Ravivihje: Toto4 Seinäjoki 23.5.2019 – 20000 euroa ekstraa jaossa

Julkaistu:

Toto4
Seinäjoen T4-pelissä pottia kuorruttaa 20 000 euron lisäraha. Bonusjahdissa luotetaan kyvykkääseen Helkan Urhoon.

Toto4-1

Suosikki: 1 Manionni on viime starttien valossa kohonnut elämänsä iskuun, vaikkei tulosrivistössä yhtä kolmossijaa parempaa näykään. Lähdöt ovat olleet kovatasoisia T75-koitoksia. Esimerkiksi toissa kerralla Porissa ruuna kiri viimeisen puolikkaan ihan joukon hänniltä kärkirintamaan eikä hävinnyt paljoakaan voittaneelle Vappuäijälle. Toki ylivauhtisessa juoksussa kenttä kääntyi muutenkin, mutta esitys oli oikein positiivinen. Viimeksi Oulun 75-sarjassa 22-vauhtia lopettaneet Vappuäijä ja Eeti jäivät kauas edelle, mutta Manionnikin kiri viidennestä ulkoa viimeisen puolikkaan 24-kyytejä ja tuli hyvin neljänneksi. Tämänkertaisessa tehtävässä kovimmat haastajat eivät ole olleet parhaimmillaan, joten lähtö on nyt aiempaa sopivampi ja uusi kuski voi tuoda pienen lisävaihteen. Manionnilla on sauma päästä nyt keulaankin, josta se olisi jo todella vaikeasti kukistettavissa, mutta väkivahvalla hevosella voi huoletta ajaa mistä paikasta vain.

Haastajat: 4 Lakuri on voitokas menijä ja viime starttien perusteella hienoisessa nousuvireessä. Toissa kerralla Seinäjoella edelle jäi vain Metkutus ja Killerin välistartissaan se lopetti kolmannesta ulkoa 24,4-vauhtia viimeiset 400 metriä, mutta kovassa lopetuksessa oli vaikea parannella asemia. Nyt Lakurilla on hyvä sauma päästä keulaan, josta se vastaa sitkeästi.

5 Menoks teki viime vuonna hienon kauden voittaen seitsemän kertaa ja nousten ryminällä sarjoissaan. Lähes puolen vuoden tauolta ori tuskin on ihan letkeimmillään, mutta luokka on niin kova, että taukotukkoisenakin pystyy pärjäämään sopivan näköisessä lähdössä.

Yllättäjät: 8 Sävel-Taika oli Kokemäen startissaan tauko huomioidenkin pettymys. Kuudennessa sisällä matkanneen tamman menovesi alkoi ehtyä jo viimeiseen kurviin mentäessä ja se tuli lopulta takajoukoissa hiljaa maaliin. Startti vei taatusti kovasti eteenpäin, mutta ihan voitosta puhuttaessa parannettavaa taitaa olla liikaa. Sävel-Taika olisi selvästi parhaimmillaan ilman kenkiä ja jos niitä riisutaan, niin tamman voitonmahdollisuudet nousevat selvästi. 2 Huuger parantaa pikkuhiljaa ja välistartin esitys Jyväskylässä oli parasta pitkään aikaan. Ruuna menetti sisäpareissa asemiaan väsyvän takana, mutta kiri satimesta pois päästyään sisäkautta lupaavasti 23,4-vauhtia viimeiset 700 metriä vaikkei lopussa kiritilojakaan tullut kunnolla. Nopeana lähtijänä Huuger saa tarvitsemansa unelmareissun. 6 Hilin Ihmeen tulosrivistö ei tee täysin oikeutta tamman kunnolle, esimerkiksi molemmissa Teivon starteissa kiritilat aukenivat liian myöhään ja aiemmin tilaa saadessaan sijoitukset olisivat olleet parempia. Tasavauhtisella hevosella voi tehdä matkallakin ratkaisuja jos vauhti hiljenee kärjessä. Voitto yllättäisi, mutta vuoden ensimmäinen totosija sopivan näköisessä porukassa on ihan realismia. 7 Pertturi on kyvykäs, mutta huumorihevosena lopun tuleminen on usein ollut vaikeata. Jos Pertturille sattuu hyvä päivä, niin taitavan Jani Suonperän treenistä tuleva ruuna pystyy kovaan kiriin.

