Ravivihje: Toto75 Seinäjoki 13.4.2019

Julkaistu: , Päivitetty:

TOTO75
Toto75:n päätöskohteen Seinäjoki Race on viikonlopun herkkupala.

Toto75-1

Suosikki: Nostamme avauskohteen niukaksi suosikiksi 1 A.T. Veetin, joka on tauon jälkeen saanut neljä starttia alle ja on varmuudella nousukunnossa. Hevonen teki Vermossa riskin juoksun mielipaikaltaan johtavan rinnalta eikä jäänyt kauaksi voitostakaan. Sellainen saattaa hyvinkin tulla Seinäjoelta, sillä asetelmat ovat hyvät. Hevonen pääsee auton takaa asiallisesti matkaan ja pyrkii pitämään keulat hallussaan. Ohjastaja tähtää välittömästi toisen radan veturiksi, mikäli A.T. Veeti menettää johtopaikan.

Haastajat: 10 Tuurin Toivo oli se nimi, joka kuritti A.T. Veetiä Vermossa maaliskuun lopussa. Forssassa Tuurin Toivo laukkasi lyhyesti lähtöön ja teki tämän jälkeen erittäin hyvän juoksun 7. ulkoa. 9 Larvan Hurmos sai tauon jälkeen startin alle Vermossa, missä ori oli tasainen 2. ulkoa. Larvan Hurmos pystyy parempaan ja kuuluu huomioida peleissä. 3 Kukan Tutu haki viimeksi johtopaikan ja kesti mukavasti kakkoseksi. Ruuna pääsee hyvin matkaan ja ohjastaja todennäköisesti näkisi suojattinsa mieluiten johtopaikalla. Ruuna osaa edelleen voittaa lähtöjä vaikka viime aikoina on ollut pelkkiä hopeatiloja tarjolla. 8 Herra Heinämies parantaa koko ajan ja Teivossa ori nousi kirissä kakkoseksi tallikaveri Vappuäijän jälkeen. Juoksu voi mennä hankalaksi, jos Kukan Tutu menee keulaan, A.T. Veeti ehtii nostaa tämän rinnalle ja Joriini täyttää paikan 2. ulkona.

Yllättäjät: 11 Juntti-Jussi ei saanut Teivossa täyttä mahdollisuutta kärjen tuntumasta. Vermossa hevonen juoksi johtavan rinnalla ja teki oikein hyvän juoksun. Esitys oli selityksittä parempi kuin Larvan Hurmoksella. 4 Joriini pystyy kärjen tuntumasta seurailemaan hyvälle sijalle. Voitto vaatisi hieman lisää viime startteihin, joissa ori sai hyvät juoksut muttei pystynyt puristamaan ykköseksi. 2 Tuulenpoju on viime aikojaan mojovampi menijä. Ori hakee parasta virettään, ja olisi vielä tässä vaiheessa yllätys, jos hevonen voittaisi kovia nimiä. 12 Varjomanni seuraili Vermossa nopeissa olosuhteissa 2. sisältä kaksariin. Tällä kertaa tehtävästä tulee erilainen, ja olisi yllätys, jos totosijat saisivat jatkoa. Tulevaisuudessa ruuna pystyy jälleen menestymään, kun lähtöpaikka on parempi.

Pelijakauma: Larvan Hurmos (28%) ei suosikkina maistu ja jää kokonaan ulos peleistä. Ykkösmerkkimme A.T. Veeti (13%) on sen sijaan hyvä ruksi samoin kuin yllättäjistä Juntti-Jussi (5%).

Juoksunkulku: Kukan Tutun lähtönopeus riittänee johtopaikan saamiseen. A.T. Veeti nostaa tämän rinnalle ja Joriini tähtää toiseen ulos.

