Ravivihje: Toto4 Kaustinen 11.4.2019

Julkaistu:

TOTO4
Kaustisen Toto4-jakauma on ainakin alustavasti päin seiniä parissakin kohteessa. Boy Named Sue on innostavin varmavaihtoehto.

Toto4-1

Suosikki: Kaustisen Toto4-pelin avaa pieni, mutta ihan mielenkiintoinen avoin ryhmä. Aamun aikaisesta pelijakaumasta poiketen suosikiksi nostetaan rata-arvonnan voittaja 1 Elliot Boko. Ruuna on aika poikkeuksetta ollut keulapaikalta vahva ja vaikkei sen puolustaminen ole nyt sataprosenttisen varmaa, niin melko todennäköistä kuitenkin. Starttiväli on venähtänyt, mutta ruuna on yleensä ollut tiitterä tauoltakin. Kenkiäkin mahdollisesti riisutaan, mutta ainakin kesäkenkään hevonen siirtyy.

Haastajat: 2 Victory Bonsain viime kauden loppupuolisko oli murheellinen, mutta tämän kauden alku on antanut positiivisempia viitteitä. Seinäjoella ruuna kiri hyvällä juoksulla Excalibur Itin tuntumaan ja saattaisi vieläkin olla starttien myötä terävöitymässä.

7 Maffioso Facen edellisestä totosijastakin on jo melkoisesti aikaa, mutta hevonen on kuntonsa puolesta ollut selkeässä nousussa myös jo hetken. Viimeksi kivikovassa Helsinki-ajossa kiritilaa löytyi myöhään ja Oulun avoimessa ei koskaan. Oulussa jopa voittokin olisi ollut johtavan takaa tiloilla mahdollinen tätä vastaavassa tehtävässä.

Yllättäjät: 5 Rocket Zet avasi Jokimaalla uusista käsistä ja saa vauhtijuoksusta puhtaat paperit, vaikka lopussa hieman taipuikin. Ruuna tulee nyt kisaan terävämmin valmisteltuna ja palaa optimibalanssiin ilman kenkiä. Luokka riittää kyllä tässä ja aivan unohdettuna hevonen kuuluu ilman muuta peleihin, vaikka osaakin ailahdella aika lailla. 3 Protector taipui Oulussa Victory Bonsaille vain niukasti, mutta sai toki sitä suotuisamman juoksun. Ruunan edellisten vire ei riitä tässä voittoon, mutta kannattaa olla tarkkana, riisutaanko hevoselta kenkiä, sillä se balanssi on yleensä terävöittänyt selvästi.

Pelijakauma: Aamun jakauma on melko hassu ja muuttuu todennäköisesti paljon. IS Ravit tekisi Elliot Bokosta (13 %) suosikin. Victory Bonsai (48 %) on aivan liikaa luotettu, kuten Maffioso Face (32 %) hankalalta paikalta. Rocket Zet (1 %) ja Protector (5 %) ovat selvästi alustavaa peliosuuttaan mahdollisempia, vaikka jäkimmäisen kiinnostavuus toki laskee, ellei se ravaa ilman kenkiä.

Juoksunkulku: Elliot Boko on sisäradalta keulasuosikki, mutta mahdollisesti kengätön Protector ja varmasti kengätön Rocket Zet eivät ole vaarattomia vastustajia kiihdytyksessä.

IS-pelisuositus - Toto4-1

Pieni: 1
Suuri: 1, 2, 7, 5, 3

Toto4-2

Suosikki: Toinen Toto4-kohde on pelillisesti oikein haastava suomenhevosten matala sarja, jossa hyvät neuvot ovat kalliita. Napataan paalulta suosikiksi 5 Hissun Feeniks, jolla on kropassaan luultavasti paljon enemmän vauhtia kuin mitä tällä kaudella on toistaiseksi nähty. Ori päätti viime kauden Varsakunkku-finaalin viitossijaan ja on hyvin todennäköisesti ottanut siitä askeleita eteenpäin, vaikka tämä kausi on alkanut kahdella hylkäyksellä. 5-vuotiaalla voisi olla potentiaalia 30-alitukseen ja sillä oltaisiin paalulta vahvoilla.

Haastajat: 13 Siron Peliltä riisuttiin viimeksi pitkästä aikaa kenkiä ja ruuna kulki raskaissa olosuhteissa laukkansa jälkeen tosi vahvasti. Uusi kuskikin saattoi piristää ja Niko Jokela jatkaa rattailla nytkin. Torstain balanssi on vielä auki, mutta voisi kuvitella, että hyvin toimineella ratkaisulla jatketaan, jos mahdollista.

