Ravivihje: Toto64 Vermo 17.4.2019

Julkaistu:

TOTO64
Vermon suurimmat Toto64-suosikit saavat suosituksiin varmistuksia.

Toto64-1

Suosikki: 1 Ice Wine voitti Forssan Toto75-lähtönsä oikein varmaan tyyliin keulapaikalta ja ykkösradalta hevosen pitäisi päästä taas mielipaikalleen johtoon. Tamma osaa ailahdella, peliosuus on aika yläkantissa ja vastassa on useampi mielenkiintoinen tauluaan parempi, niin suosituksissa lähdetään ehdottomasti varmistusten tielle.

Haastajat: 7 Jugador oli yksi viime kauden komeetoista ja voittosaldo kohosi upeasti yhteentoista, joukossa muutama oikeasti tosi kova lähtö. Tämäkin kausi alkoi ykkösellä, mutta sen jälkeen on nähty pitkillä matkoilla pari hieman virkamiessuoritusta. Ruuna on toki ollut normaalihevoseksi hyvä, muttei kyllä ihan kykyjensä ylärajoilla. Parannustakin voi toki olla luvassa, kun kausi on vasta aluillaan.

2 Dreambow'n taulu ei puhuttele, mutta kunto on vahvassa nousussa. Ruunalla on ajettu pari viimeistä optimibalanssilla ilman kenkiä ja hevonen on venynyt tätä kovemmissa lähdöissä positiivisiin suorituksiin toivottomilta lähtöpaikoilta. Helsinki-ajossa edelle jäi vain hevosia, joista jokainen olisi tässä selvä suosikki.

10 Ricocone on juossut tänä vuonna kahdesti. Tommi Kylliäinen mainosti, että talvitauko meni oikein hyvin ja hevonen onkin ollut molemmissa kauden kisoissaan rutkasti sijoitustaan parempi. Ruuna on saanut kummassakin myöhään tilaa ja lopettanut terävästi.

Yllättäjät: 5 Thai Profit on jäänyt molemmissa Suomen starteissaan pussiin, eikä hevosen koko potentiaalia ole vielä nähty uudessa kotimaassa. Varsinkin viimeksi hevonen oli tosi paineissaan loppusuoralla ja näytti menestyjältä. 3 Conny Sisun ura on edistynyt viime ajat katkonaisesti, mutta loppusyksyn starteissa oli positiivisiakin elementtejä ja luokkaahan oriilla riittää. Loputkaan hevoset eivät ole turisteja, mutta tuloskunto on ollut hakusessa ja lähtöpaikat hankalia.

Pelijakauma: Ice Wine (48 %) on liian suuri suosikki, vaikka toki vaarana on, että se saa kävellä keulassa. Kolmikko Dreambow (11 %), Ricocone (7 %) ja Thai Profit (5 %) on joka tapauksessa tauluaan ja alustavaa peliosuuttaan vaarallisempi.

Juoksunkulku: Ice Wine pitää sisältä johtopaikan, eikä luovu paikastaan. Matkavauhti riippuu siitä, kuinka aktiivisia Jugadorilla halutaan olla ulkoa. Vaarana on bluffijuoksu, jolla Ice Winea tuskin yllätetään.

IS-pelisuositus - Toto64-1

Pieni: 1, 7, 2, 10, 5
Suuri: 1, 7, 2, 10, 5

Toto64-2

Suosikit: 4 Hymynvirne aloitti Forssassa komealla esityksellä yli puolen vuoden tauolta. Ori piti sisäradalta keulapaikan ja vastaili sen jälkeen tarpeen mukaan rinnalla juosseelle Kilhakalle, sekä 2. ulkoa yrittäneelle tässäkin vastassa olevalle 2 Mopoheikille pinkoen kirilenkin 26-pintaan. Nyt ravataan hyvin todennäköisesti eri rakenteella, sillä Mopoheikin ohitse ei ole omin neuvoin kiihdytyksessä asiaa. IS Ravit näkee 7-vuotiaan silti niukkana suosikkina alustavasta pelijakaumasta poiketen.

