Ravivihje: Toto75 Kuopio 18.5.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

TOTO75
Kuopion Toto75-pelin varmat asetetaan kyseenalaistamatta Stakes-karsintoihin.

Toto75-1

Suosikki: 3-vuotiaat kehittyvät tähän vuoden aikaa nopeasti ja voimasuhteet heittelevät. SHKL Cup aiemmilla eri nimillään onkin aina ollut herkkä kilpailu yllätyksille, eikä lähdössä kannata kainostella merkkien kanssa tänäkään vuonna. 5 Bond Eagle on mielenkiintoisin pelihevonen, vaikkakin voltin vitosrata saattaa olla ylitsepääsemätön murhe. Oriille sai Seinäjoella kelloon viimeiset 1400 metriä, jotka se kulki 15,2 ja olemuksen perusteella varaakin jäi vielä niissä kyydeissä runsaasti. Edellisessä kisassa varsa lopetti upealla tyylillä kymppiä. Ohjastajanvaihdos on myös merkittävä edellisiin kisoihin verrattuna.

Haastajat: 3 Exit Fastback pelleili parissa ensimmäisessä kilpailussaan varsamaisesti, mutta on ottanut sen jälkeen kaksi tyylikästä voittoa. Lahden keulavoitossa jäi rutkasti varaa. Kolmoselta on hyvä kiihdyttää.

Edellisen tallikaveri 1 Bobby Blue Frido on myös mukavissa lähtöasemissa. Kahdella voitolla aloittanut ori taipui viimeksi johtavan rinnalta "mahdottomalla juoksulla" kierreltyään 11-avauksessa kolmatta, mutta valmentaja painottaa, ettei varsa ollut muutenkaan sinä päivänä priima ja nyt on luvassa parempaa.

Raviliiga Tapparan 8 Marschall Match voi tehdä monta omistajaa iloiseksi. Ruuna ei ole koolla pilattu, mutta kilpailijan luonnetta löytyy. Seinäjoen karsinnassa varsa ratkaisi 3. ulkoa varmoin ottein ja voitti kaksi ensimmäistä kisaansa hienolla tyylillä johtavan rinnalta. Huteja on vasta yksi ja siinäkin 3-vuotias rutisti rehdisti johtavan rinnalta ennen lopun laukkaansa.

Yllättäjät: Heikki Korhosen kaksikko 2 Samurai Comery ja 4 Pegasos Evo on myös varottava. Kummallakin oriilla on varaa parantaa viime tuloksistaan paljon ja niille tulee tähän kisaan terävöittäviä varustemuutoksia. 12 Edwina Orden on vielä voitotta, mutta ollut aina totossa. Seppeleajossa tamma oli pussissa ja ei ole tässä vaaraton, vaikka takamatka on tietysti tällaiseen kisaan tukala lähtökohta. 6 Joe's Monkey Man veti Seinäjoella keulassa reippaasti ja kesti hyväksyttävästi kakkoseksi. 7 Pastor Jackson on ollut huiman avauskisan jälkeen pettymys ja taisi siinä ylittää itsensä näyttäen paremmalta kuin on. 10 MAS Dominant kiri viimeksi Marschall Matchin edellä, eikä pystynyt vastaamaan sille lopussa, mutta ruuna on myöskin kehittynyt hyvää tahtia.

Pelijakauma: Marschall Match (18 %) on alustavissa pinnoissa suljetulta paikalta yliarvostettu.

Juoksunkulku: Arvoituksellinen kiihdytys, jossa tulee väkisinkin pari merkittävää laukkaa, kun varsoilla tykitetään isossa kisassa rohkeasti matkaan. Juoksuradan hevosilla on etu ja kun siellä on kaksi aktiivista kuskia, niin on aika helppo ennustaa, että jompikumpi niistä myös johtaa.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 5, 3, 1, 8, 2, 12, 6, 4
Suuri: 5, 3, 1, 8, 2, 12, 6, 4

Toto75-2

Suosikki: 5 Jolly Roy hävisi 4-vuotiskauden ensimmäisissä kisoissaan huippuesityksillä vain Graceful Swampille ja viimeksi sille sekä parille kovalle ulkomaalaiselle. Nyt oriilla on ehdoton paikka syöksyä Stakes-finaaliin voitto alla. Glenn Kosmos Memorialissa Jolly Roy polki johtavan rinnalta viimeiset 700 metriä 10,0 ja oli loistava. Kovaa avaavan Kymenlaakso-ajo -voittajan luulisi pääsevän tässä johtoon, mutta se on iso suosikki voittamaan, vaikka jäisi jollain ilveellä johtavan rinnallekin.