14 Gillan napsi viime kaudella voittoja hyvään tahtiin ja polki parhaimmillaan 27-kyytiä täyden matkan. Niillä kyydeillä oltaisiin tässä luonnollisesti korkealla. Tamma on tauolta arvoitus valmentajalleenkin, mutta vireät hevoset tapaavat olla tauoiltaan heti hyviä.

Kolmikko 16 Temetrius, 12 Sillankorvan Uljas ja 11 Tuuliniemen Denis miehittivät tässä järjestyksessä kärkikolmikon Kaustisen lounaalla ja kunkin esitys oli oiva. Vastus on nyt kovempaa, muttei menestyksen tiellä jatkaminen yllätä minkään kohdalla. 9 Taajaninto oli samassa lähdössä pitkään pussissa ja kiri loppua siinä missä kärkikolmikkokin.

1 Pärttylin kyydit riittävät, mutta meno on lähes toivottoman epävarmaa. Ruunaan kohdistettu alustava pelikiinnostus on lähes mystisen suurta, sillä se on laukannut jo seitsemän kertaa putkeen, eikä se nyt ravillakaan ole mikään automaattinen menestyjä.

Yllättäjät: 3 Pofori aloitti Ylivieskassa varsin tasaisella esityksellä, mutta ratakin oli kysymysmerkkejä tuovan raskas. Ruuna terävöitynee, mutta toisaalta vastuskin kovenee viime kerrasta runsaasti. 4 Lintsari voitti toissa startin keulasta, mutta taipui Rovaniemellä aika pahoin. 10 Liinan Putte ailahteli viime kaudella hurjasti. Voitoissaan se kiri innokkaasti, mutta saattoi välillä heittää pyyhkeen totaalisesti kehään jo matkalla, kuten viimeisessäänkin. Tauolta ruuna on luonnollisesti iso arvoitus.

Pelijakauma: Haastava ja tasainen lähtö, jossa ei oteta kovasti kantaa ja käytetään suosiolla runsaasti rasteja. Pärttylin (20 %) alustava peliosuus on massiivisuudessaan järjetön.

Juoksunkulku: Juoksunkulku on totaalista arpomista, sillä paalulta ja muutenkin tosi moni hyvin todennäköisesti laukkaa.

IS-pelisuositus - Toto4-2

Pieni: 5, 13, 14, 16, 12, 11
Suuri: 5, 13, 14, 16, 12, 11, 1, 3, 9, 4, 10

Toto4-3

Suosikki: Tammahyvityksellä ajettava täysi lämminveristen voltti on sekin haasteellinen, mutta alustava pelijakauma auttaa parhaan pelihevosen löytämisessä. 10 Boy Named Sue palasi terävässä iskussa tauolta Kaustisen lounaalla ja kiinnostaa varmaksi saakka, vaikka vastus kovenee pisaran. Ruuna pommitti taktiikkajuoksussa 3. ulkoa 12,6/700 metriä ja varaa näytti jäävän vaikka kuinka ja paljon.

Haastajat: 14 Amanda Rose ei varmastikaan ole varmaamme huonompi hevonen, mutta takamatkan takarivistä suljetulta paikalta se antaa merkittävän tasoituksen. Voitokkaan tamman esitykset ovat edellisessä olleet edelleen hyviä, vaikka se ei ole riittänyt Ruotsin tai Suomen Toto75-lähdöissä ihan kärkikamppailuun. Forssan lähtö oli tosin oikein merkittävästi tätä tasokkaampi koitos.

8 Lake's Action päätti viime kauden komeasti Ilkka-ajon ykköseen ja sai kerralla 8000 euroa. Ruunalla on alla yksi hiittiravien raskaan radan 19,5/2000 metriä -vauhtiharjoitus, mutta se saattaa silti vaatia startin tai startteja alle, eikä kiinnosta kovasti pelissä aika runsaasti pelattuna.