Mopoheikki on ollut joskus terävämpikin kuin Forssan loppusuoralla, mutta nousukas paineli kuitenkin ennätyksensä. Nyt siltä riisutaan todennäköisesti taas kenkiä Lahden voittostartin tapaan ja otteisiin voisi löytyä uutta lennokkuutta. Mopoheikki juoksee tässä johtopaikalla, mikäli kuski niin haluaa, mutta ruuna osaa kyllä spurtata tosi terävästi selästäkin, kuten Lahdessa nähtiin.

Haastajat: 9 M.A. Piste on noussut aivan uudelle tasolle sen jälkeen, kun se siirtyi vuoden alkupuolella Timo Toiviaisen talliin. Totosijoja on putkessa jo kuusi, eivätkä ne ole tulleet mitenkään sisäratoja suutelemalla. Vauhtia saisi olla kesäkeleille enemmän, mutta kehitystä voisi hiljalleen olla luvassa silläkin saralla.

1 Merran Petra on oudon vähällä huomiolla, sillä nopea tamma saa lähes väkisin makoisan juoksun, todennäköisesti Mopoheikin takana 2. sisällä. Porin voitto tuli varmasti keulasta, mutta vastus on nyt tietysti rutkasti kovempaa.

Yllättäjät: 10 Mattilan Miina kehittyy hyvää tahtia jokaisella osa-alueella ja hevosesta on enemmän ohjastajana tunnetuksi tulleelle osaomistajalle Hannu Torviselle iloa vielä pitkäksi aikaa. Tamma oli Vermossa mainio kakkonen pitkällä kirillä ja viimeksi 2. ulkoa tasaisemmalla esityksellä. Huoltotauolta vire on pieni arvoitus. 12 Siiking ja 11 Nuga Rols omaavat hyvän potentiaalin tälle tasolle, mutta lähtöasetelmat ovat melko toivottomat. 6 Hurjaharja palaa pitkältä tauolta positiivisten kommenttien saattelemana, mutta voitto olisi kovassa lähdössä iso yllätys valmentajallekin.

Pelijakauma: Merran Petra (4 %) on nappipaikalta aivan liian vähällä huomiolla.

Juoksunkulku: Mopoheikki avaa johtoon, josta sillä hyvin todennäköisesti ajetaan. Merran Petra liimaantuu kantaan ja Hymynvirne tai Adven Ture jäänee rinnalle lyömään tahtirumpua.

IS-pelisuositus - Toto64-2

Pieni: 4, 2, 1
Suuri: 4, 2, 1

Toto64-3

Suosikki: Kiihdytys näyttelee todella suurta roolia kolmannessa Toto64-kohteessa. 1 Look Complete on joka tapauksessa IS Ravien ykkösrankkaus ja ideahevonen, vaikka keulapaikka saattaa lipsahtaa ulkoa pommittavalle 6 Leon Cogerille. Pussitusriski on sen jälkeen olemassa, mutta juoksu onnistuu muuten lähes väkisin. Timo Hulkkosen ruuna laukkasi raskaan juoksun jälkeen kärkisijan Teivo GP:ssä ja oli viimeksi voimia uhkuen pussissa hyvätasoisessa Haastajadivisioonassa. Täydellisen onnistumisen luulisi tulevan pian.

Haastajat: Leon Coger vastaa sitkeästi keulapaikalta ja sen osakkeet nousevat, mikäli se onnistuu ohittamaan idahevosemme alussa. Ailahteluun taipuvainen ruuna on löytänyt nyt vakaan suoritustason ja oli viimeksi Haastajafinaalissa hyvä kolmas hurjan kaksikon Questionmark Me-North Lexus takana 3. sisältä.

