Ravivihje: Toto64 Vermo 12.6.2019 – 50000 euroa ekstraa

Julkaistu:

Toto64
Huimariina ottaa bonuskierroksella omansa sopivassa tammalähdössä. Rivien toinen varma löytyy lämminveristen kolmen kierroksen taistosta.

Toto64-1

Suosikki: 10 Sheikki on kerännyt hienosti voittoja viimeisen puolentoista kuukauden aikana ja Vermossa ori on jälleen lähellä mikäli laukka pysyy koko matkan ajan taka-alalla. Sheikki on varmistunut paljon, mutta lähdössä laukka voi tulla edelleen. Näin kävi toissa kerralla, kun hevonen otti hypyn alussa mutta teki jatkossa väkevän suorituksen. Tätä ennen ori runttasi 5. ulkoa niukasti mutta varmasti ykköseksi ohi Tahtovan. Viimeksi Sheikki otti omansa keulasta, minne ori on päässyt uransa aikana harvoin. Vermossa keulaan ei ole asiaa, sillä kuski joutuu tasaisella avaajalla ottamaan alun varman päälle jolloin juoksupaikka löytyy takapareista. Sieltäkin vahva menijä on vaarallinen.

Haastaja: 8 Julmin ei ole tällä kaudella esittänyt parastaan, mutta kannattaa muistaa, että ori voitti viime kaudella peräti yhdeksän kertaa. Se on erittäin nopea menijä, jonka päivän vire jäi Porissa hämärän peittoon ensimmäisessä kurvissa tulleen laukan myötä.

Yllättäjät: 6 Hanslankari laukkasi Mikkelissä ensimmäisessä kurvissa ja jäi hännille, mistä esitys oli plusmerkkinen. Kajaanissa ori oli mukana avoimessa lähdössä, missä menestystä ei kukaan odottanutkaan. Hanslankari matkasi 3. ulkona, mistä hevonen laukkasi viimeisellä takasuoralla. Ori teki viime kaudella mainioita juoksuja kesällä, joista mieleenpainuvin oli Vaelluksen nakertaminen kuolemanpaikalta Rovaniemen kunkkariviikonloppuna. Parhaimmillaan ollessaan Hanslankari ei katso juoksupaikkaa eikä valmentaja sulkenut pois menestymisen mahdollisuutta Vermossa. 4 Uljas Suomalainen laukkasi toissa kerralla viimeisellä takasuoralla. Viimeksi ori matkasi sisäradalla kolmantena ja myöhemmin neljäntenä, mistä hyväkuntoinen menijä kiri positiivisesti maaliin. Uljas Suomalainen väläyttelee silloin tällöin, mutta voitosta on ehtinyt vierähtää pitkä tovi. Vermossa voitto on mahdollinen, jos oriilla on huippupäivä ja suosikilla hieman epäonnea matkassa. 12 Veetulin luokka on kova, mutta pitkältä tauolta valmentaja odotti sitä korkeintaan sijoilla 3-5. 2 Kielas oli Vermossa kaukana parhaastaan taipuen 2. sisältä pahoin. Viime vuonna seitsemän kertaa voittanut ruuna sai startin alle ja pääsee asemiin. Vermossa kuukauden tauolta 6. ulkoa tasaisesti esiintynyt 5 Koivun Tähti ja ailahtelevat 7 Lover, 1 Valppaus ja 3 Muiston Prinssi kärkkyvät pelihevosten epäonnea, jolloin niille saattaisi aueta paikka totokolmikossa.

Pelijakauma: Hanslankari (3%) kiinnostaa eniten kun taas Uljas Suomalainen (15%) vaikuttaa ylipelatulta.

Juoksunkulku: Valppaus ja Muiston Prinssi avaavat terävimmin. Myöhemmin Kielas saattaa hakea keulapaikan haltuunsa. Sheikki tekee takahevosista ratkaisun ensimmäisenä.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 10, 8, 6
Suuri: 10, 8, 6

Toto64-2

Suosikki: 3 William Pine on käynnistellyt kesäkauttaan kolmen startin verran ja nousuvirettä on otteissa havaittavissa. Ruuna ei ole vielä päässyt keulaan näyttämään osaamistaan, mutta Vermossa siihen on hyvä mahdollisuus. Keulapaikka olisi Vermossa kesäkelillä kuin puoli voittoa. Teivossa sisäradalta vaapata saatuaan hyvin lopettanut ruuna äi Lahdessa 6. ulos, mistä loppuveto oli asiallista tasoa. Tällä kertaa lähtöasetelmat ovat William Pinen puolella ja ruunasta pitää aloittaa rastaaminen.

