Ravivihje: Toto75 Jyväskylä 8.6.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

toto75
Koska tarjolla on useampia alipelattuja ideahevosia, Killerin kierroksen suursuosikin Tähen Toivomuksen varmistamieen on varaa vihjesysteemeissä.

Toto75-1

Suosikki: Lahjakas 2 Callela Louis pilasi Kuopio Stakesin finaalissa pelinsä ensimmäisen kurvin alun laukkaan avojaloin. Karsintalähdössä se kiri 2. ulkoa todella vauhdikkaasti keulasta voittaneen Graceful Swampin kupeelle. Täydellä matkalla suosikkimme laukkariski on pienempi kuin Kuopion kiivaalla maililla.

Haastajat: Ruotsista talvella hankittu 6 Wide Game on ollut mainio yhden harjoittelustartin jälkeen. Se ehti kuin ehtikin Vermon pitkällä matkalla ylivertaisella kirillään yllätysvoittoon ja jyräsi viimeksi Teivossa omille teilleen, vaikka joutui ponnistelemaan avauslenkillä melkoisesti ennen kuin pääsi kuolemanpaikalle. Koska ruunan ravi on hiukan hapuilevaa, sillä on yhä laukkariski, mutta voimat siltä eivät lopu millään.

Kuntoutunut 4 Mr Chance kiri Mikkelin maililla 2. ulkoa hyvin ja esitti myös viimeksi 4. ulkoa asiallisen loppuvedon, vaikkei voinutkaan reippaassa lopetuksessa mitään koville Ypäjä Louvrelle ja Enjoy’s Paycheckille.

8 Sunbeam on ollut jatkuvasti totosijoilla, mutta voitot ovat jääneet siltä puuttumaan. Se vaatisi hiukan puristusta lisää loppuun, jotta rikkoisi kuparisen näin kovassa sakissa. Viimeksi ruuna juoksi kuolemanpaikalla ja kolme starttia sitten piikissä.

Yllättäjät: 10 Cavalier Brodde on noussut muutamien heikompien juoksujen jälkeen taas mahtikuntoon. Se voitti kolme starttia sitten murskatyylillä keulasta ja oli myös viimeksi samalta paikalta ennätysajallaan oikein hyvä, vaikka BWT Caesar tykitti loppusuoralla ohitse. Näiden juoksujen välissä ruuna jäi pussiin. Cavalier Brodde kestää hyvänä päivänään vähän kiertämistäkin.

5 Galvani Boko väläytti Vieremän kierroksella osaamistaan ammattilaisen ajamana. Se lopetti hänniltä selvästi joukon kovinta vauhtia ja saavutti jopa edellään kirinyttä Intutoa maalisuoralla.

Pelijakauma: Wide Gamen suosikkiaseman Callela Louisiin nähden voi kyseenalaistaa. Cavalier Brodde ja Galvani Boko ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Radoilta 3-5 avataan parhaiten, mutta Callela Louis hakee ensimmäisen puolikkaan aikana vetotyöt. Wind Game pyrkii sen rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 2, 6
Suuri: 2, 6, 4, 10

Toto75-2

Suosikki: Enintään 21000 euroa tienanneiden suomenhevostammojen Viesker Cupin karsintalähtö ei ole kovin korkeatasoinen. Rankingin kärkeen ja varmaehdokkaaksi kiilaa tällä kaudella kovasti kehittynyt 3 Hulluduunari. Vauhtia paljon lisää saanut tamma pääsee mitä todennäköisimmin piikkipaikalle, mistä oli mainio kakkonen Finlandia-päivän kovassa sakissa. Muun muassa Draken ja Morison jäivät sen taakse 22,5-lopetuksessa. Viimekertaisessa T75-finaalissa tamma pilasi pelinsä ensimmäisen kurvin laukkaan.

Haastajat: Suosikin tavoin tänä keväänä kehittynyt 6 Lakan Leija on sijoittunut viidessä viime juoksussaan kahden parhaan joukkoon. Se nousi toissa kerralla 2. ulkoa 700 metrin kirillään keulavoittajan tuntumaan ja paransi selvästi ennätystään. Viimeksi tamma voitti Härmän kevyen lähdön mennen tullen kuolemanpaikalta.