3 Deangelo on pelikansan alustava suosikki, eikä sitä allekirjoiteta. Viime juoksun saa toki unohtaa, kun hevonen kiersi rajussa alkuvauhdissa johtavan rinnalle, muttei ruuna ollut sitä edellisessäkään ihan terävimmillään, vaikka toki kiri parijonosta 11-kyytiä viimeiset 700 metriä. Potentiaalia voittoon on tietysti, mutta suosikkiasema on väärin.

2 Cavalier Brodde palaa lyhyeltä sairastauolta ja on heti varottava. Voittostarteissaan ruuna oli mainio ja sen pitäisi nyt palata sille tasolle tai ainakin lähemmäksi sitä tasoa. Hevosella on mainio tarkkailuasema valmiiksi toiselle, kun moni satsaa alkuun.

4 Al E. Gador Zetin juoksut ovat menneet viimeisissä ihan mahdottomiksi, eikä sitä tuomita vielä laskukuntoiseksi. Kyydissä on nyt mielenkiintoisesti ensimmäistä kertaa Suomessa joku muu kuin valmentaja ja eiköhän kenkiäkin riisuta taas.

Yllättäjät: 12 The Dude kesti viimeksi hyväksyttävästi 08,5-avauksen ja on iskussa, mutta 12-radalta tulee kiire, vaikka lähtö ajettaisiin miten päin. 10 Ergo Am on suorittanut varmasti, mutta kaipaisi lisäterävyyttä voittaakseen näin kovan seuran takaa. 9 Spade Ace Frido oli syksyllä usein ideahevosena näissä sarjoissa, mutta on tuskin tauolta notkeimmillaan.

Pelijakauma: Look Complete (22 %) nostettaisiin suosikiksi. Deangelo (30 %) on aivan liikaa luotettu ja sen ohi pelikiinnostavuudessa kipuavat myös Leon Coger (15 %) sekä Cavalier Brodde (8 %).

Juoksunkulku: Eturivissä on monta nopeaa. Look Complete pystynee torjumaan Deangelon ja Al E. Gador Zetin, mutta Leon Cogerin kiihtyvyys taitaa olla liikaa. Lähtöön saattaisi olla luvassa vauhtia ihan reilustikin.

IS-pelisuositus - Toto64-3

Pieni: 1
Suuri: 1, 6, 2

Toto64-4

Suosikki: 15 Cyrius d'Ariane oli viikko sitten Voimaliigassa suorastaan häikäisevä, kun se paineli paalulta selityksittä karkuun paljon enemmän tienanneilta takamatkojen haastajiltaan ja pysäytti kellot aikaan 14,8/3100 metriä. Nyt pitää yrittää takaa, mutta toissa startissa ruuna näytti tätä vastaavassa tehtävässä, ettei se ole ongelma. Kahdelta takamatkalta on riskejä, mutta ilman suuria liikenneruuhkia suosikki pystyy kiertämään kaikki.

Haastajat: 10 Notable on parantanut paljon, kun se on päässyt kesäbalanssiin. Ruuna voitti Teivossa näytöstyyliin ja oli viimeksikin vahva kakkonen hyvän hevosen kupeelta. Matka sopii ja Antti Teivainen karauttanee jo matkalla eteenpäin. Sillä taktiikalla ruuna voisi päästä suosikilta karkuun.

5 Knocking Match on kehittynyt nopeaan tahtiin ja paljon. Viimeksi ruuna marssi pitkällä kirillä vakuuttavaan voittoon Toto64-tasolla ja varsinaiset rajat ovat vielä mittaamatta. 4-vuotias starttaa uransa ensimmäiselle pitkälle matkalle ja kohtaa aiempaa kovempia, muttei sitä uskalla täysin sivuuttaakaan. Olemuksen perusteella fysiikka voi riittää vaikka kuinka pitkälle.

