Ravivihje: Toto75 Vieremä 25.5.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

toto75
Suomen Toto75-kohteet ratkotaan lauantaina Elitloppet-kierroksen jälkeen Vieremän iltaraveissa. Peliaika päättyy klo 19.30.

Toto75-1

Suosikki: 4 Willow Pride joutui tyytymään Tammaderbyssä kolmossijaan, vaikka rahkeita sillä olisi ollut pitemmällekin. Oli liki, ettei tamma pudonnut loppukilpailusta karsintalähdön passiivisen taktiikan takia, mutta raju loppukiri pelasti sen. Finaalissa Willow Pride ei saanut ajoissa kiritilaa keulasta voittaneen El Fitzgeraldin perästä, mutta eipä sillä näyttänyt jäävän hirmuisesti voimia käyttämättäkään. Jos tamma pääsee 3 Free Men ohi piikkipaikalle, se on tiukasti voitossa kiinni.

Haastajat: 6 Tir du Caux tunnetaan parhaiten hitaiden ja raskaiden kaviourien spesialistina, mutta konkari on huomioitava myös lentokeleillä, koska kovimmat hevoset eivät ole vastassa. Se paikkasi viimeksi Lahden keskipitkällä matkalla pehmeällä radalla mainiosti yllättävän lähtölaukkansa ja saavutti maalisuoralla jopa selvästi T. Rexiä ja Ranch Kellyä.

Ylempänä mainittu Free Me esitti viimeksi Vermossa nousuvirettä. Se joutui avaamaan huimasti 08,0-kyytiä ja jaksoi johtaa maalisuoran puoliväliin asti. Tamma ei ole suinkaan riippuvainen keulajuoksusta, vaan pystyy myös kirimään takaa hyvän reissun jälkeen.

Kolme kilpailua sitten keulasta sooloilleen italialaistähden Virginia Grifin kyydissä parhaiten 10,0-lopetuksessa pysynyt 8 Golda Paris olisi hyvältä lähtöradalta kuumimpia pelihevosia, mutta kasipaikka verottaa tarkan reissun vaativan tamman mahdollisuuksia.

Joensuussa omiensa joukossa upealla 11,7-ajalla voittanut 1 Flash Spruce on lähtenyt kanuunajuoksunsa jälkeen rohkeasti mukaan roimiin ylisarjoihin. Se kilpaili viime lauantaina Kuopiossa kultadivisioonafinaalissa, jossa seuraili 3. sisältä asiallisesti viidenneksi. Vieremällä ruuna kohtaa 34000 voittosummallaan myös ykkössarjalaisia enintään 200000 euroa tienanneiden lähdössä, jossa voi venyä huippupaikaltaan vaikka totosijoille.

7 Protector seurasi viimeksi Bodenissa taktiikkajuoksun kovassa lopetuksessa 3. sisältä asiallisesti neljänneksi ja jätti vireestään hiukan paremman kuvan kuin perässään juossut 5 Remote Control.

Pelijakauma: Willow Pride on alipelattu ja Flash Spruce selvästi yliarvostettu rajussa ylisarjassa.

Juoksunkulku: Radoilla 2-5 on kovimmat avaajat. Willow Pride pääsee rajussa rynnistyksessä piikkipaikalle.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 4, 6, 3
Suuri: 4, 6, 3, 8

Toto75-2

Suosikki: Hurjaluokkaisen 2 Ellin Sisun huono arpaonni on vihdoin hellittänyt. Takarivin paikoilta paineissaan ollut ori pääsee kolmen laukkastartin jälkeen matkaan siivekkeen takaa hyvältä lähtöradalta. Täysin varmana suosikin ehjää juoksua ei voi tosin nytkään pitää, sillä viimeksi se hyppäsi lähtölaukan lisäksi myös matkalla. Mikäli Ellin Sisu ei kohella liikaa ja selviää keulaan, sitä tuskin pystyy kukaan lyömään. Ori on roimasti alipelattuna oiva ideavarma.

Haastajat: 4 Siirin Älli voi pian avata kauden voittosaldonsa oikeanlaisella reissulla. Ruuna oli toissa kerralla 20,0-vauhtisella päätöspuolikkaalla hiukan tasainen 3. ulkoa, mutta nousi viimeksi Kuopiossa ihan sitkeällä pitkähköllä kirillä kakkossijalle 20 metrin etumatkalta startanneen Juliette Lax’n jälkeen. Siirin Älli vastaisi piikistä sisukkaasti muille.

