Ravivihje: Toto4 Seinäjoki 17.5.2019 – 20000 euroa ekstraa

Julkaistu:

TOTO4
Seinäjoen Toto4-bonusta jahdataan ilman varmaa.

Toto4-1

Suosikki: Kokelasohjastajat kamppailevat paremmuudestaan Tie Tähtiin -kilpailusarjassa. Toto4-pelin avauskohteen suosikin 9 Feeling Classyn ohjastaja Antti Veteläinen kuluu kuskina lähdön kokeneempaan osastoon. Mies on ohjastanut tamman viime kisoissa kakkosiin, joten ohjastettavakin on tuttu. Kumpikin kakkoskisoista on ollut tasoltaan tätä kovempi ja vaikka juoksu menee takarivistä varmasti vaikeammaksi kuin viime kerroilla 2. sisältä, niin kauden avausvoiton luulisi olevan näpeissä.

Haastajat: 12 Mr Money Robber menestyi hyvin kauden alussa ja kunto on edelleen hyvä, vaikka viime aikoina on tullut huteja. Seinäjoella ruuna oli mukana järjettömässä 12,5-vauhtisessa avauskierroksessa ja viimeksi Härmässä hevonen sai myöhään tilaa ja voimia jäi. 12-radalta riittää haasteita, mutta hevonen on tähän porukkaan hyvinkin riittävä. Kuskin voittoprosentti ei tosin mairittele ja edellinen ykkönen on vuodelta 2014.

2 Real Arch on nappipaikalla, sillä se avaa kovaa. Härmässä ruuna tuli edellisen kanssa tasapäin maaliin, mutta sillä erotuksella, että sillä ei ollut Mr Money Robberin tapaan voimia jäljellä, vaan päinvastoin. Arna Ruohomäki on tähän joukkoon hyvä ohjastaja ja sillä on näissä lähdöissä usein paljonkin merkitystä.

8 Micro Queen on nostanut tasoaan tälle kaudelle, mutta lähtörataonni on kääntynyt samalla murheelliseksi. Tammalla on tässä saumansa, jos se onnistuu lipsahtamaan ulkoa edes jonkinlaisiin asemiin. Se ei ole nopealla avaajalle ihan mahdoton, muttei helppokaan tehtävä.

Yllättäjät: 4 BWT Duracell voitti 3-vuotiaana viidesti, mutta ei ole saanut tällä kaudella pyörää laisinkaan pyörimään toivotulla tavalla. Toki ruuna hurjasteli toissa startissaan Mr Money Robberin kanssa, mutta ei loistanut viimeksi tasaisemmallakaan juoksulla. Potentiaalia pitäisi olla, joten ei unohdeta hevosta vielä. 11 Ellen Ray ei ole mikään kiertelijä, mutta nyt helpommassa seurassa kuin Oulussa, jossa se seuraili ihan hyväksyttävästi Toto75-lähdössä. 5 Angel of Nazareth väläyttelee, mutta edellisestä voitosta on turkasen paljon aikaa.

Pelijakauma: Useampikin asia suosii Real Archia, mutta aamun pinnat ovat liikaa. Micro Queen on selkeimmin unohdettu.

Juoksunkulku: Real Arch avaa johtoon ja pitää luultavasti paikastaan kiinni. BWT Duracell ja Micro Queen ovat eturivin muut nopeat.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 9
Suuri: 9, 12, 2, 8, 4

Toto4-2

Suosikki: Useampikin taukohevonen sekoittaa pakkaa toisessa Toto4-kohteessa. Suosikkivalinta on kuitenkin helppo. Lahjakkaaksi tiedetty, mutta pitkään alisuorittanut 12 Råger aloitti viimeksi uusista käsistä ja homma toimi Jouni Miettisen väreistä kuin pronssiin valettu. Esa Holopainen hyökkyytti oriin 2. ulkoa kiriin viimeisellä takasuoralla ja viimeiset 700 metriä sujuivat 22,6-kyydillä. Niillä vauhdeilla ehtii tässä kauempaakin, mutta on tietysti arvoitus, että oliko muutos hevosessa pysyvä vai hetkellinen innostuminen.

Haastajat: Kolme kertaa tällä kaudella voittanut 9 Hipatsu on ollut viime kisoissaan epäonninen ja taulu valehtelee nykykunnon suhteen. Ruuna ei pärjää suosikille pätkällä, mutta ei häpeä kestävyydessä. Marraskuussa hevosella voiton ohjastanut Niko Jokela palaa rattaille, eikä se ainakaan miinus ole.