Yllättäjät: Vähän pelatuissakin on kovia tekijöitä ja ainakin jotenkin hajoittamalla lähtöön kannattaisi ottaa enemmänkin tavaraa. 8 First Revengessa on rutkasti potentiaalia, mutta meno on vielä hieman hakemista ravin osalta. Ruuna yllättää jatkossa koviakin, kunhan kaikki palaset loksahtavat kohdalleen. 12 Borgmeister ja 11 Stonecapes Quantum ovat voittaneet tällä kaudella jo Toto64-tasolla. Matkan ei pitäisi olla ongelma ja niissä on yllätyspotentiaalia, kunhan juoksu natsaa. 9 Valiant Dream otti voittonsa terävällä kirillä ja oli viimeksi edelleen samalla tasolla, mutta kirivaihe meni onnettomasti.

Pelijakauma: Cyrius d'Ariane (56 %) on hurja pitkän matkan menijä, mutta kahdelta pakilta voi olla luvassa murheita juoksunkulkuun. Selvä suosikkiasema on oikein, mutta alustavat pinnat ovat jo liikaa. Notable (8 %) kiehtoo erityisesti, sillä aktiivisella taktiikalla sillä on sauma johtopaikalle matkalla, eikä sitä ole suosikinkaan helppo ajaa sen jälkeen kiinni.

Juoksunkulku: Paalun hevoset ratkovat ensin välinsä, mutta Notable etenee avauskierroksen aikana todennäköisesti johtoon. Cyrius d'Arianella saatetaan tehdä myös aikainen ratkaisu.

IS-pelisuositus - Toto64-4

Pieni: 15, 10, 5
Suuri: 15, 10, 5

Toto64-5

Suosikki: Kultadivisioona on todella mielenkiintoinen ja tasokas lähtö. 2 Next Direction on kiertänyt molemmissa kauden starteissaan matkalla johtavan rinnalle ja ollut äärimmäisen sitkeä, vaikka voittotili on vielä avaamatta. Ruuna kyllä ansaitsisi ehdottomasti jo voitonkin ja on nyt niukka suosikki, muttei tätäkään kisaa ole helppo johtavan rinnalta voittaa, kun siihen hevonen hyvin todennäköisesti taas jää.

Haastajat: 4 Edward Ale oli Helsinki-ajossa kiistatta pettymys johtopaikalta, mutta hakataan siihen ideahevosena vieläkin päätä kuin Karjalan mäntyyn. Ruunalle asetetaan ainakin ensimmäistä kertaa nykyisestä tallista oikeat jenkit perään, se on keulasuosikki ja se hevonen joka on ohitettava voittaakseen. Veteraani voisi parantaa otteitaan vielä kauden kolmanteen starttiinsa.

1 Top of The World on Hippoksen rata-arvontalaitteiston suosiossa. Helsinki-ajossa ruuna sai nappijuoksun 2. sisällä ja pinkoi lopulta kilpailuennätyksellä omille teilleen, kun Hannu Torvinen antoi hevoselle menoluvan viimeisessä kaarteessa. Juoksupaikka on taas johtavan takana ja tottakai temppu voisi onnistua jälleen, muttei kiritila välttämättä nyt löydy yhtä yksinkertaisesti. Finlandia-paikka taskussa ei tosin revitä tähän välttämättä kaikkea irti.

Yllättäjät: 9 Special Envoy kuuluu lapulle, ainakin jos revittää useamman. Sähäkkä ruuna laukkasi Teivossa ihan kärkisijan ja oli Helsinki-ajossa voimissaan pussissa. Perttunen päästelee taas riskillä sisärataa, mutta jos tilaa tulee sopivasti, niin voittokin on ihan mahdollinen. 8 T.Rexin juoksu meni Helsinki-ajossa monkään, kun se yritti kiertää matkalla toiselle ilman vetoapua, mutta joutui palaamaan hännille. Valmentaja kaavailee tähän kisaan passiivista taktiikkaa, mutta se olisi tietysti vielä hyvä varmistaa ratakommenteista, sillä parin poisjäännin myötä paikka paranee. Kovin helppoa juoksua ei ole luvassa missään tapauksessa ja voitto menisi nyt yllätyskategoriaan. 11 Workout Wonder näytti viimeksi tauolta paremmalta kuin hetkeen ja kiri 08,6/400 metriä, mutta lähtöpaikka on karmea. 10 Seabiscuit parantaa kesäkengässä, mutta kierteleminen ei enää tällä tasolla luonnistu.

