Ravivihje: Toto64 Vermo 22.5.2019 – tarjolla todellinen supervarma!

Julkaistu: , Päivitetty:

toto64
Mielipaikalleen lähtöauton takaa singahtava Seabiscuit on roimasti alipelattuna yksi kevään mielenkiintoisimmista peli-ideoista.

Toto64-1

Suosikki: Vaikka 3 Pascha Tillyllä on kaksi epäonnistumista alla, kovaluokkaista hevosta ei voi syrjäyttää rankingin kärjestä oivalta lähtöpaikalta. Ruunan toissakertainen startti Ruotsissa meni mönkään liian vaikean reissun vuoksi, ja Finlandia-raveissa se pilasi pelinsä alkulaukkaan vieraalla kuskilla. Pascha Tillyn vire ei ole varmasti lopahtanut. Keskipitkä matka on laskettava vahvalle menijälle eduksi moniin vastustajiin verrattuna.

Haastajat: Myöskään 2 Lindy Poppins ei ole menestynyt viime juoksuissaan, mutta kaikki matkat selvittävä hevonen on nostettava päähaastajiin. Sekin pääsee kiihdyttämään mitä parhaimmalta lähtöpaikalta. Toissa kerralla ruunan juoksu ei onnistunut, kun se joutui pakittamaan pikamatkalla hännille ja se vielä laukkasi loppusuoralla kesken kirinsä. Viimeksi Lindy Poppins sinnitteli 3. sisältä kurakelillä neljänneksi lähdössä, jossa Excalibur It sooloili keulasta päätöslenkin noin 11,0-kyytiä.

Tarkan reissun normaalisti vaativa 1 Piedmont pääsee matkaan loistoasemista, mistä sillä on hyvä sauma seurailla totosijoille. Voitot nopealla ja ravivarmalla ruunalla ovat olleet kuitenkin hyvin tiukassa. Toissa kerralla matkavauhti oli pahasti 5. ulkona juossutta ruunaa vastaan ja se sai puhtaat paperit kiristään. Viimeksi Piedmont jäi keulasta toiseksi kamppailleen Exuberancen taakse pussiin.

7 Rambo Rivner oli vappupäivänä rajutempoisessa juoksussa hyvä kolmas keulasta. Jos nousuvireinen hevonen saa ulkoa siedettävän reissun, se ei ole pihalla.

Yllättäjät: Alkuvuoden tauolla olleen 4 Axel Foleyn vire näyttäisi olevan taas nousussa. Se siirtyi toissa kerralla viimeisellä takasuoralla 3. sisältä 2. radalle, ei pysynyt 09,0-kyytiä keulasta lopettaneen Cantona American kyydissä maalisuoralla, mutta kamppaili loppuun asti kakkossijasta. Viimeksi ruuna kompuroi 1. takasuoran lopulla laukalle ja tuli hylättynä voimat tallella pussissa maaliin.

Ailahtelevainen 12 Carleman toivoo piippuhyllypaikaltaan rajusti ylivauhtista juoksua, jotta voisi hätyytellä totosijoja. Ruuna ei ollut toissa kerralla terävimmillään siitepölyallergian takia, mutta viimeksi se räväytti jenkkikärryillä loistavan loppukirin kaukaa takaa.

8 Sue’s Photon vire on parempi kuin viime sijoitukset osoittavat. Se kiri toissa kerralla hänniltä terävästi ja jäi viimeksi pussiin.

Pelijakauma: Suosikki ja 6 Millstone’s Vivid ovat ylipelattuja ja yllättäjämme aliarvostettuja.

Juoksunkulku: Piedmont laskee Pascha Tillyn alkumatkalla suosiolla vetotöihin. Rambo Rivner voi panostaa ulkoa myös kiihdytykseen.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 3, 2, 1, 4
Suuri: 3, 2, 1, 4, 7, 12, 8

Toto64-2

Suosikki: 4 Enon Vilppi on näyttänyt viime kilpailuissa oikeaa osaamistaan uudella kuskilla ja voi karata takamatkalaisilta. Se vastasi toissa kerralla piikistä hyvin 2. ulkoa kirineelle 14 Rågerille, mutta joutui loppumetreillä tunnustamaan tämän paremmakseen. Viikko sitten se peri pitkällä matkalla kärkivaljakon laukan jälkeen johtopaikan 1400 metriä ennen maalia ja pötki selvään voittoon.

