Ravivihje: Toto65 Kouvola 12.4.2019

Julkaistu:

TOTO65
Kouvolan Nostalgia-ravien Toto65-pelin varma löytyy myyntilähdöstä.

Toto65-1

Suosikki: Viimeistä kilpailukauttaan etenevä 6 Vieskerin Valo on noussut parempaan iskuun kuin aikohin. Vermon Valiodivisioonassa ori polki hurjasti loppua ja ehti Tähen Toivomuksen ja Ellin Sisun tuntumaan. Forssassa meno olo kankeampaa, mutta siinäkin viimeinen puolikas oli hevoselle 22-kyytiä. Lähtö on sopivampi kuin aikoihin, muttei suosikki tietysti mikään luotettava suorittaja ole ja edellinen voitto täyttää pian vuoden. Balanssikin olisi miellyttävää tietää kengättömäksi, mutta aamulla asia oli vielä auki.

Haastajat: 1 Rokin Maxi on suosikin ohella lähdön toinen kuntonsa viime aikoina osoittaneista, mutta epävarmuutta riittää toki silläkin. Teivossa ori kiri sitkeästi Toto75-voittoon, mutta sitä ennen ja sen jälkeen hevosella oli laukkapäivä. Ainakin nopeat olosuhteet olisivat jonkin verran hevosta vastaan.

Kun eniten rastatuilla riittää mahdollisia ongelmakohtia, niin suosituksiin tarjoaa mielellään muitakin. 8 Piispalan Santerin alkukausi on ollut tuloksellisesti ohdakkeinen, mutta ori on nyt sentään ravannut varmemmin. Valmentajan mukaan hevonen oli kovan talvitreenin jäljiltä pitkään tukkoinen, mutta on nyt vetristymässä. Vermossa Santeri kiri taustalta 21,6/700 metriä ja antoi katetta ohjastajansa puheille.

2 A.T. Eka ja 5 Koivikon Kalle eivät ole saaneet parhaita puoliaan esiin pitkään aikaan, mutta toisaalta eivät ne aivan näin helpossa lähdössäkään ole olleet hetkeen. Tason nostoa tietysti vaaditaan, mutteivat kärkisijat saa yllättää.

4 Välkyn Tuisku aloittaa uusista käsistä matalalla profiililla. Ori voitti viime kaudella tätä kovempiakin tehtäviä, muttei ole yleensä loistanut tauolta.

Pelijakauma: Vieskerin Valo (46 %) ei ole niin luotettava hevonen, että se saisi olla missään porukassa lähes 50-prosenttinen. Useampikin haastaja on aliarvostettu sen myötä.

Juoksunkulku: Välkyn Tuisku on tästä porukasta normaalisti alussa selvästi nopein, mutta sillä saattaisi olla mielessä selkätaktiikka tauolta. Se onkin sitten hankalampi arvioitava, että kuka keulaa ehtii ensimmäisenä kysymään. Piispalan Santeria terävöitetään varustemuutoksilla ja Rokin Maxilla ajetaan aina aktiivisesti, mutta kumpikin on ollut alussa varsin hidas, samoin kuin Vieskerin Valo.

IS-pelisuositus - Toto65-1

Pieni: 6, 1, 8
Suuri: 6, 1, 8, 2, 5, 4

Toto65-2

Suosikki: Myyntilähdössä hevoset on jaettu paaluillensa pyyntihinnan perusteella ja se selittää voittosummiin peilattuna hieman epäortodoksisen tasoitusjaon toisessa Toto65-kohteessa. Lähtö ei luonnollisestikaan ole kovin kovatasoinen, kun kyseessä on hevosia, joista omistajat haluavat eroon. 7 Fakir Victoryn vauhdit eivät ole aivan riittäneet sen omissa sarjoissa, mutta kunto on ihan vakio ja vauhtikestävyys tähän seuraan varsin kovaa luokkaa. Ruuna on löydetty alustavasti aika selväksi suosikiksi, mutta se on yhtenä Toto65-pelin todennäköisimpänä voittaja silti varma-ainesta.

Haastajat: 4 Mr Looba Looba on lähdön ansainnein ja mitteli viime kesänä vielä ihan hyväksyttävästi Hopeadivisioonassa. Alla on taukoa, mutta terveysmurheista kärsinyt ruuna on usein ollut parhaimmillaan nimenomaan tauolta.

