Ravivihje: Toto5 Pori 11.6.2019

Julkaistu:

TOTO5
Bret Boko on Porin Toto5-pankki. Rivissä riittää haastetta varsinkin lopussa ja potti voi nousta mojovaksi.

Toto5-1

Suosikki: 7 Bret Boko otti pari viikkoa sitten Porissa kauden avausvoiton ja komean uransa 50. ykkösen, vaikka tarpoi johtavan rinnalla. Veteraani vaikuttaa jälleen kerran huippukuntoiselta. Tiistain tehtävä näyttää takamatkasta huolimatta pienessä lähdössä aika sopivalta. Ei hevonen tällaisessa seurassa ole mitenkään erityisen riippuvainen vapaasta radasta, vaikka kovissa avoimissa lähdöissä menestys on ollut takaa tiukassa. Kuopiossa Pappa kiri 6. ulkoa 10,5/1000 metriä, mutta rahoille ei ollut asiaa.

Haastajat: 5 New Life Wheels otti viimeksi myös kauden ensimmäisen ykkösen ja senkin aika oli ehdottomasti jo. Ruuna ehti sitä ennen tehdä aivan huiman juoksun Bodenissa laukan jälkeen ja taistella Vermossa pitkällä matkalla sitkeästi johtavan rinnalta. Bretin lyömiseksi pitäisi tasoa nostaa kuitenkin vielä pykälällä.

2 Bestseller aloitti Emma Väreen käsistä hienolla voitolla Lahdessa ja tätä vastaavassa tehtävässä taakse jäi Top of The World. Tamma sai toki nappijuoksun, mutta kirissä jäi voimia ja hevonen voisi startti alla vielä terävöityäkin.

Yllättäjä: Rutinoitunut 6 Victor Quo Vadis on hakenut hieman parasta virettään. Viimeksi Bretin voittamassa kisassa juoksu ei mennyt kovinkaan sujuvasti, mutta välimatkaa voittajaa jäi siltikin aika lailla.

Pelijakauma: New Life Wheels (11 %) ja Bestseller (24 %) on peliprosentteja tasaisempi haastajakaksikko, mutta Bret Boko (60 %) kelpaa oikein pelattuna varmaksi.

Juoksunkulku: Bestseller etenee ensiksi johtoon, mutta saattaisi olla kiinnostunut selkäjuoksusta. Ei olisi suunnaton ihme, vaikka Bret Boko hakisi takamatkaltakin keulapaikan avauskierroksen aikana.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto5-2

Suosikki: 4 Mylverin Muisto voitti 7 kertaa vuonna 2017, mutta viime kaudesta tuli hankala. Tähän vuoteen ori on tullut taas ryminällä ja on voittanut nyt kolme viimeisestä neljästä varsin ponnekkaalla otteella. Aiemmin alussa tosi kankeasti liikkunut menijä on saanut ryhtiä kiihdytykseenkin tänä vuonna.

Haastajat: 7 Ypäjä Luotsi on kiistatta lähdön lupaavin menijä ja ruuna saattaa mitellä jo tänä vuonna suurista seteleistä ikäluokkalähdöissä. Valmentaja varoittaa, että tämä kisa ajetaan puhtaasti välistarttina Härmän isoa 5-vuotiskisaa varten ja taktiikka tulee olemaan maltillinen. Se laskee luonnollisesti myös voiton todennäköisyyttä. Ei kyvykästä hevosta silti uskalla täysin peleistä sivuuttaakaan.

Vauhdikas 6 Vinhatuuri säntää johtoon, josta sillä luultavasti ajetaan. Maili olisi parempi matka, mutta ruuna tsemppasi Kokkolassa ihan mukavasti täydelläkin johtopaikalta.

Yllättäjät: 8 Antin Onni oli mainio kakkonen Teivon Suomen Cup -karsinnassa, mutta vaisu finaalissa, eikä kovin loistokas Kajaanissakaan. Ori jäi siellä johtavan rinnalle ja punnersi kirilenkin 25,2. Antti Teivainen koittaa piristää ikäluokkamenestyjää. 3 Rankkari oli viimeksi Mylverin Muiston voittamassa kisassa pitkään hankalissa asemissa hännillä, josta se kiri vahvasti totoon, muttei toisaalta lopussa enää juurikaan saavuttanut voittajaa. Ahkerasti kilpaileva 5 Tuli-Rubiini on parantanut hieman otteitaan, mutta voitto vaatisi vieläkin lisää.

Pelijakauma: Mylverin Muisto (47 %) on lähdön selvästi todennäköisin voittaja, varsinkin kun Ypäjä Luotsille (24 %) kaavaillaan preparee-tyyppistä kisaa, mutta lähes 50 prosenttia on liikaa. Antin Onnilla (3 %) on luokkaa rutkasti peliosuuttaan enemmän. Vinhatuuri (10 %) sinnittelee keulasta hyvänä päivänään peliosuuttaan useammin ykköseksi.