Haastajat: Ylempänä mainittu Råger on voittanut molemmat kevään juoksunsa uusista käsistä. Suvantovaiheesta noussut lahjakkuus kiri Vermon startin jälkeen aivan omia kyytejään ykköseksi myös viime perjantaina Seinäjoella. Koska ori joutuu starttaamaan takamatkan suljetulta paikalta, se jää auttamatta haastajaksi tuntuvan etumatkan saavaa Enon Vilppiä vastaan.

9 Pelipiste erottuu kolmanneksi kovanaamaksi. Ruuna on virinnyt keväällä mainioon kuntoon ja ansaitsisi jo voitonkin, joita sille on siunaantunut uran varrella ihmeen vähän kykyihin nähden. Se jyräsi toissa kerralla 80 metrin takamatkalta upeasti pitkällä kirillä, mutta joutui lopussa päästämään helpomman reissun saaneen vastustajan ohitseen. Viime kierroksella ruuna oli kuolemanpaikalta hyvä neljäs ennätysajallaan.

Nousuvireinen 12 Sarsis juoksi Vermossa keulassa Pelipisteen sisäpuolella ja pysyi niukasti tämän edellä maaliin asti. Nyt se joutuu lähtemään takamatkalta, mistä tuskin pääsee toistamiseen mielipaikalleen.

10 Egoa On on kohonnut myös oivaan kuntoon, muttei ole hanakka voittamaan. Se on kirinyt viime juoksuissaan asiallisesti 4. ulkoa ja 2. sisältä tätä helpommissa porukoissa.

11 Pälvi Tutulla on kykyjä selvästi parempaan, mitä se on viime kilpailuissaan näyttänyt. Tamma lopetti viimeksi lähinnä tasapaksusti pääporukan perältä, eikä vastaava esitys auta sitä vielä voittotaistoon.

Pelijakauma: Oikein pelattu lähtö.

Juoksunkulku: Enon Vilppi ryntää vetojuhdan paikalle ohi Ypäjä Esteriinan. Sarsis avaa pakilta vauhdikkaasti kärkijoukkoon.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 4, 14
Suuri: 4, 14, 9

Toto64-3

Suosikki: Hiihtomaajoukkueen 6 Bismarck Comery jatkaa rankingin kärjessä, vaikka taipui viimeksi keulasta jättisuosikkina pikkurahoille. Hevosesta ei varmasti löytynyt vikaa, koska se ilmoitettiin jo kaksi päivää myöhemmin starttiin. Ehkäpä vain reipas tempo oli sillä kertaa liikaa kaikissa voittojuoksuissaan loistaneelle ruunalle. Sen verran hyytyminen kuitenkin arveluttaa, ettemme suosittele Bismarck Comerya nyt varmaksi.

Haastajat: 4 Talladega Ranger jäi 3-vuotiaana ilman täysosumia, mutta on päässyt voittamaan kolmesti tämän kauden aikana. Hevosen otteet ovat kohentuneet kevään edetessä, ja viimeksi se eteni 3. ulkoa 700 metrin kirillä oikein hallittuun voittoon. Monta kertaa peräjälkeen huonosta lähtöpaikasta kärsinyt hevonen pääsee vaihteeksi kiihdyttämään kunnon asemista ja saa hyvänä avaajana varmasti mukavan reissun kärkijoukossa.

Kahdestatoista kilpailustaan kahdeksassa kahden parhaan joukkoon sijoittunut 3 Different Step on varmasti joukon kyvykkäimpiä menijöitä. Terveysmurheiden takia lähes kaksi vuotta kilpailematta olleen hevosen paluu suoraan voittajakehään olisi kuitenkin yllätys niin meille kuin valmentajallekin.