Yllättäjät: Paikka suosikin takana voisi olla tässä vapaalippu kakkoseksi, mutta sitä hevosta ei olekaan kovin helppo määrittää. Joukkio selvän suosikin takana on hyvin tasainen, varsinkin kun sähäkkä 8 Little Blue Angel on eturivin uloimpana. Tamma otti Joensuussa komean keulavoiton. 3 Kaptah on kehittynyt viime kaudesta jokaisella osa-alueella ja lähtee puolireippaasti. Ilkka-ajon voittaja 2 Lake's Action on parantanut joka starttiin tauon jälkeen ja sillä on tähdätty tähän kisaan koko alkukausi. 6 Cobolt on voittanut matalia sarjoja näyttävään tyyliin, mutta on kerännyt alustavassa jakaumassa aivan liikaa luottamusta, kun vastuksen taso nousee useamman asteen. 1 Effronte Photoa ei voi laskea ulos taistossa paikasta 2. sisältä ja ruuna on ollut muutenkin tasaisen varma suorittaja. 4 Capo on ollut usein pussissa ja 7 Count Forte sai Kouvolassa avausstarttinsa ruunana kroppaansa.

Pelijakauma: Jolly Royn (59 %) kuuluisi olla suursuosikki ja sen peliosuus nousee taatusti ravipäivänä. Coboltin (20 %) alustava peliosuus on aivan liian muhkea ja laskeekin.

Juoksunkulku: Jolly Royn pitäisi päästä suhteellisen ongelmitta keulaan. Kakkossijan kannalta paikka sen takana on melkoisen arvokas, mutta siihen ei ikävä kyllä löydy kaivelemallakaan kovin helppoa ratkaisua. Useammallakin hevosella satsattaneen kovempaa kuin aiemmin sinne päästäkseen.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto75-3

Suosikki: 5 Graceful Swamp on aloittanut kauden vahvasti ja marssii ainakin toistaiseksi 4-vuotispörssin kärkipaikalla aika ylhäisessä yksinäisyydessään, kun Kriterium-voittaja Lewis Alen kauden avausta saadaan vielä odotella. Suursuosikki on jyrännyt kaikissa kauden kisoissaan helppoihin voittoihin, eikä toissa kisassa edes paikka johtavan rinnalla tuottanut ongelmia. Glenn Kosmos Memorialissa ori lopetti viimeiset 700 metriä alle kymppiä, vaikka kuski keskittyi lähinnä pussittamaan selässä ollutta Missle Hilliä. Toto75-pankki marssii avauspuolikkaan aikana johtoon ja saanee välillä rauhoittaa tempoa, jos kuski niin haluaa.

Yllättäjät: 1 Werner Ors pitää kauden avauskisan perustella ensin johtopaikan ja saa sen jälkeen suursuosikin eteensä, josta kakkonen on haarukassa. Kouvolassa ruuna hallitsi Kymenlaakso-ajon -revanssia varmasti keulapaikalta. 4 Arctic Elsa on myös nopea ja sillekin on annettava alussa mahdollisuus. Lahdessa tamma jäi johtavan rinnalle ja sen kisan saa unohtaa. 2 Club Nord Easy olisi kuntonsa puolesta kakkoshevonen, mutta kisa saattaa mennä taktiseksi ja ruunalla on silloin aika vähän valttikortteja kädessä, kun edellä mainitut ovat alussa nopeampia. Glenn Kosmos Memorialissa 4-vuotias tuli 2. ulkoa mukavasti maaliin, vaikka putosikin Jolly Royn kyydistä ihan lopussa. 8 Callela Louis on edellä mainittujen muiden yllättäjien veroinen, mutta 8-radalta aivan mahdottoman tehtävän edessä.

