Ravivihje: Toto4 Seinäjoki 3.6.2019

Julkaistu:

TOTO4
Rose’s Tara nappaa kauden avausvoittonsa Seinäjoen Toto4-pelin kakkoskohteessa.

Toto4-1

Suosikki: 7 Lemon Breezer kiri Mikkelissä 4. sisältä kakkoseksi ja osoitti kilpailevansa nousuvireessä. Viimeksi voittoa siis osattiin jo odottaa, kun tamma nappasi ykkösrahat johtopaikalta. Lemon Breezer on hyvä avaaja, mutta keulapaikkaa ei voi pitää selvyytenä, kun sisäpuolella on myöskin hyviä lähtijöitä. Poisjäännit auttavat asiaa ja keulaan päästessään Lemon Breezer olisi vahvoilla. Ongelmia voi tulla matkaan, mikäli hevonen jää toiselle radalle, kun se ei ole kurvijuoksija parhaasta päästä.

Haastaja: 11 Crossifre Bonfire runttasi Vermossa sitkeällä kirillä kakkoseksi tasokkaassa lähdössä ylivoimaisen voittajan takana. Seinäjoella ruuna piti johtavan rinnalla tempon reippaana ja taipui itse hieman lopussa. Jyväskylässä viisivuotias joutui pakittelemaan hännille, mistä ruuna juuttui kirivaiheessa liikenneruuhkiin. Maalisuoraa Crossfire Bonfire pinkoi mallikkaasti. Lähtöpaikka on ikävä, mutta vastus sopivaa tasoa.

Yllättäjät: 2 Quick Petrol kiri Mikkelissä asiallisesti 4. sisältä ja oli hyvä Härmässä 6. ulkoa. Nopea lähtijä pääsee hyvältä paikalta asemiin ja kilpailee sellaisessa vireessä, että menestystä voi odottaa. 3 Blady Bols Blue on hyvä ja voitokas menijä, joka hakee tällä hetkellä parasta virettään. 9 Don Pescador on kilpaillut tätä kovemmissa porukoissa, mutta tauko arveluttaa. Valmentajan mukaan hevonen tulee vaatimaan startteja alle, kun kyseessä on laiska treenaaja. Lisäksi ruuna olisi paras keulasta tai kärjen läheltä. 10 Goody Tooma parantaa pikku hiljaa tauon jälkeen. Viimeksi tamma oli keulasta kolmas. 1 Millacape's Devililtä löytyy hyvä loppuveto, mutta tahmea avaaja voi jäädä ykkösradalta turhan kauas kärjestä.

Pelijakauma: Lemon Breezer (41%) on poisjääntien myötä oikein pelattu, sillä viitosradalta se todennäköisesti pääsee johtoon.

Juoksunkulku: Quick Petrol ja Lemon Breezer avaavat parhaiten ja saattaapa Blady Bols Bluekin lyödä lusikkansa soppaan. Lemon Breezer päässee lopulta piikkipaikalle.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 7, 11, 2
Suuri: 7, 11, 2, 3, 9, 10, 1

Toto4-2

Suosikki: 5 Rose's Taralla ajettiin tauolta maltillisesti ja jätettiin patit loppupuolikkaalle, minkä hevonen kiri mallikkaasti. Seinäjoella Rose's Tara kiersi johtavan rinnalle ja oli lopulta hieman tasainen. Luokkatamman kauden alku on ollut tahmea, mutta selvästi parempaa voi olla tiedossa jo tässä startissa. Rose's Taran kuuluisi hoidella tämän kertainen lähtö jo pelkällä luokallaan. Tamma on selvähkö ykkösmerkki.

