ylivauhdin vaara.

Haastajat: 2 Tequila Arette oli mainio keväällä ja alkukesän esityksetkin puhuttelivat. Toissa kerralla Porissa tamma jäi huonoissa selissä liian kauas kärjestä, mutta pystyi kiertelemään pronssille. Forssassa hevonen sai hyvän juoksun 3. ulkona, mistä kuusivuotias kiri vuorenvarmasti kärkeen. Tamma avaa eturivistä hyvin, mutta niin tekee moni muukin. Keulapaikka ei todennäköisesti irtoa ilman kovaa avausta, jos ollenkaan. 6 Herman Halm otti Turussa lyhyen hypyn alussa selviten 2. ulos, mistä ruuna nousi kakkoseksi. Riihimäellä hevonen avasi keulaan eikä sillä llut tämän jälkeen hädän päivää. Herman Halm starttaa poisjäännin myötä viitosradalta, mistä ohjastaja tähdännee keulaan.

Yllättäjät: 10 Diva Hossin lähtöpaikka on huono, kun eturivistä tamma olisi päässyt hyvin liikkeelle. Pitkältä tauolta palaileva Diva Hoss on saanut viisi starttia alle ja petraa koko ajan. Teivossa hevonen kiri mukavasti neljänneksi 4. ulkoa. 4 Diesel Degato on hyvä avaaja ja pystyy nappaamaan ensimmäiset keulat, mutta tauolta sillä ajettaneen selästä. Se oli viime startin jälkeen kipeänä ja pystyy Teivoa parempaan, kun on terve. Tässä vaiheessa sijoitus kärjen tuntumassa olisi hyvin. Talvi meni ruunalla hyvin Timo Salmelan tallissa ja jossain vaiheessa ruuna alkaa jälleen pärjätä. 5 Västerbo Locksmith lopetti Teivossa mukavasti sisäratajuoksulla, mutta viimeksi ruuna ei suorittanut ohituksia Vermossa takaa. Ruuna avaa mukavasti ja saattaa osallistua kiihdytykseen.

Pelijakauma: Oikein pelattu.

Juoksunkulku: Tequila Arette pyrkii keulaan, mutta ainakin Diesel Degato painunee edelle. Jos Diesel Degato pääsee keulaan, on Herman Halm tämän jälkeen suosikki johtopaikalle.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 9, 2, 6
Suuri: 9, 2, 6

Toto4-3

Suosikki: 10 Rapin Aatos tykkää kilpailla Teivossa ja lisäksi 2600 metrin matka käy oriille mainiosti. Kuntokin on hyvä, sillä Teivossa 3. ulkoa totoon kirinyt menijä teki Jyväskylässä asiallisen kirin 3. ulkoa terävässä lopetuksessa, mikä ei ollut vahvalle kilpurille mieleen. Teivossa tehtävä on sopiva ja Rapin Aatos on suosikkimme.

Haastajat: Edellisen tallikaveri 8 Larvan Hurmos joutui Porissa tiukoille, kun 7 Hevillä laittoi upeasti kampoihin. Etusuoralla keulaan jyrännyt Larvan Hurmos piti kuitenkin pintansa selvänä suosikkina ja meni jälleen kerran kovan tuloksen. Ori on monipuolinen kilpailija, sillä hevoselle käy hyvin niin mailin matka kuin stayer -distanssitkin. Aikaisemmin ori otti jonkin verran laukkoja, mutta nekin alkavat jäädä taka-alalle. Hevillä teki Porissa hienon kirin 2. ulkoa ja taisteli loppuun asti voitosta. Ori oli erittäin hyvä toukokuun starteissaan ja olisi hyvinkin voinut voittaa jonkin lähdön. Tällä kertaa Hevillä kokee mielenkiintoisen ohjastajanvaihdoksen, kun Esa Holopainen hyppää rattaille. 1 Juiseri nousi Vieremällä 5. ulkoa aikaisin kiriin ja jumputti totutun väkevästi perille. Ruuna petraa otteitaan koko ajan tauon jälkeen ja juostava 2600 metrin matka käy vahvalle menijälle mainiosti. Tasainen avaaja jää alussa jonkin verran ja takamatkan kovat suosikit saattavat päästä heti tuntumaan. Tämän jälkeen niiden takana pitäminen ei ole helppo tehtävä.

