Ravivihje: Toto64 Vermo 15.5.2019

Julkaistu:

Toto64
Ranch Kelly tähdittää Toto64-kierrosta vihjesysteemien luottohevosena.

Toto64-1

Suosikki: 1 Ranch Kelly on Tammatähden suursuosikki ja selkeä varmakandidaatti. 11-vuotiaan supertähden kevät ei alkanut pelkästään aurinkoisten tähtien alla, kun ensin tuli kaksi yllätystappiota ja Seinäjoki Racessa ravi ei ollut kohdillaan. Siellä tamma ei olisi pärjännyt ilman 600 metriä ennen maalia tullutta laukkaakaan.

Lauantain välistartin perusteella hevonen on nyt taas selvästi paremmalla mallilla. Se kiihtyi totuttua terävämmin ja kilvoitteli hetken keulapaikasta T.Rexiä vastaan. Juoksupaikka oli lopulta keulassa juosseen suosikin selässä, mistä tuli kiritilaa vasta 100 metriä ennen maalia. Ranch Kelly spurttasi lopun halukkaasti ja näytti paljon letkeämmältä kuin edelliskilpailuissa.

Ranch Kelly ei ehkä pysty torjumaan nopeimpia kiihdytyksessä, mutta eipä tarvitsekaan. Se pystyy voittamaan tämän kilvan kaikilta juoksupaikoilta. Todennäköisimmin kolmella kilometrillä suursuosikin selkä kelpaa kaikille matkalla ja se pääsee pokkaamaan piikkipaikan revittelyittä.

Haastaja: 6 Bosses Lily löi Ranch Kellyn viime kohtaamisessa 1,5 kuukautta sitten Vermossa. Tuolloin se avasi pikamatkalla 08,5- ja lopetti 09,5-kyytiä kärkipaikalta. Viimeksi Porin Kultaloimessa Bosses Lily sai vaikean juoksun eikä sijoitukseen kannattaa tuijottaa. Bosses Lilyllä on komeita näyttöjä myös pitkiltä matkoilta, joten se on Ranch Kellyn ykköshaastaja. Tallitiedot kuitenkin laskevat odotuksia hieman. Antti Teivaisen mukaan hevonen oli lääkekuurilla viime kilvan jälkeen ja taktiikka saattaa olla odotettua maltillisempi tänään.

Yllättäjät: 4 Golda Paris avaa kovaa ja saa hyvän juoksun sisäradalla. Kuntokin on kohdillaan. Seinäjoella tamma torjui Callela Ladybossin 11-avauksessa ja juoksi lopulta keulassa juosseen suursuosikki Virginia Grifin takana, mistä otti varman kakkosen. Viimeksi Teivossa Golda Paris kiri ihan hyvin 4. ulkoa ja saa puhtaat paperit, vaikka jäi mitalisijoilta. 7 Mountain Cleaver osaa yllätellä vähän pelattuna ja jaksaa varmasti matkan. Tamma oli Kaustisella hyvä 6. ulkoa sisäradan vetäessä. Sen kirikierros oli 13,2-vauhtinen ulkoradoilla. Seuraavana rankataan 3 Lolo Lee, joka ei ollut Seinäjoella juoksunkulku huomioiden Golda Parisia huonompi. Se kiri 3. ulkoa viimeiset 700 metriä 11-kyytiä kolmatta rataa pitkin ilman vetoapua.

Juoksunkulku: Golda Paris ja Bosses Lily avaavat parhaiten. Varsinkin jos Bosses Lily ei lataa täysiä lähtöön, kuten tallitietojen perusteella on mahdollista, Golda Paris johtaa alun. Ranch Kelly tulee kyselemään keulapaikkaa alkumatkan aikana ja luultavasti sen myös saa.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa.