Pelijakauma: Graceful Swamp (92 %) on perusteltu jättisuosikki.

Juoksunkulku: Werner Ors puolustaa paikkaansa alussa Arctic Elsaa vastaan. Graceful Swamp etenee sitten muutaman sadan metrin juoksun jälkeen johtoon ja laskee tempoa radikaalisti.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto75-4

Suosikki: Suomenhevosten Haastajadivisioonafinaalissa riittää tasoa ja tulevia tähtiä. 5 Draken on ideasuosikki lähinnä siltä pohjalta, että ruunan tie vienee tässä johtoon ja sen juoksu onnistuu siten väkisinkin selkeämmin kuin monen muun kovan. Orastava voittoputki katkesi viimeksi, kun ruuna sai 2. ulkoa tilaa vasta 100 metriä ennen maalia, eikä ehtinyt kuin kolmanneksi.

Haastajat: 11 Vappuäijän taulu on puhdas ja voittoja on putkessa viisi. Ori on vakuuttanut monenlaisilla juoksuilla, mutta varsinkaan Kuopiossa ei ole ihan yksinkertaista ehtiä takarivistä. Porissa 6-vuotias spurttasi toki ykköseksi, vaikka oli loppusuoran alussa aivan hännillä, mutta siellä riittääkin kirisuoraa ihan eri lailla.

10 Liisan Tulilintu on nimensä mukaisesti tulinen tapaus ja ohjastaja on välillä matkustaja. Tammalla on aivan järjetön pätkänopeus ja se on vaarallinen vastustaja kenelle tahansa, jos malttaa mielensä matkalla ja säästää voimansa kiriin. Kaustisella Liisan Tulilintu veti voltista ensimmäisen lentävän kierroksen 23-kyytiä ja se näkyi luonnollisesti lopussa.

2 Larsman uuvahti Porissa 2600 metrillä, kun se sai matkalla painetta. Ei tuomita lahjakasta ruunaa vielä, varsinkaan jos sillä lähdettäisiinkin nyt matkaan peesailumielellä.

Yllättäjät: 6 Rupeltaja menestyy aina kun ravaa, mutta se on vain harmillisen harvoin taustajoukkojen kannalta. 9 Morison omaa hurjan fysiikan, mutta huippunopeus ei riitä ihan sarjan parhaille. Ylivauhtisessa hevonen voisi kuitenkin punnertaa korkeallekin. 1 Tutun Impi olisi Porissa kamppaillut Vappuäijän kanssa voitosta, mutta laukkasi loppusuoralla. Ykkösrata on tasaiselle avaajalle iso murhe. 4 Elias Juonetar esiintyi todella vahvasti laukan jälkeen Kuopiossa ja olisi sen puolesta mahdollinen jättiyllättäjä, mutta viimeksikin tuli laukka ja oudosti matkalla ilman järkevää syytä.

Pelijakauma: Vappuäijä (33 %) on näistä asemista väärä suosikki. Yllättäjistä Rupeltaja (2 %) ansaitsee maininnan, vaikka onkin mahdottoman epävarma.

Juoksunkulku: Larsman, Draken ja Rupeltaja ovat alun nopeimmat. Larsman on avainasemassa, mutta voisi kuvitella, että sille kelpaa Porin keulataipumisen jälkeen selkä. Draken pystyy torjumaan Rupeltajan alussa ja on siten niukasti todennäköisin lopullinen keula.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 5, 11, 10, 2, 6
Suuri: 5, 11, 10, 2, 6

Toto75-5

Suosikki: 3 Juliette Lax on Kuopion Toto75-kierroksen kolmas suursuosikki ja vaikea sillekin on löytää järkevää haastajaa. Oriit ja ruunat pääsevät toki pienen paalun myötä sopivasti kantaan, mutta aivan parhaita niiden sukupuolten edustajia ei saatu Kuopioon. Todennäköisesti kuningatarsuosikkeihin lukeutuva tamma vetää keulassa tasaisesti kiihtyvällä tempolla ja vaikea sitä on sen jälkeen selättää. Vauhdikkaan menijän kauden ainoa tappio tuli autolähdössä, kun se laukkasi alussa innokkuuttaan.

