Ravivihje: Toto4 Härmä 26.5.2019

Julkaistu:

Toto4
Kotimaan T4-peli ratkotaan Härmän vanhalla radalla sunnuntaina. Peliaika päättyy Elitloppetin huuman hälvettyä noin kello 19.15. Vihjesysteemissä luotetaan kovaluokkaiseen Koveriin.

Toto4-1

Suosikki: 5 Quick Petrol on vihjaajan suosikki todella tasaisessa lähdössä. Viimeksi ruuna oli Mikkelissä tämänkertaista huomattavasti kovatasoisemmassa lähdössä ja jäi lopulta neljänteen sisälle menestyjän näköisenä vaille kiritiloja. Silloin se juoksi pitkästä aikaa ilman kenkiä, mutta ainakaan vielä tämän illan balanssista ei ole varmuutta. Jokatapauksessa Quick Petrol pystyy menestymään varsin sopivan näköisessä tehtävässä ja sarjamäärityskin suosii takamatkalaisia.

4 Inflammable Jam oli viimeksi tauosta huolimatta oikeinkin positiivinen. Neljännessä sisällä matkannut ruuna sai vasta loppusuoran alussa kiritilat ja lopetti sen jälkeen pirteästi neljänneksi. Todennäköisesti startti vei entisestään eteenpäin ja Toni Ylitalon ajokki pystyy pärjäämään varsin sopivan näköisessä lähdössä.

3 Arctic Mystery on parantanut kovasti otteitaan Hannu Hietasen treeniin siirryttyään ja ruuna on ollut sijoituksiaan paljon parempi. Toissa kerralla se lopetti takajoukoista hyvin ja viimeksi tuli pitkän kirin hienosti perille asti, vaikka joutui tekemään matkalla paljon töitä. Arctic Mystery on ravannutkin viime starteissaan paremmin kuin ennen, mutta silti Härmän kurvit aiheuttavat kysymysmerkin miten se niihin tulee taipumaan.

Yllättäjät: 1 Giorgio Noster palaa pitkältä tauolta, mutta se on ennenkin tullut pausseilta hyvässä iskussa radoille. Ykkösradalta ruuna saa loistoreissun ja Härmän rataprofiili on suosiva tekijä. 10 Bumblebee Laday oli viimeksi Haapajärvellä parempi kuin aikoihin. Tamma tuli toisesta sisältä pirteästi loppua sijoittuen toiseksi. Juoksun täytyy onnistua nytkin, mutta juoksuradan paikalta nopea lähtijä saattaa edetä hyvinkin äkkiä kärkiporukoihin. Voitto olisi yllätys, mutta totosija ei. 7 Denna pystyisi kykyjensä puolesta pärjäämään, mutta viime starteissa tamma ei ole suorittanut tasollaan ja nyt alla on runsaan kahden kuukauden huilikin.

Juoksunkulku: Giorgio Noster pitää aluksi keulat eikä niitä luovuteta ihan kenelle tahansa, mutta esimerkiksi Inflammable Jamille ne voi olla tarjolla.

Pelijakauma: Quick Petrol (16%) on alustavasti liian vähän pelattu. Bumblebee Laday (13%) puolestaan liikaa, koska se ei ole hanakka voittamaan.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 5, 4, 3, 1
Suuri: 5, 4, 3, 1

Toto4-2

Suosikki: 4 Lakan Leija on noussut elämänsä iskuun. Teivon välistartissaan se lopetti toisesta ulkoa viimeisen puolikkaan 22-vauhtia ja haastoi hyvin voittanutta Poikolan Neitoa. Lakan Leija tuntuu parantavan jatkuvasti otteitaan ja sen kuuluukin olla iso suosikki sopivan näköisessä porukassa. Härmän ratakaan tuskin tuottaa ongelmia hyväraviselle hevoselle.

Haastajat: 7 Masun Vilke meni viimeksi ennätyksensä tämänkertaista kovemmassa porukassa. Antti Ala-Rantalan suojatti lähtee voltistakin niin kovaa matkaan, että se voi päästä hyvinkin nopeasti keulaan asti.

