Ravivihje: Toto65 Seinäjoki 13.6.2019

Julkaistu:

TOTO65
Likser on Seinäjoen Toto65-kierroksen selkeä pankki, mutta muissa lähdöissä riittää haasteita, eikä pelissä jaeta pikkurahaa.

Toto65-1

Suosikki: Seinäjoen Toto65-peli alkaa amatööriohjastajien SM-liigalähdöllä, jossa osallistujien viime näytöt ovat varsin vaihtelevaa, eikä erityisen mairittelevaa tasoa. 6 Mr Classico on kisan hevosista vielä selkeimmin kehittyvä tapaus, sillä ura on oikeastaan päässyt kunnolla vauhtiin vasta tänä keväänä. Viimeksi ruuna kilpaili Ilkka-ajon -karsinnassa ja oli hieman sijoitustaan asiallisempi, kun kirikierros ei mennyt sisäradan jonosta aivan täysin sujuvasti.

Haastajat: 4 Nazareth on aloittanut kauden tähän seuraan ihan mukavilla esityksillä, vaikkei suoranaista loistoa ole nähty. Vermossa tamma hiipui hieman keulasta. Se oli neljäntenä maalissa, mutta korjasi totosijan vastustajan lopun laukan myötä. Viime kerran kaltainen kiihtyvyys auttaisi tässä selkeään juoksuun, joka olisi näissä amatöörilähdöissä iso plussa.

12 Hope Sunrise on hevosena kiinnostavin tähän koitokseen, mutta lähtöpaikka vaikeuttaa tehtävää tietysti rutkasti. Tamma on nostanut hurjasti tasoaan uusissa käsissä. Viimeksi se sai myöhään tilaa ja spurttasi tiukasti kärkirintamaan. Sitä edellisessä hevonen oli oikein rehti johtavan rinnalta.

10 Feeling Flash otti Teivossa ja Seinäjoella kirivoiton, mutta viimeksi taso ei vain riittänyt Ilkka-ajon -karsinnassa. Nyt vastus on taas sopivampaa.

Yllättäjät: 1 Wasa Warcraft tuli edellisen kanssa tasatahtia maaliin viimeksi juostuaan johtavan rinnalla. Nyt ruuna pääsee juoksemaan sisärataa ja on varmasti vaarallisempi tällä tasolla. 3 Laura Express'kin mitteli viimeksi Ilkka-ajon -karsinnassa. Tamma hiipui 3. sisältä, mutta lopetuskin oli 11,5-kyytiä. Kim Åkerlund on kuskina lähdön kokenutta kaartia. 8 Gretchen ja 7 Kathy Heel väläyttelivät viime kaudella, mutta kummallakin on alla pitkä tauko, lähtöpaikat ovat pahat ja taustajoukot olisivat tyytyväisiä jo rahasijaan.

Pelijakauma: Kaikki kolme eniten pelattua ovat keränneet alustavasti hieman liikaa peliä. Hope Sunrise (5 %) on huonosta paikastaan huolimatta todella selvästi aliarvostettu.

Juoksunkulku: Eturivissä ei ole raketteja ja kiihdytys on muutenkin arvoituksellinen, kun moni ajaa hevostaan ensimmäistä kertaa. Laura Express, Nazareth, Mr Classico ja Kathy Heel pystyvät avaavaan jonkin verran. Nazareth on ehkä niukka suosikki lopulliseksi keulaksi.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 6, 4, 12
Suuri: 6, 4, 12, 10

Toto65-2

Suosikki: Aikaistettu ajankohta ja sääntömuutokset taisivat tehdä hallaa suomenhevosten Ilkka-ajolle, kun karsintoja ei saatu kasaan ja suoraan finaaliinkin löytyi vain 7 osallistujaa, vaikka tarjolla on peräti 7000 euroa. 6 Likser vaelsi pitkään varjojen mailla, mutta oli viimeksi taas hyvä ja löi näytöstyyliin kovempia vastustajia kuin mitä torstai-illan suurkilpailussa on mukana. Ruuna on aiheesta suursuosikki ja voittaa, mikäli pitää tasonsa edes jotenkuten.