Huomio: Uudesta Suomen ennätyksestä maksetaan tässä lähdössä 1000 euron bonus. Tammojen SE yli 3000 metrin matkoilla on Joyeuse d'Orin 16,1a ja Suomessa syntyneiden tammojen SE Farming Wayn sekä Coming Heartin nimissä oleva 17,4.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto64-2

Suosikki: 10 M.A. Piste on huippukunnossa ja jaksaa kierrellä ulkoradoilla, joten Timo Toiviaisen suojatti saa niukan kärkirankkauksen tasaisessa kilvassa. Vahva tamma oli Forssassa Kyvyt esiin -finaalissa hyvä kolmas vaativalla juoksulla ja on sen jälkeen tehnyt hyvät pitkät kirit ulkoradoilla. Viimeksi se hyökkäsi 3. ulkoa reissuun jo 1500 metriä ennen maalia ja kulki loppumatkan vahvasti 26,5-vauhdilla. M.A. Piste tuntuu myös varmistuneen ja menestyy, jos ei jää liian pitkäksi aikaa ulkoradoille.

Haastajat: 14 Enon Vilppi teki viimeksi kovan juoksun keulasta ja kulki kirikierroksen 24,6-vauhtia. Kovaa kirineelle lahjakkaalle Rågerille ei ollut häpeä hävitä. Toissa kerralla Teivossa ori jäi pussiin. Paremmista asemista kuin takamatkan takarivistä Enon Vilppi olisi ollut suosikkimme. Antti Teivainen kertoi ehdottaneensa valmentaja Jari Autiolle, että varustukseen lisättäisiin vetolaput ratkaisuhetkille lisäpuristusta tuomaan. 6 Ohikiitävällä on kykyjä tätä kovempiinkin lähtöihin, mutta laukka on edelleen ikävän pinnassa. Toissa kerralla hyppy tuli kesken kirin viimeisellä takasuoralla, minkä jälkeen ruuna otti hyvin vauhtia hännillä ja kulki viimeiset 400 metriä 24-kyytiä. Lauantain välistartti nosti muitakin kysymysmerkkejä ilmaan. Ohikiitävä ravasi huonosti takajoukoissa ja valui lopussa kauas kärjestä. Valmentaja Teemu Okkolinin mukaan hevosesta ei löytynyt sanomista startin jälkeen, joten todennäköisesti hevosella oli vain huono päivä, mikä korostui märällä radalla.

Yllättäjät: 8 Onon Nopsahotti oli toissa kerralla Joensuussa tekemässä hyvää 600 metrin kiriä 2. ulkoa, mutta laukkasi 100 metriä ennen maalia. Maanantain välistartissa ruuna matkasi 4. ulkona eikä tavoittanut kirissä 16 Lorutyttöä ja kumppaneita. Lorutyttö oli yllättävänkin hyvä, kun kiri 2. ulkoa viimeiset 700 metriä voitokkaasti 24,3-vauhdilla. 11 Hurjaharja on epävarma, mutta kunto on ok. Forssassa ori kulki lähtölaukan jälkeen viimeiset 1900 metriä 27,5-vauhdilla ja Turussa tuli voitto 2. ulkoa 26-vauhtisella 800 metrin kirillä. Viimeksi kärkipään sijoitus olisi ollut 4. ulkoa tiukassa ilman loppukurvin laukkaakin. 5 Pyöriän Salama vaikuttaa paalun parhaalta. Se onnistui nappaamaan uran avausvoiton suoraan pitkältä tauolta Mikkelissä, kun sai nappireissun kärjen takana. 15 Vekraus jää aina alussa, mutta on vahva ja ehtii paikata kolmella kilometrillä. 3 Adven Ture löi toissa kerralla mm. Hurjaharjan samalta viivaltakin ja oli viimeksi hyvä kakkonen johtavan rinnalta, lyöden selvästi mm. 2 Jennyn Lumikin. 12 Terroristi on juossut kolmella kilometrillä tätä ennen vain kerran, helmikuussa Jokimaalla. Tuolloin se näytti pitkän matkan passaavan hyvin. Ruuna on ollut jo jonkin aikaa selvästi riviään paremmassa kunnossa ja kiri viimeksi 4. ulkoa viimeiset 700 metriä asiallisesti 26,4-vauhdilla. Myös 7 Packer on väläytellyt riviään parempaa kuntoa. Jokimaalla viimeksi tuli hyppy johtavan rinnalta loppukurvin alussa. Ruunalla ei ole aiempia näyttöjä kolmelta kilometriltä.

Juoksunkulku: Jennyn Lumikki johtaa alun, mutta sille kelpaa Adven Turen tai Pyöriän Salaman selkä.

