Ravivihje: Toto5 Pori 16.4.2019

Julkaistu:

TOTO5
Toto4-varma säästetään päätöskohteeseen.

Toto5-1

Suosikki: 2 Indyana Joness ei ole toistaiseksi tappiota kokenut. Ruuna on voittanut monenlaisilla eri juoksuilla, sillä hevonen aloitti keulavoitolla ja jatkoi tämän jälkeen vakuuttavalla kiriykkösellä. Viimeksi viisivuotias laukkasi lähtöön, mutta pystyi silti kiertämään jokaisen vastustajansa. Ruunalla on vielä vähän rutiinia ja sitä kautta epävarmuustekijöitä on olemassa, mutta ehjällä juoksulla se ilman muuta osallistuu taistoon parhaista paloista.

Haastaja: 12 Tattoo Avenger ei vakuuttanut tauolta paluussaan, vaikka lähtökin oli tasokas Pilvenmäki Special -karsinta. Viimeksi ruuna laukkasi lähdössä ja toiseksi viimeisessä kaarteessa. Jälkimmäisen hypyn jälkeen hevonen lopetti hyvin ja osoitti kilpailevansa nousuvireessä.

Yllättäjät: 4 Alejandro teki toissa kerralla OK-lopetuksen 3. sisältä. Viimeksi ruuna laukkasi viimeisellä takasuoralla, ja näytti siltä, ettei menestystä olisi tullut puhtaallakaan juoksulla. Lähtöpaikka suosii, kun ruuna pääsee asiallisesti matkaan. 9 Summersine matkusti Porissa johtavan kannassa. Tamma haastoi maalisuoralla kelpo tavalla voittajan ja sai startin alle taukonsa jälkeen. 7 Arrogance aloitti parilla kelpo suorituksella syksyllä, mutta viime starteissa meno ei vakuuttanut. Ruuna palaa paussilta ja pari liian kovaa taitaa olla vastassa voittoa ajatellen. 6 Queen Of The World ei ole toistaiseksi säväyttänyt, mutta tamma pystyy parempaan, kun pääsee kunnolla starttirytmiin käsiksi. 10 Cracked Password laukkasi Teivossa lähtöön ollen tämän jälkeen jonkin verran sijoitustaan parempi.

Pelijakauma: Tattoo Avengerin peliosuus (28%) kuuluisi olla lähempänä Indyana Jonessin vastaavaa (55%).

Juoksunkulku: Alejandro ja Arrogance pääsevät eturivistä hyvin matkaan. Ensin mainittu juossee johtopaikalla.

IS-pelisuositus - Toto5-1

Pieni: 2, 12
Suuri: 2, 12, 4, 9

Toto5-2

Suosikki: Kakkoskohteessa suosikkikolmikko erottuu muista. 8 Micro Queen kiri Teivossa johtavan takaa ykköseksi ja löi voitokkaan Stay On Topin. Turussa tamma jäi heikolta lähtöpaikalta turhan kauas 5. ulos, mistä tamma teki asiallisen loppuvedon.

Haastajat: 3 War Child ei kuukauden alussa pystynyt nousemaan vauhtijuoksussa takaa kärkeen. Viimeksi tamma oli parempi runtaten 3. ulkoa kärjen tuntumaan. Voiton viisivuotias hävisi selvästi. 7 Chloe Hoo palasi Porissa hyvässä iskussa tauolta ja runttasi 3. ulkoa väkevästi perille. Mikäli tamma on samanlainen tai jopa hieman parantaa, saavat vastustajatkin laittaa parastaan pöytään.

Yllättäjät: 9 Nat King aloitti toissa kerralla johtavan rinnalla ja joutui kirivaiheessa tekemään työt kolmannella radalla. Siihen nähden esitys oli kelpo luokkaa. Viimeksi ruuna laukkasi sisäradalla etusuoralla hylkäykseen. 6 Jumpper Frost nousi ohjastajan oivalluksena etusuoralla sisäradalta 3. ulos, mistä hevonen hyökkäsi loppukurvissa. Loppuveto oli asiallinen ja startti alla ruuna pystyy petraamaan. 4 Teresa Maxilla on alla hyvät lopetukset sisäratajuoksuilla. Samanlaisena takka pystyy nytkin nousemaan kärjen tuntumaan. Loistoasemista matkaan pääsevä 1 Victor Hollow ja Porissa 5. ulkoa takajoukoissa pysynyt 5 Viva Avenger tulevat seuraavina.