Juoksunkulku: Vinhatuuri suhahtaa johtopaikalle, josta sillä todennäköisesti pidetään kiinni ainakin kaikkia muita paitsi suosikkia vastaan.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 4
Suuri: 4, 7, 6, 8

Toto5-3

Suosikki: 6 Enjoy Pepper ailahtelee, mutta on avainhevonen mielimatkallaan, varsinkin kun moni muu kova on hankalissa lähtöasemissa. Tamma kiri Teivossa peräti 11,0/700 metriä ja ehti viime aikojen menestyshevosen Leon Cogerin tuntumaan. Tehtävä haiskahtaa nyt keulajuoksulta, mutta ei ole ollenkaan sanottua, etteikö selkätaktiikka sopisi nykyisin paremmin. Ainakin Mikkelissä tuli keulasta uuvelo, mutta silloin juostiin toki täyttä matkaa.

Haastajat: 11 Hijack'em puristi Jokimaalla komeasti ykköseksi johtavan rinnalta. Solvallassa juoksu meni tätä vastaavista lähtöasemista mahdottomaksi ja ruunalle taisi jäädä taustalla hieman voimiakin.

8 Cousin Evert on edelliseen verrattuna sentään eturivissä, muttei senkään kiihdytyspaikkaa kehumaan pääse. Ruuna esiintyi ennen Härmän voittoaan monta kertaa peräkkäin sijoitustaan paremmin, joten kunto on ollut kohdallaan jo pidemmän aikaa, vaikka taulu on hieman sekalaisessa mallissa.

10 Jimmy Ray masentui viimeksi johtopaikalta saatuaan prässiä pariinkin otteeseen. Ruuna on parempi selkäjuoksulla ja sellainen tulee takarivistä nyt väkisinkin. Kaustisella nopea menijä tulitti parijonosta 11,2/700 metriä ja sellaisella kirillä ehtii Porin pitkällä suoralla kauempaakin.

4 Stonecapes Poen taulu ei lupaa paljoa, mutta terveysmurheista kärsinyttä tammaa ei passaa unohtaa. Valmentajan mukaan suunta on parempaan ja hevosena se ei häpeä tässä kenellekään. Tauko on pitkä, mutta alla on sentään ihan vauhdikas hiitti.

Yllättäjät: 5 Goody Tooma on startannut pitkän paussin jälkeen kolme kertaa ja viimeksi kiri irtosi 4. sisältä jo aivan terävästi. Nopea avaaja pääsee hyviin asemiin ja tällä parannustahdilla kohta voisi tulla jo ihan kärkisija jossain. 1 Bonhomme on kirinyt viimeisissään asiallisesti parijonosta ja on vielä ehdottomasti parempi päästessään juoksemaan sisärataa. Ruuna voi toki jäädä aika ongelmallisiin asemiin sisäradalle, mutta kuuluu laajempiin revityksiin mukaan. 2 Bewitch Boy pääsee myös kovaa, mutta on pohjimmiltaan enemmän seurailija kuin ohittelija.

Pelijakauma: Lähtö on huomattavasti alustavaa pelijakaumaa tasaisempi, eikä esimerkiksi Enjoy Pepper (31 %) ole laisinkaan peliosuuteensa verrattuna riittävän varma suorittaja.

Juoksunkulku: Bewitch Boy, Goody Tooma ja Enjoy Pepper kiihtyvät liukkaimmin. Jälkimmäisin on todennäköisin keula. Lähdössä lienee sen verran vauhtia, että heikkojen paikkojen pelihevoset iskevät vasta kirissä.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 6, 11, 8, 10, 4
Suuri: 6, 11, 8, 10, 4, 5, 1

Toto5-4

Suosikki: 3 Nedda Millerin uran voittoprosentti on vieläkin 50, vaikka tällä kaudella on tullut pelkkiä huteja. Iäkäs tamma on juossut läpi alkukauden tasokkaita lähtöjä ja on sopivammassa porukassa kuin aikoihin. Lähtöpaikka on oikeastaan ensimmäistä kertaa tänä vuonna hyvä. Viimeksi suosikki lopetti Toto64-lähdössä mukavasti juostuaan matkalla 4. sisällä.

Haastajat: 2 Madam's Viggo Boy jyräsi viimeksi etukengittä johtavan rinnalta ykköseksi ja ansaitsee siitä suorituksesta kehut. Nyt hevonen juoksee alustavan infon mukaan kengät jalassa ja sitä on pidettävä pienenä miinuksena, mutta on tamma pystynyt silläkin balanssilla voittoihin. Hyvä paikka puoltaa.