Haastajat: 2 Zo Zo Hoss oli Kuopiossa upea haettuaan johtopaikan ensimmäisellä takasuoralla. Ruunalle on harvoin tarvinnut näyttää soosoo -sormea laukan takia mutta tällä kertaa hyppy tuli alussa ilman näkyvää syytä. Vermossa lähtöpaikka on paras mahdollinen ja tiedossa on reissu kärkipäässä. Kyseessä on hyvä avaaja muttei yhtä räjähtävä kuin William Pine, joka on todennäköisin keulahevonen. 6 Wilhelm Nash ei paussilta ole valmentajan mukaan parhaimmillaan, kun voittamisen jalon taidon osaava ruuna on pyöreässä kunnossakin. Monella lähdön osallistujalta puuttuu tuore huippunäyttö, mikä nostaa Wilhelm Nashin osakkeita. Ruuna on tauoltakin huomioitava. 1 Conny Sisu kilpailee selvässä noususuhdanteessa. Teivossa 3. ulkoa ylivoimaisen Jugadorin takana kakkoseksi lopettanut ori pääsee nyt ykkösradalta huippuasemiin.

Yllättäjät: 7 Robin Roof ei Lahdessa esittänyt parastaan 2. ulkoa. Teivossa ruuna puolestaan jäi kuolemanpaikalle, mistä hevonen kamppaili viidenneksi. Robin Roof pystyy selvästi nähtyä parempaan ja kuuluu useaan merkkiin mukaan peleihin. 4 Por Nie Rock lopetti Lahdessa sisäratareissulla ykköseksi ja Solvallassa ruuna teki tasaisen suorituksen 5. ulkoa. Kunnossa ei ole moitetta, mutta mailin matkassa sen sijaan on. Ruuna on tasavauhtinen menijä joka olisi parempi pitemillä matkoilla. 9 Sahara Rouge kiri Porissa 2. ulkoa kaksariin Bret Bokon takaa ja otti Kaustisella sopivassa lähdössä omansa johtavan kupeelta. 8 Make It Quick teki upean juoksun toissa kerralla Lahdessa kierrettyään johtavan rinnalle. Viimeksi ruuna oli nahkeampi matkan aikana eikä laukkaan loppusuoralla tainnut mennä terävin sijoitus. Menestyminen on kasikaistalta hankalaa samoin kuin kovassa lähdössä kilpailevalle 5 Frosty Vicelle, joka kiri Kausalassa kärkeen 4. ulkoa.

Pelijakauma: Oikein pelattu.

Juoksunkulku: William Pine hankkii kiihdytyksessä yliotteen Zo Zo Hossista ja avaa johtopaikalle. Tämän jälkeen paikka johtavan rinnalla on tarjolla Wilhelm Nashille, mikäli tämä on valmis vastaanottamaan löylynlyöjän paikan.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 3, 2, 6, 1, 7
Suuri: 3, 2, 6, 1, 7, 4, 9, 8, 5

Toto64-3

Suosikki: 1 Uccio oli epäonninen Vermon pitkällä matkalla juututtuaan sisälle pussiin ja menetettyään mahdollisuutensa, mutta viimeksi ruuna paikkasi korkojen kera. Uccio juoksi johtavan rinnalla ja myöhemmin 2. ulkona, mistä hevonen pääsi etenemään keulaan siirtyneen vastustajan kimppuun. Tämän vastarinnan ruuna nakersi varmasti ja eteni vuorenvarmaan voittoon. Tällä kertaa ruuna ei pystyne pitämään johtopaikkaa, mutta nykykunnossa Uccio pystyy menestymään monenlaisella eri juoksunkululla. Tehtävä on sen verran sopiva että johtavan rinnaltakin sillä on sanansa sanottavana.