Tasainen 12 Mattilan Miina ei viihtynyt viimeksi märällä radalla, mutta lopetti sitä ennen 4. ulkoa kohtalaisesti ja saavutti ennätyksensä.

Yllättäjät: 9 Huiskeri ja 10 Viehko Venla ovat tulosrivejään jonkin verran vaarallisempia. Huiskerin juoksu meni viimeksi harakoille, kun se juuttui kiertämään kolmatta rataa pitkin, ja epäonnistuminen sinetöityi laukkaan päätöslenkin alussa. Viehko Venla on kilpaillut paljon kovemmissa sakeissa, joissa ei ole riittänyt kärkeen, mutta on se välillä jotain väläytellytkin. Tamma voi sopivan paikan tullen pian yllättääkin.

5 Varsova on paljon kyvykkäämpi menijä kuin sen viime sijoituksista voi päätellä. Tamma jäi kauden avauskilpailussaan pussiin 2. ulkoa ja joutui sen jälkeen heti uudelleen poisjääntien myötä tauolle.

Epävarma 7 Viano pääsi etenemään viimeksi Kokkolan tynkälähdössä laukan jälkeen 2. ulos, mistä kiri kovassa lopetuksessa kohtalaisesti totoon. Suosikkeja vastaan vastaava esitys ei ehkä vielä riitä, mutta totosijan uusiminen ei ole utopistista ehjällä juoksulla.

Pelijakauma: Hulluduunarin kuuluisi olla suosikki Lakan Leijan sijaan. Yllättäjämme ovat roimasti aliarvostettuja.

Juoksunkulku: Hulluduunari johtaa ja Tänttärä varjostaa sen kannoilla. Lakan Leija jää kakkosradan vetojuhdaksi.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 3
Suuri: 3

Toto75-3

Suosikki: Jo seitsemän kertaa tänä vuonna juhlinut 2 Roberto Diver epäonnistui Elitloppet-ravien V75-finaalissa, koska laukkasi huiman kiihdytyksensä päätteeksi piikistä ensimmäisessä kurvissa. Paikan tuohon kivikovaan lähtöön ruuna lunasti edellisellä kerralla Uumajan karsinnasta, jonka voitti keulasta. Toissa kerralla Roberto Diverin tehtävä oli Vermossa toivoton hänniltä, mutta se lopetti aivan hyvin. Mikäli Ruotsin reissu ei paina enää hevosen kintereissä, se on hyvin lähellä koko matkan keulasooloa.

Haastajat: Hirmuiseen lentoon keväällä lähtenyt 9 Le Gros Bill kärsii sen verran takarivin lähtöpaikastaan, että joutuu luopumaan suosikin viitasta. Monesti johtopaikalta leikitellyt ori kyllä näytti kolme kilpailua sitten Vermossa tulevansa nykyään hyvin myös takaa. Se ehti maililla kaikkien ohitse ennätyksellään 12,0a.

4 Cantona America juoksi välillä komean kolmen voiton putken kaikenlaisilla reissuilla. Viimeksi hevonen ei kuitenkaan ollut yhtä sisukas kuolemanpaikalta, vaikka paineli huippuolosuhteissa kevään kovimman tuloksensa.

8 Exuberance on hyvin varma kilpailija, mutta jää nyt syvälle haastajajoukkoon ikävältä ulkoradan paikaltaan. Ruuna joutui toissa kerralla päästämään keulasta rinnallaan jyränneen Cantona American edelleen. Viimeksi hevonen kiri 3. ulkoa täpärästi T75-finaalivoittoon, muttei saa tällä kertaa välttämättä edes niinkään hyvää juoksupaikkaa.

Yllättäjät: 5 Wicasa Sioux palasi viime kuussa hurjassa tällissä tauolta. Paljon sitkeyttä lisää saanut ruuna irtosi ensin Härmässä kuolemanpaikalta omille teilleen ja runttasi viimeksi Seinäjoella väkisin ykköseksi samalta paikalta, jonne kiersi takarivistä toisen puolikkaan aikana. Hevonen on viime juoksujensa perusteella otettava vakavasti T75-tasollakin.