2 Krannin Pihla oli Seinäjoen välistartissaan paljon sijoitustaan parempi. Alussa se jäi kolmannelle roikkumaan ja hännille pakitettuaan jäi lopussa vielä pussiin. Tamma on selkeästi parempi keulapäästä kuin takaa ja nyt Hannu Hietasen saa automaattisesti hyvän juoksun. Todennäköisesti kenkiäkin riisutaan, joka olisi iso etu.

Yllättäjät: 12 Hipatsu ei ole viime startteihin ollut ihan parhaimmillaan, vaikka viimeksi ennätyksensä menikin. Vastus on nyt aiempaa helpompi, mutta 40 metrin takamatkalta on korostetun paljon tulemista Härmän radalla. 3 Sävel-Tähti osoitti vahvaa nousuvirettä Seinäjoen välistartissaan. Ruuna tuli kaukaa takaa rehdisti perille, mutta nytkin on vaarana, että hidas lähtijä jää alussa liikaa eikä Härmän vanhalla radalla ole helppo kierrellä. 1 Tulisin on tauluaan parempi ja saa väkisinkin loistoreissun. 6 Aparis pystyisi kykyjensä puolesta pärjäämään, mutta ainakaan Haapajärven startissaan tauolta palannut tamma ei vakuuttanut. 11 Päivän Pokeri palasi viimeksi pikkutauolta ja oli johtavan takaa asiallinen. Todennäköisesti startti vei eteenpäin ja hyvänä kaarrejuoksijana Härmän rata voi olla iso etu.

Juoksunkulku: Tulisin pitää aluksi keulat, mutta todennäköisesti Krannin Pihlalla tai Masun Vilkellä ajetaan aktiivisesti eteenpäin ja niille keulapaikka on todennäköisesti tarjolla.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 4
Suuri: 4, 7, 2, 12, 3, 1, 6, 11

Toto4-3

Suosikki: 3 Amanda Rose jatkaa hienossa kunnossa. Viimeksikin sillä kierrettiin dödsiin, josta tamma otti 11-lopetuksessa erittäin helponnäköisen voiton. Amanda Rose pääsee voltistakin hyvin matkaan ja todennäköisesti saa sen verran kunnioitusta, että pääsee etenemään keulaan. Poikkeuksellisen hurjalla voittoprosentilla operoivan tamman kuuluukin olla iso suosikki, mutta kysymysmerkki on miten Amanda Rose suorittaa Härmän vanhan radan todella tiukat kurvit.

11 Cutthecrap on suorittanut jatkuvasti hyvin ja ruuna kohtaa nyt aiempaa hieman kevyemmän vastuksen. Toki paikka on hankala, koska Härmän radalla on erityisen vaikea tulla takaa, mutta Cutthecrapilla voidaan ajaa matkallakin eteenpäin jos vauhti menee keulapäässä lönköttelyksi.

10 Cousin Evert on paljon tauluaan paremmassa kunnossa. Toissa kerralla se lopetti takajoukoista viimeiset 700m 12,9-vauhtia, mutta neljättä sijaa korkeammalle ei kovassa lopetuksessa vain ollut mahdollisuutta. Viimeksi kaikki meni pieleen ja sen startin saa tyystin unohtaa. Kovakirinen ruuna saa vaihteeksi rattailleen Jarmo Saarelan.

Yllättäjät: 9 M.T. Kopitar on pitkän taukonsa jälkeen tehnyt hyvät juoksut molemmissa starteissaan ja oletettavasti ruuna menee entisestään eteenpäin. 7 Titan As omaa hyvän luokan ja on rehti puurtaja, mutta voitto tulisi tässä porukassa yllätyksenä. 1 Bewitch Boy saa ykkösradalta automaattisesti namureissun ja ainakaan totosija ei saa yllättää. 4 Staro Interstate ei ole ollut tasollaan viime starteissa, mutta todennäköisesti ruuna parantaa starttien myötä ja kykyjä Mira Oksakarin ajokilla olisi pärjäämiseenkin.