8 Masun Vilke kaasuttaa eturivin uloimpaakin kovaa liikkeelle. Ori oli Ylivieskassa Eetin takana hyväksyttävä kakkonen, vaikkei selvästikään lyhyellä starttivälillä parhaimmilllaan. Porissa 6-vuotias pommitti ulkoa keulaan ja laukkasi lopulta hienon tuloksen ja ainakin kakkosen hyökättyään kiriinsä 400 metriä jäljellä 2. sisältä.

1 Aronin Muisto on suoritusvarma, muttei voita kovin mielellään. Ykkösratakin saattaa olla loukku. Huhtikuun starteissa hevonen oli hieman nahkea ja siinä mielessä pikkutauolta kysymysmerkki.

Yllättäjät: 7 Viehko Venla ei riittänyt viimeksi luonnollisestikaan avoimessa tammalähdössä, mutta hevonen on pariin otteeseen kierrellyt omissa sarjoissaan oikeinkin sitkeästi, eikä sen ilmestyminen ainakaan tototaistoon saa tässä yllättää. 4 Jumiinilla on ollut terveyshuolia hyvän kausiavauksen jälkeen, mutta valmentaja uskoo, ettei hevonen harjoitusotteiden perusteella ole nyt ainakaan viime kisaa huonommalla tolalla. Laukkariski on alussa tosin melkoinen. Tammaderbyn kakkonen 6 Ponutella on aloittanut kauden laukkaillen, mutta kulkenut niiden jälkeen hyväksyttävästi. 11 Komennolle jäi viimeksi Rågerin voittamassa kisassa hieman jossiteltavaa ja tamma on ollut piristymään päin, muttei ihan parhaimmillaan toisten takaa. 2 Kikan Velperi menestyisi taatusti, jos olisi viime kauden lopun iskussa, mutta valmentaja ei usko hevoseen tauolta juurikaan. Vauhdikas 5 I.P. Muskotti on ollut jo pitkään vaisu, mutta mielenkiintoista nähdä onko tauolla löytynyt uutta virtaa.

Pelijakauma: Masun Vilke ansaitsisi enemmän huomiota.

Juoksunkulku: I.P. Muskotti on eturivin selvästi nopein, mutta sillä on alussa iso laukkariski. Sisältä Aronin Muisto lähtee sen minkä pystyy ja ulkoa sen suurin uhka on Masun Vilke. Joku näistä kolmesta on lopulta keulassa.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 12, 9, 8
Suuri: 12, 9, 8

Toto4-3

Suosikki: 1 Boy Named Sue on kolmannessa Toto4-kohteessa haastajiaan selvästi paremmalla paikalla ensimmäisellä vilkaisulla ja saattaisi olla maililla johtopaikalta mahdoton ohitettava. 3 Esmeralda Jons on kuitenkin osoittanut Ruotsissa sellaista lähtönopeutta, että kun se juoksee nyt vieläpä kengittä, niin suosikille on ennustettava vaikeuksia sen torjumiseen alussa. Ei huippukuntoisen Boy Named Suen mahdollisuudet keulapaikkaan saati voittoon tietysti mene siinäkään tapauksessa, että Esmeralda Jons livahtaa ensiksi ohi, mutta se kuitenkin vaikeuttaisi tehtävää.

Haastajat: 7 Feeling Dream on voittanut tällä kaudella jo neljä kertaa ja olisi toissa startissaan saattanut ottaa tosi kovia päänahkoja näihin sarjoihin, mikäli kiritilaa olisi Toto75-lähdössä löytynyt aiemmin. Juoksunkulusta tulee ulkoa ikävä, mutta hevosella on hyvä vauhtikestävyys.

10 Rainbow Highlight ei saa käytöksestään kymppiä, mutta esiintyy sitkeästi. Ruuna aiheutti Turussa jo ties kuinka monennen kerran lähdön uusinnan autolähdössä, kun se ei suostunut kääntymään auton taakse, mutta hyväksytyssä se paiskasi keulaan ja vastasi urheasti voittoon 09-avauksesta huolimatta. Teivossakin hevonen oli liian innokas ja taipui luonnollisesti kun avauskierros oli täydellä matkalla 12,0.

11 Luna de Paris on kisan neljäs kova ja voittaja löytyy hyvin todennäköisesti tästä nelikosta. Tamma oli Oulussa hieman nahkea 5. ulkoa ja kun menestykset ovat tulleet viime aikoina kärjen läheltä niin lähtöpaikasta on laskettava aika paljon miinusta tällä kertaa. 5-vuotias on kyllä muuten lyönyt viime starteissaan tosi koviakin hevosia.