Yllättäjät: 4 Jyllätyksellä on laukkariski olemassa, mutta ehjällä juoksulla se pystyy nousemaan mukaan kärkikuvioihin. 5 Piispalan Santeri sai Vieremällä vetoapua Juiserista ja kuittasi tästä tylysti ohi lopussa. Huumorimies 6 Aatsi tähtää mielipaikalleen keulaan, mistä ruunalla ajettaneen, kun selästä hevonen on selvästi tahmeampi. Välillä väläyttelevä 2 Sopun Haaste tähtää huippukuskilla kärjen tuntumaan. Voitto olisi edelleen yllätys hyvästä vireestä huolimatta.

Pelijakauma: Rapin Aatos (23%) on alipelattu. Juiserin (17%) voittanut Piispalan Santeri (6%) on nyt jostain syystä lähes kolme kertaa vähemmän pelattu.

Juoksunkulku: Aatsi avaa keulaan ja Hevillä ilmestyy rinnalle. Jälkimmäiselle saattaa kelvata selkäjuoksu, minkä jälkeen Juiseri voi hakeutua toisen radan veturiksi.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 10, 8, 7
Suuri: 10, 8, 7, 1, 4, 5, 6

Toto4-4

Suosikki: 3 Juiceman otti Lahdessa pahan lähtölaukan ja menetti mahdollisuutensa, mutta tätä ennen ruuna oli Vermossa mainio 4. ulkoa nousten kakkoseksi ylivoimaisen Le Gros Billin jälkeen. Ehjällä juoksulla Juiceman pystyy avaamaan kauden voittosaldon, sillä kunto on huipussaan.

Haastajat: 2 Reverend Dred ei ollut Forssassa terävimmillään pieneltä paussilta valmentajan ajamana, mutta toisaalta lähtöön on turha ylireagoidakaan. Huippukuskilla ruuna pystyy oleellisesti parempaan loistopaikalta saatuaan startin alle. 1 Juliet Ale jäi Kuopiossa pussiin. Lahdessa tehtävä oli liian kova Suur-Hollolan alkuerässä, missä tamma juoksi 6. sisällä. Juliet Ale avaa hyvin eikä olisi ihme vaikka sillä kokeiltaisiin välillä keulasta. 4 Golden Eleven jäi Lahdessa Suur-Hollolan alkuerässä johtavan rinnalle eikä pärjännyt. Teivossa ruuna kiersi toisen kaarteen jälkeen samalle paikalle ja oli kelpo kolmas. Viime kauden kaltainen lento on vielä antanut odottaa itseään tällä kaudella.

Yllättäjät: 6 One Break Broline palaa paussilta varsin positiivisin odotuksin. Ruuna olisi parhaimmillaan ollessaan suosikkeja, mutta tauolta ja tällä kaudella katkonaisesti kilpailleena se putoaa haastajaksi. 10 Sivori Effe laukkasi viimeksi lähdössä, mutta kiri tätä ennen mukavasti 5. sisällä lähdössä, missä 11 Past Or Flash oli tasainen 3. ulkoa. Uudesta tallista aloittava 9 Griminal Jack ja tauluaan vaarallisempi 5 Dust Collector kuuluvat mukaan mikäli lähtöön revittää merkkejä laajalti.

Pelijakauma: Ei pelivääristymiä.

Juoksunkulku: Juliet Ale katsoo ensimmäiset keulat, mutta selkä kelvannee eteen. Reverend Dred pystyy torjumaan ulkopuolelta lähtevät ja edennee tämän jälkeen keulapaikalle.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 3, 2, 1, 4, 6
Suuri: 3, 2, 1, 4, 6, 10, 11, 9, 5, 8, 12