Haastajat: 7 Lily's Starin lähtöpaikka on ulkona, mutta näemme sillä mainion saman johtopaikalle. Tamma avaa erittäin kovaa ja pääsee tasaisten avaajien ulkopuolelta nopeasti pudottelemaan sisemmäs kohti sisärataa. Johtopaikalta Lily's Starilla olisi oikeana päivänä hyvä sauma taistella lähdön voitosta kuten oli toissa kerralla Teivossa. Viimeksi Lily's Star jäi 3. sisälle pussiin. 2 Silver Wing aloitti uudessa kotimaassaan kelpo kirillä 4. ulkoa. Ruunalla ei viimeksi satsattu alkuun, mutta Vermossa sillä lähdettäneen loistopaikalta napakammin liikkeelle. Kyseessä on hyvä avaaja.

Yllättäjät: 3 Ulk Delle Selve laukkasi Jyväskylässä taustalla maalisuoralle kaarruttaessa. Ori oli tuntunut kuskin käteen hyvältä sinä päivänä ja harjoitusotteetkin ovat olleet positiivisia. Sitä ei kannata unohtaa revityksistä. 5 Lassic Point ei väsy ensimmäisten joukossa. Väkivahvan suorituksen päätteeksi tulleen voiton jälkeen ruunan otteet ovat olleet ailahtelevia, kun aluksi hevonen laukkasi Forssassa lähtöön ja myöhemmin Vermossa Lassic Point jäi kauas kärjestä vaikka juoksu ei helpoimman kautta mennytkään. Ruuna ei ole nopea avaaja, mutta sillä tähdättäneen johtavan rinnalle mikäli hevonen tuntuu kuskin käteen normaalilta. 6 Millstone's Vivid tulee jäämään alussa, mutta päätöskierroksella vahva menijä pystyy parantamaan asemiaan. Huippunopeuden puuttuessa voitot jää monesti kesän lentokeleillä vähiin. Kevät-, syys- ja talvikeleillä tamma on omimmillaan. Teivossa tasatahtia loppua kirineet 9 Sahara Foxylady ja 10 Blowmywhistle kärkkyvät kärjen ylivauhtia.

Pelijakauma: Lily's Star (8%) kiinnostaa suuresti.

Juoksunkulku: Silver Wing, Ulk Delle Selve ja Lily's Star täräyttävät reippaimmin matkaan ja näistä jälkeen mainittu päässee keulaan. Uccio hakeutunee toiselle radalle heti kun siihen tulee mahdollisuus.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 1, 7
Suuri: 1, 7, 2, 3

Toto64-4

Suosikki: 2 Ypäjä Louvre on palannut tauon jälkeen tasolleen. Ori aloitti kautensa upealla esityksellä johtavan rinnalta ja jatkoi viimeksi hyviä suorituksiaan kirimällä 2. ulkoa niukasti mutta varmasti ohi Enjoy's Paycheckin. Ori on laajoista liikkeistä huolimatta hyvä avaaja eikä ole helppoa ottaa keulapaikkaa suoraan sen ulkopuolelta. Ypäjä Louvre on täysin riippumaton juoksupaikasta ja näistä asemista sitä on paha lyödä.

Haastajat: Myös 3 Better Boss pystyy kamppailemaan kärkisijoista raskaallakin juoksulla. Ruuna kiersi Lahdessa eteenpäin ja pääsi etusuoralla 2. ulos, mistä viisivuotias nappasi hopeatilan. Teivossa Better Boss pystyi pitämään hallussaan johtopaikan eikä sillä ollut tämän jälkeen mitään hätää. Better Boss pääsee mukavasti matkaan ja on samantyyppinen avaaja kuin Ypäjä Louvre. Ruuna pystyy torjumaan ulkopuolelta lähtevän mutta yhden mitan edun ottaminen vastustajaan nähden kiihdytyksessä on haastavampaa. 5 Borgmester laukkasi stayer -matkalla lähtöön, mutta teki sen jälkeen positiivisen suorituksen. Viimeksi ruuna kulki koko matkan ravia ja kiri ansaittuun voittoon 3. ulkoa. Vermossa ruuna on yksi mahdollisista.