Pelijakauma: Pienten marginaalien revityslähtö. Vastapelurit vetävät lähdön leveästi, joten pelataan vastaan ja rastitaan vain kiinnostavimmat pelipohjat M.A. Piste (24%) ja Enon Vilppi (20%) sekä paras yllätyshaku Onon Nopsahotti (5%).

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 10, 14, 8
Suuri: 10, 14, 8

Toto64-3

Suosikki: 8 Cavalier Brodde palasi viimeksi odotetusti voittokantaan tätä helpommassa tehtävässä. Ruuna juoksi keulassa ja irtosi lopussa kevyesti muista. Varaa vaikutti jäävän tosi paljon, joten ruuna jatkaa suosikkinamme, vaikka rima nousee vastuksen puolesta. Cavalier Brodde ehti näyttää kovan kuntonsa jo edelliskilpailuissa, vaikka menestystä ei tullut juoksunkulkujen ollessa vastaan.

Haastajat: 10 Shadow Woodland on hurjan vauhdikas hevonen ja aloitti lupaavasti Risto Airaksisen valmennuksesta. Vaikka hevonen on jo 10-vuotias, siinä voi olla vielä ainesta jopa Suur-Hollolan mustaksi hevoseksi. Ruuna aloitti Jokimaalla 4. sisällä, mistä nousi 1000 metriä juostuna toiseen pariin ulos. Siitä Shadow Woodland spurttasi mukavasti loppusuoraa ja hävisi vain keulasta hallinneelle Brooklyn Hillille, lyöden selvästi muun muassa taas vastassa olevan 13 Run For Royaltyn. Kovissa lähdöissä hyvää virettä esitellyt 11 Celebrity Lane on lähdön idearasti. Toissa kerralla Finlandia-päivän vauhtimaililla ruuna sai sisäratajuoksun jälkeen myöhään tilaa ja tuli hyvävoimaisen näköisenä maaliin. Viime keskiviikkona William Birdlandia ja kumppaneita vastaan ruuna kulki 4. ulkoa viimeiset 700 metriä 10,2-vauhtia ja tuli vahvasti perille saakka. Jos kiritykki saa vetäviä selkiä eteen kirissä, voittoon on selvästi paremmat mahdollisuudet kuin alustava pelijakauma antaa ymmärtää. 9 Lonely Rider tekee uutta tulemista Matias Salon tallista. Hevonen oli hyvä jo toissa kerralla Teivossa, kun spurttasi 3. sisältä viimeiset 400 metriä 09,8-vauhdilla. Viimeksi ori oli oikein mainio johtavan rinnalta ja löi selvästi mm. kolmantena sisäradalla matkanneen 7 Fordaluvachocolaten.

Yllättäjät: 1 Silent Victory on riviään parempi ja jäi viimeksi pussiin. Siihen saattoi palaa jopa voitto. Loistoasemat auttavat korkealle, vaikka tehtävä kovenee. 3 Club Nord Star on jäänyt viime kilpailuissaan pussiin ja on riittävä hevonen näihin lähtöihin, vaikka tällä ja viime kaudella on tullut vain yksi voitto ja sekin Kouvolan iltaraveista. 12 Bret Bokon kunto on ok, mutta ruuna ei ole vanhemmiten enää mikää kiertelijä. Edellä mainittu Run For Royalty on joukon kyvykkäimpiä ja parantaa startti alla varmasti, mutta Kriterium-voittajan parhaista suorituksista alkaa olla jo aikaa. Jokimaalla tauolta se hävisi paljon muun muassa Shadow Woodlandille.

Juoksunkulku: Fordaluvachocolate aloittaa keulassa ja saattaa myös puolustaa paikkaansa.

Pelijakauma: Kovakuntoinen Celebrity Lane (13%) on aliarvostettu.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 8, 10, 11
Suuri: 8, 10, 11, 9, 1, 3

Toto64-4

Suosikki: 9 Nemea Facade kilpailee komealla voittoprosentilla ja oli hyvä viime kilpailussaan Pilvenmäki Specialissakin, vaikka jäi finaalin kuudenneksi. Kirivaihe ei sujunut sisäratajuoksun jälkeen optimaalisesti väsyvien vastustajien takana ja eikä viimeisellä 200 metrillä ollut enää helppo parannella asemia. Karsinnassa tamma oli oikein hyvä johtavan rinnalta. Nyt alla on pitkä starttiväli, mutta jos se ei näy suorituksessa, kärkisija on varmasti lähellä sopivannäköisessä tehtävässä. Hevonen oli kolhinut jalkaansa viime viikon lopulla, mutta siitä lähdetään että kaikki on kunnossa, kun valmentaja Kaisa Rossi tuo kyvykkään hevosen Vermoon.