Haastaja: 6 Miss Maverick voitti Pilvenmäki Specialin hienosti kuolemanpaikalta. Tamma juoksi samalla paikalla Vermossa, missä loppusuoran laukkaan paloi totosija. Viimeksi hevonen joutui tekemään jälleen kerran työt toisella radalla eikä menestynyt. Normaalisti Miss Maverick on ollut hyvä johtavan rinnalta, mutta viimeksi oli kova vastus ja lisäksi kostea kelikin saattoi vaikuttaa negatiivisesti lopputulokseen. Hyvänä päivänään Miss Maverick taistelee voitosta juoksulla kuin juoksulla.

Yllättäjät: 4 Feeling Flash voitti Teivossa 3. ulkoa varmasti ja viimeksi ruuna runttasi 2. ulkoa kärkeen ennen 9 Captain Cruisea. Tällä kertaa rima nousee selvästi. 8 Ernie Bell sai startin koneeseen ja pystyy petraamaan, mutta heikko lähtöpaikka pudottaa sen osakkeita. 1 Twinquit pääsee hyvältä paikalta matkaan, mutta on tauolta arvoitus. 3 Wasa Warcraft on jonkin verran tulosriviään parempi menijä, mutta vastus on todennäköisesti tällä kertaa liian kova. 7 Adelee oli Porissa kaukana parhaastaan saatuaan hyvän juoksun 2. sisällä. 2 Triple Ray havittelee hyvällä juoksulla kärjen tuntumaan.

Pelijakauma: Tehtävä on Rose's Taralle (55%) sopiva, ja sopivasti pelattuna sitä kuuluu harkita vakavasti varmaksi.

Juoksunkulku: Triple Ray katsoo ensimmäiset keulat ja tämän jälkeen Rose's Tara etenee keulaan. Miss Maverickille langennee jälleen paikka ensimmäisenä toisella radalla.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto4-3

Suosikki: 3 Feeling Dream on voittanut yli puolet uran starteistaan ja Seinäjoella on haussa kolmas peräkkäinen ykkössija. Helpolla voitto ei tule, sillä vastassa on erittäin hyväluokkaisia menijöitä. Feeling Dream oli mainio toissa kerralla 2. ulkoa, mutta toisaalta juoksunkulku ja matkavauhtikin suosi, kun kärki veti tasaisen reipasta eikä oriin pitänyt kuin poimia kypsät marjat maalisuoralla. Viimeksi Seinäjoella ori heitti 3. ulkoa kiriin viimeisellä takasuoralla ja kiersi koko poppoon. Viisivuotias ei pääse kiihdytyksessä ohi 2 Proserpinen ja paikka johtavan rinnalla olisi voiton kannalta hankala. Muilta paikoilta Feeling Drema on paha lyötävä.

Haastajat: Proserpine oli Oulussa menopäällä johtopaikalla, mutta menovesi kesti loppuun asti. Voitto tuli lopulta varmasti eikä todellisia uhkaajia näkynyt pahimman vastustajan laukattua heti lähtökiihdytyksessä. Proserpine on erittäin hyvä tamma, joka tulee terveenä pysyessään nousemaan sarjoissaan aina avoimelle tasolle asti. 8 Indyana Joness otti Porissa leikitellen omansa 2. ulkoa. Oulussa ruuna kieri kolmannen radan kautta toisessa kaarteessa keulaan, mistä ruuna teki hyvän juoksun, mutta MAS Champ oli selityksittä parempi. Startin ajannut Hannu Hietanen ylisti Indyana Jonessia, kuinka hevonen pystyi runttaamaan rehdisti perille kovassa lähdössä vaikka kurvijuoksussa oli selviä ongelmia. Indyana Jonessilla ei ole yhtä paljon rutiinia kuin sen kilpakumppaneilla, mutta sekin puoli karttuu jatkuvasti. Indyana Joness ei missään nimessä osallistu tasaisena aavaajana keulakamppailuun vaan tähtää väkevänä vääntäjänä päätöskierrokselle. 4 Smart Leader laukkasi Teivossa 3. ulkoa toiseksi viimeisessä kaarteessa. Viimeksi Smart Leader juoksi keulassa ja menetti paikkansa loppukurvissa, minkä jälkeen rytmi sekosi. Ilman hyppyä ruuna olisi ollut lähellä kakkossijaa eli kunto on riittävällä mallilla heti kun ravi alkaa maittaa koko matkan ajan. 5 Wasa Rebel lopetti tuoreimmassa kisassaan viimeiseltä sijalta kelpo tyylillä seitsemänneksi ja oli parempi kuin edellisessä kisassaan 3. ulkoa. Se ja Kaustisella 3. ulkoa totoon kirinyt 1 Laura Express havittelevat kovassa lähdössä kärjen tuntumaan.

