Ravivihje: Toto65 Magic Monday 15.4.2019

Julkaistu:

MAGIC MONDAY
Hiihtomiesten Bismarck Comery jatkaa voittokannassa.

Toto65-1

Suosikit: 2 Nalli Napero ja 11 Jullen Eko erottuvat avauskohteessa selvästi ja pelijakaumassa alustavasti tasapäin. Kymmenen päivää sitten Kuopiossa Nalli Napero oli jyräämässä johtavan rinnalta Jullen Ekon ohi voittoon, mutta laukkasi loppusuoran alussa. Feija Lindgrenin ori on nyt selvästi paremmalla lähtöpaikalla ja on vaikea perustella miksei sen kuuluisi siten olla suosikki. Valmentaja varoittelee, että laukkariski kasvaa, kun hevonen juoksee pitkästä aikaa kesäkengässä.

Jullen Eko on vakaassa iskussa ja Nalli Naperoa ravivarmempi suorittaja. Kuopiossa ruuna piti keulasta varmaan voittoon Nalli Naperon laukattua ja sivusi ennätystään. Oulun ykkönen irtosi sisäratajuoksulla, kun hevonen vaihtoi tilaa saatuaan tosi terävästi rytmiä. Sen perusteella selkäjuoksu voi olla keulajuoksua parempikin vaihtoehto, mutta toisaalta vähemmän ajavalla kuskilla riskit lisääntyvät, kun pitää tehdä enemmän valintoja matkalla.

Yllättäjät: 7 Pontriot vaikuttaa muista selvästi kovimmalta. Ruuna laukkasi viimeksi kärkisijan vahvan kiertelyn päätteeksi viimeisessä kaarteessa, eikä hävinnyt Oulussa johtavan rinnalta paljoakaan nappijuoksun saaneelle Jullen Ekolle. 4 Hullupoika on napannut kaksi voittoa peräjälkeen ja esitykset ovat toki olleet rehtejä, mutta läheskään tämän lähdön suosikkikaksikon veroisia ei ole ollut vastassa. 8 Kuuraparta ja 6 Feetteri ovat tulleet tauolta aivan kelpo sykkeellä ja saattavat edelleen parantaa, mutta voittoa ajatellen pitäisi löytää aika paljon lisää vauhtia. 9 Svartsjöfaks palaa tähän tauolta. Ainakin aiemmin se on niiltä vaatinut startteja, mutta fysiikaltaan hevonen ei häviäisi paljon suosikkikaksikollekaan. 1 Suvileilla riittää vauhtia, mutta hyppy tulee oikeastaan aina. 10 Camillo ravaa 1. kertaa urallaan ilman kenkiä, mutta parannettavaa taitaa olla siltikin liiaksi.

Pelijakauma: Nalli Naperon (36 %) kuuluisi erottua hieman Jullen Ekosta (36 %), mutta kaksikko erottuu oikealla tavalla muista. Hullupoika (14 %) on liikaa luotettu ja Pontriot (4 %) nousisi sen edelle kolmoshevoseksi.

Juoksunkulku: Feetteri avaa Nalli Naperon ohella hyvin, mutta eiköhän sille kelpaa jatkossa sen selkä, vaikka se alussa pääsisikin ensin johtoon.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 2
Suuri: 2, 11, 7

Toto65-2

Suosikki: Toinen kohde on rajattu enintään 4000 euroa tänä vuonna tienanneille ja normaalista mukavasti poikkeava sarjamääritys on kerännyt harmittavan vähän hevosia. 6 Brooklyn Hillillä on alla parikin vaisua kautta, eikä se viime vuonna juossut Ruotsissa kilpaa kuin kerran. Uusi valmentaja Tapio Mäki-Tulokas varoittelee, että hevosella halutaan aloittaa maltillisella taktiikalla tunnustellen, mutta toisaalta samassa kokeessa tätä heikommin esiintynyt Shotproof voitti perjantaina Kouvolassa samoin kommentein tätä kovemman porukan näytöstyyliin ja pakko Brooklyn Hilliä on sen perusteella arvostaa ainakin jonkin verran.

Haastajat: 2 Stricker jäi Mikkelin Kultadivisioonassa sisäratajuoksun jälkeen pussiin. Teivossa vastaavassa lähdössä tilaa löytyi 5. sisältä, mutta 12,1-vauhtinen kirikierros ei vain riittänyt lopussa ohituksiin. Nyt vastus on maltillisempaa ja sisäradalta voisi olla luvassa keulajuoksu. Ruuna palaa jenkkeihin, joita ei viimeksi ollut.