12 Pt’s Queenly on myös petrannut keväällä selvästi menoaan. Se kiri viimeksi pääporukan perältä pirteästi toiseksi ja ohitti selvästi muun muassa Bismarck Comeryn. Koska vain kerran voittanut tamma joutuu lähtemään piippuhyllyltä, hopeasijojen putken kirkastuminen kullaksi tulisi pienenä yllätyksenä.

Yllättäjät: 10 Premcos Lady aloitti viime kuussa uusista käsistä kahdella helpolla keulavoitolla sopivissa porukoissa, mutta taipui viimeksi päätössatasella piikistä neljänneksi tasokkaammassa koitoksessa. Kova 11-vauhtinen avaus vei siltä varmasti mehuja, eikä sen esitystä voinut kamalasti moittia. Tamma pääsee tällä kertaa näyttämään, kuinka siltä irtoaa kiri toisten takaa.

1 Grace Matchilla ajettiin talven vaisumpia startteja seuranneen tauon jälkeen heikolta lähtöradalta vain varovasti Turussa ja se eteni hänniltä tasaisesti sisärataa pitkin maaliin. Loistavalta paikalta tammalla on varmasti toinen ääni kellossa ja se on mahdollisia totohevosia.

2 Majestic Missy on parantanut menoaan ja se juoksi Tammaderbyn finaalissakin. Viimeksi tamma sai tulla 4. sisältä sujuvasti kiertämättä ja ehti loppumetreillä kolmanneksi ohi Premcos Ladyn.

Pelijakauma: Suosikin kannatus on yläkantissa viime juoksun perusteella ja sen kaikki vastustajat Talladega Rangeria lukuun ottamatta ovat jääneet liian vähälle huomiolle.

Juoksunkulku: Ainakin Talladega Ranger ja Explosive Elvis avaavat hyvin suosikin sisäpuolelta, mutta kummallekin kelpaa kernaasti tämän vetoapu eteen.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 6, 4, 10
Suuri: 6, 4, 10, 1

Toto64-4

Suosikki: Viime vuonna parhaimmillaan ollessaan huimia juoksuja tehnyt 11 Amazing Warrior tarvitsi talvitauon jälkeen yhden startin voittokunnon löytymiseksi. Ruuna eteni keskipitkällä matkalla hänniltä johtoon 1200 metriä ennen maalia ja jatkoi leikitellen muiden edellä maaliin. Heikolta lähtöpaikalta starttaava hevonen joutuu rehkimään paljon enemmän kovemmassa sakissa, mutta kyvyt siltä eivät lopu kesken.

Haastajat: 2 Borgmester on erittäin kyvykäs, mutta hankala veikattava oikukkuutensa ja ravivaikeuksiensa vuoksi. Jos vahvalla menijällä on huippupäivä, se pystyy jyräämään taistoon kuolemanpaikaltakin. Viimeksi se kulki pitkällä matkalla upeasti pahan alkulaukan jälkeen.

3 Dalton Hoss ei voinut toissa kerralla piikistä mitään nappireissun saaneen Olle Rocin rakettikirille, mutta piti muut selvästi loitolla. Viimeksi ruuna jäi 3. sisältä voimissaan pussiin. Riuska avaaja voi johtaa alusta loppuun.

12 Joyride Luxi on tullut hyvin 4-vuotiskauteensa, ja sen taustavoimilla on tänä vuonna varmasti arvokkaat ikäluokkalähdötkin mielessä. Ruuna voitti toissa kerralla rajusti ylivauhtisen lähdön 2. sisältä pystyyn ennätysajallaan. Se voitti mennen tullen viime juoksunsakin saatuaan myös huippureissun 2. ulkona. Radalta 12 hevoselta kysytään lisää venymiskykyä.

4 High Flying on puhjennut keväällä elämänsä kuntoon ja ansaitsisi pian voitonkin. Viimeksi täysosuma oli jo lähellä, mutta huippuesityksen kuolemanpaikalta tehnyt ruuna tuli maalikuvan perusteella ohitetuksi kalkkiviivoilla.