4 Angel Razielin juoksut ovat menneet viimeisissä vaikeiksi ja ori on tauluaan vaarallisempi, kun se on pitkästä aikaa hyvällä paikalla. Teivossa 4-vuotias laukkasi lopun ahtaassa tilanteessa, muttei menettänyt siinä kummoistakaan sijoitusta.

1 Langen's Cza Cza on elämänsä vireessä, mutta hitaana avaajana ongelmallisella paikalla. Viimeksi tamma kulki alkulaukan jälkeen 15,3/2300 metriä ja vauhti kiihtyi loppua kohden.

11 Westcoast Skipper on menestynyt tätä kovempiakin hevosia vastaan, mutta ailahtelee oudon paljon. Teivossa ruuna oli sisäratajuoksun jälkeen pussissa ja olisi tiloilla taistellut Langen's Cza Czan voittamassa kisassa tiukasti ykkösestä.

Yllättäjät: 7 Boss on aloittanut kauden monté-lähdöissä ja esitykset ovat olleet ihan positiivisia. Kärryt perässä ei ole nähty ihan parasta suorittamista, mutta nyt koitetaan jenkkikärryjä ja sillä muutoksella ansaitsee oikeastaan aina paikan vähintään revityksessä. Nopea 5 Kitty Beat jäi viimeksi pussiin. Tamma ei ole nappijuoksulla ihan mahdoton yllättäjä, vaikka onkin parempi maililla.

Pelijakauma: Boss (1 %) huomioidaan jenkeillä aikaisin.

Juoksunkulku: Kitty Beat avaa johtoon ja avauspuolikkaalla siltä keulaa tulevat kysymään Nedda Miller tai Angel Raziel. Ellei sitten Boss innostu jenkeillä aiempaa kovempaan kiihdytykseen. Lopullista keulaa ei ole aivan helppo määrittää.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 3, 2, 4, 1, 11, 7
Suuri: 3, 2, 4, 1, 11, 7, 5

Toto5-5

Suosikki: Päätöskohde ei ole mitenkään äärimmäisen kovatasoinen, mutta kiihdytyksestä alkaen mielenkiintoinen kisa. Avainhevoset ovat parhailla paikoilla ja avaavat kaikki kovaa. 1 Quell on jonkin verran rajallinen ruuna, mutta tapaa pärjätä, kun pääsee juoksemaan kärjen lähellä ja maili on sille lähtöpaikan lisäksi etu. Quell voisi saada pidettyä johtopaikan, josta se kamppaili edellisellä Porin mailillaan ihan asiallisesti kakkoseksi.

Haastajat: 2 Westcoast Deimos on todella vauhdikas 5-vuotias, mutta orin taistelumotivaatio vaihtelee. Keulasta hevonen ei ole tehnyt laisinkaan totta, eikä ole lopussa hanakka ohittelemaan, joten siksi ei ole outoa, ettei ykkösiä ole vielä, vaikka totosijoja on uralla liuta. Tähän kisaan tulee paljon muutoksia, jotka voivat toki piristää.

8 Here Comes The Sun voitti tauolta vauhtijuoksun, kun se pääsi johtavan takaa yllättäen johtoon 2. kaarteessa. Paikka vaikeuttaa, mutta hevosena 4-vuotias on kisan ehdotonta parhaimmistoa.

3 Jordan on parantanut otteitaan tasaisesti. Solvallassa ruuna kiri 4. ulkoa 15,2/1000 metriä ja jäi totosijastakin vain hitusen.

5 Grace Pezzo on nostanut tasoaan paljon siirryttyään Jyrki Filatoffille. Riihimäellä tamma latasi ulkoa johtoon ja tuli lopulta johtavan takaa voittovoimat tallella pussissa maaliin.

Yllättäjät: 11 Champagne Bath oli Porissa Quellia vastaan rehti johtavan rinnalta. Tamma pystyy selkäjuoksulla paljon parempaan, eikä ole vaaraton, mikäli kärki hurjastelee. 9 Hila's Manolito paransi viimeksi kengittä ja ansaitsee rastin, jos jatkaa samalla balanssilla. 6 Edward Star oli tauolta sähäkkä alussa, mutta tasainen lopussa. Startti alla voidaan nähdä parempaa. 12 Bernetta kiri taukostartissaan sijoitustaan terävämmin vaikeista asemista, mutta jää taas alussa hännille.

Pelijakauma: Jordan (25 %) on liikaa pelattu. Here Comes The Sun (11 %) on heikosta paikasta huolimatta aliarvostettu ja Grace Pezzo (3 %) kiinnostaa myös peleihin saakka.

Juoksunkulku: Quell, Westcoast Deimos ja Grace Pezzo ovat kaikki todella nopeita auton takaa ja kiihdytys on raju. Quellia ei ole helppo ohittaa ja toisaalta Westcoast Deimosilla ei taideta edes haluta keulaan.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 1, 2, 8
Suuri: 1, 2, 8, 3, 5