Haastajat: 1 Like It Or Not löi Nemea Facaden Pilvenmäki Specialissa. Se aloitti sisäradalla ja nousi puolimatkassa toiselle radalle, pitäen vauhtinsa hyvin. Viime torstain välistartissa Kouvolassa tamma ei ollut loistelias, mutta hyväksyttävä kuitenkin 4. sisältä. 4 Bean Dead Cert oli viime kauden päätteeksi yksi suosikeista Uudenmaan upeimman finaalissa, mutta epäonnistui ja jäi tauolle. Kauden avaus meni pieleen kiihdytyksessä tulleen laukan vuoksi. Kykyjä on ihan kärkeen. 5 Mascot Match kiri viimeksi hyvin loppua 6. sisältä ja vaikuttaa nousukuntoiselta.

Yllättäjät: 10 Ambriel on tosi nopea ja pystyy yllättämään, jos saa säästää pätkänsä loppuun. Viimeksi suojajuoksun jälkeen irtosi terävä lyhyt kiri ja vain Dalton Hoss jäi ohittamatta. 2 Vitesse on suorittanut alakanttiin, mutta on pohjimmiltaan sen verran kyvykäs, ettei kannatuksen kuuluisi olla ihan nollissa sopivannäköisessä tehtävässä. Juha Utalan suojatti oli ihan hyvä Tammaderbyn karsinnassa viimeksi 4. sisältä ja tuli lopun kymppiä kuten kärkikin. 13 Gashaw Boko on ollut mainio pitkin kevättä ja viime juoksun perusteella kunto pitää. Ruuna kiri terävästi loppusuoraa johtavan takaa ja löi mm. paljon pelatun Callela Einsteinin 12-vauhtisessa lopetuksessa. Gashaw Boko jaksaa jyrätä ja vaikuttaa hevoselta, jota keskipitkä 2600 metrin matka puoltaa, vaikka voitot pitkiltä matkoilta puuttuvatkin toistaiseksi.

Juoksunkulku: Bean Dead Cert vie keulaan, jos pysyy askelillaan.

Pelijakauma: Melko oikein pelattu lähtö. Ambriel (4%) ja Vitesse (2%) ovat turhan pelaamattomia.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 9, 1, 4, 5
Suuri: 9, 1, 4, 5, 10, 2, 13

Toto64-5

Suosikki: 6 Dancinginthedark on ollut loistava Risto Airaksisen käsistä ja nousee kaksi vakuuttavaa voittoa alla selväksi suosikiksi nappisarjassa. Tauolta Kouvolassa Jarmo Saarela nosti 3. ulkoa kiriin 1100 metriä ennen maalia ja pian valjakko keikkui jo keulassa. Dancinginthedark vetäisi kirikierroksen 13,7-vauhdilla ja voitti pystyyn, vaikka loppu oli pelkkää rullailua. Lauantaina Jokimaan T75-lähdössä ruuna avasi hyvin johtavan rinnalle ja jatkoi avauspuolikkaan täyttyessä keulaan. Siitä se vastaili tarpeen mukaan hirmukuntoiselle Better Bossille ja oli todella hyvä märällä radalla. Tiivis kilpailutahti tuskin haittaa hevosta, jolle tärkein asia on pysyä rauhallisena. Alustavan ilmoituksen mukaan Dancinginthedark jatkaa avojaloin.