Yllättäjät: 8 Rallan Salaman menossa on hyviäkin elementtejä, mutta otteet ovat olleet epävarmoja jo pitkään. Viimeksi ori pysyi kasassa ja oli johtavan kannasta asiallinen. Aivan kaikkea ei taidettu päästä ottamaan tuossa irti ja ehjän startin päälle on hyvä rakentaa. 3 Kaappi voitti marraskuun lopulla ajetun edellisen Ilkka-ajon näytöstyyliin. Kauden avauksen perusteella ori on kehittynyt 5-vuotiaaksi ja on varmasti menossa terävämpään suuntaan, kun tauolta on alla kaksi starttia. 7 Warre esiintyi lupaavasti 3- ja 4-vuotiaana, mutta viime kaudella oli paljon ongelmia. Nyt ori palailee kurkkuleikkauksen jäljiltä. Taukostartti oli tasainen, mutta valmentajan mukaan hevonen meni sen myötä selvästi eteenpäin. 1 Tuurin Elli ei ollut viimeksi oma itsensä ja nyt sen pitäisi olla parempi. Vastassa on kuitenkin selvästi enemmän tienanneita ja ainakin voitto olisi iso yllätys taustajoukoillekin. Varmistunut 2 Koljanteri on nousuvireessä, mutta sillekin vastus vaikuttaa ikäluokkakilpailussa aika suolaiselta.

Pelijakauma: Likser (83 %) on jonkin verran liikaa luotettu, mutta erittäin todennäköisenä voittajana silti selkeä varmavaihtoehto. Rallan Salama (2 %) ja Kaappi (3 %) ovat aliarvostetuimmat haastajat.

Juoksunkulku: Tuurin Elli johtaa alun, mutta Kaappi pyrkii nopeasti haastamaan. Likserilla isketään takamatkaltakin pian kärjen kimppuun ja eiköhän suosikki ole lopullinen johtonimi.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto65-3

Suosikki: Jos hitaamman rodun Ilkka-ajo on hieman ankea lähtö, niin lämminveristen vastaava on puolestaan upea koitos ja todellinen herkkupala. 7 Special Present aloitti 3-vuotiaana siihen malliin, että sille olisi voinut povata menestystä kovista ikäluokkakisoistakin, mutta terveyshuolet veivät syksyllä parhaan terän. Uusi kausi on alkanut taas vahvasti. Kokkolassa 4-vuotias oli selityksittä paras johtavan rinnalta ja jatkoi viimeksi tämän kisan karsinnassa samalta paikalta tyylillä. 7-rata on kaksiteräinen miekka, mutta onnistuneella kiihdytyksellä suosikki voisi päästä keulaan.

Haastajat: 14 Feeling Dream on osoittanut hienoa kovuutta ja napannut kolme peräkkäistä ykköstä, vaikka juoksut eivät ole menneet kuin elokuvissa. Karsinnassa ori pusersi väkisin ykköseksi johatvan rinnalta. Takamatkan juoksuradalta juoksu voi mennä taas helposti tosi raskaaksi, mutta fysiikka riittää.

10 Rose's Tara on kisan tienestikuningatar. Tamma yllätti viime kaudella Villinmiehen Tammakilvassa ja vei myös rahakkaan Kasvattajakruunun. Rutiini on kova ja sitä pitää kunnioittaa, mutta karsinnan keulavoitto ei varsinaisesti vakuuttanut ja ainakin siitä pitää parantaa kovasti.

1 Lake's Action voitti Ilkka-ajon syksyllä nappijuoksulla ja on taas asemissa sellaisen saamiseksi. Karsinnan ruuna voitti varmasti, vaikka taivalsi johtavan rinnalla viimeiset 900 metriä.

9 Proserpine on äärimmäisen nopea tamma, joka on mitellyt ikäluokan parhaiden tammojen kanssa samalla tasolla. Lähtöpaikka voi olla loukku, mutta sopivilla tiloilla 5-vuotias on varmasti vaarallinen.

Yllättäjät: Vähemmän pelatuista löytyy mys liuta hevosia, jotka ovat esiintyneet hyvällä tasolla ja joilla on valoisa tulevaisuus. Petri Klemolalla on kisassa peräti kolme itse kasvatettua valmennettavaa. 8 Tonight Leaderille jäi karsinnassa jossiteltavaa, 3 Trouble Leader seurasi suosikkia kunnioittavan välimatkan päässä, vaikka sai paremman juoksun ja 11 Smart Leader joutui taipumaan Feeling Dreamin prässin alla. 6 Hudson Web, 2 Count Forte ja 4 Troopers ovat myös hevosia, joiden voittokaan ei saa pudottaa penkiltä, jos juoksu menee ihan nappiin. 16 Captain Cruise paransi karsintaansa jenkeillä paljon, mutta lähtöasetelma takamatakna takarivissä on aika mahdoton pala tällaiseen lähtöön.

Pelijakauma: Special Present (36 %) erottuu aiheesta. Lake's Action (5 %) ja Proserpine (3 %) ovat ainakin rastin arvoisia yllättäjiä, mikäli lähdön pelaa leveämmin.