3 Vixen kohosi talven jälkeen hyvään vireeseen, mutta tuoreimpien juoksujen laukat arveluttavat. Ori hyppäsi Erkon Pokaalissa viimeisen takasuoran lopulla, kun oli kirimässä takaa kärkikamppailuun. Viimeksi se kulki hyvin pahan lähtölaukkansa jälkeen.

10 Pyörylän Paroni kärsii takarivin paikastaan, koska ei ole hanakka kiertelijä. Se oli Erkon Pokaalissa nappireissulla asiallinen kakkonen Polaraa uhkaamatta ja jäi viikko sitten Kuopion kierroksella 3. sisältä ilman kiritilaa.

Yllättäjät: 8 Koskelan Akseli olisi parhaimmillaan keulasta, mistä hurjasteli huhtikuun alussa Vermossa ylivoimavoiton komealla täyden matkan ajalla 22,6a, muttei taida mitenkään päästä sinne uloimmalta lähtöradalta. Ruuna johti viimeksi Oulussa 3. radan kiriletkaa ja oli melko selvästi peesissään seurannutta Siirin Älliä pontevampi.

1 Pikkukahveli ei ole voittanut aikoihin, mutta sen voi odottaa petraavan kesäkeleillä. Ikäori oli maaliskuun lopussa kohtuullinen keulasta rajusti ylivauhtisessa lähdössä, jossa hävisi Ellin Sisulle kuusi kymmenystä. Pikkukahveli kierteli viimeksi Vieremällä kolmelta takamatkalta aivan hyväksyttävästi toiseksi. Arveluttava lähtöpaikka nopeiden avaajien sisäpuolella aiheuttaa sille jonkinlaisen laukkariskin.

Pelijakauma: Ellin Sisun pitäisi olla eturivistä suht’ selvä suosikki Siirin Ällin sijaan. Koskelan Akseli on myös alipelattu.

Juoksunkulku: Radoilla 2 ja 4-8 on ärhäkät avaajat. Ellin Sisu pääsee laukatta halkomaan tuulta.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 2
Suuri: 2

Toto75-3

Suosikki: Tammalähtö on hyvin avoin koitos, jossa juoksunkulku merkitsee tavallistakin enemmän. Pitkään kaukana omasta tasostaan kilpaillut 8 Astrodome näytti viime kilpailussaan, ettei se ole vielä mennyttä kilpakalua. Viime vuonna 22 startissaan vain yhden kakkossijan saavuttanut tamma porskutti Kouvolassa kuolemanpaikalta murskavoittoon. Koska vastus ei Vieremällä oleellisesti kovene tuosta iltaravilähdöstä T75-statuksesta huolimatta, Astrodome on nostettava kuumimpien pelihevosten joukkoon.

Haastajat: 4 She Is Cecilian vire on ollut keväällä nousussa. Hevonen seuraili kolme kilpailua sitten Vermossa 2. sisältä maksimaaliseen kolmossijaan, mutta on spurtannut viime starteissaan pirteästi, kun on päässyt tulemaan myöhään pussista.

Talvella muutamia häikäiseviä juoksuja tehnyt 2 Long Leg Lizzy oli toissa kerralla kesy puutteellisen valmistautumisen takia. Viimeksi hevosen vire jäi hämärän peittoon, koska se laukkasi omia aikojaan Astrodomen perästä 800 metriä ennen maalia. Vähän huolestuttavaa kyllä oli, että tamma hyppäsi vielä uudelleen muiden takana vähän ennen maalia.

Alkukeväänä pari mukavaa esitystä tehneen 7 Rio Crowen viime startin voi unohtaa, koska se joutui taivaltamaan vaativalla kuolemanpaikalla.

Vauhdikkaasti avaava 6 Luna de Paris saa hyvän reissun, mutta sen melko vaisut viime startit hieman arveluttavat.

Joukon toinen 4-vuotias kuopus 11 Chris Crystal on parantanut menoaan viime starteissa. Se tuli kolme kisaa sitten kärkirintaman takana pussissa maaliin ja on ollut viime juoksuissaan hyvillä reissuilla asiallinen kakkonen keulavoittajia uhkaamatta. Tamma ei ole kiertelijätyyppiä, minkä takia lähtöpaikka sotii jonkin verran sitä vastaan.

Yllättäjät: 12 Maana’s Black Rose nousee mainion viime kilpailunsa perusteella pelihevosten sakkiin. Haapajärvellä kahdelta takamatkalta yksin startannut tamma iski viimeisen takasuoran alussa vauhdikkaaseen kiriinsä 5. ulkoa ja erkani Curakaon kanssa kaksinkamppailuun, jonka hävisi vasta maalikuvan perusteella.

