Ravivihje: Toto4 Lahti 16.5.2019

Julkaistu:

TOTO4
Lahden Toto4-pelistä löytyy mukavasti pelattavaa.

Toto4-1

Suosikki: 4 Juntti-Jussin ja Tommi Kylliäisen yhteinen taival alkoi mukavasti viidennellä sijalla kovana Finlandia -päivänä. Juntti-Jussi matkasi 4. sisällä reipasvauhtisessa lähdössä ja piti temponsa mukavasti perille. Tätä ennenkin hevonen oli hyvä tsempaten Vermossa johtavan rinnalta totoon ja jääden Seinäjoella rintaman taakse vaille mahdollisuutta. Juntti-Jussi kohtaa Lahdessa sopivan vastuksen ja pääsee loistoasemista matkaan. Se avaa hyvin, mutta keulapaikkaa ei voi pitää itsestäänselvyytenä. Ruuna pystyy menestymään muualtakin.

Haastajat: 2 Rokin Maxi ei Vermossa pysynyt avauskierroksella muiden mukana, kun kärki paineli ensimmäisen lenkin 20-kyydillä. Toisella kierroksella ori suoritti ohituksia ja tuli hyvin maaliin. Lahdessa tempo tulee olemaan maltillisempaa, mikä suosii vauhdeiltaan rajallista menijää. Rokin Maxilla on hyvä fysiikka eikä se väsy ensimmäisten joukossa. 9 Vaellus käynnistyi Oulussa haparoiden matkaan. Ori juoksi lopulta 4. ulkona, mistä esitys oli korkeintaan keskinkertainen. Startti alla voitokas ori pystyy parantamaan. 6 Kukan Tutu pääsi Lahdessa hyvänä avaajana 4. sisälle, mistä ruuna seuraili lopussa. Ruuna on pitkästä aikaa autolähdössä ja eturivissä, mistä sillä on mahdollisuus avata keulapaikalle. Ruuna on ollut kärkipäästä parempi kuin kaukaa takapareista. 7 Suvi Kevätön ei ole viime starteissaan näyttänyt parasta osaamistaan. Sisällä on nähtyä enemmän kykyjä. Nopea 3 Vinksa saa hyvän juoksun kärkipäässä. Mikäli Mikkelissä ensimmäisessä kurvissa laukanneella ruunalla riittää huumori loppuun asti, jopa totosija on otettavissa. Myös 1 Lilin Jytky pääsee asemiin, mutta voitto voi olla liikaa vaadittu.

Pelijakauma: Juntti-Jussi on lähtönsä todennäköisin voittaja, mutta peliosuus (55%) on iian korkea.

Juoksunkulku: Vinksa, Juntti-Jussi ja Kukan Tutu erottuvat alussa. Kukan Tutu päässee lopulta johtoon.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 4, 2, 9, 6
Suuri: 4, 2, 9, 6

Toto4-2

Suosikki: 15 Justine Case kesti Porissa kovan alkuvauhdin upeasti. Viimeinen sata metriä oli ymmärrettävästi liikaa, kun hevonen joutui avaamaan ensimmäisen kierroksen peräti 12 -kyydillä. Justine Case oli myös Kaustisella hyvä keulasta, mutta näkemyksemme mukaan nelivuotias on paras selästä. Nyt sellainen on tiedossa, mutta toki tamma tulee jäämään kolmannesta rivistä kauas parijonoon. Uskomme tamman nousevan kiriherkkänä menijänä lähelle vaikeistakin asemista.

Haastajat: 7 Bwt Daenerys on parantanut startti startilta. Lahdessa tamman kiri jäi 2. ulkoa tasaiseksi ja Teivossa hevonen jäi painamaan keulapaikalla ohjille. Siihen nähden kakkossija oli hyvä saavutus. Bwt Daenerys avaa hyvin ja on todennäköisin keulahevonen, kun sisäpuolelta starttaa pelkästään vähän pelattuja valjakoita. Johtopaikalta Bwt Daenerys kamppailee voitosta, mikäli petraa edelleen otteitaan. 11 Lady Nightingale ei Vermossa pystynyt parhaimpaansa. Päivä viime kisan jälkeen hevonen alkoi yskiä ja kävi klinikalla, muttei saanut lääkekuuria. Valmentaja odotti suojatiltaan paljon eikä nähnyt pitkää starttiväliä pahana asiana. Lady Nightingale on vahva menijä, joka pystyy menestymään niin johtavan rinnalta kuin takaa pitkällä kirillä.