Juoksunkulku: Oikeastaan koko paalu pystyy avaamaan kovaa ja monella on varmasti mielessä aktiivinen taktiikka. Paras arvaus on, että Special Present painuu ulkoa voimalla keulaan 1. kaarteessa tai sen jälkeen, mutta ison rahan jahdissa voidaan nähdään muiltakin aggressiivista otetta.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 7
Suuri: 7, 14, 10, 1, 9

Toto65-4

Suosikki: 12 Lumi-Masi on suomenhevosten kovimman sarjan selkeä kyky-ykkönen ja luokallaan suosikki, vaikka palaa tauolta. Ori voitti viime kaudella kaksi suurkilpailua ja pinnisti lisäksi Suur-Hollola -ajossa upeasti neljänneksi. Valmentaja varoittaa, ettei hevonen ole vielä ihan huipputikissä, muttei sen tässä tarvitse sitä ollakaan voittaakseen. Sen verran tauko kuitenkin verottaa, että varmavalinta olisi liian suuri riski.

Haastajat: 9 Lakuri on esiintynyt läpi alkukauden vaihtelevasti ja ollut välillä oikeinkin nahkea. Viimeksi nähtiin kuitenkin parempaa ja ori kiritti hienosti kovaa Rågeria. Olisiko niin, että tiiviimpi starttirytmi olisi vihdoin terävöittänyt pystyvää menijää.

2 Rankkari runttasi Porissa johtavan rinnalta kirikierroksen vahvasti 23,8. Vastaavalla suorituksella se olisi paalulta tosi kova kanto kaskessa kaikille, mutta on arvoitus säilyykö taso, kun omistaja-valmentaja hyppää pitkästä aikaa kyytiin.

6 Huuger on kivunnut mukavaan vireeseen. Seinäjoen voitto tuli hyvällä kirillä nappijuoksun jälkeen ka Kajaanissakin irtosi vaikeista asemista 23,3-vauhtinen kirikierros. Nopea ruuna ajaa takamatkansa nopeasti umpeen.

12 Wauhti on tottunut tätä kovempaan vastukseen ja suorittaa tasaisen varmasti. Ruuna ei ole ihan parhaimmillaan, kun se joutuu yrittämään takaa.

Yllättäjät: 7 Varjonova on lievässä nousussa. Tamma kulki Porissa laukan jälkeen alle 25-vauhtia läpi ja seuraili viimeksikin mukavasti kovassa lähdössä 2. ulkoa. 1 Carmikas oli Haapajärvellä pirteä, mutta masentui viimeksi raskaissa olosuhteissa raskaalla juoksulla. Nappipaikalta ja Forssilla voi olla luvassa hyiväkin asioita. 3 I.P. Muskotti on ollut pitkään vaisu, mutta nyt vauhdikkaalla menijällä koitetaan ilman kenkiä ensimmäistä kertaa uralla.

Pelijakauma: Lumi-Masin (21 %) kuuluisi olla suosikki. Lakuri (31 %) on hieman ja Wauhti (21 %) selvästi liikaa luotettu. Rankkari (5 %) ja Huuger (10 %) ovat myös kelpo merkkejä.

Juoksunkulku: I.P. Muskotti ja Hohdon Iines avaavat lujaa, mutta kumpikaan ei ole looginen lopullinen keulahevonen. Rankkari voisi kuntonsa puolesta päästä, mutta saa nähdä kelpaako Tuiskun selkä ammattikuskeille. Lumi-Masi iskenee vasta kirissä.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 12, 9, 2, 6
Suuri: 12, 9, 2, 6

Toto65-5

Suosikki: 10 Crossfire Bonfire on jatkanut hyvässä iskussa, vaikka edellisestä voitosta alkaa olla aikaa. Ruuna on juossut tasokkaita lähtöjä ja arpaonni on ollut melko surullinen. Lähtöasetelmat eivät puolla Seinäjoellakaan, mutta hevonen on kuitenkin sopivammassa seurassa kuin aikoihin. Jyväskylän Toto75-lähdössä tehtävä on aivan mahdoton 4. ulkoa, kun kärki lopetti kirilenkin alle 12-kyytiä. Crossfire Bonfirekin kellotti kirikierroksen kuitenkin 12,6, eikä hevosta voi juuri moittia heikosta sijoituksesta.

Haastajat: 7 Gunvald on selvästi vaarallisin haastaja. Ruuna ei ole erityisen nopea, mutta omaa hyvän vauhtikestävyyden ja hyötyy selvästi juostavasta matkasta. Teivossa Gunvald kiri 3. ulkoa mukavasti 13,3/700 metriä.