Yllättäjät: Suosikkikolmikon jälkeen tulee väliä muihin. 7 Wang Dang Doodle on eturivin nopein avaaja, mutta seiskaradalta keulapaikan ottaminen ei käy käden käänteessä. Ja johtopaikan hintalappukin saattaisi olla suurehko. Viimeksi ruuna juoksi kärkiryhmässä ja nousi etusuoralla keulahevosen rinnalle. Viimeisellä takasuoralla hevonen eteni johtoon ja kesti Uccion jälkeen kakkoseksi. Esitys oli erittäin hyvä. 4 Heavy Beat voitti Teivossa johtavan takaa muttei viimeksi ollut yhtä hyvä saatuaan etusuoralla selän eteensä toisella radalla. 10 Sahara Sandstorm on selvästi tauluaan parempi ja pystyy startti alla parantamaan. Tällä kertaa se starttaa rahallisesti ylisarjassa, mutta ruunan kapasiteetti riittää pitkälle. 9 Newport Brodde oli Lahdessa keulasta kakkonen. Viimeksi ruuna koki häiriötä ennen lähtöä ja jäi pääryhmästä eikä tämän jälkeen päässyt kärkisijoihin käsiksi. Monipuolinen 6 Burnhill's Luck on hyvä menijä sarjoihinsa, mutta pahimpien vastustajien ulkopuolelta starttaavana se on haastajan roolissa.

Pelijakauma: Kolme eniten pelattua erottuvat muista selvästi kuten pitääkin. Haastajaryhmästä Wang Dang Doodle (3%) on jäänyt alipelatuksi.

Juoksunkulku: Wang Dang Doodle pystyy ottamaan ensimmäiset keulat, mikäli sillä satsataan täyttä lähtöön. Ypäjä Louvre pystyy kiihdytyksessä torjumaan Better Bossin ja juossee lopulta piikkipaikalla.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 2, 3, 5, 7
Suuri: 2, 3, 5, 7, 4, 10

Toto64-5

Suosikki: 1 Exaudio Vici on paitsi suvultaan myös menotyyliltään ranskalainen menijä. Oriilla on suurehko moottori sisällään eikä se väsy ensimmäisten joukossa mutta toisaalta pätkänopeutta ei löydy niin paljon kuin monelta muulta. Myös epävarmuusaspekti on olemassa omintakeisen ravin kautta kuten ranskalaisilla monesti. Vieremällä viisivuotias aloitti upealla kirillä edeten osin neljännen radan kautta kärkeen. Tämän jälkeen Haapajärvellä homma lähti alusta asti väärille raiteille eikä ori päässyt ravilla liikkeelle kiihdytyssuoralla. Rovaniemellä viisivuotias kiersi ulkoratoja pitkin 2. ulos, mistä esitys oli ylivoimaluokkaa. Exaudio Vici on ollut voittostarteissaan hieno eikä sen pohjia ole katsottu. Ori pystyy huippukuskilla menemään kolme kierrosta kovaa läpi eikä sitä ole helppo nujertaa näistä lähtökohdista.

Haastaja: Vaikka 8 First Revengellä on ajettu viime aikoina paljon mailia, menee ruuna hyvin myös kolmen kierroksen matkan. Tällä kertaa tehtävä on kuitenkin tiukempi kuin viime starteissa eikä voittokulun jatkuminen ole kirkossa kuulutettua vaikka hyvä mahdollisuus siihen on olemassa. Mikkelissä 4. ulkoa sopivan tehtävän voittanut ruuna jyräsi viimeksi ykköseksi juostuaan kärkiporukassa. First Revenge nousi toiseksi viimeisessä kaarteessa kuolemanpaikalle ja otti omansa ennen sisäradalla juossutta ja kakkoseksi kirinyttä 14 Mascot Matchia.

Yllättäjät: 11 Dark Defender kilpailee oikealla matkalla, sillä ruuna on vahva vääntäjä. Tauon jälkeen virekin on nousussa, sillä ruuna kiri Mikkelissä mallikkaasti kakkoseksi niinkin kaukaa kuin 8. ulkoa. 6 Cragganmore nousi Mikkelissä 3. ulkoa totoon. Vermossa ruuna sai hyvän juoksun sisäradalla, mihin nähden loppuveto olisi voinut olla terävämpikin. Ruuna pystyy parantamaan. 2 Hola Alejandron kunnossa ei ole vikaa, mutta vastus on tällä kertaa aikaisempaa kovempi ja juostava matkakin kierrosta pitempi. Myöskään valmentaja ei uskaltanut havitella kuuta taivaalta 3100 metrillä. Porissa etusuoralla johtavan rinnalle noussut ja kärkeen edennyt ruuna otti viimeksi hopeaa johtavan kannasta. Uusista käsistä avaavalla 15 Donatello Hossilla on paljon kierrettävää edessään, mutta treenitiedot kertovat sen osalta hyvää.