Pelijakauma: Micro Queen (22%) on alipelattu suosikkimme, kun Chloe Hoota (29%) on meidän makuun pelattu hieman liikaa.

Juoksunkulku: Eturivissä ei ole starttiraketteja. Teresa Max saattaa hakeutua alussa sisäradalle, mutta sille kelpaisi ainakin War Childin tai Chloe Hoon selkä. Micro Queen olisi hyvä avaaja, mutta nähtäväksi jää, satsataanko sillä ulkoradan lähtöpaikalta.

IS-pelisuositus - Toto5-2

Pieni: 8, 3, 7, 9
Suuri: 8, 3, 7, 9, 6, 4, 1

Toto5-3

Suosikki: Viime kauden Derby-kakkonen 4 Vixus aloitti kautensa viimeksi Oulussa, missä ori pääsi aikatasoituksessa paalulta matkaan. Ori hoiteli erittäin helpon tehtävän varmasti, vaikka osoittautui startin jälkeen kipeäksi. Oriilla on paussia alla, mutta valmentajan mukaan harjoitusotteet etenkin hiiteissä ovat olleet sitä luokkaa, että Vixus palaa hyvässä iskussa starttiviivalle. Taustajoukot odottavat siltä heti hyvää suoritusta.

Haastajat: 5 Rapin Aatos lopetti mainiosti sekä Vermossa että Forssassa, missä edelle jäi vain kolmikko Polara-Vixen-Tähen Toivomus. Tällä kertaa viivalla ei ole yhtä laajalti kovia nimiä, joten oritta on ilman muuta odotettava mukaan tototaistoon. 8 Larvan Hurmos ei vakuuttanut Vermossa paussilta, mutta meni startin ansiosta eteenpäin ja kiri Seinäjoella 4. ulkoa yli kierroksen kirillä hyvin perille. Lähtöpaikka on ikävä, mutta ori jaksaa tehdä töitä ulkoradoilla.

Yllättäjät: On vaikea uskoa, että voitto lipeäisi suosikkikolmikon ulkopuolelle. 6 Caijus olisi kyvykäs haastaja, mutta sairauspaussilta sen voitto yllättäisi. 7 Varjomanni seuraili Vermossa johtavan takaa varmasti kaksariin. Seinäjoella hevonen matkasi 3. sisältä, mistä ruuna lopetti tasaisesti. Sijoitus kärjen tuntumassa olisi mainio saavutus. 2 Kujanpään Jyräys seuraili Vermossa 4. sisältä 10 Diporexin takaa maksimisijoitukseen. Diporexilla tähdätään monté-lähtöihin, missä ruuna on kulkenut mukavasti. Rahasijakin olisi kärryt perässä hyvä suoritus. 1 Nopsan Vauhti pääsee auton takaa napakasti matkaan. Vire on paussilta arvoitus. 9 B. Tuuma nousi Kouvolassa 3. sisältä viimeisellä takasuoralla 2. ulos. Ori tsemppasi mukavasti ja nousi Vieskerin Valon ja Rokin Maxin vanavedessä totoon.

Pelijakauma: Vixus (37%) voisi olla enemmänkin vedetty.

Juoksunkulku: Vixus avaa keulaan ohi Nopsan Vauhdin. Rapin Aatos tai Larvan Hurmos kiertyy rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto5-3

Pieni: 4, 5, 8
Suuri: 4, 5, 8

Toto5-4

Suosikki: 5 Questionmark Me voitti toissa kerralla vuorenvarmasti parijonosta. Viimeksi ruuna täräytti auton perästä kovaa liikkeelle ja katsoi ensimmäiset keulat. Lopullinen juoksupaikka löytyi tallikaveri North Lexuksen takaa, mistä ruuna täräytti 08,5 -lopetuksessa edelle. Questionmark Me pääsee tarvittaessa kovaa matkaan, mutta sillä on suurimmalta osin otettu startti maltilla, kun ruuna palkitsee terävällä loppukirillään illasta toiseen. Se on jälleen paha lyötävä.

Haastajat: 2 Juliet Ale matkasi Seinäjoella johtaneen Freelancerin kannassa. Tamma lopetti hyvin ja pyrki haastamaan Freelancerin nousten tämän rinnalle. Juliet Ale avaa hyvin ja tällä kertaa keulataktiikka on mahdollinen. 3 Lily's Star aloitti kautensa kelpo suorituksella keulasta. Teivossa tamma teki parhaansa takapareista, mistä hevonen ei ole välttämättä ollut yhtä hyvä kuin kärkiporukasta. Viimeksi hevonen juoksi keulassa ja kesti kovan tempon asiallisesti maalisuoran alkuun asti. Lily's Star avaa auton takaa hyvin, mutta Juliet Alen ohi ei välttämättä ole asiaa. Hyvä juoksu on joka tapauksessa tiedossa.