Tasaisen varmasti kilpaileva 1 Real Red saa viime starttiensa tavoin huippureissun sisäradalla, mistä hyvä sijoitus on mahdollinen. Eri asia on, riittääkö sen puristus lopussa kauden avausvoittoon asti näin kovan sakissa.

Pelijakauma: Roberto Diver on selvästi alipelattuna hyvä ehdokas ideavarmaksi. Exuberancea on rastittu liikaa.

Juoksunkulku: Parhailla paikoilla on kovia avaajia. Roberto Diver ottaa komennon ja Real Red pystyy pitämään sen selän.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto75-4

Suosikki: Kolmevuotiaiden Kasvattajakruunun alkuerässä kilpailee monta lahjakasta varsaa, joiden laittaminen paremmuusjärjestyksen ei ole aivan yksinkertaista. IS Ravien kärkirankkaus on 7 Raskolnikov Frido, joka on voittanut kahdesti keväällä. Ori sai tehdä molemmilla kerroilla oman juoksunsa piikistä, mistä pakeni lopussa varmasti muiden alta pois. Näiden juoksujen välissä hevosen tehtävä oli hidastempoisessa Seppele-ajossa mahdoton takajoukosta, mutta aivan asiallisesti se silloinkin lopetti.

Haastajat: 3 Marschall Match on voittanut tänä vuonna kolmesti, mutta on ollut välillä myös epävarma. Kolme kilpailua sitten se laukkasi kovassa lopetuksessa voittotaistosta kuolemanpaikkajuoksun jälkeen maalisuoralla. Sen jälkeen ruuna liiteli SHKL Cupin karsinnassa 3. ulkoa omaa kyytiään halittuun voittoon ohi vetoapua tarjonneen 11 Mas Dominantin. Finaalissa Marschall Match laukkasi omia aikojaan 3. ulkoa 800 metriä ennen maalia.

6 Stonecapes Seth on napannut ensimmäisissä starteissaan pienissä lähdöissä kakkossijan ja voiton sisäratareissuilla, mutta siltä kysytään lauantaina enemmän paljon kovemmassa lähdössä. On mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon ruuna pystyy parantamaan viime ajastaan.

1 Samurai Comery taisteli SHKL Cupin karsinnassa kuolemanpaikalta hyvällä moraalilla väkisin ykköseksi. Ori menetti loppukilpailussa viimeisen takasuoran lyhyessä laukassa asemiaan, minkä jälkeen lopetti 3. sisältä tasaisesti viidenneksi hyvällä ajalla.

Yllättäjät: 2 Battle Jackilla on varsoista eniten rutiinia. Se jopa voitti 2-vuotiaana 20000 euron arvoisen Hevosenomistajapokaalin, jossa jätti muun muassa perässään juosseen Raskolnikov Frison selvästi taakseen. Tämä kausi ei ole tuonut ruunalle vielä yhtään totosijaa, mutta tallikommenttien perusteella tulosriviään paljon etevämpi hevonen on saatu huollettua hyväksi. Viimeksi ruuna laukkasi maalisuoran alussa, kun yritti haastaa kuolemanpaikalta Raskolnikov Fridoa. Sitä ennen Battle Jack tuli Seppele-ajossa 4. sisältä voimissaan pussissa maaliin.

9 I Feel On Fire on ilmeinen lahjakkuus. Se vei ensimmäisen lähtönsä piikistä pintakaasulla ja kierteli viimeksi pahan lähtölaukkansa jälkeen vahvasti kakkoseksi 1200 metrin kirillään. Ruunan rima nousee pikkuraveista tuntuvasti, mutta tuskin aivan tavoittamattomiin.

