Ravivihje: Toto4 Oulu 27.5.2019

Julkaistu:

Toto4
Oulun T4-peli pelataan poikkeuksellisesti ilman varmaa.

Toto4-1

Suosikki: 6 Tonight Leader on parantanut otteitaan taukonsa jälkeen jokaiseen starttiin. Härmässä se hävisi johtavan takaa ennätystuloksellaan vain kovalle Coboltille ja viimeksikin tamma tuli viidennestä ulkoa rehdisti perille. Nyt lähtö on edelliskertoja helpompi ja poisjäännin jälkeen vitosradalta starttaava Tonight Leader avaa todennäköisesti keulaan, josta se tulee olemaan lähellä voittokantaan paluuta.

Haastajat: 2 Suzie Cue esitti 3-vuotiaana lupaavia otteita ja pitkältä tauoltakin se on huomioitava. Mauri Jaaran mukaan tamma on treenannut on hyvin ja loistopaikaltaan se on sopivan näköisessä lähdössä suosikin selvä ykköshaastaja.

Yllättäjät: 11 Classical Trip palasi viimeksi pitkältä tauolta hyvässä iskussa. Ori nuiji johtavan rinnalta väkisin kärkeen ja oli selvästi aiempaa parempi. Nyt vastus kovenee, mutta myös Classical Trip pystyy parantamaan saatuaan startin alle. 3 Bwt Alarmilla ajettiin viimeksi Bodenissa aktiivisesti johtavan rinnalle ja loppu oli vaikeaa. Lähtökin oli ihan kovatasoinen ja nyt sopivammassa lähdössä Bwt Alarm pystyy kamppailemaan ainakin totosijoista. 8 Blady Saga palaa pieneltä tauolta ja on sikäli arvoitus, mutta ihan kyvykäs tamma voi nopeana lähtijänä saada ulkoradaltakin hyvän reissun. 12 Like Elvis laukkasi viimeksi alussa ja jäi sitten kuudenteen sisälle. Sieltä se tuli loppua asiallisesti ja oli maalissa kuudes. Esitys oli aiempaa parempi, joten ruuna on nousukunnossa ja nyt rattaille hyppää valmentajansa jälkeen Tuomas Pakkanen. 9 Furman Web olisi luokaltaan riittävä, mutta viime starteissa ruuna ei ole suorittanut tasollaan. 4 Blue Moon Stella on rehti tamma, joka on pystynyt pärjäämään kovemmassakin tehtävissä, mutta omistajansa ajamana se ei aiemmin ole suorittanut aivan yhtä hyvin. 1 Quastella suoritti viimeksi Haapajärvellä aiempaa paremmin ja hyvältä lähtöpaikaltaan se pystyy taistelemaan ainakin himmeämmistä totosijoista.

Juoksunkulku: Tonight Leader avaa keulaan, josta sillä myös ajetaan. Matkavauhti lienee rauhallista.

Pelijakauma: ei huomautettavaa

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 6, 2, 11
Suuri: 6, 2, 11

Toto4-2

Suosikki: 2 Unite' Gams ei ole suorittanut viime starteissaan tasollaan, mutta juoksee nyt niin sopivan näköisessä porukassa ettei ruunan tarvitsekaan olla ihan parhaimmillaan menestyäkseen tässä lähdössä. Marko Hakkaraisen ajokki juoksee ennakkotietojen mukaan pitkästä aikaa ilman kenkiä ja sen luulisi saavan vastustajilta sen verran kunnioitusta, että keulapaikka liene haettavissa alkumatkasta.

Haastajat: 8 Bea Conchita on tulosrivistöään paremmassa kunnossa. Kahdessa viimeisessä Bodenin startissa vastus on ollut tämänkertaista kovempi ja juoksunkuluissa oli hieman epäonnea. Kasiradalta juoksu voi mennä hankalaksi, mutta Bea Conchita on niin kyvykäs, että se pystyy menestymään tässä lähdössä vaikka jäisikin alussa takajoukkoihin.