IS-pelisuositus - Toto75-1

Pieni: 1, 10, 3, 11
Suuri: 1, 10, 3, 11

Toto75-2

Suosikki: Kakkoskohde on erittäin tasainen lämminveristen taisto. 8 Malecon juuttui kauden avauksessaan pussiin. Ruuna on erittäin hyvän luokan omaava menijä, jolla voisi olla huomattavasti suurempikin voittosumma kerättynä. Kasiradalta pitää tuuriakin olla mukana, ja mikäli sitä on riittävästi kelkassa, saavat muutkin laittaa parastaan pöytään.

Haastajat: 2 Bwt Rock And Roll on osoittanut pystyvänsä menestymään juoksulla kuin juoksulla. Ruuna avaa hyvin, mutta keulapaikka ei ole sille välttämättömyys menestykselle. Bodenin kuolemanpaikkavoiton jälkeen ruunan oli määrä startata maanantaina Jyväskylässä, mutta hevonen jäi lopulta pois rataolosuhteiden takia. Ruuna kävi tiistaina hiitillä, eli pitkällä starttivälillä ei ole niin suurta merkitystä kuin ilman tiistain hiittiä olisi. 1 Ready Pressillä oli Lappeenrannassa "pöljä päivä", jollaisia ailahtelevalla menijällä toisinaan on. Ruuna avasi hyvin, muttei päässyt johtoon. Se nousi etusuoralla toisen radan veturiksi ja pinkoi kärkeen viimeisen puolikkaan alussa. Voittomarginaali oli lopulta ylivoimainen. Ready Press avaa hyvin ja pystynee pitämään johtopaikan hallussaan. 3 Cutthecrap lopetti viimeksi mainiosti 4. ulkoa. Ruuna sai kengättömyydestä hyötyä eli balanssia kannattaa tarkkailla. Ruuna jäi maanantaina Jyväskylästä pois rataolosuhteiden takia. 7 Ergo Am kiersi viimeksi Vermossa 4. ulkoa asiallisesti troikkaan ja meni jälleen kovan ajan. Viisivuotias on auton takaa hyvä lähtijä, mutta seiskaradalta ei taida olla mahdollisuuksia keulaan. Tuuriakin pitää siis juoksunkulun kanssa olla matkassa.

Yllättäjät: 5 Proserpine palasi terävänä tauolta ja täräytti selkäjuoksulla viime metreillä ykköseksi. Startti alla tamma tuskin huonontaa otteitaan. 10 Cool On Photosin juoksu ei lähtenyt viimeksi oikeille raiteille ja epäonnistuminen sinetöitiin jo kiihdytyksessä. Teivossa upeasti loppua kirinyt ruuna on epävarma, mutta oikeana päivänään erittäin voitontahtoinen menijä. 6 Muscleman ei palautunut Kouvolan startista, kun ajokelit olivat huonot eikä ruunalla päästy ajamaan starttien välissä. Taustajoukot odottivat tällä kertaa parempaa kuin viimeksi. 4 Cousin Evert ei voittostartin jälkeen ole ollut oma itsensä. Viimeksikin se jäi kauas kärjestä vaikka juoksu onnistui hyvin. Parannettavaa taitaa olla liikaa, että ruuna ehtisi kärkitaistoon.

Pelijakauma: Ergo Am (13%) jää niukasti ulos kupongilta. Tilalle otetaan alipelattu yllättäjäehdokas Proserpine (6%)

Juoksunkulku: Ready Press saanee torjuttua Bwt Rock And Rollin ja Cutthecrapin rynnistyksen alkumetreillä ja juoksee keulassa. Muscleman jäänee keulahevosen rinnalle.

IS-pelisuositus - Toto75-2

Pieni: 8, 2, 1, 3, 5
Suuri: 8, 2, 1, 3, 5

Toto75-3

Suosikki: 2 Turbo-Jytky pyrkii toistamaan Vermon-temppunsa, missä ori johti lähdön jokaista metriä. Keulapaikan suhteen tuskin syntyy kamppailua, sillä ori on niin nopea lähtijä, että se olisi Kouvolassakin edennyt ensimmäisessä kaarteessa johtoon ilman laukkaansa. Epäonnistumisriski on toki olemassa, mutta ravia kulkevaa Turbo-Jytkyä on vaikea lyödä ellei ori jostain syystä merkittävästi huononna viime kisastaan.