Juoksunkulku: Huuger tai R.R. Samu nappaa ensimmäiset keulat. Lakuri pääsee todennäköisesti Manionnin etupuolelle kiihdytyksessä ja hakemaan piikkipaikan itselleen.

Pelijakauma: Menoksia (20%) ja Hilin Ihmettä (11%) on pelattu liikaa. Lakuri (11%) vaikuttaa alustavasti parhaalta merkiltä. Ylläriosaston Sävel-Taika (4%), Huuger (3%) ja Pertturi (1%) ovat jääneet aivan liian vähälle huomiolle.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 1, 4, 5
Suuri: 1, 4, 5, 8, 2, 6, 7

Toto4-2

Suosikki: Toinen kohde on Nordic Cup-kilpailusarjan toinen osalähtö. Ensimmäinen osalähtö juostiin vappuaattona Ylivieskassa ja silloin mukana oli kahdeksan tämän päivän lähdön osallistujaa. 7 Helkan Urho voitti sen lähdön lopulta helposti, vaikka oli vielä kierros jäljellä kymmeniä metrejä keulaa perässä. Ori lähti kiriin viimeisen takasuoran alussa, sai hetkessä kärkiparin kiinni ja maalisuoralla irtosi täysin ajamatta helppoon voittoon. Toissa kerralla Helkan Urho lopetti neljännestä ulkoa viimeiset 700 metriä 26,5-kyytiä voittaen silloinkin helposti. Vauhtiakin siis löytyy ja lahjakkuus pystyy pudottamaan ennätystään sekuntikaupalla. Taustajoukot uskovat sen pystyvän menemään ravilla 26-alkuisen ajan ja sellaisella Helkan Urho on lähellä voittoa.

Haastajat: 6 Tuulian Sälli on voittanut puolet starteistaan ja ravia polkiessaan hävinnyt urallaan vain kahdesti, joten lahjakkaasta hevosesta puhutaan. Voitot ovat kuitenkin tulleet tämänkertaista oleellisesti helpommista porukoista ja juoksutkin ovat usein menneet nappiin. Nyt Tuulian Sälli joutuu todelliseen testiin ja ennätystä joutuu pudottamaan roimasti.

1 Hissun Feeniks sijoittui toiseksi Nordic Cupin ensimmäisessä osalähdössä väkevän esityksen päätteeksi. Sillä ajettiin aktiivisesti johtavan rinnalle ensimmäisen kierroksen aikana ja pidettiin vauhti raikkaana. Ainoastaan Helkan Urho tuli loppusuoran taistossa ohi ja vastaavanlaisena starttien myötä koko ajan parantava Hissun Feeniks nähdään kärkipäässä.

10 Hissun Turbo on kyvykäs menijä, mutta ainakaan viimeksi Ylivieskassa se ei voinut mitään Helkan Urholle ja Hissun Feenikselle. Vain kaksi päivää ennen sitä starttia Hissun Turbo teki Kuopiossa väkevän juoksun laukan jälkeen, joten saattoi olla, että kova juoksu painoi vielä kintereissä. Santtu Raitalan ajokki pystyy nousemaan Kuopion kaltaisella esityksellä korkealle.