11 Hunters Hero juoksi Kouvolan pistelähdössä etukengittä ja kiri terävästi. Ruuna jatkaa samalla balanssilla, mutta lähtöpaikka on toki ikävä.

8 Loke Is My Name voitti tuon kisan vakuuttamatta keulapaikalta, eikä kiinnosta nyt heikosti istuvassa sarjassa.

1 Junior Magistratelta riisuttiin viimeksi pitkästä aikaa kenkiä ja tamma oli huomattavasti aiempaa terävämpi. Menestyssaumat menivät kun hevonen jäi pussiin. Kengittä mennään nytkin ja eiköhän Temmu Keskitalo koita aktiivisesti keulapaikalta, vaikka vastassa on paljon enemmän ansainneita.

Yllättäjät: 9 Wannacmyguns on kerännyt kannuksia lähinnä montéssa, mutta ei se ole tällaiseen seuraan nolo menijä kärrytkään perässä. 2 Gleneagle ja 6 Victory Zet ovat tyytyneet jo pitkään lähinnä seurailemaan ja niiden alustava pelikiinnostus on turhan korkealla. 14 Mentha on myytävistä se, jolla voisi olla eniten tulevaisuuden näkymiä, mutta hinta on asetettu aika kovaksi ja se tuo vaikeat kaksi pakkia.

Pelijakauma: Fakir Victory (56 %) on löydetty aivan oikein selkeäksi suosikiksi, mutta sen taustalla pelaajat ovat ainakin alustavasti usean hevosen osalta hieman hukassa. Victory Zet (17 %) on liikaa luotettu. Junior Magistrate (1 %) ei kuulu nollakerhoon ja Mr Looba Loobakin (3 %) on aivan liian vähän pelattu.

Juoksunkulku: Junior Magistrate lähtee vetämään joukkoa, mutta taustalta luulisi ainakin Fakir Victoryn tulevan ajoissa eteenpäin.

IS-pelisuositus - Toto65-2

Pieni: 7
Suuri: 7

Toto65-3

Suosikki: Kolmas Toto65-kohde on myös varsin sekava ja siinä puolestaan syynä ovat aikatasoitukset. Hevosia on neljällä paalulla ja moni kova palaa tauolta. Lukuisat poisjäännit helpottavat takamatkojen hevosten tehtävää ja 14 Ypäjä Jallu onkin kohonnut parista pakistaan huolimatta selväksi suosikiksi. Ruuna on tehnyt tätä kovemmissa tehtävissä hyvää jälkeä jo jonkin aikaa ja ilmestynee nopeana avaajana takaa pian kärkiryhmään.

Haastajat: 6 Eso Epori on parantanut viime aikoina paljon. Kuopiossa edelle jäi vain kova Jullen Eko ja sekin niukasti. Ruuna on tässä todennäköisin keula.

9 Myllyn Vili ja 15 Hambo ovat Derby-finalisteja ja nappasivat siinäkin kunniakkaasti sijat 5 ja 6. Kummankin valmentaja on epäileväinen, että tauolta nähtäisiin vielä läheskään parasta suorittamista, mutta molempien luokka on kova tähän porukkaan.

Yllättäjät: 16 Ärsyke väläytteli viime kaudella, mutta palaa tauolta matalalla profiililla. 1 Nevan Neito avaa yksin paalulta, johtaa alun, saa hyvän juoksun ja on sen turvin mahdollinen menestyjä. Kyseessä on mukavaa tahtia kehittyvä nuori tamma. 10 Terroristi jäi viimeksi taas vaihteeksi pussiin ja on paljon tauluaan vaarallisempi. Syksyllä hyviä esityksiä tehnyt 4 Tänttärä on saanut pari starttia kroppaansa ja voisi olla taas tuloillaan. Voittamisen osaava 2 Sipisipi päätti kauden todella vaisusti, mutta tauolta voisi olla luvassa parempaa.

Pelijakauma: Todella haastava pelilähtö, eikä tässä kannata hirveästi alkaa jeesustelemaan, että miten se pitäisi olla pelattu. Rastataan suosituksiin leveästi.

Juoksunkulku: Nevan Neito johtaa alun, mutta takamatkalta tullaan kovaa kimppuun ja Eso Epori taitaa olla lopullinen keulanimi. Terho Rautiainen ei jää Ypäjä Jallun kanssa taakse suunnittelemaan.