Yllättäjät: 9 Real Red parantaa koko ajan. Viimeksi tammalla ajettiin nätisti heikolta lähtöpaikalta, kun hevosta pyritään kilpailuttamaan tasaisesti läpi kauden eikä sille haluta antaa liian raskaita juoksuja alkukaudesta. Lopulta kuusivuotias jäi voimissaan vaille kiritilaa. 4 Sahara Foxylady otti Teivossa maksimit 3. sisältä ja viimeksi tamma seuraili 2. ulkoa. Rahasija olisi hyvä saavutus. 6 Ranch Movie Star seuraili Turussa 4. sisältä/2. ulkoa viidenneksi. Tamma on saanut talvitauon jälkeen muutaman startin alle ja pystyy parempaan.

Pelijakauma: Questionmark Me (46%) on papereissamme peliprosenttejaan selvempi ykkösmerkki.

Juoksunkulku: Juliet Ale pyrkii torjumaan Lily's Starin ja onnistunee tässä. Lily's Star pyrkii johtavan kantaan ja matkavauhti rauhoittuu tämän jälkeen selvästi. Ohjastaja pyrkii tarjoamaan Questionmark Me:lle kaikilla keinoin selkäjuoksun, mutta hevonen saattaa jäädä toisen radan veturiksi.

IS-pelisuositus - Toto5-4

Pieni: 5, 2, 3, 9
Suuri: 5, 2, 3, 9

Toto5-5

Suosikki: 15 Riipinen jatkoi hyviä otteitaan Seinäjoella, missä ori pääsi toisessa kaarteessa johtoon. Hevonen laukkasi maalisuoralla voimissaan, kun vastustaja iski selästä rinnalle. Tällä kertaa vastus on sopivaa tasoa ja ravaaminen on todennäköistä, kun oriin ei tarvitse kulkea yhtä kovaa kuin viimeksi.

Haastajat: 11 Merran Jyske palaa paussilta eikä sarjakaan suosi sitä. Riipisellä on matkaa pahimpaan kilpakumppaniin vain 20 metriä, mikä on suosikin etu. 2 Siinan Tähti ei vakuuttanut Ylivieskassa, missä märkä ratakaan ei suosinut. Kuopiossa ruuna matkasi 4. sisällä ja lopetti aivan mukavasti neljänneksi. Siinan Tähti parantaa koko ajan eikä ole ulkona kärkikuvioista. 7 Trendi oli Teivossa kaukana parhaastaan. Ruuna sai startin alle ja pääsee asiallisena avaajana asemiin. Napakka rata ei suosinut Kaustisella 3 Linkeliä, jota jouduttiin kisan jälkeen laittamaan. Lähtöpaikka on hyvä ja keulasta tamma olisi parhaimmillaan.

Yllättäjät: 16 Pelipiste runttasi Turussa väkisin ykköseksi ohi keulassa vastaan laittaneen 8 Verna-Illuusian. Olisi yllätys, jos Pelipiste pystyisi lyömään ravaavan Riipisen, joka myös starttaa 40 metrin pakilta. 13 Tuli-Rubiini lopetti Porissa positiivisesti sisäratajuoksulla. Seinäjoella hevonen matkasi lähtölaukan jälkeen 7. sisällä, mistä oli mahdotonta nousta mukaan kärkikamppailuun. Ehjällä juoksulla Tuli-Rubiini pystyisi nousemaan totomatsiin. Porissa johtavan takaa kakkoseksi kestänyt 6 Tulisin tulee seuraavana ennen tasavauhtista 10 Ukaasia, parasta virettään hakevaa 12 Taksvenlaa ja tauolta palaavaa 14 Hohdon Iinestä.

Pelijakauma: Näemme Riipisen (32%) peliosuuttaan vahvempana suosikkina ja jätämme sen rivien varmaksi.

Juoksunkulku: Linkeli ja Trendi ratkaisevat keulapaikan kohtalon. Johtavan rinnalle ei ole hirveästi halukkaita ellei takamatkan Ukaasi tai Merran Jyske kierrä siihen.

IS-pelisuositus - Toto5-5

Pieni: 15
Suuri: 15