Yllättäjät: 4 Sillankorven Uljas on raamikas hevonen, jolla olisi kykyjä vaikka lähdön voittoon, mutta loppumetreille se kaipaisi enemmän taistelijanluonnetta. Nopeana hevosena Sillankorven Uljas juossee joko keulassa tai toisessa sisällä. 8 Jim Myrberg palasi viimeksi pitkältä tauolta positiivisella esityksellä ja startin myötä vahva jyrä parantaa edelleen. 11 Ihalempi olisi kyvykäs, mutta starttitilanteessa se ei ole ravannut aikoihin. Takarivi voi olla jopa eduksi Hannu Hietasen treenattavalle. 9 Liisan Isopoika ei vakuuttanut viimeksi palatessaan tauolta ja paljon pitää siitä esityksestä parantaa. Suvukas ruuna on kuitenkin ennätyksiään paljon kyvykkäämpi hevonen.

Juoksunkulku: Sillankorvan Uljas on ensimetreillä nopein, mutta viime kerran keulataipumisen jälkeen sillä saatetaan antaa keulat pois. Tuulian Sälli lienee niitä ensimmäisenä kysymässä.

Pelijakauma: Helkan Urho (31%) kelpaa yllättävänkin maltillisesti pelattuna mainiosti varmaksi.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto4-3

Suosikki: 14 New Life Wheels on päässyt starttailemaan valitettavan katkonaisesti, muuten voittosumma olisi aivan toisenlainen. Kauden avauskisassa Bodenissa ruuna paikkasi hienosti laukkansa ja viimeksi se taisteli pitkällä matkalla hienosti toiselta ilman vetoapua tullen 13,3-vauhtia kirikierroksen. New Life Wheels on juossut tämänkertaista huomattavasti kovemmissa lähdöissä ja nyt sillä on hyvä sauma palata voittokantaan. Todennäköisesti ruunalla ajetaan viimeistään matkan aikana aktiivisesti eteenpäin.

Haastajat: 11 Crystal Bay on viime starttien perusteella vahvassa nousuvireessä. Viimeksi tehtävä oli voiton suhteen toivoton, kun Crystal Bay juoksi hidasvauhtisessa juoksussa kaukana kärjestä neljännessä ulkona. Sieltä se pinkoi ilman vetoapua viimeiset 700 metriä 10,9-vauhtia ja oli hyvä kolmas, eikä lopulta hävinnyt paljoakaan kärkikaksikolle. Samanlaisena Crystal Bay on suosikin selkeä ykköshaastaja ja 3100 metrin matkakin on oriille etu.

9 Black Maya on kyvykäs ja vahva tamma eikä esityksissä ole ollut moitteen sijaa vaikkei tänä vuonna olekaan vielä totoon yltänyt. Viimeksi se meni kovassa T75-sarjassa hyvän täyden matkan tuloksen 14,2a ja toissa kerralla puursi rehdisti viidenneksi Vermon tasokkaassa lähdössä. Nyt vastus on edelliskertoja sopivampi ja myös sille 3100 metrin matka on vain plussaa.

Yllättäjät: 1 Piquant Stride on paalun kyvykkäin hevonen ja juossee paalupaikaltaan joko keulassa tai sen selässä. 4 Pegasos Boltissa on luokkaa, mutta ottanut viime starteissaan omituisia laukkoja ja sen takia iso kysymysmerkki. 5 Fakir Nyx omaa hyvän kirin suojajuoksun jälkeen, mutta tarvitsisi lisää puristusta loppusuoran tiukkoihin vääntöihin. 2 Västerbo Locksmith vastaa hyvin keulasta ja jos se sinne pääsee niin ruuna voi olla tauosta huolimatta kärkipäässä. 7 Elzevier Lloyd väläytti viime Seinäjoen kisassaan pitkästä aikaa nousuvirettä, mutta todennäköiset kakkosrahat paloivat loppusuoran laukkaan. Ravilla ruuna pystyisi yllättämään ainakin helpommassa porukassa. 12 Callaway Scoop olisi parhaimmillaan pelihevosia tähän lähtöön, mutta viime starttien perusteella huippukuntoon on vielä matkaa.

Juoksunkulku: Piquant Stride pitänee keulat. New Life Wheelsilla voidaan jo alkumatkasta tulla niitä kyselemään. Matkavauhti lienee joka tapauksessa kahden ensimmäisen kierroksen osalta korostetun maltillista.