5 Grant Boko kierteli Teivossa viimeisen tuhannen ulkoradoilla ja esitys oli samaa tasoa edellisen kanssa, vaikka maalissa oli jonkin verran eroa. Markku Nieminen odotti hevoselta paljon Seinäjoella, mutta siellä se oli koko päivän nahkea. Ei unohdeta ruunaa vielä, sillä luokka riittää kyllä tässä.

Yllättäjät: 7 Make It Quick oli oikein rehti Jokimaan ja Teivon kakkosissaan, sillä se joutui niissä molemmissa alkumatkallakin töihin. Kouvolassa ruuna juuttui alussa kolmannelle ja peruutti hännille, mistä se ei loistanut, muttei sieltä nyt olisi ollut Hopeadivisioonassa enää realististakaan odottaa menestystä. 4 Fire Spruce olisi jäänyt tuossa lähdössä myös taustalle ilman lopun laukkaansa. Rutinoitunut tamma väläyttelee ajoittain, mutta voitot ovat olleet näissä lähdöissä jo pitkään harvassa. 3 Victor Quo Vadis piristynee etukengittä, mutta tuskin riittävästi voittoa ajatellen.

Pelijakauma: Brooklyn Hill on pohjimmiltaan iso arvoitus ja nousussa oleva sekä aamun 40 prosenttia on auttamatta liikaa. Oikeastaan kaikissa haastajissa olisi siten pelikelpoisuutta ja rastataan lähtö leveästi.

Juoksunkulku: Ainakin radoilta 2-4 avataan hyvin. Stricker mielii niistä vahvimmin johtoon. Brooklyn Hill ei ole Ruotsissa loistanut kiihtyvyydellään ja oletus on, ettei sillä olla nyt edes satsaamassa.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 6, 2, 5, 7
Suuri: 6, 2, 5, 7, 4

Toto65-3

Suosikki: 2 Quite Special on tehnyt Antti Ojanperän tallista kolme starttia ja ollut joka kerta mainio, vaikka voittotili on vielä avaamatta. Bodenin V75-lähdössä ruuna oli oikein voimissaan pussissa, kun se jäi takamatkan sisäradalta tukalaan paikkaan heti kiihdytyksessä. Nyt asetelmat näyttävät siltä, että luvassa olisi keulajuoksu, eikä 5-vuotiasta olisi siitä helppoa kellistää.

Haastaja: 6 Faith In Life on syytä mahduttaa edellisen kaveriksi, vaikka sille on luvassa oikeastaan väkisinkin raskaampi juoksu ja hyvin todennäköisesti suosikin rinnalla toisella ilman vetoapua. Ruuna taisteli siitä upeasti Seinäjoella ja pystyy punnertamaan taaskin voittotaistoon.

Yllättäjät: 8 Galvani Boko palasi muutama viikko sitten tauolta Åbyssä ja kesti siellä mainiolla tuloksella keulasta kakkoseksi. Sen jälkeen moni asia on muuttunut ja ruunan osoite on vaihtunut Savon sydämeen. Vauhtia hevosella tuntuisi riittävän, mutta lähtöpaikka on karmean huono Suomen avaukseen. 9 Caddie Jo on esiintynyt Suomessa jo neljä kertaa ja varsinkin Oulun starteista jäi ihan hyvä kuva, kun hevonen voitti keulasta ja puristi johtavan rinnalta toiseksi. 1 Spitfire Effe on piristynyt selvästi viimeisissään ja nappipaikalta mahdollinen venyjä ainakin viimeiselle troikkasijalle. 3 Easy Vacation voitti viime vuonna neljä kertaa, mutta tämä kausi on ollut kankeampaa. Viimeksi nähtiin hieman parempaa, kun ruuna kiri 4. ulkoa hyvin, mutta tämän lähdön parhaille se ei kyllä vielä riitä. 10 Quartam de Caelo osaa kiri nappijuoksulla terävästi, mutta jäänee tässä takarivistä turhan kauas. 5 Hollywood Hills voitti Ylivieskan kurassa sopivan porukan nahkeasti keulasta ja vastuksen koventuessa on oletettavasti taas vaikeampaa.

Pelijakauma: Ei ihmeitä. Suosikkikaksikko erottuu aiheesta ja lähtö yritetään selvittää kahdella merkillä. Galvani Boko (11 %) on kurjalta paikalta hieman liikaa rastattu haastaja.