Yllättäjät: Asiallisesti uransa 3-vuotiaana aloittaneen 8 Fernando Vixin kauden avausstartti ei mennyt parhain päin, koska keulahevonen taipui sen edessä. Ruuna tuli loppumetrit asiallisesti eikä ollut tyhjä maalissa. Arveluttavan lähtöpaikan ja kovan vastuksen takia se ei kuulu suosikkien kastiin, muttei se statistikaan ole.

9 Rene Conductor on jonkin verran tulosriviään etevämpi. Se laukkasi viimeksi 600 metriä jäljellä, kun yritti edetä selissä ja kesti toissa kerralla kohtalaisesti pitkän kirinsä ulkoradoilla ilman vetoapua.

Pelijakauma: Joyride Luxia on rastittu selvästi liikaa kurjalta lähtöradalta. Ainakin Dalton Hoss, Fernando Vixi ja Rene Conductor ovat liian vähällä huomiolla.

Juoksunkulku: Dalton Hoss avaa auton takaa keulapaikalle, jonka luovuttaa korkeintaan Borgmesterille.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 11, 2, 3
Suuri: 11, 2, 3

Toto64-5

Suosikki: Huippuiskuun keväällä kohonneet 1 Kujanpään Jyräys, 2 Sheikki ja 11 Rapin Aatos valtaavat rankingin kärkipaikat. On vähän makuasia, kenelle kolmikosta kuuluu ykkössuosikin viitta.

IS Ravien valinta on voimahevonen Sheikki, joka on saanut vanhempana varmuutta ja nopeutta askellukseensa. Oriilla on jo toukokuulta kaksi Vermon T64 voittoa plakkarissa. Se ehti kuin ehtikin ensimmäisellä kerralla maililla ykköseksi, vaikka kärki paineli välillä huolestuttavan kaukana. Myös viime keskiviikkona väkevä lopuntulija kurotti 5. ulkoa alkaneella kirillään kärkeen loppumetreillä eikä jäänyt kauas ennätyksestään.

Haastajat: Vauhdikas Kujanpään Jyräys on tullut välivuoden jälkeen upeasti takaisin. Hevosen vire on kohonnut startti startilta, ja viimeksi oli jo voiton vuoro Mikkelissä, missä se joutui tekemään hartiavoimin töitä ennen kuin pääsi keulaan. Kujanpään Jyräys pyrkii nytkin loistavalta lähtöradalta mielipaikalleen.

Rapin Aatos on elänyt uutta kevättä. Voi sanoa, että vanhan sotaratsun viime esitykset ovat olleet jopa sen uran huippujuoksujen veroisia. Ori nousi toissa kerralla Polaran voittamassa Erkon Pokaalissa 5. ulkoa kolmanneksi ja voitti viime viikolla Teivon kaksinkamppailussa lähtölaukkaan sortuneen Välähdyksen noustuaan päätöslenkin alussa kuolemanpaikalle. Koska Rapin Aatoksella ei ole räjähtävää pätkänopeutta, sen ei ole takamatkalta lainkaan helppo tavoittaa paalukarsinan pelihevosia.

10 Larvan Hurmos oli huhtikuussa mainio Porin starteissaan, mutta paljon heikompien viime juoksujensa perusteella sille ei voi povata menestystä.

Yllättäjät: 5 Tuurin Toivo on jätti-iskussa, mutta sen iso heikkous on lähtönopeuden puute, mikä vain korostuu kesän lentokeleillä. Hapuillen matkaan lähtenyt ori jäi toissa kerralla paljon kärjestä, mutta sisukas takaa-ajo nosti sen vielä kakkossijalle Kujanpään Jyräyksen tuntumaan. Savo-ajossa se avasi myös hitaasti ja ilmeisesti vielä laukkasi alkumatkalla, minkä jälkeen kulki vauhdikkaasti jääden lopussa pussiinkin.

3 Aatsi on ärhäkkä lähtijä, joka voi estää Kujanpään Jyräyksen keulahaaveet. Ruuna on ollut aikaisempina kausina täysin piikkiriippuvainen, mutta toissa kerralla se innostui kirimään maalisuoralla nappireissun jälkeen voittoon 2. ulkoa. Viimeksi Aatsi riitti isojen erojen Suomen Cupissa 3. sisältä viidenneksi ja hävisi selvästi ulkopuolellaan paljon vaativamman reissun saaneelle 4 Pauhikselle. Kurakeli oli tuskin erityisesti kummankaan mieleen.