Haastaja: 6 Riipinen nousi Forssassa 4. ulkoa mainiosti kolmanneksi Kartierin ja Tuurin Toivon jälkeen. Ori kohoaa nykykunnossaan selväksi suosikin ykköshaastajaksi. Riipinen osaa edelleen laukata, mutta toisaalta ehjällä juoksulla siltä ei lopu voimat kesken.

Yllättäjät: 16 Hipatsu ei voinut viimeksi mitään voittaneelle Eetille, mutta teki jälleen mainion juoksun. Tällä kertaa sarja on haastava, kun ruuna joutuu starttaamaan 1240 euron tähden pakilta. 3 Tuli-Rubiini tähtää hyvään juoksuun sisäradalle. Porissa ruuna lopetti erittäin terävästi ja suorastaan huomiota herättävästi 3. sisältä. Hevonen ei ole ulkona tototaistosta. 13 Manionni leiskautti Porissa viimeisellä takasuoralla keulaan, muttei jaksanut maalisuoralla taistella voitosta. Tasaisemmalla vauhdinjaolla ruuna pystyy olemaan korkeammalla. 14 Virin Veijari hallitsi Joensuussa keulasta ja lopetti hyvin Vermossa, mutta viimeksi ruuna ei ollut yhtä hyvä alkumatkan laukan jälkeen. 15 Villiäijä kilpailee kelpo kunnossa, mutta olisi paras kärkipäästä. Siksi tehtävä voi olla liian vaikea tällä kertaa.

Pelijakauma: Turbo-Jytky (48%) on jonkin verran ylipelattu eikä kelpaa varmaksi. Manionni (4%) ja Virin Veijari (3%) ovat liian unohdettuja.

Juoksunkulku: Turbo-Jytky avaa keulaan ja Ponnen Sisu pitää tämän selän. Tuli-Rubiini sukeltaa myös sisälle, joten Riipisen tehtäväksi lopulta jäänee löylynlyöjän rooli.

IS-pelisuositus - Toto75-3

Pieni: 2
Suuri: 2, 6, 16, 3, 13, 14

Toto75-4

Suosikki: 6 Virginia Grif on hurja tamma, joka paineli viime kesänä Mikkelissä keulasta ennätystuloksensa 10,4. Hevonen on kilpaillut Suomessa kolme kertaa voittaen yhtä monta kertaa. Se on pystynyt kirimään ykköseksi niin takaa kuin johtavan perästäkin. Virginia Grif avaa auton takaa hyvin ja ohjastaja varmasti mielisi johtopaikalle. Viisivuotias ei ole juoksunkulusta riippuvainen, eli siltä kuuluu juoksulla kuin juoksulla odottaa hyvää panosta voiton suhteen.

Haastajat: 3 Callela Ladyboss tsemppasi Vermossa hyvin perille toiselta ilman vetoapua. Tamma pääsee auton takaa terävästi liikkeelle, mutta niin tekevät eturivissä muutkin. Lähtöpaikan turvin Callela Ladybossilla on etu keulapaikan puolustamisen suhteen. 7 Willow Pride teki Vermossa yhden uran parhaista juoksuista kirien 4. ulkoa alle 08-kyytiä loppua pinkoneen Ranch Kellyn vanavedessä perille. Willow Pride on hyvä avaaja, mutta saattaa olla, ettei se tällä tasolla kestä kahta kovaa spurttia matkan aikana

Yllättäjät: 4 Free Me katsoi Vermossa keulat ja juoksi lopulta 2. sisällä, mistä tamma haastoi asiallisesti kovat maan kärkitammat. Esitys oli hevosen elämän paras, ja samanlaisilla otteilla se nähdään jälleen tototaistossa. 9 Callela Lisbeth jäi Seinäjoella selvästi kärkiparista 4. ulkoa. Tamma sai startin alle ja pystyy parantamaan. Vermossa 2. ulkoa mukavasti seuraillut 12 Lolo Lee ja samassa lähdössä 3. sisältä maksimit ottanut 2 Callela Eliza tulevat seuraavina.