Juoksunkulku: Quite Special juoksee keulassa, jos ohjastaja niin haluaa ja miksei haluisi. Faith In Life kiertyy rinnalle. Galvani Boko olisi häijyn nopea alussa, mutta Suomen avauksessa tuskin halutaan ladata ulkoa hulluna.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 2, 6
Suuri: 2, 6

Toto65-4

Suosikki: 5 Bismarck Comery marssii sellaisella tyylillä, että hevosesta on omistajaportaaseen kuuluville hiihtomiehille iloa vielä hyvin pitkäksi aikaa. Viimeksi ruuna paineli Toto65-lähdössä johtopaikalta todella helppoon tyyliin 15,4/2100 metriä ja tuon perusteella rahkeita on vielä paljon parempaankin. Suosikki kunnioitettaneen taaskin johtoon ja varsinkin siitä tappio olisi iso yllätys. Vastus on toki kovempaa kuin kertaakaan aiemmin ja 80 prosenttia on siihen nähden hurja peliosuus, mutta toisaalta rivin selvästi todennäköisin voittaja on usein luotettavin varmavalinta ainakin pienempiin ja suoriin pelisuosituksiin.

Yllättäjät: 1 Baron Box on asettunut epävarmuutensa kanssa ja voittoja on tullut sen jälkeen neljä putkeen toinen toistaan komeammilla esityksillä. Ori vaikuttaa hevoselta, jolle ykkösrata on hyvin todennäköinen haitta ja sisältä juoksuasema on melko varmasti tukala. 4 Majestic Missy on kirinyt Toto64-lähdöissä pari kertaa pirteästi vaikeista asemista ja on selvässä nousussa. Nyt tammalla on pitkästä aikaa asiallinen lähtöpaikka. 12 Talladega Ranger on tauluaan vaarallisempi, mutta kurjalla paikalla. Ruuna laukkasi Jyväskylän Derbysarjassa loppusuoralla keulapaikalta ehkä jopa voiton ja Forssan PS-karsinnassa se oli voimissaan pussissa. 3 Guilty Pleasure napsi Ruotsissa tammikuussa kakkosia ja on edelleen kehittyvä tapaus. Alussa sähäkkä 6 Step Noble saisi taistella innokkaammin, mutta vauhdikkaan hevosen totosija ei saa yllättää. 7 Andreas Speed puski Vermossa 5. ulkoa pitkällä kirillä sitkeästi ykköseksi, mutta nyt lähtö on merkittävästi kovempi. 9 Magic From Heaven taklattiin viimeksi. Tamma väläytteli viime kaudella ja on nyt saanut pari starttia kroppaansa tauolta.

Pelijakauma: Bismarck Comery (80 %) on jonkin verran liikaa luotettu, muttei nyt niin vaarallisen paljon, etteikö sitä voisi käyttää silti varmanakin. Yllättäjistä Majestic Missy (2 %) olisi kiinnostavin.

Juoksunkulku: Baron Box jää alussa jalkoihin. Radoilta 3,4 ja 6 avataan ainakin lujaa. Bismarck Comery pääsee myös liikkeelle ja eiköhän sen selkä kelpaa viimeistään ensimmäisellä takasuoralla kaikille, oli johdossa sitten siinä vaiheessa Guilty Pleasure, Majestic Missy tai Step Noble.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 5
Suuri: 5

Toto65-5

Suosikki: Oulun avoimessa juostaan hieman poikkeuksellisesti 2600 metriä. Miellyttävä piristys, mutta on hyvä huomioida, että se on harvinainen matka monelle näinkin rutinoituneelle. 3 Callela Leonard on esittänyt vakaata virettä läpi kevään ja tuskin moittii matkaa. Bodenin V75-lähdössä ruuna kiri vaikeista asemista positiivisesti totoon. Oulun raviradan tallikommenttien mukaan hevosella kokeillaan 1. kertaa uralla ilman kenkiä. Joen mukaan se on arvoitus, mutta kyllähän se yleensä tuo lisäpotkua.

Haastajat: 6 Regent Zet oli Oulussa pettymys keulasta, mutta viimeksi Bodenissa taas parempi. Ruuna latasi ulkoa keulaan, luovutti paikkansa pois, nousi matkalla 2. ulos ja kiri Callela Leonardin edellä neljänneksi häviten sille vain senttejä. Ruuna pamauttaa taas johtoon, mutta lopullinen taktiikka on vielä piilossa.

5 Victory Bonsai on löytänyt taas itseään ja Kaustisella tuli jo ihan komea kirivoitto vauhtijuoksussa. Ruuna on ollut pitkään hieman diesel, joten matkan luulisi olevan plussaa.