Pelijakauma: Exaudio Vicin (39%) ja First Revengen (36%) välinen ero voisi näistä lähdökohdista olla suurempikin.

Juoksunkulku: Hola Alejandro katsoo keulat, mutta päästää jatkossa Exaudio Vicin eteensä kunhan tämä saa koneet jylläämään. Matkavauhti on tämän jälkeen tasaisen reipasta.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto64-6

Suosikki: 4 Huimariina on startannut tällä kaudella tasaisesti kerran kuukaudessa ja sama harva kilpailutahti jatkuu edelleen. Tamma kohtaa erittäin sopivan vastuksen ja on haavereitta velvoitettu voittamaan, kun tallitietojen mukaan kaikki on hevosella yhtä hyvin kuin tähänkin asti. Seinäjoella tamma otti nykyään harvinaisen laukan, kun kolmannella puolikkaalla Juliette Lax löi vauhtimittarin 22:n lukemiin. Huimariinalla meni valmentajan mukaan reippaassa vauhdissa tossut solmuun. Viimeksi Vermossa ohjastaja Ari Moilanen ajoi tutulla ajokillaan kuten niin monesti aiemin eli kierrätti vahvan menijän toiselle ilman vetoapua, mistä huiman juokusupään omaava Huimariina hoiti leiviskänsä tyylillä. Keskiviikkona Huimariina nauttii suurta vastustajien kunnioitusta.

Haastajat/yllättäjät: 6,5 -kertaa suosikkia vähemmän tienannut 2 Sokru starttaa kakkossuosikkina, mikä kertoo Huimariinan selvästä ylivertaisesta suosikkiasemasta. Sokru kilpailee hyvässä iskussa ja jatkoi positiivisia esityksiään Kausalassa otettuaan selvän voiton keulahevosen kannasta. Tämän laukattua Sokrulla ei ollut hädän päivää. Vermossa tamma taistelee kynsin hampain kakkossijasta. Maili on 5 Loikkauksen matka. Tamma avaa erittäin terävästi ja mikäli huumorimenijällä on oikea päivä, taistelee Ylivieskassa tasaisesti suorittanut Loikkaus totosijoista. 1 Kemun Muisto pääsee loistoasemista matkaan ja saa kärjen tuntumassa. Ylivieskassa esitys oli OK-tasoa 4. sisältä. 11 Marj-Lovviisan lähtöpaikka on jälleen huono. Tamma hakee vielä parasta virettään, sillä viimeksi se ei olisi noussut kärkitaistoon ilman loppusuoran laukkaakaan. 12 Taruntuuli oli Teivossa odotetusti kaukana parhaastaan ja jäi sisäratajuoksulla kärjestä. Tamma tulee parantamaan otteitaan ja sen edesottamuksia kannattaa seurailla. Edes kaksarisija ei ole utopiaa, mikäli hevonen otti ensimmäisen kisan oikealla tavalla. 9 Tutun Impi jäi Ylivieskassa viime metreillä pussiin juostuaan. Tamma on ollut touko-kesäkuussa parempi kuin aikaisemmin eikä totosija ole keskiviikkona mahdottomuus. 10 Sarsis olisi nopeana avaajana hyötynyt eturivin lähtöpaikasta. Tasavauhtinen ja epävarma 6 Marmardu olisi puolestaan omimmillaan pidemmillä matkoilla.

Pelijakauma: Huimariina (76%) on ansaitusti megasuosikki ja peliosuudessa on jopa nousun varaakin.

Juoksunkulku: Loikkaus loikkaa keulaan ja odottaa jomman kumman suosikeista eteensä. Sokru hakenee keulapaikan nimiinsä ja Huimariina kiertänee tämän rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 4
Suuri: 4