Pelijakauma: Oikein pelattu.

Juoksunkulku: Proserpine katsoo keulat ja todennäköisesti ajaa siitä, mutta selkätaktiikkakaan ei järkyttäisi, sillä tamma on selvästi paras peesijuoksulla. Feeling Dream yrittänee välttää paikkaa johtavan rinnalla, jolloin Smart Leader tai Indyana Joness kiertää siihen.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 3, 2, 8
Suuri: 3, 2, 8, 4

Toto4-4

Suosikki: 5 Sykloni oli Joensuussa tasainen 3. ulkoa, mutta meni startin ansiosta eteenpäin ja nappasi Jyväskylässä kakkosrahat 2. sisältä. Esitys ei vieläkään aukottomasti vakuuttanut, sillä voittomarginaali voittajaan oli lopulta selvä. Sykloni on valmentajan mukaan mennyt starttien ansiosta eteenpäin, mikä on näkynyt harjoituksissa positiivisesti. Ori on epävarma avaaja joka pystyy ravilla paljoon.

Haastajat: 11 Vilivillis kilpailee kovalla voittoprosentilla. Ruuna voitti Seinäjoella varmasti johtopaikalta ja sai startin alle, jolloin hevosten otteet monesti petraantuvat. 16 Hipatsu oli Seinäjoella 3. ulkoa hyvä kolmas kovan Rågerin voittamassa lähdössä. Härmässä ruuna laukkasi viimeisellä takasuoralla hyvästä noususta ja olisi ilman hyppyä kohonnut mukaan kärkitaistoon. Hipatsu on hyvä menijä sarjoihinsa joka tulee ajan myötä palaamaan mukaan voittokantaan. Viime starttien kaltaisilla otteilla ykkössija on tulossa lähiaikoina. 4 Erehys hyppäsi Haapajärvellä hyvästä noususta päätöspuolikkaan alussa ja Kokkolassa ori paikkasi lähtölaukan positiivisesti. Ehjällä suorituksella Erehys pystyisi paljoon. 12 Kaappi ei viimeksi riittänyt kovassa tehtävässä 3. sisältä. Nyt porukka on sopivampi ja startti saattoi viedä oritta eteenpäin.

Yllättäjät: 3 Krannin Pihla oli Härmässä tahmea 2. ulkoa. Tammalta pyritään ottamaan tähän kisaan kengät pois, jolloin hevonen on ollut jonkin verran parempi. 7 Vauhti-Leevin kunnossa ei ole vikaa, sillä Seinäjoellakin se kamppaili johtavan rinnalta positiivisesti perille. 6 Masun Vilke keräilee tasaisesti hyviä sijoituksia. Seinäjoella 3. sisältä tasaisesti kirinyt ori nappasi Härmässä nelossijan 3. ulkoa. 15 Taksvenla sai Teivossa hyvän juoksun keulahevosen takana, mistä tamma nappasi pronssisijan. Tamma oli parempi kuin aikaisemmin ja pystyy petraamaan edelleen.

Pelijakauma: Hipatsu (4%) on koko Toto4-pelin maistuvin merkki.

Juoksunkulku: Krannin Pihla pyrkii keulaan, sillä toisten takaa tamma on tahmeampi. Erehys hakeutunee toisen radan veturiksi.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 5, 11, 16, 4, 12
Suuri: 5, 11, 16, 4, 12, 3, 7