Pelijakauma: Edward Alen (13 %) kuuluisi olla jenkeillä selvästi enemmän luotettu. Top of The World (27 %) ei kiehdo.

Juoksunkulku: Edward Ale liitää keulaan ja saa Top of The Worldin taakseen. T.Rexilla peruutellaan hyvin todennäköisesti alussa ja Next Directionin kohtalona on taas paikka johtavan rinnalla. Matkalla saatetaan mennä yllättävän hiljaakin.

IS-pelisuositus - Toto64-5

Pieni: 4
Suuri: 2, 4, 9

Toto64-6

Suosikki: 9 Eeti on voittanut yhtä pussitusta lukuun ottamatta kaikki kauden starttinsa ja esityksistä on ollut vaikea löytää moitittavaa. Ori pääsee takamatkan kakkoselta sujuvasti parijonoon, josta siltä on nähty tulisia kirejä jo useampi.

Haastajat: 13 Draken on äärimmäisen kiinnostava tukirasti suosikille. Alkuvuoden voittokulku on tauonnut, mutta hevonen vaikuttaa edelleen huippuvireiseltä. Forssassa takakengittä koittanut Draken laukkasi viimeisessä kaarteessa vauhdikkaasta kiristä ja näytti siltä, että kyytiä olisi ollut nousta jopa haastamaan hurjaa Kartieria. Hypyn jälkeen ruuna polki vinhasti loppua.

4 Siporin Santtu aloitti viimeksi uudelta valmentajalta ja pitkältä tauolta ja oli kuin uudestisyntynyt. Ruuna vei ulkoa keulaan, piti vauhdin reippaana ja voitti oikein helposti. Haastaja ei ole aiemmin uralla ollut kovinkaan tasalaatuinen suorittaja, mutta jospa lehti olisi sillä saralla nyt kääntynyt. Vaikea arvioitava silti edelleen.

Yllättäjät: 11 Ypäjä Luotsi voitti viime vuonna Kriterium-karsinnan, mutta laukkasi finaalissa. Satakunta-ajosta tuli totosija ja vähän lohtua. Uusi kausi alkoi hienolla kirivoitolla, mutta nyt vastus on entistä kovempaa. Lupaava varsa kuitenkin. 12 Sokru vetristyy tauon jäljiltä koko ajan, mutta kaikkien kovien lyöminen yllättäisi. 6 Hulluduunari voitti Teivossa keulasta, mutta nyt rima on hurjasti korkeammalla. Nopea 2 Tähtimenevä seurailee sitkeästi, mutta ei voita mielellään, eikä hevonen innosta T-pelissä, vaikka hyvä sijoitus ei yllättäisi.

Pelijakauma: Eeti (43 %) on liian suuri suosikki ja Draken (17 %) nostetaan aivan sen kantaan. Siporin Santulla on edelleen kysymysmerkkejä ja 25 prosenttia on liikaa.

Juoksunkulku: Tähtimenevä nappaa ensin keulapaikan. Hulluduunari tulee nopeasti kyselemään johtopaikkaa ja Siporin Santullakin ollaan varmasti aktiivisia taas, mikäli se käynnistyy ravilla. Draken voisi päästä takamatkan juoksuradalta oikeinkin hyviin asemiin, vaikka numero on iso. Eetilla odotellaan kirivaihetta.

IS-pelisuositus - Toto64-6

Pieni: 9, 13
Suuri: 9, 13