Yllättäjät: 1 Soleil Journey palaa tauolta pikkuarvoituksena, mutta taustajoukkojen mukaan se on treenannut kotona hyvin ja kenkiä on tarkoitus riisua. Ykkösradalta nopea lähtijä saanee namureissun. 11 Make Me Rich meni viimeksi uuden volttiennätyksensä toisesta sisältä ja tamma oli aiempaa pirteämpi. Lähtöpaikka on huono eikä Make Me Rich ole kovin hanakka voittamaan, joten ihan kärkisija tulisi yllätyksenä. 9 My Bikini Workout pystyisi kykyjensä puolesta pärjäämään tässä lähdössä, mutta tamma ei ole suorittanut aikoihin tasollaan eikä tauoltapaluukisa vakuuttanut. 10 Silveriina on ollut pariin viimeiseen sijoituksiaan parempi ja se on osoittanut piristymisen merkkejä, mutta toki uran avausvoitto olisi takarivin lähtöpaikalta iso yllätys.

Juoksunkulku: Mint Choco avaa aluksi keulaan. Unite' Gamsilla ajettaneen alussa eteenpäin ja keulapaikan luulisi olevan sille tarjolla.

Pelijakauma: Unite' Gams (37%) voisi olla enemmänkin pelattu. Make Me Rich (15%) on puolestaan alustavasti aivan liikaa pelattu.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 2
Suuri: 2, 8, 1, 9

Toto4-3

Suosikki: 9 Flash Spruce jatkaa hirmukunnossa. Toissa kerralla Kuopiossa se oli kultadivarifinaalissa kolmannesta sisältä hyvä viides ja Vieremän välistartissakin se oli mukana kovassa ylisarjassa kirien kolmannesta sisältä hyvin toiseksi häviten vain Tir Du Cauxille. Nyt Flash Spruce palaa "omiensa" pariin ja viime starttien perusteella ruunan täytyy olla lähellä. Historian perusteella lyhyt starttivälikin on vain etu.

Haastajat: 1 Smart Leader laukkasi viimeksi paineissaan parijonosta, mutta näytti muuten hyvältä ja luokkaruuna parantaa starttien myötä. Nappipaikaltaan se pääsee keulaan ja nimenomaan keulasta Smart Leader on tehnyt parhaat juoksunsa. Taustajoukkojen mukaan sille tehdään pieniä varustemuutoksia kengitykseen sekä silmälappuihin ja ne voivat piristää hevosta.

7 Amanda Rose pääsi eilisessä Härmän startissaan keulaan ja sai vetää kohtuullisen rauhassa, mutta taipui maalisuoralla toiseksi. Kurveissa näytti olevan hieman hankaluuksia, mutta Oulussa Amanda Rosella ei vastaavia ongelmia ole ollut. Tamma lähtee kovaa liikkelle, mutta tuskin kuitenkaan pystyy riistämään Smart Leaderilta keulapaikkaa ja kuolemanpaikkavaara on ilmeinen.

Yllättäjät: 4 Faith In Life on tauluaan paremmassa tikissä. Toissa kerralla se tappeli kuolemanpaikalta hyvin ja viimeksi oli tekemätön paikka parijonosta, kun avaustonni mentiin niin hiljaa, mutta rehdisti Marko Hakkaraisen ajokki tuli maaliin. Voitokas menijä ei ole ronkeli juoksupaikasta ja se jaksaa puurtaa, mutta voitto olisi silti tasokkaassa lähdössä pieni yllätys. 2 Caraway Runner on hyvä hevonen, mutta tauolta tuskin parhaimmillaan ja voltin kakkosrata saattaa aiheuttaa laukkariskiä. 3 Bessie Bliss teki viimeksi Vieremällä ensimmäisen starttinsa uudesta tallista eikä ainakaan siinä vielä vakuuttanut ja hävisi esimerkiksi Flash Sprucelle paljon. Luokkaa Bessie Blississä olisi pärjäämiseenkin, mutta nyt tamma on iso arvoitus. 8 Diffarn Am saa kasiradalta namureissun ja totosija ei yllättäisi.