Haastajat: 7 Pyörylän Paronin edellisestä voitosta alkaa olla aikaa, mutta toisaalta ruuna on juossut koko ajan kaikkein kovimpia vastaan. Finlandia-päivän Erkon Pokaalissa hevonen kiri mukasvati arvokkaaseen kakkoseen. Leo Mönttisen suojatti on voltista todella nopea ja ilmestyy takahevosista ensimmäisenä tammojen kintereille.

1 Virin Camilla on saanut pari starttia tauolta ja otteet kehittyvät hyvää tahtia. Tamma asettuu suosikin kantaan ja siitä olisi hyvä yrittää seurailla kärkikamppailuun.

Yllättäjät: 11 Siirin Älli on tehny hyväksyttäviä esityksiä palattuaan radoille vakavan loukkaantumisen jälkeen, mutta ihan parasta ei ole vielä nähty. Voittoa ajatellen pitäisi parantaa vielä useampikin pykälä. 4 Tuurin Toivo kulki viimeksi laukan jälkeen ennätysvauhtejaan läpi. Oriilla on potentiaalia nousta avoimelle tasolle, kunhan se saisi edes hieman lisää lähtönopeutta. 6 Caijus on vauhdikas nousukas. Ikäluokkamenestyjä on vihdoin päässyt säännölliseen starttirytmiin ja parantaa otteitaan koko ajan. Uuttera 5 Metkutus on jälleen kerran löytänyt huippuvireen ja jyskyttelee tässäkin toton tuntumaan.

Pelijakauma: Ei ihmeitä. Ehkä Pyörylän Paroni (14 %) voisi rutiinillaan ja kovuudellaan ansaita paikan suursuosikin kaverina lapulla.

Juoksunkulku: Juliette Lax pamauttaa johtoon ja saa Virin Camillan taakseen. Takamatkalta parhaiten liikkeelle säntäävät Caijus ja Pyörylän Paroni. Kumpikin on paras selkäjuoksulla, mutta tarjolla on korkeintaan 3. sisällä. Antti Teivainen riisunee haastajat aseista tasaisesti kiihtyvällä matkavauhdilla.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 3
Suuri: 3, 7

Toto75-6

Suosikit: Pronssifinaalin kovakuntoisimmat 8 Cantona America ja 10 Exuberance ovat todella ongelmallisilla lähtöpaikoilla ja se avaa saumaa muillekin. Exuberance oli Vermossa tauolta keulapaikalta hyvä kakkonen ja saattaisi terävöityä startti alla. Siihen onkin syytä, sillä viimeksi matkalla johtavan rinnalle kiertänyt Cantona America vyöryi vastustamattomasti edelle lopussa. Exuberance on voittanut usein johtopaikalta, mutta on se osannut kiriä tuulispäänä selästäkin.

Cantona America osoitti Vermossa, että nykykunnossa paikka johtavan rinnallakaan ei ole este menestykselle, mutta on eri asia kiertää siihen vauhdin rauhoituttua verrattuna kuin nyt on riski joutua marssimaan ensimmäisen 600-700 metriä kovassa alkuvauhdissa ensin kolmannella.

Haastajat: Kaksi muuta avainhevosta 1 Zo Zo Hoss ja 2 Freelancer iskevät puolestaan yhteen alkumetreillä ja kumpikin halajaa tosissaan johtopaikalle. Zo Zo Hossilla on sisäradan etu, mutta Freelancer taitaa olla yksinkertaisesti riittävän paljon nopeampi alussa. Kummallekin maili olisi parempi matka, mutta jos paikoista päästään sopivasti sopuun, niin Kuopion lyhyt loppusuoran puolestaan suosii. Zo Zo Hoss seurasi viimeksi mukavasti lähdön suosikkikaksikkoa 2. ulkoa. Freelancer oli Teivossa nahkea 3. sisältä, mutta on aivan eri hevonen keulasta.

9 Gute Band ei ole Suomessa vielä voittanut, mutta se hetki lähestyy. Finlandia-päivän tasokkaassa Pronssissa ruuna oli pitkään pussissa ja tuikkasi terävästi totoon, kun tilaa löytyi.