Yllättäjät: 9 Selfie Star voitti viime kaudella puolet starteistaan ja keräsi mukavan tilin. Viime kisojen ajat ei syys- ja talvibaanoilla ole vertailukelpoisia, kun juostava matkatkin on välillä ollut 2600 metriä. Tamma pystyy parantamaan ennätystään selvästi ja niin pitääkin, mikäli mielii kovassa lähdössä tapella voitosta. 8 MAS Bella tsemppasi Teivossa johtavan rinnalta kakkoseksi, muttei sittemmin ole ollut yhtä hyvä. Vermossa tai Lahdessa tamma ei pystynyt nousemaan kärkeen vaikka sai molemmissa kisoissa hyvää vetoapua. 12 Angelico nousi Seinäjoella 2. ulkoa kolmanneksi. Tehtävä on tällä kertaa tiukka, mutta totohaaveet ovat elossa. 2 Piri-Piri avaa hyvin ja pääsee tällä kertaa kärjen taakse sisäradalle. Sieltä tamma pystyy olemaan paljon korkeammalla kuin viime kisoissa, joissa hevonen juoksi 6. sisällä. Pieni totosaumakin on olemassa, jos suosikit juuttuvat kirivaiheessa liikenneruuhkiin. Pikku hiljaa otteitaan parantava 13 Coldspring ja kärjen tuntumaan hamuava 1 Maize tulevat rankingissa seuraavina.

Pelijakauma: Justine Case (19%) on kierroksen maistuvin varmaehdokas ja jätämmekin sen rohkeasti ideapiikiksi.

Juoksunkulku: Piri-Piri katsoo ensimmäiset keulat ja tämän jälkeen Bwt Daenerys hakenee johtopaikan haltuunsa. Lady Nightingale on yksi niistä vastustajista, jotka saattavat kiertää eteenpäin mikäli matkavauhti rauhoittuu selvästi.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 15
Suuri: 15

Toto4-3

Suosikki: 4 Al E.Gador Zet jäi Vermossa johtavan rinnalle ja taipui lopussa. Tällä kertaa ruuna kohtaa sopivan vastuksen ja pääsee loistopaikalta matkaan. Kuski mielisi keulaan, mutta matkavauhti saattaa mennä kovaksi, jos 2 Mass Attackilla ajetaan keulasta. Jälkimmäinen oli viimeksi sen verran tasainen suosikkina johtopaikalta, että tällä kertaa sillä saatetaan ajaa selästä. Se suosisi Al E.Gador Zetiä, joka olisi keulasta kova luu.

Haastajat: 7 Newport Brodde juoksi Mikkelissä Mass Attackin takana ja lopetti asiallisesti kakkoseksi. Tällä kertaa lähtöpaikka on ikävän ulkona. 1 Expectalot nousi Kouvolassa 4. sisältä mukavasti totoon ja oli viimeksi jopa parempi. Ruuna joutui pakittelemaan viimeiseen pariin ulos, mistä kuusivuotias teki positiivisen lopetuksen. Expectalot on tipsimerkki Lahteen.

Yllättäjät: 11 Excalibur Sisu on yllättänyt positiivisesti viime aikoina. Kouvolassa asiallisesti kakkoseksi kirinyt ruuna menetti viimeksi hyvän sijoituksen laukkaan maalisuoralla. Viisivuotias oli nousemassa sisäradalta kiriin ennen hyppyä ja menetti sijan 1-3. Voimia näytti jäävän paljon käyttämättä. Maarianhaminassa 3. ulkoa ykköseksi ehtinyt 8 Hijack'em pyrkii jatkamaan voittovireessä. Vastus ei näytä mahdottomalta, mutta lähtöpaikka pudottaa osakkeita. 3 Puce Tanic E. sai hyvän sisäratajuoksun sekä Lahdessa että Teivossa. Kunto ei ole ainakaan laskemaan päin, ja hyvällä juoksulla sillä on jälleen saumat kärjen tuntumaan. 6 Cicciolina Sisu kamppaili Lahdessa asiallisesti johtavan rinnalta, mistä hevonen ei valmentajan mukaan ole aikaisemmin saapunut samana päivänä maaliin. 12 Die Kaiserin otti Lahdessa arvokkaan Toto75-kakkosen hyvällä selkäjuoksulla. Tamma pystyy nykykunnossaan suorittamaan nipun ohituksia näistäkin asemista. 10 Ranch Pop Up ei vakuuttanut Lahdessa 2. ulkoa, mutta sai startin alle ja pystyy parempaan.