2 Maffioso Face joutui Kaustisella kiertämään matkalla statistin ja sai turhia lisämetrejä, mutta kiri silti aivan edellisen tuntumaan, eikä esityksissä nyt ainakaan merkittävää eroa ollut Victory Bonsain suuntaan, vaikka se lähdön voittikin. Ruuna saa mukavat tarkkailuasemat kakkosradalta ja on yleensä viihtynyt pidemmilläkin matkoilla.

7 Protector oli edellisten kanssa samassa rintamassa viimeksi, mutta saikin sitten selvästi helpoimman juoksun 2. sisällä. Nyt lähtöasema on äärimmäisen tukala muiden kovien ulkopuolella.

Pelijakauma: Callela Leonard (31 %) saa erottua uudella mielenkiintoisella balanssillaan. Muu pelihevoskolmikko Victory Bonsai (27 %), Regent Zet (22 %) ja Maffioso Face (13 %) saisi olla keskenään pelattu tasaisemmin.

Juoksunkulku: Regent Zet täräyttää johtoon, ellei Callela Leonard innostu kengittä aiempaa terävämpään kiihdytykseen. Outo matka tekee sen, että tutuillakin hevosilla saatetaan tehdä poikkeusratkaisuja ja Regent Zet saattaisi antaa keulan poiskin. Toisaalta kovin moni ei halua johtavan rinnalle, joten matkalla voidaan mennä tosi hiljaakin.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 3
Suuri: 3, 6, 5, 2

Toto65-6

Suosikki: Suomenhevosten 20000-80000 tuhannen euron lähdöt ovat poikkeuksetta hurjatasoisia, eikä MMTOTO65-päätöskohde Teivosta tee siihen poikkeusta. 1 Larsman nappasi viime vuonna Derbystä kolmosen ja kuului heti ikäluokkansa terävimmän kärjen taakse. Tämä kausi on alkanut vaihdellen, mutta Kouvolassa tuli keulapaikalta vuoden 1. ykkönen varmaan tyyliin ja lähtöasetelma puoltaa keulajuoksua nytkin. Ruuna ei tosin ole ihan satavarma kiihdyttäjä ja ykkösrata on varottava paikka.

Haastajat: 6 Jetsu on yksi näiden sarjojen vahvimmista ja kovassa lennossa oleva Teemu Okkolin asettaa hevosen varmasti mielellään suosikin rinnalle vaatimaan vauhtia. Oriilla oli viimeksi poikkeuksellisen suuria ongelmia ravinsa kanssa, mutta se oli 1. kesäkengässä tälle vuodelle ja eiköhän ravi solju nyt jo paremmin. Muuten esitys oli tutun vahva.

10 Sheikki juoksi pari starttia helmikuussa. Esitykset olivat asiallisia, mutteivat parasta Sheikkia ja valmentaja jätti sen uudestaan treenitauolle. Nyt pitäisi olla luvassa parempaa.

4 Sokker on murheellisen epävarma, mutta kunto olisi kiviaitaa. Lahdessa ori kiersi pahan laukan jälkeen vielä voittotaistoon, mutta Forss joutui ajamaan lopun tosi varmistellen.

Vauhdikas ja keulassa viihtyvä 12 Tahtova on ongelmallisella paikalla. Hevonen itsessään on usein ollut hyvä tauolta, eikä se pelota, mutta juoksun onnistuminen on täältä tiukassa voittoa ajatellen.

Yllättäjät: Nopea 7 Viriori vastaili Lahdessa ja Mikkelissä keulasta sitkeästi, mutta nyt sinne ei ole asiaa ja juoksusta tulee vaikeampi. Kunto on vakaa ja hevonen on miellyttävän ravivarma tähän seuraan. 11 Aatsi on voittanut näitä lähtöjä, mutta ei innostu toisten takaa ja takarivistä menestystä tuskin on luvassa.

Pelijakauma: Larsman (49 %) on liian suuri suosikki. Jetsu (16 %), Sheikki (11 %) ja Sokker (3 %) mahtuvat ainakin ajoissa kaveriksi kupongille.

Juoksunkulku: Larsmanin pitäisi pystyä puolustamaan johtopaikka, mutta ei hyppykään saa yllättää. Viriori täräyttää ulkoa myös kovaa matkaan ja Jetsullakaan ei peruutella.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 1, 6, 10, 4
Suuri: 1, 6, 10, 4, 12, 7