3 Ingrosso oli vaisu viimeksi, mutta nyt pitäisi olla luvassa parempaa ja aiemmin hevonen on ollut aika varma suorittaja.. Huono kaarrejuoksija tarvitsee sisäratajuoksun, mutta osaa lopettaa sellaisella terävästi. Ruuna saattaisi nyt juosta jopa keulassa.

13 Strait Iron ei ole menestynyt tauon jälkeen, mutta tulosten takaa löytyy aivan kelpo suoritukset ja otteet ovat varmasti menossa parempaan suuntaan. Kajaanin kovassa Toto75-lähdössä jäi hieman voimia, kun kiritilaa ei löytynyt. Kuski heikkenee, mutta on ruuna pärjännyt valmentajansakin ajamana.

Yllättäjät: 14 Umberto Croft ja 16 Don Pescador ovat hyviä hevosia tällaiseen lähtöön, mutta edellisestä kunnon suorituksesta alkaa olla aikaa. 6 Oh Conny Lie Star yllätti Haapajärvellä pitkällä matkalla hyvällä esityksellä ja oli Kokkolassakin hieman sijoitustaan parempi pitkällä kirillään. 2 Basswood Grove on paremmalla lähtöpaikalla kuin aikoihin ja hieman tauluaan vaarallisempi.

Pelijakauma: Croddfire Bonfire (52 %) on marginaalisesti liikaa luotettu, muttei pahasti. Ingrosso (5 %) on selkein itumerkki.

Juoksunkulku: Ingrosso avaa johtoon. Gunvald saattaisi edetä ensimmäisessä aallossa kyselemään keulapaikkaa, muttei se välttämättä ole tarjolla.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 10, 7, 3
Suuri: 10, 7, 3, 13

Toto65-6

Suosikki: Päätöskohteessa on monta tauluaan vaarallisempaa ja selvä alustava pelisuosikki 2 Mr Money Robber ei kuulu ollenkaan kiinnostavimpiin pelikohteisiin. Ruunan ja Terno Grönstrandin yhteistyö on tuonut hyvää tulosta, mutta torstaina vastus on oikein merkittävästi kovempaa kuin hetkeen, eikä 2600 metriäkään ole välttämättä etu. Hyvä paikka toki auttaa, mutta suosikki väistetään peleissä tylysti. Viime starttien kärkisijat ovat toki tulleet jykevällä tyylillä.

Haastajat: 6 War Paint on juossut suosikkia kovempia lähtöjä. Viimeksi tammalla koitettiin ilman kenkiä ja se kulki hypyn jälkeen alle 14-kyytiä läpi. Ainakin samalla balanssilla hevonen olisi tosi kinnostava pelikohde.

9 Marvel Neat on myös erittäin mielenkiintoinen pelihevonen tähän paikkaan. Tamma nousi toissa startissaan pahan laukan jälkeen vielä toiseksi maaliin, mutta hylättiin maalin jälkeen. Viimeksi hevonen oli menestyjän näköisenä pussissa.

8 Just A Flirt kulki vahvalla tasolla huhtikuussa, mutta sen jälkeen alkoivat kavio-ongelmat. Ruuna on tauolta arvoitus, mutta mikäli se pääsee heti tasolleen, niin voittokaan ei saa yllättää huonosta paikasta huolimatta. Varsinkin Porissa hevonen oli todella sitkeä kakkonen raskaalla juoksulla Kyvyt Esiin -divisioonassa.

Yllättäjät: 11 Baron Box keräsi keväällä neljän voiton putken. Viimeksi oriilla ajettiin taukostartissa tosi passiivisesti ja se näytti hyvältä kun ei saanut hänniltä sisäradalta mitään mahdollisuutta menestyä. 10 Callela Kassius on tehnyt hyvää työtä jo pitkään, muttei ole kovin hanakka voittamaan. Kaustisella ori kiskaisi 12,5/500 metriä ja voi tässäkin hätyytellä totosijaa. 7 Vanilla Price on iskussa, mutta ulkoa on hankala saada riittävän hyvää juoksua ja vastuskin on aika tiukkaa.

Pelijakauma: Mr Money Robber (47 %) on aivan liikaa pelattu ja on siinä ja tässä kuuluisiko sen olla suosikki alkuunkaan. Marvel Neat (4 %) on aivan huippumerkki, mutta myös Just A Flirt (10 %) ja Baron Box (6 %) ovat aliarvostettuja.

Juoksunkulku: Mr Money Robber avaa hyvin, mutta Cheri Sane on myös liukas avaaja ja sekoittaa pakkaa alussa, vaikkei kuulu pelihevosiin. War Paintilla ajetaan varmasti myös aktiivisesti.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 6, 9, 8, 11
Suuri: 6, 9, 8, 11