Pelijakauma: Raskolnikov Fridoa, Stoncapes Sethiä ja Samurai Comeryä on pelattu liikaa. Marschall Match, Battle Jack ja I Feel On Fire ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Vaya Con Dios avaa kärkeen, mutta luovuttaa paikkansa Stonecapes Sethille tai Raskolnikov Fridolle. Viimeksi mainittu on todennäköisin keulahevonen.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 7, 3, 6, 2, 9
Suuri: 7, 3, 6, 2, 9

Toto75-5

Suosikki: Jos välillä peitsaamiseen sortunut 1 Tähen Toivomus pysyy niin sanotusti raiteillaan, oriissa on Killerin Kimarassa vastustajille työmaata enemmän kuin tarpeeksi. Se joutui päästämään viimeksi keskipitkän matkan Kirppu-ajossa ilmiömäisen juoksun tehneen Fiilingin lopussa ohitseen kalkkiviivoilla, mutta sai puhtaat paperit. Oriin voi uskoa olevan lyhyemmän starttivälin ansiosta taas jonkin verran terävämpi. Kun Tähen Toivomus starttasi vastaavalta ykkösradalta huhtikuun lopussa Porissa, se sooloili ylivoimaisen keulavoiton loistoajalla 22,0a/2100a.

Haastajat: 7 A.T. Veeti on kehittynyt vielä 13-vuotiaana upeasti. Oriille voi povata jo iloisia hetkiä jopa elokuun kuninkuuskilpailuun. Hevosen paras puoli on ollut peräänantamattomuus juoksupaikkoja katsomatta, mutta sen pätkänopeus on myös kasvanut kaiken aikaa. A.T. Veeti on ollut kaikissa kolmessa viime juoksussaan loistava kärkihevosen ulkopuolelta Tähen Toivomuksen Porin voittostartti mukaan luettuna.

6 Vixusin nousu ikäluokkalähdöistä huippujen karkeloihin ei ole tuonut vielä menestystä, eikä oritta voi nostaa kuumimpien pelihevosten joukkoon. Se seuraili viimeksi 2. sisältä totoon, mutta jäi selkeästi Josveisin ja A.T. Veetin varjoon.

9 Larvan Hurmos ei ollut toukokuun ensimmäisissä starteissa oma itsensä, mutta sillä on ollut niiden jälkeen toinen ääni kellossa. Ori voitti Vermossa ja Porissa keulasta, jonne eteni jälkimmäisessä juoksussa päätöskierroksen alussa. Koska vastus kovenee Kimarassa hurjasti, Larvan Hurmos jää haastajakastin alapäähän.

Yllättäjät: 2 Vixen on kovassa kunnossa, mutta epävarmuus on häirinnyt sitä. Ori laukkasi Erkon Pokaalissa viimeisen takasuoran lopussa, kun pyrki kärkimatsiin ja viimeksi Kajaanissa myös kesken nousunsa päätöslenkillä. Se lopetti Kajaanissa hyppynsä jälkeen vielä hyvin ja ehti kolmanneksi.

3 Rapin Aatoksella on takana hyvä kevät. Umpirehti menijä on kirinyt kaikissa kilpailuissaan vahvasti. Hitaasti avaava ori saavutti viimeksi 3. ulkoa kuolemanpaikalta voittanutta A.T. Veetiä ja keulassa juossutta 12 Caijusta, muttei ehtinyt uhkaamaan näitä vakavasti reippaassa lopetuksessa. Jos kärki sortuisi ylivauhtiin, voimahevonen voisi jyrätä lopussa vaikka kuinka korkealle.

Lujaa avaava 5 Välkyn Tuisku on löytämässä huippukuntonsa. Se kiri toissa kerralla maalisuoralla hänniltä pirteästi kakkoseksi ja oli melko selvästi vahvempi kuin 4 Pyörylän Paroni. Viimeksi ori jäi voimissaan pussiin sisäradalle.

Pelijakauma: Tähen Toivomus on kuumentunut liian suureksi suosikiksi ja myös Larvan Hurmosta on pelattu liikaa. Vixen ja Välkyn Tuisku ovat jättiedullisia merkkejä.