Pelijakauma: New Life Wheels (40%) voisi olla enemmänkin pelattu.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 14
Suuri: 14, 11, 9, 1

Toto4-4

Suosikki: 1 Marvel Neat on vihjaajan suosikki äärimmäisen tasaisessa tammalähdössä. Kirsi Huhmarsalon silmäterä teki viimeksi hulppean juoksun. Marvel Neat laukkasi paineissaan ensimmäiseen kurviin jääden kauaksi muista. Sen jälkeen ajoi vauhdilla porukan kiinni ja kirikierroksella nousi mahdottomilta näyttäneistä asemista vielä toiseksi eikä hävinnyt kuin kovalle Troopersille. Maaliintulon jälkeen tuli tyly HPL-tuomio. Jos askelmerkit osuvat kohdalleen, Marvel Neat pystyy pitämään ykkösradalta keulat. Siitä todella kyvykäs menijä olisi vaikeasti lyötävissä, vaikka vastus ihan tasokas onkin.

Haastajat: 3 Fancy Creek on joutunut tyytymään voittoputkensa jälkeen heikompiin sijoihin, mutta lähdötkin olleet kivikovia T75-sarjoja ja molemmilla kerroilla jäänyt jossiteltavaa. Viimeksi Oulussa juoksu meni turhan polveilevaksi ja Kaustisella kiritilat aukenivat liian myöhään. Fancy Creek on niin kyvykkään oloinen hevonen, että se pystyy pärjäämään näissä lähdöissä, vaikka sarjat koko ajan koventuvatkin.

6 Bluebird Nash on vahvassa nousuvireessä. Turussa se oli kuolemanpaikalta hyvä toinen ja kiri viimeksikin Vermossa paljon sijoitustaan paremmin. Tehtävä oli vain täysin toivoton ulkoradoilla sisäradan vetäessä ja Bluebird Nash sijoittui parhaiten toista rataa juosseista. Ville Mäkelän treenattava kestää vaativampaakin reissua ja ainakin ennakkotietojen mukaan se jatkaa viime kerran tapaan ilman kenkiä.

7 Rose's Nella on nopea tamma, joka voi seiskaradaltakin osallistua alun keulataistoon. Luokka on hyvä ja voittosumma olisi erilainen jos omaisi hieman enemmän taistelutahtoa loppumetreillä.

2 Lovely Easy on nopea tamma, joka saanee tässä namureissun kärjen välittömässä läheisyydessä. Tarkan juoksun jälkeen Lovely Easylta irtoaa terävä spurtti.

4 Tesslove on luokaltaan lähdön kärkipäätä, mutta viime kerran esitys jätti kysymysmerkkejä. Se sai vetää keulassa rauhassa, mutta taipui voittomatsista jo hyvissä ajoin ja esimerkiksi Marvel Neat tuli ohi, vaikka se antoi alussa tasoitusta yli 100 metriä.

Yllättäjät: 5 War Child on paljon tauluaan paremmassa iskussa ja viime sijoituksiin ei pidä tuijottaa. Vahva tamma jaksaa tehdä omaakin juoksua. 11 Melody Heel on hyvä tamma, joka parhaimmillaan ollessaan omaa terävän kirin, mutta tauolta ja kurjalta lähtöpaikalta voitto olisi vielä yllätys. 9 Like Fatal Love saa tarvitsemansa tarkan juoksun. Viimeksi se jäi menestyjän näköisenä pussiin johtavan taakse.

Juoksunkulku: Marvel Neat pystyy pitämään keulat askelmerkkien osuessa kohdalleen. Jos niin käy, matkavauhti tulee olemaan tasaisen reipasta.

Pelijakauma: Marvel Neat (13%) on alustavasti selvästi kiinnostavin merkki. Fancy Creekia (29%) pelattu liikaa.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 1, 3, 6, 7, 2, 4
Suuri: 1, 3, 6, 7, 2, 4, 5, 11