3 Klara Håleryd nousi tauon jälkeen Joensuussa kaukaa viimeisestä parista kolmossijan tuntumaan. Siltä odotettiin viime kilpailussa sen takia paljon, mutta kuolemanpaikkajuoksu kovatempoisessa lähdössä oli tammalle liikaa. Vauhdikas menijä kannattaa pitää yhä peleissä mukana superyllättäjänä.

Pelijakauma: Astrodome, Maana’s Black Rose ja Klara Håleryd ovat jääneet selvästi alipelatuiksi. She Is Ceciliaa, Long Leg Lizzya ja Rio Crowea on kannatettu liikaa

Juoksunkulku: Radoilla 1, 3, 4 ja 6 on hyvät avaajat. Klara Håleryd tai Luna de Paris vastaa vetotöistä.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 8, 4, 12, 3
Suuri: 8, 4, 2, 7, 6, 11, 12, 3

Toto75-4

Suosikki: Viime vuonna hulppeasti menestyneen 8 Juiserin kauden avausstartti päättyi lopulta onnettomasti hylkäystuomioon. Ruuna oli puolen vuoden tauon jälkeen tavallista enemmän paineissaan, ja laukat nousivat sillä liikaa pintaan. Juiseri kyllä pisteli hyppyjensä välissä vauhdikkaasti, joten sen kuntoa ei tarvitse epäillä. Väkivahva menijä ei ole sopivalla 2600 metrin matkalla hullumpi vaihtoehto Toto75-varmaksikaan.

Haastaja: Myös hienosti viime kaudella kehittynyt ja pärjännyt 3 Vernanto on suosikin kovin kanto kaskessa. Se oli vielä kauden avausjuoksussaan ymmärrettävästi hieman tasapaksu, mutta pisteli viimeksi Vieremällä aivan eri kyytejä. Vernanto ehti ensimmäisen takasuoran pahan laukkansa jälkeen maaliin kolmantena, mutta hylättiin jälkikäteen.

Yllättäjät: 1 R.R. Valssitar voitti Vernanton Vieremän lähdön. Se pääsi kirimään tarkan sisäratareissun jälkeen sujuvasti maalisuoran alussa ja kiskaisi kevyesti karkuun Pikkukahvelilta ja kumppaneilta. Tamman kunto on pitänyt sen jälkeenkin. Se kiri viime lauantaina Kuopion T75-finaalissa 5. ulkoa asiallisesti ja jäi seuraavana päivänä 4. sisältä pussiin Kokemäen Vilperi-ajossa. R.R. Valssitar saa oivalta lähtöpaikaltaan tarvitsemansa tarkan reissun, jonka jälkeen voi venyä pitkälläkin matkalla korkealle.

Lyhyeltä paussilta tuleva 9 Piispalan Santeri hyötyy 2600 metrin matkasta. Alkukauden pääsääntöisesti paljon kovemmissa lähdöissä juossut ori ei ole saavuttanut yhtään totosijaa viime vuoden jälkeen, mutta sillä on siihen selkeä sauma, jos ravi vain maistuu. Piispalan Santeri on ehdottomasti lähdön parhaimmistoa, minkä näkee jo sen ennätyksistä ja voittosummasta, mutta toisaalta valmentaja ei odota sairauspaussilta tulevaa suojattiaan vielä voittotaistoon.

11 Vilma Lyydia kiri toissa kerralla 5. ulkoa asiallisesti totoon ja kulki viimeksi vielä paljon vauhdikkaammin pahan lähtölaukkansa jälkeen. Viime vuoden kuningatarkilpailussa juosseen tamman voi uskoa petraavan menoaan kesän lähestyessä. Sen kyvyt riittävät aivan kärkeen asti.

Pelijakauma: Juiserin kuuluisi olla pelijakauman kärkihevonen.

Juoksunkulku: Vernanto hakee alkumatkalla keulat R.R. Valssittarelta ja saa Juiserin aikaisin kimppuunsa. Kärkipaikkakin voi vaihtua samassa yhteydessä.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 8, 3
Suuri: 8, 3

Toto75-5

Suosikki: Jatkuvasti hyvillä esityksillä kärkisijoilla ollut 7 Gute Band ansaitsisi jo ensimmäisen Suomen voittonsa. Monesti huonolta paikalta startannut ruuna kiri Finlandia-päivänä Excalibur Itin soolojuoksussa 3. sisältä pirteästi kolmanneksi ja viime kierroksella 5. ulkoa myös kiitettävästi samalle sijalle.