Pelijakauma: Virginia Grifin peliosuudessa (61%) on nousun varaa ja tamma käy mainiosti varmaksi.

Juoksunkulku: Callela Ladyboss, Free Me ja Virginia Grif avaavat terävimmin. Kaksi ensin mainittua kamppailevat johtopaikasta ja Virginia Grif hakee keulat haltuunsa, kun pöly on laskeutunut. Myös Willow Pride pystyy lähtönopeutensa perusteella osallistumaan kiihdytykseen, mutta on eri asia, satsataanko sillä ensimetreille.

IS-pelisuositus - Toto75-4

Pieni: 6
Suuri: 6

Toto75-5

Suosikki: 1 Juliette Laxia suosii kaikki. Tamma joutui viimeksi starttaamaan samalta paalulta enemmän tienanneita tammoja vastaan, mutta voitti silti erittäin helposti. On vaikea kuvitella, että tamma tällä kertaa häviäisi, kun se pääsee starttaamaan etumatkalta liikkeelle. Laukka voi tulla, kuten teki toissa kerralla Vermossa, mutta voltista hevonen on ollut suht' varma avaaja. Juliette Lax on yksi kierroksen todennäköisimmistä voittajista.

Haastaja: 13 Huimariina kiersi viimeksi Juliette Laxin rinnalle, muttei voinut tälle mitään. Huimariina sai startin alle ja ero suosikkiin saattaa tällä kertaa olla pienempi, kun tamman starttiväli on lyhyempi. Toisaalta Huimariinalla on pakin nelosradalta on työtä edessä ennen kuin se pääsee itse pääateriaan käsiksi.

Yllättäjät: Hallitseva ravikuningatar 11 Akaasia avaa kautensa lähellä kotiaan. Niin hyvä menijä kuin kyseessä onkin, ykköstilaa ei voi ensimmäisessä startissa pitää mitenkään todennäköisenä. Mielenkiintoinen tauolta paluu on kuitenkin kyseessä, vaikka sillä onkin vaarana jäädä itse päälähdön varjoon. 10 Vieskerin Virva yritti Vermossa kiri 4. ulkoa pitkällä kirillä kohti kärkeä, mutta tauolta tamma joutui tyytymään seitsemänteen sijaan. Tamma menee starttien myötä eteenpäin, mutta voittoa ajatellen kurottavaa matkaa on liikaa. Vermossa parhaita tammoja kelpo tyylillä seuraillut 9 Julianne Dahlia, tauluaan vaarallisempi, vahva 8 Naputus ja niin ikään paussilta palaavat 15 Virin Camilla ja 16 Ryti-Tyttö tulevat seuraavina.

Pelijakauma: Juliette Lax (84%) on hieman ylipelattu, mutta käy joka tapauksessa osuvana merkkinä varmaksi uhkakuvien ollessa vähissä.

Juoksunkulku: Juliette Lax katsoo kiihdytyksessä johtopaikan ja joku kolmikosta Tutun Impi - Tähtisäihke - Loikkaus pääsee hamutulle paikalle johtavan taakse. Naputus pyrkii nousemaan tilaisuuden tullen toiselle radalle ja saattaa lopulta toimia toisen radan veturina.

IS-pelisuositus - Toto75-5

Pieni: 1
Suuri: 1

Toto75-6

Suosikki: 10 Excalibur It jatkaa elämänsä iskussa ja tuntuu siltä, että ruuna menee haasteiden myötä eteenpäin. Viimeksi ruuna kohtasi avoimen sarjan menijöitä, mutta se ei menoa hidastanut, kun hevonen johti lähtöään alusta loppuun. Excalibur It on monipuolinen menijä, joka elää enemmän vahvuudellaan kuin nopeudellaan. Sillä tullaan ajamaan pakilta aktiivisesti ja pohjanmaalaisruuna kamppailee juoksulla kuin juoksulla kärkisijoista.