Haastajat: 3 Westcoast Skipper avaa kovaa ja juossee suosikin selässä. Siitä mitalisija olisi tiukasti haarukassa. Viime keskiviikkona Vermossa Westcoast Skipper taittoi matkaa johtavan takana ja nousi reilut 500 metriä ennen maalia toiseen pariin ulos. Antti Teivainen ei nostanut loppukurvin alussa kolmannelle radalle, mihin saattoi palaa jopa voitto. 5 Hurricane Boshoeve oli jatkuvasti hyvä ennen pikku taukoaan. Viimeksi se kiri 3. ulkoa viimeiset 700 metriä pontevasti 11,5-vauhdilla. 2 Stonecapes Pro on huippukunnossa. Toissa kerralla Kouvolassa ruuna teki hyvän 900 metrin kirin 2. ulkoa. Mikkelissä tuli ylivauhtisen juoksun voitto 2. ulkoa 500 metrin kirillä. Vastus kuitenkin kovenee nyt reilusti.

Yllättäjät: 12 Notable on hienossa vireessä, mutta jää lähtöpaikkansa vuoksi yllättäjän rooliin, samoin kuin Seinäjoella viimeksi kirikierroksen 6. ulkoa 11,9-kyytiä kulkenut 11 Bring Me Brodde. Hirmusukuinen jenkkiruuna 4 Tokarev aloitti tauolta hyväksyttävällä kirillä 5. ulkoa ja voi olla startti alla paljonkin terävämpi.

Juoksunkulku: Westcoast Skipper avaa keulaan ohi 1 Blue Flashin ja johtaa ainakin alun. Dancinginthedarkin selkä todennäköisesti kelpaa matkalla.

Pelijakauma: Dancinginthedarkin (48%) alustava kannatus on yllättävän korkealla, mutta aamun perusteella laskussa.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 6, 3, 5
Suuri: 6, 3, 5, 11

Toto64-6

Suosikki: T64-päätöskohde pelataan nöyrästi kivikovan suosikkikaksikon varaan. 10 Tahtova ja 11 Sheikki ovat huippuhevosia, jotka molemmat ovat matkalla kohti avoimia lähtöjä. Niukka kärkirankkaus on Sheikki. Se onnistui voittamaan viimeksi pikamatkalla, kun kovimmat vastustajat laukkailivat joukolla ja Julmin oli epävireinen. Ori kiri tapansa mukaan vahvasti ja tavoitti karkumatkaa yrittäneen Hevillän kalkkiviivoilla. Arto Hammar nosti 3. ulkoa kiriin 600 metriä ennen maalia ja Sheikki kulki loppumatkan 23,6-vauhdilla, mistä varsinkin loppusuoran isoa kovaa.

Haastajat: Edellä mainittu Tahtova teki lupaavat eritykset talvitauon jälkeen ja oli suuri suosikki viimeksi maililla Sheikkiä vastaan. Ruuna menetti voitonmahdollisuudet alun laukkaan, mutta näytti se jälkeen, että kunto pitää kovana. Viimeiset 1300 metriä Tahtova kulki 22,7-vauhdilla.

Yllättäjät: 9 Uljas Suomalainen kulki varsana hienosti ikäluokkalähdöissä, mutta sen jälkeen oli pitkään hiljaista. Nyt hevonen on noussut mainioon vireeseen. Kaustisella Fiilingin voittamassa T75-lähdössä ori riitti 4. ulkoa rahasijalle. Viimeksi Teivossa Uljas Suomalainen seurasi ylivauhtia aloittanutta kärkeä hajuraon päässä kolmantena ja nousi puolimatkassa toiseen pariin ulos, mistä kiri hyvin ja hävisi vain Hymynkareelle. 1 Pelipiste on myös kunnossa ja pystyy nappireisulla totosijoille näinkin kovassa porukassa. Viimeksi Turussa ruuna jyräsi hienosti 80 metrin takamatkalta ja ehti jo kiertää koko porukan, kunnes Merran Jyske vyöryi ohi kalkkiviivoilla. Tammojen kärkikastiin kuuluva kirivahva 13 Naputus on kunnossa ja saa rattailleen Pertti Puikkosen. 5 Sarsis kesti positiivisesti 23-vauhtisen ensimmäisen kilometrin keulasta viimeksi Teivossa.

Juoksunkulku: Sarsis on kiihdytyksen nopein ja puolustanee keulapaikkaa muita paalun hevosia vastaan.

Pelijakauma: Kovan suosikkikaksikon kannatus ei ole kiehunut yli. Niistä parempi merkki on Tahtova (31%). Jos lähdön pelaa leveästi, kannattaa huomioida myös pelaamaton Naputus (3%).

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 11, 10
Suuri: 11, 10