Yllättäjät: 2 Outfield Olga paikkasi Torniossa laukkansa vahvasti ja on tauluaan vaarallisempi. Esimerkiksi Amanda Rose pääsi matkalla jo selvästi etupuolelle, mutta tamma ajoi sen uudestaan lähes kiinni. 1 Lovely Easy on paalun todennäköisin keulahevonen ja näissä lähdöissä selkeä juoksu johtopaikalla on aina iso etu. Tamma hävisi viimeksi vain hyville hevosille kengittä, mutta näyttäisi palaavan nyt kengälliseksi ja se on yleensä negatiivinen seikka. 4 Cappucetto on tuhlannut voimiaan turhuuksiin. Tamma palaa paussilta uusien treenikuvioiden saattelemana ja voi olla yllättävänkin hyvä. Vauhdit riittäisivät varmasti, jos hevonen pelittää muuten. 7 Gladstone Comery on ollut pitkään poissa tolaltaan, mutta on tauluaan parempi hevonen. Sarja ei tosin istu. 9 Ramona Win on puolestaan selvässä nousussa, mutta voittoa ajatellen vastassa taitaa olla liian kovia.

Pelijakauma: Boy Named Suen (13 %) kuuluisi olla suosikki ja se on aamun peliosuudellaan ehdoton varmavalinta. Amanda Rose (30 %) on tukalalta paikalta liikaa pelattu ja Lake's Action (24 %) tuomitaan samaan kohtaloon pitkältä tauolta. Outfield Olga (6 %) olisi varman kiinnostavin tukimerkki, jos rastaa muitakin.

Juoksunkulku: Lovely Easy ottanee joukon komentoonsa ja lähtee vetämään tasaisesti kiihtyvällä vauhdilla. Cappucetto on juoksunkulun jokerikortti, ellei se edelleenkään pysy rauhallisena matkalla.

IS-pelisuositus - Toto4-3

Pieni: 10
Suuri: 10

Toto4-4

Suosikki: Suomen Cup -karsinta on Kaustisen urheilullinen kliimaksi. 1 Vappuäijä aloitti kauden vaisulla esityksellä, mutta sen jälkeen marssi on ollut sellaista, ettei uskoisi hevosen kilpailevan vain reilun 20000 euron voittosummalla. Mauri Tuurnan Muistoajossa ori löi muut 6-vuotishuiput johtavan rinnalta. Suosikin voisi olettaa pääsevän paalun ykköseltä johtoon, eikä takamatkan kovien tehtävä ole sen jälkeen kadehdittava.

Haastaja: Yksi varmistusmerkki suosikille kuitenkin tarjotaan. 6 Fiiling on päässyt myös kankean alun jälkeen toden teolla vauhtiin. Viime voitot ovat toki tulleet tätä maltillisemmissa porukoissa, mutta äärimmäisen vakuuttavaan tyyliin. Kaustisella ori lopetti leikittelevän helpolla tyylillä 23-vauhtia.

Yllättäjät: Ikäluokkamenestyjä 10 Turelius oli luokaton kauden avauksessaan, mutta sitten jo paljon parempi Teivossa edettyään matkalla keulaan. Otteiden voisi olettaa edelleen paranevan, mutta esimerkiksi viimeksi samalta paalulta startannut ja rinnalta selvästi ohi jyrännyt Vappuäijä lähtee nyt 40 metriä edeltä, eikä sen ohittaminen ole normaalisti tässä realismia. 12 Siirin Älli palaa vakavan loukkaantumisen jäljiltä pitkältä tauolta. Ojanperän mukaan treenit ovat sujuneet suunnitellusti, muttei ruuna miehen mukaan voi mitenkään olla heti terävimmillään. Mies ei usko, että esimerkiksi tallikaveri Vappuäijä olisi mitenkään saavutettavissa näistä lähtökohdista. Kotiradan työmies 11 Metkutus puskee viimeistä kilpailukauttaan. Ori vaikuttaa pitävän kilpailukykynsä edelleen ja jyskyttää taas taustalta monen ohi, mutta tässä totosijakin olisi jo hyvä onnistuminen. Talven menestyjä 2 Ruhvanan Urho on uransa kovimmassa tehtävässä liemessä voiton suhteen, mutta jatkanee hyvällä tasolla.

Pelijakauma: Vappuäijä (40 %) ja Fiiling (27 %) voisivat erottua muista enemmänkin ja olla hieman lähempänä toisiaan. Siirin Älli (16 %) on pitkältä tauolta liikaa luotettu.

Juoksunkulku: Vappuäijän selän luulisi kelpaavan kaikille muille paalun hevosille. Joskin se saattaa pitää johtopaikan suoraan kiihdytyksestäkin. Fiiling edennee rinnalle lyömään tahtia. Kahden ja kolmen takamatkan rahakkaiden tehtävä on tukala tasaisen kiihtyvässä vauhdissa.

IS-pelisuositus - Toto4-4

Pieni: 1, 6
Suuri: 1, 6