Pelijakauma: Larvan Hurmoksen vaisuihin viime esityksiin ei ole reagoitu tarpeeksi, ja myös suosikki Sheikki on ylipelattu. Tuurin Toivo, Aatsi ja Pauhis ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Radoilta 1, 3 ja 7 avataan liukkaasti. Kujanpään Jyräys päässee halkomaan tuulta.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 2, 1
Suuri: 2, 1, 11, 5, 3, 4

Toto64-6

Suosikki: Kierroksen päättävä Isokenkä ei ole aivan yksinkertainen veikattava. Ykkösmerkkimme ja varmaehdokkaamme on 5 Seabiscuit, jonka juoksu meni pieleen viimeksi Oulun Number Onessa huonolta lähtöradalta. Vermossa sillä on hyvä sauma päästä mielipaikalleen keulaan. Hevonen antoi sieltä periksi helmikuussa Turussa ennen taukoaan, mutta sen startin voi unohtaa, koska hokkikengät eivät sovi sille. Treenarin mukaan ruuna on taas hyvällä mallilla.

Haastajat: Jenkkiori 6 Brooklyn Hill on jatkanut uraansa mukavasti Suomessa. Se voitti kevään toisen starttinsa hallitusti Lahdessa, missä pääsi etenemään takamatkalta sujuvasti keulaan jo ensimmäisessä kaarteessa. Viimeksi hevonen nousi päätöspuolikkaan alussa parijonosta Workout Wonderin taakse kiriin ja seurasi tätä uhkaamatta selväksi kakkoseksi.

Kovissa porukoissa koko alkukauden kilpaillut 3 Special Envoy U.S. on kärsinyt epävarmuudesta etenkin loppumatkalla, mutta se on myös paljastunut tällaisiin lähtöihin riittävät kykynsä. Kaksi kilpailua sitten ruuna seurasi Next Directionin soolojuoksussa 3. sisältä hurjassa lopetuksessa hyvin kolmantena maaliin. Viimeksi hyvä avaaja oli takarivistä jostain syystä aivan liian paineissaan ja laukkasi alkumatkalla väkisin hylkäykseen.

8 Hotshot Luca oli Seabiscuitin tavoin hänniltä mahdottoman tehtävän edessä Number Onessa, mutta sen kunnossa ei näyttänyt olevan moittimista. Toista rataa pitkin juossut ori lopetti maalisuoralla ihan hyvin. Hotshot Luca seurasi toissa kerralla Porin Kultaloimessa keulasta voittaneen T. Rexin vanavedessä kakkoseksi.

Yllättäjät: Epäonnistumisaltis 9 Grant Boko väläytti taitojaan viime kuussa Teivon ylivoimavoitossaan, jossa jätti muun muassa peesissään seuranneen Brooklyn Hillin lopussa kauas taakseen. Lahdessa hevosten osat vaihtuivat, kun Grant Boko taipui kuolemanpaikalta hännille kauas Brooklyn Hillin taakse. Viimeksi ruuna paikkasi alkulaukkansa mukavasti hyvällä loppuvedolla.

2 Zigge Silvo ei ole vaaraton huippupaikaltaan. Sen juoksu ei mennyt toissa kerralla parhain päin 3. sisältä, koska keulahevonen sammui edessä yllättävästi. Viimeksi ruuna seurasi samalta paikalta Volnik du Krasin voittostartissa maksimisijoitukseen ennätyksellään 11,1a.

Pelijakauma: Brooklyn Hillin suosikkiaseman Seabiscuitiin nähden voi jopa kyseenalaistaa. Hotshot Luca on ylipelattu kasipaikalta ja Grant Boko alipelattu.

Juoksunkulku: Seabiscuit avaa joukon keskeltä tuulenhalkojan paikalle ohi Twist Of Faten. Jos Brooklyn Hillillä satsataan alkuun, sillä on vaarana jäädä kuolemanpaikalle.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 5
Suuri: 5