Juoksunkulku: Radoilla 1 ja 4-6 on riuskat avaajat. Tähen Toivomus on todennäköisin kärkihevonen, vaikka menettäisi keulat kiihdytyksessä.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 1, 7, 2
Suuri: 1, 7, 2, 3, 5

Toto75-6

Suosikki: Järkyttävän kovaan vireeseen uudesta tallista keväällä äitynyt 2 Surprise Rose on myös ehdokas varmaksi. Tamma ei ole ollut lainkaan riippuvainen juoksusta, vaan on porhaltanut voittoihin kaikilta paikoilta. Toissa kerralla hevonen esitti varsinaisen tykkikirin takapareista ja jyräsi viimeksi kovatasoisessa lähdössä ylivoimavoittoon kuolemanpaikalta kovalla ajalla.

Haastajat: 7 Mark More teki hurjia juoksuja viime syksynä ja aloitti tämän kauden samoissa merkeissä huhtikuussa Vermossa, missä voitti oikein ilmavalla tyylillä johtopaikalta. Ruuna joutui tuon startin jälkeen uudelle paussille lievän jalkakolhun takia, mutta tallikommenttien mukaan sen vireen pitäisi olla samanlainen. Mikäli Mark More olisi päässyt starttaamaan Surprise Rosen sisäpuolelta, sitä olisi voinut pitää vaikka suosikkina.

3 Notable on menestynyt hyvin sen jälkeen, kun alkoi syksyllä saada juonen päästä kiinni. Ruuna kiri toissa kerralla Vermossa rajusti ylivauhtisessa juoksussa 5. ulkoa lujaa voittotaistoon kovalla ajalla, muttei aivan ehtinyt ykköseksi ennen maalilinjaa. Tiistain välistartissaan vahvan sorttinen menijä ei ollut aivan parhaimmillaan kuolemanpaikalta, mutta sinnitteli kuitenkin pikkurahoille.

Huippuavaaja 12 Sultan Journey on pärjännyt jatkuvasti loistavasti piikistä, muttei ole nyt täysin erilaisen tehtävän edessä pelihevosiamme. Ruuna olisi parhaimmillaan pikamatkalla, ja sen kovuus tuskin riittää aikaisempaa kovempien vastustajien kiertämiseen surkealta lähtöpaikalta.

Yllättäjät: 1 Jagger Zon on aloittanut keväällä Suomesta käsin hienoilla juoksuilla. Se voitti toissa kerralla Härmässä puhtaasti kuolemanpaikalta ja viimeksi Uumajassa leikitellen keulasta. Ykkösrata aiheuttaa tasaiselle avaajalle pussitusriskin, mutta onnistuneella juoksulla ruuna venyy varmasti pitkälle T75-tasollakin.

8 Mainio aloitti 3-vuotiaana lupaavasti, muttei ole vielä tänä vuonna aivan vastannut odotuksia. Koska hevosen tärkeimpien kilpailujen aika ei ole vielä, sen voi uskoa petraavan kilpailujen myötä. Kurja lähtöpaikka tasokkaassa sakissa kuitenkin laskee ruunan rankingsijoitusta. Se lopetti kyllä viimeksi ihan mukavasti 5. ulkoa heikosti vetäneestä selästä.

10 Fastoche Thieben on erittäin kovafysiikkainen menijä, joka jyräsi viimeksi Vieremän kierroksella kuolemanpaikalta murskavoittoon. Vaikka se kiri sitä ennen lujaa Finlandia-raveissa pussista, sen on paha ehtiä lentokelillä kaikkien ohitse edes Jyväskylän pitkällä loppusuoralla, ellei kärki sorru hurjaan ylivauhtiin matkalla.

Nelivuotias 6 Fade To Black on kehittynyt ja lähti toukokuussa rohkeasti mukaan jopa Graceful Swampin tähdittämään Kuopio Stakesiin. Se nousi karsinnassa jonosta tämän kupeelle kuolemanpaikalle etukurvissa ja pysyi hyvin mukana kovassa lopetuksessa. Kenkien riisumisesta hyötynyt ruuna oli finaalissa yhtä hyvä viides 2. ulkoa.

Pelijakauma: Surprise Rosen kuuluisi olla suurempi suosikki Mark Moreen nähden. Jagger Zon, Mainio ja Fade To Black ovat liian vähällä huomiolla, ja Sultan Journeyta on rastittu liikaa.