Haastajat: 4 North Lexuksen suorituksessa ei ollut Forssassa mitään vikaa. Ruuna haki johtopaikan haltuunsa, kuten monesti aikaisemminkin, mutta tällä kertaa vastustaja oli niin kova, että se pinkoi 08,5-lopetuksessa väkisin edelle. Tällä kertaa juostava matka on puoli kierrosta pidempi, mikä asettaa lisähaasteen taktisten kuvioiden ylle. 13 William Birdland kilpailee oleellisesti tauluaan paremmassa vireessä. Oriilla on ajettu heikoilta lähtöpaikoilta maltillisesti, mutta tällä kertaa ajotaktiikka tulee olemaan aktiivisempi, mikäli mahdollisuus siihen avautuu. Viimeksi Vermossa luokkaori paineli viimeisen ringin kovaa ja tuli erittäin hyvällä tyylillä sisään.

Yllättäjät: 15 Tir du Caux on kova peli kolmen kierroksen matkoille. Kierrettävää on paljon, ja voi olla, että voiton suhteen hevonen vaatisi raskaat olosuhteet. Se tasottaisi voimasuhteita ranskalaissyntyisen menijän hyväksi. Viimeksi Bodenissa hevonen jäi umpisäkkiin täysissä voimissaan. Edellisen tallikaveri 9 Ypäjä Hereiam oli Forssassa aikaisempaa parempi ja tsemppasi johtavan rinnalta kakkoseksi Atupemin jälkeen. 6 Herzog Greenwood teki Lappeessa upean juoksun toiselta ilman vetoapua. Ori saattaa olla Seinäjoella kuinka hyvä tahansa, mutta silti se ei välttämättä kovassa lähdössä riitä parhaille. Juoksunkulun kanssa on tekemistä juoksulangan lähtöpaikalta. 2 Arctic Lover kärsi Forssassa rataolosuhteista. Ohjastaja odotti jälleen parempaa ja aikoi lähteä ajamaan lähtöä aktiivisesti. 12 Höwings Star sai Bergsåkerissa startin koneeseen. Ruuna ei säväyttänyt taktiikkajuoksussa juostuaan aluksi 7. sisällä ja päätöskierroksella 2. ulkona. 8 Elliot Web tykkää kilpailla pitkillä matkoilla. Vermossa ruuna oli vain tasainen, ja tällä kertaa sijoitus kärjen tuntumassa lienee maksimisuoritus.

Pelijakauma: Excalibur It (27%) on alipelattu suosikkimme, mutta peliosuus voi nousta. Myös William Birdland (11%) kiinnostaa. North Lexus (38%) kuuluu edelleen pelihevosiin, mutta hieno tulosrivistö näkyy turhan paljon peliosuudessa.

Juoksunkulku: Arctic Lover haluaa aluksi johtopaikalle, ja saattaa olla, että sillä ajatetaan jonkin verran suosikkia, mikäli tämä tulee rinnalle. Excalibur It tai William Birdland kiertää heti eteenpäin, kun se on taktisesti järkevää.

IS-pelisuositus - Toto75-6

Pieni: 10, 4, 13
Suuri: 10, 4, 13

Toto75-7

Suosikki: Menestysvalmentaja Alessandro Gocciadoron 5 Trendy O.K. on suosikkimme Seinäjoki Raceen. Tamma kilpailee hurjalla 50:n voittoprosentilla ja täysi matka suosii sitä, kun hevonen ei elä nopeudellaan. Trendy O.K. palaa tähän starttiin tauolta, eikä sitä voi pitää varmana voittajana, kun lähtö on etukäteen tasainen. Trendy O.K. pystyy menestymään monenlaisella eri juoksunkululla.