Haastajat: 2 Ice Wine on ailahdellut. Tamma pisteli parastaan huhtikuun alussa Forssassa, missä vastaili keulasta hallittuun voittoon. Viimeksi tamma lopetti 5. ulkoa lähinnä tasaisesti. Nyt nopealla avaajalla on taas sauma keulajuoksuun, jollaisella oli asiallinen myös Forssan voittonsa jälkeen Vermon kovassa sakissa.

5 Elliot Web pääsi toissa kerralla T75-voiton makuun Oulussa, missä sai 2. ulkoa sopivasti kiriluukun maalisuoralle tultaessa. Hevonen joutui taivaltamaan 2600 metrillä pitkät pätkät myös 2. radalla ilman selkää, joten mistään nappireissusta ei voitu puhua. Elliot Web on näyttänyt olevansa parhaimmillaan pitkillä matkoilla ja selvittävänsä myös rankemmat juoksut. Viimeksi ruuna oli 4. ulkoa lähinnä tasainen, mutta paineli kuitenkin ennätyksensä.

Vauhdikkaasti avaava 4 Grand Ale voitti huhtikuussa kauden avausjuoksunsa Ylivieskan sopivassa sakissa 3. ulkoa 800 metrin kirillä, mutta sille on kertynyt sen jälkeen uudelleen paussia, koska ei ollut Finlandia-päivänä treenarinsa mukaan tarpeeksi timanttisessa iskussa. Ruuna on kyvyiltään ehdottomasti lähdön parhaimmistoa.

Yllättäjät: 11 Tapiro Jet voitti Kaustisen kierroksella pikamatkan pystyyn mielipaikaltaan piikistä ja sai sen jälkeen puhtaat paperit Finlandia-päivän hurjavauhtisessa kisassa kuolemanpaikkajuoksulla. Täysi matka ja kurja lähtöpaikka ovat nopeaa oritta vastaan, muttei sitä voi kokonaan unohtaakaan.

Tulosriviään kovakuntoisempi 6 Archie Press teki toissa kerralla 4. ulkoa ihan hyvän pitkän kirin ilman vetoapua ja jäi viimeksi sisäratareissulla voimissaan pussiin.

Pelijakauma: Ice Winen suosikkiaseman voi kyseenalaistaa. Elliot Web, Archie Press ja Tapiro Jet ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Radoilta 1, 2 ja 4 avataan lujaa. Ice Wine pääsee keulapaikalle.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 7, 2, 5
Suuri: 7, 2, 5, 4, 11, 6

Toto75-6

Suosikki: 5 Little Boss kulki niin hurjasti viikko sitten Kuopiossa pahan lähtöhyppynsä jälkeen, että vihjaamme sitä varmaksi laukkariskistä huolimatta asti. Tauolta tullut huippukyvykäs ruuna kiisi raville selvittyään pikamatkan läpi alle 1.11-kyytiä. Laukka ei ole Little Bossille lainkaan vieras askellaji, mutta ehkä se pääsee keskeltä varmemmin matkaan kuin viimekertaiselta ykkösradalta. 2600 metrin matkan ei pitäisi olla sille mikään haitta.

Haastajat: 4 Livi Mystery ja 6 Lucky Cloud ovat kohdanneet kahdesti Oulun pitkillä matkoilla. Lucky Cloud on juossut molemmilla kerroilla keulassa ja sen kannoilla väijynyt Livi Mystery on päräyttänyt maalisuoralla kylmästi ohi voittoihin. Välillä monta kertaa peräjälkeen voittanut Lucky Cloud sai myös kummastakin juoksustaan hyvän arvosanan tappiostaan huolimatta.

7 Fastoche Thieben on varsinainen voimamies, jolle keskipitkä matka on selkeä etu. Vaikka kärkisijojen putki on katkennut, hevosen vire ei ole laskenut. Se jyräsi Kaustisella hitaan alun jälkeen takapareista ennätysajallaan aivan hyvin viidenneksi pitkällä kirillään ja lopetti Vermossa terävästi kolmanneksi, kun pääsi maalisuoralla hänniltä pussista.

9 Boulder Rocket on tunnettu vahvuudestaan, mutta on näyttänyt keväällä ehtivänsä myös pikamatkalla. Vaikka ruuna kiersi toissa kerralla liki koko matkan 3. rataa pitkin, se porskutti silti voittoon. Hevonen oli viimeksi ylivauhtisessa kisassa 5. ulkoa asiallinen, mutta tuhottomasti laukassaan jäänyt Little Boss ehti sen ohitse lopussa. Tuloksena oli uusi ennätys.