Juoksunkulku: Rainbow Highlight ampaisee auton takaa keulaan, mutta päästää kovassa lähdössä joko Surprise Rosen tai Mark Moren eteensä vetotöihin.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 2, 7
Suuri: 2, 7, 3, 1, 8, 6

Toto75-7

Suosikki: Killerin kierroksen kliimaksina on perinteikäs Eliitti, jossa tuskin kaasuhanoja varjellaan. Niukkana suosikkinamme starttaa 6 Workout Wonder. Itsensä pitkän suvantovaiheen jälkeen tänä keväänä löytänyt ruuna esitti komeat loppuvedot Vermossa ja Lahdessa ja kiri viimeksi Gävlessä 3. ulkoa hyvin neljänneksi Sorbetin voittamassa kultadivisioonassa ajalla 10,4a. Pitkä loppusuora suosii kirikanuunaa enemmän kuin pelaajien suosikkia 5 Lexus Dreamia, mutta toisaalta se voi joutua pakittamaan alkumatkalla melko kauas kärjestä reippaiden avaajien ulkopuolelta.

Haastajat: Lexus Dream taisteli Sweden Cupin karsintalähdössä keulasta voittoon hyvällä ajalla 10,7a. Sitä ennen Number Onen myös lempipaikaltaan voittanut ruuna ei ehtinyt ilmeisesti palautua täysin loppukilpailuun, jossa taipui kauas kärkitaistosta. Lexus Dreamin aika finaalissa oli kuitenkin kolme kymmenystä parempi kuin karsinnassa. Mikäli se on karistanut kahden viikon takaisen Ruotsin reissun rasitukset kintereistään, sillä on selkeä sauma johtaa taas alusta loppuun.

Eliitti on ollut mieluinen kilpailu loistopaikalta starttaavalle 1 Top Of The Worldille. Se juhli voitolla toissa vuonna ja sijoittui vuosi sitten toiseksi. Tämän kevään Finlandia-ajoonkin päässyt ruuna ei ole voittanut viime kilpailuissaan, mutta kun ailahtelevalle hevoselle sattuu hyvä päivänsä, se pystyy lyömään lauantain vastustajistaan kaikki.

Takarivistä starttaavien 9 T. Rexin ja 10 Callela Ladybossin toivo lepää ylivauhtisessa tempossa. T Rex voitti keväällä Porin Kultaloimen ja Lahden keskipitkän matkan keulasta ja sinnitteli viimeksi Kuopiossa kuolemanpaikalta mukavasti totoon.

Starttien myötä kuntoutunut Callela Ladyboss pääsi pitkästä aikaa voitonmakuun viime lauantaina Kajaanin kierroksella. Keulasta varmasti hallinnut tamma juoksi samalla uuden rataennätyksen.

Jatkuvasti venyvän 2 Jugadorin juoksua on mielenkiintoista seurata normaalista täysin poikkeavassa tehtävässä. Ruuna ei ole juossut lyhyttä matkaa sitten vuosien takaisen debyyttikilpailunsa ja se kohtaa lisäksi samalta viivalta kovempia menijöitä kuin koskaan aikaisemmin. Vahvuudellaan eläneeltä Jugadorilta ei voi odottaa varsinaisesti voittoa, mutta paikkansa Suur-Hollola -ajoa varten starttia hakeva hevonen varmasti täyttää. Viimeksi se tyylitteli komealla tyylillä keulasta ylivoimavoittoon ennätysajallaan.

3 Farzad Boko paransi paljon viimekertaiseen Mikkelin juoksuunsa, joissa kiri 2. selvään voittoon hyvällä 11,1-tuloksella. Paljon kovemmassa sakissa sillä ovat kärkisijat kuitenkin lujassa.

Pelijakauma: Workout Wonder ja Callela Ladyboss ovat alipelattuja. Lexus Dreamin ja Farzad Bokon kannatus on yläkantissa.

Juoksunkulku: Lexus Dream kiihdyttää ohi Top Of The Worldin. Myös Farzad Boko avaa reippaasti. Workout Wonderin taktiikasta ei tiedä, mutta myös siltä löytyy lähtönopeutta.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 6, 5, 1, 9, 10
Suuri: 6, 5, 1, 9, 10