Yllättäjät: 4 M.T. Kopitar palasi viimeksi pitkältä tauolta. Ruuna kulki laukan jälkeen 15,2/1900 metriä ja oli sijoitustaan parempi. Maili ei ole lähtökohtaisesti paras matka. Kiihdytyksen jokerikortiksi mainittu Esmeralda Jons oli hyväksyttävä Suomen debyytissään ja saattaa luonnollisesti parantaa startti alla, sekä myös kengittä paljon. 8 Kat's Commander kirmasi Mikkelissä 2. sisältä kengittä ja ennätyksellään ykköseksi, mutta nyt juoksusta tulee ulkoa oikeastaan väkisin ihan mahdoton. 5 Rock Bolt oli Mikkelissä maililla aiempaa pirteämpi, mutta se oli paljon tätä helpompi lähtö ja ruuna ailahtelee melkoisesti. Härmässä rikkonaisella renkaalla mukavasti sitkistellyt 12 Basswood Grove on tuloillaan, mutta turhan haastavissa asemissa.

Pelijakauma: Boy Named Suen kuuluisi olla suosikki Feeling Dreamia huomattavasti paremmalta lähtöpaikaltaan.

Juoksunkulku: Boy Named Sue pyrkii puolustamaan johtopaikan, mutta Esmeralda Jons saattaa olla sille liian nopea. Ei ole mahdoton ajatus, että suosikki pääsee toiselle ja johtoon, vaikka menettäisikin keulan, tai että se pitääkin lopulta keulan ja uhitteli haluaakin vain selän. Feeling Dreamilla ei liene muuta vaihtoehtoa kuin kaasuttaa ulkoa myös eteenpäin. Vauhtia piisaa.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 1, 7
Suuri: 1, 7, 10, 11

Toto4-4

Suosikit: Toto4-pelin päätöksessä pelissä erottuu kaksi hevosta. 2 Cutthecrap palasi viimeksi voittajaksi parin hudin jälkeen, kun se sai tehdä oman juoksunsa keulapaikalla. Hevonen osoitti viimeksi, että se pystyy voittamaan kengilläkin, mutta mielummin sen näkisi tietysti optimibalanssissa tai edes etukengittä. Johnny Englishin poisjäänti on kova isku, sillä ruuna putoaa sisäradalle, josta se tuskin pystyy puolustamaan johtopaikkaa ja asetelmat voivat olla pahimmillaan aika tukalatkin.

10 Wicasa Sioux on ailahdellut aika lailla tällä kaudella, mutta oli viimeksi murskaava kengittä. Ruuna nousi avauskierroksella toiselle ilman vetoapua, josta se pakeni komeasti maisemaan, vaikkei lähtö ollut mitään tusinatasoa. Balanssi on ikävästi vielä auki, eikä vaihtelevasti esiintyneen hevosen tason pitämiseen ole muutenkaan takeita.

Haastaja: 4 Crystal Bay on saanut vaikean kauden alun jälkeen koneitaan käyntiin. Ori kiri Joensuussa jo lujaa, kun sai myöhään tilaa ja viimeksi aukesi totosijatili MMToto65-lähdössä 2. ulkoa.

Yllättäjät: 15 Strait Iron omaa komean tulosrivistön, mutta palaa pitkältä loukkaantumistauolta, eikä valmentaja odota vielä ihmeitä vaikealta paikalta. 3 Hell Broke Luce oli pussissa Teivossa ja kiri edellisessä samalla radalla positiivisesti 13,2/1000 metriä. Lopun puristamisessa olisi kyllä petrattavaa voittoa ajatellen. 9 Umberto Croft oli sopivassa seurassa pettymys Ylivieskassa, mutta omaa potentiaalia. 12 Flirt Fortuna on paljon tauluaan paremmassa iskussa ja edellisiä sopivammassa seurassa. Voitto olisi toki iso yllätys edelleen. 11 Sahara Foxylady on tyytynyt kovissa lähdöissä hieman seurailemaan, mutta esitykset ovat pohjimmiltaan olleet ihan vertailukelpoisia näihin vastustajiin verrattuna.

Pelijakauma: Cutthecrapin mahdollinen loukkupaikka ja Wicasa Sioux'n ailahtelu nostavat Crystal Bayn pelillisesti kiinnostavimmaksi rastiksi.

Juoksunkulku: Johnny Englishin poisjäännin myötä kiihdytys on aika avonainen. Cutthecrapille on luvassa pulmia ykköseltä, vaikka toisaalta eturivissä ei ole nyt yhtään erityisen kovaa avaajaa. Wicasa Sioux'lla ajetaan varmasti alkumatkalla eteenpäin, ainakin jos Cutthecrap jää sisäradalle jumiin.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 2, 10, 4
Suuri: 2, 10, 4