Juoksunkulku: Bewitch Boy pitää aluksi keulat ja tuskin keulapaikka on tarjolla muille kuin Amanda Roselle.

Pelijakauma: Amanda Rose (50%) on liikaa pelattu. Cousin Evert (8%) on paras merkki.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 3, 11, 10, 9
Suuri: 3, 11, 10, 9

Toto4-4

Suosikkki: 1 Koveri on yksi mielenkiintoisimpia suomenhevosnousukkaita. Startteja on takana on vasta 20, mutta voittajarinkiin ori on päässyt kääntymään jopa 15 kertaa. Vaikka vastus on nyt ihan eri tasoa kuin aiemmin tauolta palatessa, niin silti Koveri on nostettava hyvistä lähtöasetelemista lähdön suosiksiksi. Pasi Impolalla on tapana tuoda suojattinsa valmiina starttiin ja paalulta Koveri vetää lähtöä pitkään. Härmän vanhalla radalla keulapaikka on vieläpä iso etu.

Haastajat: 9 Joriini oli viimeksi Kuopion kivikovassa T75-lähdössä kenties parempi kuin koskaan. Toisessa ulkona juossut ori sai kiritilat viimeisessä kurvissa, jonka jälkeen se lopetti 20,4-vauhtia viimeiset 400 metriä ja heti maalin jälkeen Joriini oli jo toisena. Nyt vastus helpottuu tuntuvasti ja pienessä lähdössä 40 metrin takamatkasta ei kannata suuremmin murehtia.

10 Akaasia oli viimeksi Vermossa jo huomattavasti parempi kuin Seinäjoen tauoltapaluustartissaan. Hallitseva ravikuningatar tuli keulasta ainoastaan Huimariinan ohittamaksi ja oletettavaa on, että starttien myötä Akaasia petraa edelleen otteitaan. Kovana lähtijänä se saanee etupaalut nopeasti kiinni ja Akaasia lienee selkäjuoksun jälkeen jopa parempi kuin keulasta.

8 Metkutus oli viimeksi mukana samassa lähdössä kuin Joriini. Ori jäi viidenteen ulos, josta se punnersi 20,5-vauhtia viimeisen tuhannen, mutta kymmenettä sijaa korkeammalle ei vain ollut mahdollisuutta. Veteraaniori jatkaa kunnossa, vastus on sopiva ja Metkutus on ennenkin pystynyt voittamaan Härmän vanhalla radalla.

5 Aatsi tunnettiin ennen täysin keulariippuvaisena hevosena, mutta viime aikoina se on tullut myös takaa. Tosin Vermon välistartissa ruuna taipui yllättävän pahoin johtavan takaa ja se startti toi hienoisia kysymysmerkkejä. Lyhyt starttiväli voi historian perusteella olla jopa etu ja Aatsi lähtee niin kovaa liikkeelle, että Jarmo Saarela käy todennäköisesti tiedustelemassa olisiko keulapaikka tarjolla.

7 Wauhti hävisi viimeksi keulasta vain hurjalle Fiilingille ja teki kauden parhaan starttinsa. Veli-Erkki Paavolan suojatti on paras vapaalta radalta, mutta ainakaan keulaan ei ole tällä kertaa asiaa.

Yllättäjät: 4 Turon Linda on parantanut viime aikoina kovasti otteitaan. Myös se olisi vapaalta radalta selvästi parhaimmillaan, mutta luulisi tamman luulisi tulevan nykykunnossaan myös selkäjuoksulla. 3 I.P. Muskotti taipui viimeksi johtavan takaa, mutta palasi siihen kisaan tauolta ja parantanee oleellisesti tähän starttiin. Kovana lähtijänä se saanee namureissun Koverin takana.

Juoksunkulku: Koveri pitää keulat, josta sillä myös ajetaan.

Pelijakauma: Koveri (21%) ei ole alustavasti edes lähtönsä suosikki ja se lyödäänkin varmaksi.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 1
Suuri: 1