8 Lake’s Action oli hyvä Oulussa Stayer Cupin finaalissa, jossa kiri 3. sisältä taistoon kakkossijasta Lucky Cloudin rinnalle. 12 Enter Mayweather juoksi Stayer Cupissa 2. radalla ilman vetoapua, mistä oli ihan sisukas neljäs. Molemmat vaativat kurjalta lähtöpaikalta ylivauhtisen tempon, mikäli meinaavat hätyytellä kärkisijoja.

Pelijakauma: Little Boss on hiukan ylipelattu, mutta käy paremman puutteessa toiseksi varmaksi.

Juoksunkulku: I One ja Vie de Dream avaavat reippaasti, mutta Livi Mystery tai Little Boss pääsee hakemaan alkumatkalla vetotyöt.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto75-7

Suosikki: Päätöskohde on arvoituksellinen, koska parhaista hevosista muutamat ovat alisuorittaneet viime kilpailuissaan.

Vaikka kovaluokkainen 3 Malecon ei ole onnistunut kevään starteissaan, se pääsee niukasti rankingin kärkeen. Ruuna jäi ensimmäisellä kerralla pussiin sisäradalle, laukkasi seuraavaksi maalisuoran alussa, kun yritti parantaa hänniltä ja väsähti viimeksi kivikovassa lähdössä jo loppukaarteessa kierroksen kirillään. Viime syksyn tasokkaan JTT-kilpailun voittajalla voisi nyt olla keulajuoksun paikka hyvältä lähtöradalta.

Haastajat: Huippulähdöissä jatkuvasti kilpaillut 12 Intuto kärkkyy piippuhyllypaikalta rajua matkavauhtia, koska sen pätkänopeus ei piisaa muille pelihevosille. Sisukkaan puurtajan vire on pitänyt, vaikka viime sijoitukset eivät mairittele. Intuto lopetti Finlandia-ravien V75-karsinnassa maalisuoralla hyvin aivan hänniltä ja sinnitteli viimeksi Lahden kuraradalla kuolemanpaikalta asiallisesti neljänneksi.

10 Ambrogio teki viimeksi Bodenissa 4. ulkoa rehdin tasavauhtisen kilometrin kirin ja paransi kengittä edellisestä juoksustaan. Se on yksi monista kärkisijoille pystyvistä kilpailijoista.

5 Ready Press kiersi toissa kerralla 5. ulkoa viimeiset 1100 metriä ilman vetoapua ja runttasi ponnekkaasti kakkoseksi keulasta hallinneen Ambrogion jälkeen. Viimeksi hevonen ei ollut ihan yhtä hyvä lähtölaukan jälkeen Bodenissa, vaikka paineli paremman ajan.

Voitokkaan 9 Minto’s Don Juanin kapasiteetti riittää kärkeen, mutta se on arvoitus viime viikon Kajaanin startin perusteella. Pieneltä paussilta tulleella hevosella oli suuria ravivaikeuksia kaarteissa, eikä se menesty samanlaisena, kun vastuskin kovenee paljon. Minto’s Don Juan ei ole tällä kertaa kiehtovimpia pelihevosia.

Yllättäjät: 2 Boulder Lucky on ollut oikein hyvä kuolemanpaikalta kahdessa viime juoksussaan. Se löi esimerkiksi toissa kerralla selvästi sisäpuolellaan keulassa juosseen Ambrogion.

Viime viikolla Kajaanissa positiivisissa merkeissä lähes kymmenen kuukauden tauolta tositoimiin palannut 7 Replay Pellini voi olla hyvä yllätyshaku. Ruuna tuli 3. sisältä voimissaan maaliin ja saattoi mennä vielä selvästi eteenpäin rakentavan startin ansiosta.

1 Prayer’s Hope oli viimeksi 3. sisältä toinen ylivertaisen Flash Sprucen jälkeen ja voi kamppailla nytkin totosijoista huippupaikaltaan tarkalla reissulla.

Pelijakauma: Maleconia ja Minto’s Don Juania on rastittu aivan liikaa. Intuto ja yllättäjämme ovat sen sijaan aliarvostettuja.

Juoksunkulku: Radoilta 1-5 avataan hyvin. Malecon tai George Birdland johtaa joukkoa.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 3, 12, 10, 2, 5, 7, 1
Suuri: 3, 12, 10, 2, 5, 7, 1