IS-pelisuositus - Toto65-3

Pieni: 14, 6
Suuri: 14, 6, 9, 15, 1, 10, 4

Toto65-4

Suosikki: 11 Dalton Hoss laukkasi edellisellä Kouvolan vierailullaan Toto75-voiton kirissä, mutta sai sitten Jokimaalla hyvityksen oikein helpon keulavoiton muodossa. Ruuna tuntuu vielä 5-vuotiaanakin kehittyvältä tapaukselta ja se on takarivistäkin aika selkeä suosikki neljänteen Toto65-kohteeseen.

Haastajat: 12 Masterstroke Aria on huomattavasti viime sijoituksiaan kyvykkäämpi tekijä. Ruuna sai Vermossa rankan reissun ja kesti asiallisesti. Otteet paranivat Forssaan, jossa hevonen kiri vaikeista asemista kovassa seurassa 13,2/500 metriä ja otteiden voisi olettaa terävöityvän edelleen. Paikka on tietysti kurja.

10 Olle Roc on iso kysymysmerkki. Ruuna on väläytellyt luokkaansa Ruotsissa ja meni esimerkiksi 7. starttiinsa jo 13,6ake voittoisasti. Nyt alla on kuitenkin operaatio, muutto Suomeen ja pitkä tauko. Valmentajakaan ei oikein tiedä mitä tähän pitäisi vielä odottaa, vaikka odotuksia on jatkoa ajatellen.

3 Mr Bellamy runttasi viimeksi äärimmäisen vahvasti ykköseksi pitkällä kirillä. Ruuna vaikuttaa fyysisesti tosi vahvalta, mutta loppusuoran ravissa on vielä aika paljon sanomista ja vastus kovenee nyt uran tiukimmaksi. Muita pelattuja parempi lähtöpaikka voisi avittaa hevosen keulaan saakka ja tietysti sillä olisi siitä keulavetoisella radalla mahdollisuutensa.

7 Ambriel teki näppärää jälkeä 3-vuotiaana ja selvisi esimerkiksi kakkosena Tammakriterium-finaaliin ollen siinä mukavasti kuudes. Tamma aloittaa nyt uusista käsistä ja menestyksekästä jälkeä tekevä Timo Korvenheimo vaikuttaa luottavaiselta hyvin treenanneen uuden hevosensa kanssa.

Yllättäjät: 1 Playful Thoughts masentui viimeksi johtopaikalta Lady Nightingalen käsittelyssä, mutta niin on käynyt viime aikoina monelle muullekin. Nappipaikka auttaa tässä ja vire voisi olla nousussa, kun kyseessä on kolmas startti tauon jälkeen. 4 Special Comet ja 5 Moor's Avenger eivät loistaneet ennen taukoaan, mutta kummallakin on pohjimmiltaan hyvät vauhtiominaisuudet.

Pelijakauma: Dalton Hoss (29 %) on sopivasti pelattu suosikki. Haastajistamme Masterstroke Aria (3 %) on aivan liian unohdettu, kun taas muita sen kategorian hevosia laskettaisiin hieman.

Juoksunkulku: Eturivissä on hyviä avaajia ainakin radoilla 1,3,4 ja 5, joten avaus lienee reipas, eikä lopullista keulaa ole helppo määrittää. Mr Bellamy luultavasti pyrkii sille paikalle aktiivisemmin ja sen selkä voisi kelvata ainakin muille paitsi Esa Holopaiselle.

IS-pelisuositus - Toto65-4

Pieni: 11, 12
Suuri: 11, 12

Toto65-5

Suosikki: 3 Bret Boko ei ole onnistunut tällä kaudella vielä voittamaan ja se on sotaratsulle jopa poikkeuksellisen pitkä kuiva kausi. Nyt vastus on edellisstartteja sopivampaa ja tie vie kaiken järjen mukaan keulaan, joten nyt on paikka napata kauden avaustikku, jos jossain. Ei ruuna ehkä ihan parhaimmillaan ole ollut viimeisissään, mutta eivät juoksunkulutkaan ole kivikovissa tehtävissä suosineet hetkeen.

Haastajat: 1 Fire To The Rain jäi edellisen tapaan Helsinki-ajossa hännille, mutta hamuaa nyt sen kantaan 2. sisälle. Lähdössä ajetaan oletettavasti suhteellisen rauhassa ja se on hyvä paikka parantaa heikkoa tuloskuntoa.

9 Ranch Newman on juossut alkukauden Kultadivisioonaa, eikä sitä voi hirveästi moittia, vaikka menestystä ei ole tullut. Takarivi on kyllä varsinkin tälle mailille hirmuisen tukala lähtöpaikka.