Juoksunkulku: Smart Leader pitää keulat ja ainakin ensimmäinen tonni voi olla hyvinkin rauhallinen.

Pelijakauma: 1 Smart Leader (18%) on paras merkki. Amanda Rosea (24%) on pelattu hieman liikaa.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 9, 1
Suuri: 9, 1

Toto4-4

Suosikki:1 Canwin B.F. palasi toukokuun ensimmäisessä startissaan lähes vuoden tauolta, mutta pitkä tauko ei näkynyt millään tavalla otteissa. Sillä prässättiin väkisin keulaan runsaat 800 metriä ennen maalia, jonka jälkeen Canwin B.F. karkasi vastustajiltaan horisonttiin. Sama tahti oli viimeksikin, kun Santtu Raitala kierrätti oriin neljännestä ulkoa keulaan reilu kierros jäljellä ja ori voitti lopulta todella helpon oloisesti. Oulun ykkösrata voi tuoda hitaahkolle lähtijälle omat mutkansa matkaan, mutta Petri Salmelan treenattava on ollut niin jäätävä, että sen kuuluu ollakin iso suosikki tähän lähtöön.

5 Filius Felix on kärsinyt viime starteissa jatkuvasti epäonnesta eikä sen tulosrivistö tee mitään oikeutta. Toissa kerralla se jäi Bodenin kovassa lähdössä kuolemanpaikalle ja viimeksi Kajaanissa tehtävä oli takapareista toivoton, mutta hyvin ruuna tuli silloinkin loppua. Nopeana lähtijänä se saanee hyvän reissun ja nyt on tarkoitus riisua kenkiä.

9 Not A Clue tuli viimeksi Mikkelissä kolmannesta ulkoa aivan asiallisesti loppua ja meni uuden ennätystuloksensa. Tuomas Pakkasen ajokki saa ysiradalta hyvän reissun ja sellaisen jälkeen Not A Clue pystyy kamppaileen voitostakin. Ainakaan vielä ei ole tiedossa riisutaanko siltä kenkiä, jolloin ruuna olisi parhaimmillaan.

Yllättäjät: 2 Ali Baba Rajmar palasi viimeksi pitkästä aikaa voittajakehään kun se pääsi lounasravilähdössä takarivistä hyvin läpi ja eteni lopulta keulaan asti. Ruunalla on ollut ravinsa kanssa ongelmia pitkin uraa ja ravi hajosi viimeksikin loppua kohti. Arvoitus on miten ravi pysyy kasassa nyt kun on 500 metriä pidempi matkakin, mutta luokka Ali Baba Rajmarilla on kova ja vauhdikas avaaja päässee keulaan. 6 Bianca Creek oli Kaustisella ilman kenkiä juostessaan kenties parempi kuin koskaan. Tamma lähtikin aiempaa paremmin ja sooloili keulasta helpon voiton kovalla tuloksella. Viimeksi sillä ajettiin kengät jalassa ja se oli kovassa lähdössä ihan asiallinen sisäratajuoksun päätteeksi. Ennakkotietojen mukaan tänään ajetaan kengät jalassa ja tässä porukassa voitto olisi pieni yllätys. 12 Decamerone laukkasi viimeksi loppukurviin T75-lähdössä juuri kun lähti toisesta ulkoa kiriin ja siihen taisi palaa totosija. Ruuna pystyisi luokkansa puolesta pärjäämään, mutta piippuhyllyn paikalta vaatisi tuureja jos ihan voitosta puhutaan.

Juoksunkulku: Ali Baba Rajmar avaa keulaan, josta sillä myös ajetaan. Canwin B.F:lla lähdetään ajoissa reissuun mikäli väylät aukeaa sisäradalta.

Pelijakauma: Filius Felix (6%) on selvästi paras merkki.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 1, 5, 9, 2, 6, 12
Suuri: 1, 5, 9, 2, 6, 12