Haastajat: 4 Pastore Bob voitti varmasti taukostarttinsa, joka oli neljän hevosen tynkälähtö. Norjassa kiihdytys ei mennyt putkeen ruunan jäädessä toiselle ilman vetoapua kiihdytysvaiheessa. Pastore Bob sukelsi 4. sisälle, mistä hevonen lopetti mukavasti. Pastore Bob avaa erittäin terävästi ja juoksee suurella todennäköisyydellä keulassa. 2 Atupem viimeisteli kuntoaan viime lauantaina Forssassa kiertämällä erittäin varmoin ottein ykköseksi. Ori on starttaillut maltillisesti tällä kaudella, ja näyttää siltä, että huippukunto on sopivasti käsillä juuri Seinäjoki Racen alla. Atupem ei osallistu alkukiihdytykseen vaan luottaa loppukirin voimaan. Saattaapa ori kiertää johtavan rinnallekin, sillä rattailta löytyy nopeisiin päätöksiin kykenevä ohjastaja. 3 Dreammoko sijoittui Kymi GP -pronssille vuonna 2017. Ranskalainen elää voimillaan ja olisi parhaimmillaan ylivauhtisella juoksulla. Voitto olisi ainakin pieni yllätys. 1 Chief Orlando sai arvonnassa makean lähtöpaikan. Teivossa keulasta voittanut ori oli hyvä Vermossakin, missä kuusivuotias runttasi periksiantamattomasti maaliin 3. ulkoa. Chief Orlando avaa mukavasti ja tähtää hyviin asemiin sisäradalle Pastore Bobin kantaan. 10 Ranch Kelly kiri puolitoista viikkoa sitten viimeisen kierroksen 10,5-kyydillä ja viimeiset 700 metriä peräti 07,9. Tamma omaa sauman, mikäli matkavauhti on tasaisen reipasta.

Yllättäjät: 9 On Track Piraten voitti Axevallassa helposti keulasta ja jatkoi tämän jälkeen väkeviä esityksiään Färjestadissa johtavan rinnalta. Viimeksi ruuna ei pysynyt kirissä Milligan's Schoolin perässä, mutta runttasi kuitenkin asiallisesti perille. Ruuna ei jättänyt itsestään yhtä vakuuttavaa kuvaa maalisuoralla kuin Elian Web. 8 Elian Webillä ei käynyt taaskaan tuuri lähtörata-arvonnassa. Ruuna oli hyvä pari viikkoa sitten Solvallassa, missä hevonen paikkaasi ensimmäisen kaarteen laukkansa suoraselkäisesti. Elian Webiltä löytyy hyvä lähtönopeus, ja mikäli se pääsisi sopivaan paikkaan parijonossa, nousisi voittosauma selvästi. 7 Selmer I.H. laukkasi viimeksi täysin yllättäen johtopaikalta toiseksi viimeisessä kaarteessa. Ruuna kiri tämän jälkeen reippaasti maaliin ja osoitti kaiken olevan kunnossa. Tehtävä on seiskaradalta erittäin haastava. 6 Lexus Dream on nousukunnossa, sillä Vermossa ruuna ei saanut mahdollisuutta juostuaan 4. sisällä. Ruuna avaa erittäin terävästi ja pystyy haastamaan itse Pastore Bobin kiihdytyksessä. Derby-kakkonen tekee Atupemin tavoin ensiesiintymisensä kansainvälisessä lähdössä. Voitto olisi yllätys, vaikka kenraalistartti olikin lupauksia herättävä.

Pelijakauma: Erittäin tasainen pelilähtö. Trendy O.K. (15%) on alipelattu suosikki, muttei mitenkään selvästi liian vähän vedetty. On Track Piraten (12%) ei mielestämme ole yhtä todennäköinen voittaja kuin peliosuus antaa ymmärtää.

Juoksunkulku: Pastore Bob pyrkii torjumaan Lexus Dreamin ja onnistunee tässä. Trendy O.K. tai Dreammoko jää toisen radan veturiksi.

IS-pelisuositus - Toto75-7

Pieni: 5, 4, 2, 3, 1, 10, 8
Suuri: 5, 4, 2, 3, 1, 10, 8