Pelijakauma: Expectalot (6%) maistuu peleissä.

Juoksunkulku: Mass Attack ja Al E.Gador Zet iskevät alussa yhteen. Jälkimmäinen päässee lopulta keulaan, mutta se saattaa maksaa reippaan avauksen.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 4, 7, 2, 1, 11, 8, 3, 6
Suuri: 4, 7, 2, 1, 11, 8, 3, 6

Toto4-4

Suosikki: 1 Robin Roof teki tauolta kelpo kirin 5. ulkoa. Ruuna avaa hyvin ja pyrkii varmasti kaikin keinoin pitämään johtopaikan hallussaan. Keulasta Robin Roof olisi paha lyötävä, mikäli se saisi sopivasti rauhoittaa tempoa. Ruuna on ansaitusti lähdön suosikki, mutta varmaksi sitä ei uskalla jättää, kun kiihdytyksessä on oma vaaramomenttinsa olemassa.

Haastajat: 10 Jack Vader ei viimeksi pystynyt nousemaan kärkitaistoon 3. ulkoa ja näytti loppukaarteessa olevan hakauksissakin. Tällä kertaa Jack Vader kilpailee ennakkoilmoituksen mukaan kengittä, mikä on optimibalanssi. Ruuna nouseekin balanssi-infon myötä suosikin ykköshaastajaksi. 8 Lord Ivar oli viimeksi tasainen takaa. Tätä ennen ruuna teki mainion juoksun keulasta ja nappasi ykkösrahat vaikka ajautuikin loppusuoralla toiselle radalle. Ruunalla ladattaneen ulkoakin kaikki starttiin keulapaikka mielessä. 3 Farzad Boko avaa hyvin ja pääsee asemiin. Ruunalla tuskin ajetaan keulasta, mutta esimerkiksi johtavan takaa se olisi heti vaarallinen. Sieltä ruuna otti edellisen voittonsa.

Yllättäjät: Myös 6 William Pine on hyvä avaaja. Ruuna on viime sijoituksiaan tarmokkaampi menijä eikä ole heti täysin ulkona. 9 Ice Wine voitti Forssassa hienosti johtopaikalta, muttei tämän jälkeen ole ollut yhtä terävä. Tamman otteet ovat valmentajan mukaan ailahdelleet, mutta tällä kertaa lähtöpaikka on parhaimmasta päästä suosikin takana, mistä Ice Wine saa tarkan selkäjuoksun. Sellaisella voittokaan ei olisi järin suuri yllätys. 5 Ida's Owen ei Vermossa esittänyt mainetekoja. Ruuna sai tauon jälkeen startin alle ja pääsee mainiolta lähtöpaikalta liikkeelle. Vermossa väsyvän selkään juuttunut 4 Por Nie Rock jäi etusuoralla peräti sijalle neljätoista ja menetti luonnollisesti mahdollisuutensa. Turussa ruuna lopetti lönköttelyvauhdista asiallisesti kolmanneksi. 11 Gambino Degato sai Vermossa elokuvajuoksun, millaisella ruuna nappasi kakkosrahat. Tällä kertaa juoksusta tulee vaativampi.

Pelijakauma: Jack Vader (12%) on kiinnostava merkki.

Juoksunkulku: Robin Roof pyrkii torjumaan ulkopuolelta avaavan Farzad Bokon, Ida's Owenin, William Pinen ja Lord Ivarin. Kiihdytys tulee olemaan raikas, mutta vauhti rauhoittuu tämän jälkeen selvästi.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 1, 10
Suuri: 1, 10, 8, 3, 6, 9, 5, 4