7 Shotproof on siirtynyt kovilta miehiltä Tapio Mäki-Tulokkaan talliin, mutta mies tapaa löytää näistä vielä uusia vaihteita. Koe ei ollut erikoisen vakuuttava, mutta hevonen on terävöitynyt treenissä sen jälkeen. Taktiikasta tosin maalaillaan paasiivista ja silloin tässä on vaikea pärjätä.

Yllättäjät: 6 Sentry oli Jokimaalla yllättävän sitkeä. Ori parantaa yleensä kengittä paljon, joten siltä voidaan nähdä tässä yllättävänkin kova suorite. 2 Knox Hanover, 5 Pajas Face ja 4 Bartender In palaavat kukin tauolta. Kaikilla on potentiaalia viime sijoituksia parempaan, mutta ne tuskin ovat heti terävimmillään.

Pelijakauma: Moni asia puoltaa Bret Boko (39 %), kun taas yhtä paljon asioita on Ranch Newmania (25 %) vastaan. Sentry (3 %) voisi olla kengittä lähdön jokerikortti.

Juoksunkulku: Bret Boko astuu todennäköisimmin keulaan, vaikka Sentry saattaa yllättää kiihdytyksessä. Kovan kiihdytyksen jälkeen matkavauhti vaipuu todennäköisesti 2. puolikkaalla aika maltilliseksi.

IS-pelisuositus - Toto65-5

Pieni: 3, 6
Suuri: 3, 6

Toto65-6

Suosikki: 4 Dream of Celebrity on viihtynyt viime aikoina hyvin Kouvolassa. Viimeksi ruuna runttasi 2. ulkoa rehdisti totoon ja otti edellisen voittonsa pari starttia sitten täällä, kun pääsi viimeksi johtopaikalle. Eturivi näyttää sellaiselta, että keulapaikan pitäisi irrota vaikeuksitta ja sen jälkeen Esa Holopaisen ajokki on vahvoilla.

Haastajat: 7 Cocktail Princess oli viimeksi selityksittä edellistä parempi, kun se kiersi alun kolmatta ja asettui 1. takasuoralla sen eteen toisen radan vetojuhdaksi. Nyt tamma palaa kuitenkin kengälliseksi. Se on miinus ja tasaiselle avaajalle juoksusta on luvassa jälleen ikävän haastava.

2 Stonecapes Queila on kiistatta lähdön kovaluokkaisin. Tallilta kuitenkin varoitellaan, että Derby-finalisti ei ole alkukauden murheiden jälkeen tauolta vielä huipputasollaan ja tästä haetaan ensisijaisesti starttia kohti Tammaderbyn karsintoja. Toki tamma voi luokallaan olla tässä yksinkertaisesti kovin lopussa.

Tallikaveri 6 Mamajuana vaelsi pitkään varjojen mailla, mutta viimeisissä on nähty parempaa. Tamma olisi tosi nopea avaaja, mutta sillä jatketaan selkätaktiikalla.

Yllättäjät: 1 Radiance Broline taipui viimeksi alun hurjasteluun, mutta nyt nappipaikalta juoksusta tulee inhimillisempi. 11 Mass Attack on juossut tasokkaita lähtöjä ja riittäisi tässä, mutta on parhaimmillaan, kun pääsee iskemään kärjen läheltä loppusuoralla ja lähtöpaikka on kovasti vastaan. 12 Pesco Velvetiin pätevät aika pitkälle samat sanat kuin edelliseen. 5 Excalibur Sisu avaa uusissa maisemissa. Alkukauden startit pohjoisessa eivät ole erityisesti puhutelleet, mutta nyt riisutaan kenkiä ja kokeillaan luultavasti jenkeillä.

Pelijakauma: Dream of Celebrity (53 %) on selvä, mutta jo liian suuri suosikki. Cocktail Princessin (7 %) kunto edellyttää isompaa peliosuutta, vaikka kengällisyys askarruttaakin.

Juoksunkulku: Dream of Celebrity pystyy ohittamaan sisäpuolen hevoset ja ulkoakin uhkana on oikeastaan Mamajuana, jolle haetaan joka tapauksessa selkäjuoksua. Cocktail Princess jyskyttelee ulkoa kohti paikka johtavan rinnalle, mutta sinne pääsy kestää.

IS-pelisuositus - Toto65-6

Pieni: 4, 7, 2
Suuri: 4, 7, 2, 6, 5