Yllättäjät: 7 Caroline K. on nopea, mutta saisi voittoja ajatellen puristaa lopussa tiukemmin. 12 Elliot Web kiri Oulussa ykköseksi tätä tasoltaan matalammassa Pronssi-lähdössä 2. ulkoa. 6 Little Easy jäi siinä pussiin, 5 Juliet Ale laukkasi ja 4 Don Juan Sisu oli juoksunkulun uhri. 3 Cool On Photos kiri lujaa totoon, mutta kuski heikkenee nyt merkittävästi ja vastus kovenee.

Pelijakauma: Gute Band (7 %) on selvästi kiinnostavin pelihevonen.

Juoksunkulku: Zo Zo Hoss ja Freelancer lataavat kaikki piippuun alussa. Freelancer on niukka suosikki keulaan. Vauhti rauhoittuu kovan avauksen jälkeen, eikä Cantona Americalla kaihdeta kiertämistä johtavan rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 8, 10, 9
Suuri: 8, 10, 9, 2, 1

Toto75-7

Suosikit: Kultadivisoonafinaalissa luotetaan vahvasti kakkossuosikkina kiihdyttävään 6 Cameron Evoon. Harri Koivusen valmennuksesta vahvasti aloittanut ori pystynee puolustamaan alussa asemiaan pelisuosikki 7 T.Rexiä vastaan ja se saattaa olla jopa ratkaiseva etu. Cameron Evo tuli T.Rexin voittamassa Kultaloimessa 3. sisällä paljon voimia tallella pussissa maaliin ja jatkoi kirimällä Vermossa 2. ulkoa huonosta selästä ja kaukaa kärjestä upeasti 08,6/500 metriä Volnik du Krasin tuntumaan.

T. Rex on löytänyt itsensä kun valmennusta kevennettiin, eikä rutinoitunutta luokkahevosta pidä mennä aliarvioimaan. Kahdessa viime kisassa ruuna on kuitenkin saanut tehdä oman juoksunsa keulassa ja nyt on todennäköisempää, ettei sinne ole asiaa.

Haastajat: 3 Regent Zet on ensimmäinen keula ja on tietysti mahdollista, että se pitää paikastaan kiinni, tuli sitten suosikkikaksikosta kumpi tahansa ensin rinnalle. Hevonen on voittanut keulasta ja selästä, mutta on ollut ehkä vanhemmiten hieman parempi selkäjuoksulla. Joka tapauksessa juoksu onnistuu ja veteraanillekin on annettava sauma. Bodenissa ruuna oli 2. sisältä hyvä kakkonen tasoltaan vähintään tätä vastaavassa tehtävässä.

Vuoden 2017 Finlandia-voittaja 4 D.D.'s Hitman on vaeltanut varjojen mailla jo pitkään. Joensuussa nähtiin pilkahdus paremmasta, kun ruuna otti kirivoiton ensimmäisessä startissaan Ossi Nurmoselta. Bodenissa hevonen taipui pahoin johtavan rinnalta, mutta oli valmentajan mukaan matkustanut sinne huonosti ja se selittäisi suorituksen. Arvoitus, mutta luokkahan on hurja.

Yllättäjät: 9 Edward Ale on saanut vaikeilta paikoilta hankalia juoksuja viimeisissään ja vire on hieman tuloksia parempi. Takarivistä ei toki ole helppoa tässäkään. Lähtöpaikka pudottaa 8 Callela Ladybossin mahdollisuudet minimiin, vaikka huipputamma on viimeisissään muuten osoittanut lieviä piristymisen merkkejä. 1 Flash Spruce on kerännyt hurjassa ylisarjassa alustavasti aivan liikaa peliä, vaikka kisaakin elämänsä vireessä.

Pelijakauma: Cameron Evon (26 %) kuuluisi olla niukka suosikki.

Juoksunkulku: Regent Zet on ensimmäinen keula, mutta sille luulisi kelpaavan selkä. Mielenkiintoisin taisto käydään radoilla 6 ja 7 kun Cameron Evo yrittää puolustaa alussa asemiaan T.Rexiä vastaan. Toinen niistä etenee lopulta keulaan.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 6, 7
Suuri: 6, 7, 3, 9